ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το μυστικό των Ναϊτών - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Το μυστικό των Ναϊτών - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

ΤΑΟ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΝΕΥΤΩΝΝέο Μέλος
03/07/2004, 05:14:00
Γεια χάρα σε όλους .

Προφανώς μιλάει για την ομοφυλοφιλία μεταξύ των Ναιτών.

Oculatis AbisΜέλος
03/07/2004, 12:41:34
Τελικά Zadok τι προκύπτει από τις γενεαλογίες; Απ' ότι βλέπω πολύ βασιλικό αίμα κυκλοφορεί!

Όσο για τις ερωτικές προτιμήσεις των Ναϊτών δε θα πω πολλά. Ψάχνοντας να βρούμε τρόπους και αιτίες να υποβαθμίσουμε κάποιους το γυρνάμε σε γνωστά ερωτήματα της εποχής μας. Πάντως αν κάποιοι από τους Ναϊτες ήταν ομοφυλόφιλοι δε μ' ενδιαφέρει. Παντού υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Μήπως στους άγιους πατέρες δεν υπήρχαν τέτοια παραδείγματα; Και τι έγινε δηλαδή; Μια τέτοια έξη αποτελεί παράγοντα "σταύρωσής" τους; Κι ο Leonardo; Σταυρώστε τον κι αυτόν!

Sub rosa

03/07/2004, 13:21:36
Καλωσήλθες, ΝΕΥΤΩΝ! Πού το είδες το "προφανές", αγαπητέ μου;

Καλέ μου Oculatis Abis, θα πρότεινα πάλι να είμαστε φειδωλοί σε συμπεράσματα, γιατί αυτό το οποίο προσωπικά μου κάνει εντύπωση είναι ότι η επίσημη γενεαλογία του Γιεσούα, όπως αναφέρεται στην Αγία Γραφή, δίνει στοιχεία καταγωγής από τους Βασιλείς Δαυίδ και Σολομώντα, συνεπώς δε μιλάμε για κάποιο "μυστικό".

Για να δούμε...

Υ -Γ. Δε θα είχα αντίρρηση να ζωντανέψουμε και το τόπικ, το οποίο προτείνεις, μόνο που δεν ξέρω κατά πόσον έχουμε νέα στοιχεία επ' αυτού και κατά πόσον θα εξυπηρετήσει πρακτικά αυτό.

No name human

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

kynikosΜέλος
03/07/2004, 14:49:56
Πω, πω, τόσοι εξπερ στο θέμα βασιλικού αίματος, έλεγα οτι την σχέση μεταξύ τα Ελγίνεια και τους Ναΐτες θα την είχατε βρεί αμέσως. Πάσει περιπτώσει, το αφήνω λίγο ακόμα, για να δούμε...

Πάντως δεν έχει καμμία σχεση με Ναΐτες και όποια υποτιθέμενη ομοφυλοφιλία, σε περίπτωση που σκέφθηκε κανείς τιποτα τέτοιο.

Κ.

Oculatis AbisΜέλος
03/07/2004, 15:50:05
Εδώ δείτε συγκροτημένη σκέψη:
quote:
Τί σχέση, λοιπόν, υπάρχει μεταξύ τους Ναΐτες και αυτό:

Και μετά λέει:
quote:
Πάντως δεν έχει καμμία σχεση με Ναΐτες

I rest my case
Κι επειδή με χτύπησε η μεσημεριανή ζέστη πέφτω για ύπνο

Sub rosa

kynikosΜέλος
03/07/2004, 18:13:30
Τι να πώ φίλε Oculatis Abis,

Είσαι εμφανέστατα μεγάλη διάνοια, και με έβαλες στη θέση μου.

Εγώ, μια φορά, είμαι ευγνώμον για αυτό!
Σε αφήνω να ευχαριστηθείς τον μεσημεριανό υπνάκο που τόσο άξια κέρδισες μετά από τις τεράστιες πνευματικές σου προσφορές για το καλό όλων μας, και θα περιμένω πως και πως ώσπου να επανέρθεις στη συζήτηση.

