ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΑΣ - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.

- ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΑΣ - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.

stam9 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
stamΝέο Μέλος
25/07/2005, 15:50:19
Ποιο είναι άραγε το σχήμα των άστρων στον γαλαξία μας
(ή ακόμα και στο σύμπαν μας);

Προσπαθώ να βρω κάποιον χάρτη ο οποίος να απεικονίζει το τρισδιάστατο σχήμα που πέρνουμε από τις νοητές γραμμές που ενώνουν τα άστρα στον χώρο. Γνωρίζουμε σίγουρα το (δισδιάστατο σχήμα) των αστρικών σχηματισμών όπως αυτό παρουσιάζεται από την προβολή τους με παρατηρητήριο την γη. Πως είναι όμως και το σχήμα των αστερισμών αυτών στον χώρο, όπως θα παρουσιαζόταν σε κάποιον αντικειμενικό παρατηρητή έξω από τον γαλαξία?

Μπορούμε άραγε να το βρούμε? Υπάρχει αντικειμενικά? Το ξέρουμε?

Ίσως και η γεωγραφική αυτή προσέγγιση να μπορεί να φανερώσει πολλές αλήθειες που ψάχνουμε όλοι μας.

25/07/2005, 22:32:07
Μμμμμ!
Τι να σου πώ? Δεν είμαι καθόλου αρμόδιος για αυτό το θέμα ούτε έχω τέτοιες γνώσεις. Ίσως το Αστεροσκοπείο Αθηνών.....? Αυτοί εκεί θα είναι αρμόδιοι,υποθέτω.
AngelosΜέλος
27/07/2005, 12:01:25
WOW !

Καλα αυτο που ζητας ειναι εξαιρετικα δυσκολο.
Για να καταλαβεις.

Ο Γαλαξιας μας εχει περιπου 100 δισεκατομυρια αστρα.

Λιγα απο αυτα (15 εκατομμυρια) ειναι καταγεγραμμενα
Αντιγραφω
"..The HST GSC contains nearly 19 million objects brighter than sixteenth magnitude, of which more than 15 million are classified as stars."
www.harvard.edu/software/catalogs/hstgsc.html" target="_blank">http://tdc-www.harvard.edu/software/catalogs/hstgsc.html

Και απο αυτα μονο μερικες εκατονταδες (τα πιο πιο κοντνα) εχουν αποστασεις μετρημενες με σχετικη ακριβεια.
http://www.solstation.com/stars.htm

Τωρα εχεις τις πληροφοριες. Το τι θα τις κανεις (μαλλον
θες να φτιαξεις ενα τρισδιαστατο χαρτη της γειτονιας του ηλιου)
ειναι δικο σου θεμα. Το ΠΩΣ θα το κανεις ειναι επισης δικο σου θεμα.

Βεβαια αν ψαξεις το γουγλη με λεξεις "Map of Nearby Stars"
η απαντηση ερχεται στο πιατο !
http://www.solstation.com/47ly-ns.htm

Καλη τυχη !

Αγγελος

stamΝέο Μέλος
27/07/2005, 16:51:30

Άγγελε σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου. Για να ειμαι ειλικρινής το τελευταίο site που μου έστειλες δεν δείχνει και κάτι ιδιαίτερο όπως αυτό που ζητάω.

Βέβαια έψαξα αρκετά και -αν και ακόμα δεν βρήκα κατι ικανοποιητικό- νομίζω πως θα μπορέσω να βρω στον internet κάποιο αντίστοιχο software.

Το ζήτημα πάντως δεν είναι να δούμε το 3d σχήμα όλων των δισεκατομμυρίων άστρων του γαλαξία, αλλά μέσα από τα σχήματα συγκεκριμένων άστρων/αστερισμών (των πιο γνωστών ίσως), να παρατηρήσουμε ίσως κάποιο νομοτελειακό γεωμετρικό κανόνα, που μπορεί κάτι να φανερώνει.

Προσωπικά, θα το ψάξω. Εάν κάποιος έχει ήδη παρατηρήσει, σκεφτεί και φτάσει σε κάποιο συμπέρασμα, πολύ ευχαρίστως θα ήθελα να το ακούσω.