Όχι τίποτα άλλο, αλλα νά, δεν κρατιέμαι να ακούσω απο το στώμα σου να καταρίπτεις την επιχειρηματολογία μου οτι όλο αυτο το παραμύθι για τους Ναΐτες είναι σαχλαμάρες για εύπιστους και ουδεμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα...

Τα σέβη μου

Κ

Oculatis AbisΜέλος
03/07/2004, 19:10:36
Πω πω πω μια φορά κι εγώ πήγα να γίνω kynikos και έγινε χαμός! Όσο και να ωρύεσαι, ξέρεις ότι η μία φράση σου αναιρεί το νόημα της άλλης. Πάντως εγώ δεν έδωσα και τόσο σημασία. Anyway.

Όσο για την προσφορά μου σε ποσότητα και ποιότητα στο forum και το κατά πόσο θα εκτιμηθεί δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Δεν ψάχνω θαυμαστές. Ούτε έγινα μέλος στο forum για να διδάξω και να σας ανοίξω τα μάτια. Ψάχνω απλά να διευρύνω τις γνώσεις μου σε θέματα που με απασχολούν (η έννοια του Oculatus abis). Πάντως όταν δε συμφωνώ με τις απόψεις κάποιου ουδέποτε ξεκίνησα εκστρατεία ειρωνείας και χλευασμού. Σε προκαλώ να αποδείξεις το αντίθετο. Παρατηρώ πως στο τρέχον topic πολλάκις έχεις εκφραστεί με low-budget φράσεις και επιχειρηματολογία.

Κι αφού όπως λες το όλο ζήτημα με τους Ναϊτες είναι μια καλοστημένη φάρσα, σαχλαμάρα, whatever you call it, γιατί συνεχίζεις να υποβιβάζεις το επίπεδό σου συμμετέχοντας στη συζήτηση; Αν το topic δεν σε εκφράζει, γιατί δεν εφαρμόζεις το σύστημα του τηλεκοντρόλ, να αλλάζεις κανάλι! Μήπως τελικά εσύ προσπαθείς να γεμίσεις με πνευματικές προσφορές το forum; Όχι μόνον αυτό αλλά τώρα μας βάζεις και πονηρά αινιγματάκια να λύσουμε και σαν καλός δάσκαλος που είσαι μας δίνεις και βοήθεια μπας και γευτούμε κι εμείς τελικά τη Γνώση σου! Και πάλι I rest my case.

I have three suggestions for you:
1. Improve your attitude
2. Improve your spelling
3. Improve your Latin. Silentium est aureum...

Sub rosa

03/07/2004, 19:48:40
Φίλοι μου Oculatis Abis και kynikos,

ήμουν έτοιμη να κρεμάσω σκόρδα στο τόπικ, αλλά δεν πρόλαβα.
Τί έγινε; Αποφασίσατε να μονομαχήσετε και ξεκινήσατε κιόλας να ξιφομαχείτε;

Καλέ μου Oculatis Abis, επέτρεψέ μου να παραθέσω κι εγώ τα αποσπάσματα του αγαπητού kynikos κάπως πιο ολοκληρωμένα κι αν όντως υφίσταται θέμα αντιφάσεως, του πετάς το γάντι και ορίζουμε συνάντηση σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ταβερνιέ (αν θυμάμαι καλά).

Λέει λοιπόν:

quote:
Τί σχέση, λοιπόν, υπάρχει μεταξύ τους Ναΐτες και αυτό:

και μετά:

quote:
Πάντως δεν έχει καμμία σχεση με Ναΐτες και όποια υποτιθέμενη ομοφυλοφιλία

Νομίζω ότι τώρα η εικόνα είναι πιο ολοκληρωμένη. Τί λες κι εσύ;

Αγαπητέ kynikos,

quote:
Πω, πω, τόσοι εξπερ στο θέμα βασιλικού αίματος, έλεγα οτι την σχέση μεταξύ τα Ελγίνεια και τους Ναΐτες θα την είχατε βρεί αμέσως. Πάσει περιπτώσει, το αφήνω λίγο ακόμα, για να δούμε...

Εδώ είσαι λίγο ειρωνικός νομίζω και δε μας αξίζει. Συζητάμε, καλέ μου, δε νομίζω να είναι κακό αυτό. Και μέσα στα πλαίσια της συζήτησης παραθέτουμε κάθε πιθανό στοιχείο. Τώρα από κει και πέρα, αν γνωρίζεις κάτι περί "βασιλικού αίματος", "ιδού η Ρόδος..." και οι ιππότες της...
Εν πάσει περιπτώσει, ειλικρινά δεν γνωρίζω εγώ προσωπικά τουλάχιστον, να υπάρχει σχέση Ναϊτών - Ελγινείων. Θα περιμένω επίσης, να μας φωτίσεις...

Λοιπόν, τα κρεμάω:

No name human

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 03/07/2004 20:01:14

kynikosΜέλος
03/07/2004, 20:05:43
quote:
Α, και κρυσταλερι οπως πολυ ευστοχα ειπε καποιος καπου (αν και ο καυμενος ο Χριστουλης δεν θυμαμαι να προσανατολισε τους χριστιανους στην αναζητηση αντικειμενων, κατι αλλο ελεγε, δεν ειναι ομως αυτης της συζητησης)

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον φίλο Νικηφόρο Ουράνο στο σχόλιό του.
Και όχι μόνο αυτό αλλά επι πλέον νομίζω οτι το κεντρικό σημείο της διδαχής του Χριστιανισμού ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ αυτής της συζήτησης.

Διευκρυνίζω: Το κεντρικό σημείο στο οποίο εστιάζεται όλη αυτή η "παραφιλολογία-βιοτεχνία" είναι η υπόθεση οτι οι Ναΐτες ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ κάτι το οποίο τροποποιεί ουσιαστικά την αντίληψη μας για τον χριστιανισμό. Και αυτό δεν το λένε μόνο τα βιβλία, λιγο-πολύ το έχουν πει και πολλοί φίλοι εδώ μέσα. Με έναν τόσο ριζοσπαστικό ισχυρισμό, θα πρέπει να κοιτάξουμε να δούμε πως επιδρά πάνω μας, όχι μόνο όσο αφορά κάποια (υποτιθέμενα) γεγονότα του παρελθόντος, τα οπίοα στο κάτω-κάτω ανήκουν πια στα ισοτρικά βιβλία, αλλά και στα κεντρικά σημεία της πίστης και της άσκησής της στην καθημερινότητα.

Ας υποθέσουμε λοιπόν, οτι οι Ναΐτες βρήκαν και την Κιβωτό της Διαθήκης, βρήκαν και την Λόγχη του Πεπρωμμένου, και τον Τίμιο Σταυρό, και τα σλιπάκια της Μαγδαλήνής με κατάλοιπα DNA που αποδεικνύουν ακριβώς με ποιούς είχε σεξουαλικές σχέσεις, και ο'τι άλλο θέλετε.

Με τί τρόπο διαμορφώνουν αυτά την αντίληψη μας για τον Χριστιανισμο, στον οποίο (από ο'τι έχω καταλάβει ως τώρα) το κεντρικό μύνημα είναι η Πνευματική Ανάσταση μέσα από την Αγάπη, και δη την Θυσιαστική Αγάπη. Δεν είμαι χριστιανός, και για αυτό ας μην με παρεξηγήσουν όποιοι χριστιανοί φίλοι αν έχω καταλάβει λάθος εδώ.

Θέλω να πώ, όταν τελειώσει το show του εντυπωσιασμού με τα περίφημα κρυσταλερί του φίλου Spiral, που ακριβώς έχει μείνει η υπόθεση;
Ρωτάω, γιατί όλο βλεπω να αναφέρονται οι "εσωτερικές" και οι "συμβολικές" έννοιες όλων των υποτιθέμενων ευρυμάτων, αλλά ποτέ δεν φαίνεται να λέγονται "έξω από τα δόντια", όλο "θα" και "θα" και "θα" που λέει και το τραγούδι.

Έζησε λοιπόν ο Ιησούς με τη Μαγδαληνή; Ωραία. Αλλάζει τίποτα στο μύνημα της Αγάπης για τον συνάνθρωπό; Μήπως αναιρείται κανένα άλλο; Το "άφεται τους νεκρους θάψωσει εαυτούς νεκρούς"; Τα περι "πίστη ως κόκκος συνάπεως"; Καμμιά από τις παραβολές; - Ουτε και εγώ νόμιζα κάτι τέτοιο.
Ας πάμε στους "φεμινιστές". Τί έχετε καταλάβει από όλα αυτά; Οτι ο ρόλος της Μαγδαληνής σημαίνει οτι οι γυναίκες πρέπει να έχουν ρόλο στα πνευματικά ζητήματα; Οτι η παραδοσιακή στάση των εκκλησιών ήταν σαθρή; Μπράβο! Συμφωνώ απόλυτα, αλλά χρειαστήκατε τους Ναΐτες, ρε παιδί μου, για να το καταλάβετε αυτό;;; Η μήπως νομίζετε οτι μπορείτε να επικαλεστέιτε κάποια δήθεν φερεγγυότητα ενός αρχαίου Τάγματος για στηρίξετε μια σημερινή άποψη; Ελπίζω πως όχι, γιατι αλλοιώς δεν πατάτε σε γερό έδαφος.

Τί μενει λοιπόν για τους παραμυθάδες;
Να σας πώ:- Η ανάγκη να αποδειχθεί κάποια αλήθεια στηριζόμενοι στην συνέχεια που (πάλι δηθεν) έχουν προσφέρει κάποια μυστικά τάγματα, στοές, ηγουμενεία κλπ. τα οποία φυσικά δεν μπορούν να αποδειχθουν (μυστικά γαρ), αλλά με μερικά τρελλά άλματα φαντασἰας και εξωφρενικές διαστρεβλώσεις κοινών συμβόλων μας λένε οτι όχι μόνο αποκαλύπτονται, αλλά είναι και φώς-φανάρι.

Θα σας απογοητεύσω. Και να υπήρχε μυστική εταιρία με ιστορική συνέχεια, πάλι δεν της δίνεται αυτόματα το αλάηθτο του... Πάπα. Το πιο πιθανό, βέβαια, είναι οι διάφορες ποικιλίες Τεκτονικών στοών, λόγω σφοδρού ανταγωνισμού, να θέλουν να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους ως "Γνησιους Κληρονόμους της Παράδωσης", και μπάινουν και σε αρκετό κόπο για αυτό. Όσο για τα άλλα, τα "μαγικά κολπάκια", τα "μυστηιρώδη ιερά ευρήματα", εκεί είναι που χρειάζεται η πιο μεγάλη προσοχή.

Παραδόξως, όποτε πιέζονται οι παραμυθάδες το γυρνάνε, και παραδέχονται οτι "Δεν έχουν αξία αυτά, η αξία είναι εσωτερική" και αμέσως μετα το ξαναρίχνουν στην τρελλή, του τύπου "Μα μπορει ταυτόχρονα να βρήκαν και Μαγικά Αντικείμενα (μπρρρ) ".

ΟΧΙ, ΚΥΡΙΟΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Έκτος και αν πιστεύετε στην ύπαρξη "Μαγικών Αντικειμένων", οπότε αλλάζει η συζήτηση. Αλλά επειδή για εμένα (και νομίζω για πολλούς) ή όλη γοητεία του Χριστιανισμού είναι οτι ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ, ελπἰζω να μην χρειαστεί να πάει κατα εκεί η συζήτηση. Στο κάτω-κάτω, ένα "Μαγικό Αντικείμενο (ΤΜ)", δεν είναι παρα άλλο ένα κειμήλιο, ένα ju-ju όπως των φυλών του Κογκό, μια κούκλα βουντού, μια μαγγανεία. Η νίκη του πνεύματος που αντιπροσωπεύει η Χρισιανική διδαχή, στον μικρό βαθμό που την έχω καταλάβει, αντιτίθεται σε τέτοιες μαγείες, και αν το Ναΐτικο παραμύθι έχει τέτοια στοιχεία, μάλλον δεν εμπλουτίζει, αλλά φτωχαίνει την διδαχή.

Καταλήγουμε να πιστέυοθμε στην ΑΝΑΓΚΗ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ, και αυτό αγαπητοί, δεν είναι εσωτερισμός, είναι ΦΟΥΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΣ, και δεν έχω βαρεθεί ακόμα να το λέω εδώ μέσα στο esoterica.

Το ίδιο ισχύει και για ιδέες κληρονομικότητας στην θρησκεία. Το "κληρονομικό" ιερατείο, γενιές ιερέων δηλαδή, είναι πανάρχαια και αταβιστική κοσμοαντίληψη, και αντιτίθεται στην Χριστιανικη ιδέα, που κατα την γνώμη μου είναι και πολύ πιο δημοκρατική. Ποιός λοιπόν ο ρόλος όλων αυτών των κληρονομικών, ιερατείων. Είναι και αυτή η κληρονομικότητα "εσωτερική" και "συμβολική";
Οφείλουμε να έχουμε κάποια απάντηση.

Τέλος, μήπως θα πρέπει να έχουμε και κάποιο όριο σε όλα αυτα; Πότε λέμε οτι εντάξει αυτό δεν είναι πια συμβολικό, είναι άγρια ψωνισμένο...
Π.χ. εδώ στην Αγγλια, έχουμε έναν μάγκα που λέει οτι το Ιεραείο της Σιών είναι κάτι εξωήινες σαύρες που παίρνουν ανθρώπινη μορφή και υποκινούν όλες τις συνομωσίες του κόσμου, έχει τσιράκι και έναν μάγο κάποιας μαύρης φιλής που τον επικυρώνει, νομίζω οτι μπορεί να είναι μπλεγμένος και ένας Σινκλαίρ...
Να δώσω σημασία, τί λετε;
Ήταν η γενιά του Δαυιδ, οι Ναΐτες, και ο V.Hugo και ο J.Cocteau τελικά εξωγήινοι κροκόδειλοι; Η τελευταία ερώτηση απευθύνεται ειδικά στον φίλο Oculatis Abis, γιατι διαισθάνομαι οτι μόνο αυτός έχει επαρκεις γνώσεις για κάτι τόσο δύσκολο.

================

Οι μύθοι των Ναΐτων... (συνεχίζεται...)

kynikosΜέλος
03/07/2004, 20:22:52
Καλή μου Zadok,

Τώρα μόλις είδα τα σκορδάκια που είχες κρεμάσει... μακάρι να πιάσουν.

Πάντως ο βιαστικός φίλος O.A., με παρεξήγησε - δεν ξέρω από που του ήρθε οτι θεωρώ οτι υπάρχει κάποια καλοστημμένη φάρσα.

Απλά θεωρώ οτι στον εσωτερισμό πρέπει να υπάρχει και αμείληκτη λογική, και ειλικρινά θα ήθελα τα φώτα του Ο.Α. για την συνταγή που χρησημοποιει ο ίδιος να διακρύνει την αλήθεια απο την μπαρούφα.

Ξέρω οτι θα με δοκιμάσει σκλήρα πριν με βρει άξιο για να μου παραχωρήσει το μυστικό του, αλλά δεν πτωούμαι... Είμαι ακούραστος κυνηγός της Γνώσης, εγώ.

Κατα τα αλλά, φίλε Ο.Α., ο κύριοι λόγος που γράφω στο esoterica,(1) είναι για να καλυτερέψω την πνευματική μου στάση,(2) τα Λατινικά μου, αλλά πάνω από όλα (3) την Ελληνική ορθογραφία μου, οπότε μην διστάζεις να με διορθώνεις, δεν παρεξηγιέμαι...

Κ