29/07/2005, 10:07:48
Θα ξέρεις ασφαλώς ότι εξωτερικά ο γαλαξίας μας μοιάζει με περιδινούμενο αυγό. Από κει και πέρα, αν κοιτάξει κάποιος τα σχήματα που έχουν τα άστρα μέσα σε αυτό το περιδινούμενο αυγό δε θα βρει κάποιο συγκεκριμένο επαναλαμβανόμενο σχέδιο. Τα άστρα και οι αστερισμοί στο γαλαξία μας είναι τοποθετημέν "αναντάμ - παπαντάμ", (όπως φαίνονται να είναι π.χ. και στο γειτονικό μας γαλαξία της Ανδρομέδας).

Το παράδοξο είναι ότι, ενώ τα άστρα και οι αστερισμοί μέσα στους γαλαξίες δε σχηματίζουν κάποιο επαναλαμβανόμενο σχέδιο, το σχηματίζουν οι γαλαξίες, οι οποίοι φαίνονται να είναι τοποθετημένοι σε ειδικές θέσεις που σχηματίζουν ένα μεγάλο συμμερικό "σφουγγάρι", με αρμονικά τοποθετημένες τις τρύπες του. Προσωπικά δε θα με παραξένευε αν ανακαλύπταμε μια μέρα ότι ολόκληρο το σύμπαν δεν είναι παρά ένα υποδομικό στοιχείο στον οργανισμό π.χ. ενός ασύλληπτα τεράστιου ανθρώπου, όπως είχε πει και ο Carl Sagan!

stamΝέο Μέλος
29/07/2005, 15:19:34
Αστροψυχή Θα με ενδιέφερε πολύ αν έχεις να μας δείξεις αν μπορείς το σχήμα αυτό που λες ότι σχηματίζουν οι γαλαξίες (σφουγγάρι).

Επίσης ψάχνοντας λίγο περισσότερο, βρήκα πως κάποιοι συγκεκριμένοι αστερισμοί (νομίζω με επιφύλαξη Μεγάλη άρκτος, Βοώτης και Κασσιόπη) σχηματίζουν κάποιες συμμετρικές και ισοσκελείς πυραμίδες στον στρισδιάστατο χώρο. Δυστυχώς δεν θυμάμαι το Site και δεν γνωρίζω αν η πηγή είναι καν αξιόπιστη.

Έχω πάντως μια αίσθηση πως ακόμα και τυχαία να έχουν θέση τα άστρα στον γαλαξία μας, σίγουρα κάποιον νομοτελειακό κανόνα ακολουθούν, ασχέτως αν αυτός βασίζεται σε γεωμετρικά κριτήρια.

AngelosΜέλος
29/07/2005, 16:01:15
Stam

Τα γειτονικα αστρα ειναι εκει που ειναι επειδη εκει τα
"εσυρε" η βαρυτικη αλληλεπιδραση με ολα τα αλλα αστρα.
Η θεση τους αλλαζει συνεχως, αλλα πολυ αργα για να
το παρατηρησει κανεις κατα τη διαρκεια της ζωης του.

Γιατι πιστευεις οτι η τυχαιες θεσεις τους δυνανται να
αποκαλυψουν κρυμενα μυστικα ?

Αγγελος.

stamΝέο Μέλος
03/08/2005, 13:39:05

Άγγελε έχεις απόλυτο δίκιο ότι η βαρυτική αλληλεπίδραση των άστρων μεταξύ τους αποτελεί προσδιοριστικό παράγοντα της θέσης τους στον χώρο.
Θεωρώ όμως πως ακόμα και αυτή η δύναμη προσδιορίζεται επίσης με την σειρά της από άλλους παράγοντες οι οποίοι ακολουθούν και κάποιες γεωμετρικές (άνγωστες) ισορροπίες.

Δεν γνωρίζω να σου πω τον λόγο που το πιστεύω αυτό. Είναι απλά μια σκέψη που σχετίζεται με την παρατήρηση της γεωμετρική τελειότητας στα πάντα που υπάρχουν στο σύμπαν και στην φύση. Και όταν μιλάω για αποκάλυψη μυστικών δεν αναφέρομα βέβαια σε κανενός είδους συνωμοτικά κρυμμένη γνώση, αλλά απλά σε γνώσεις που θα μας βοηθήσουν να δούμε κάτι "έξω από τον κύκλο"

04/08/2005, 00:01:06
Κυμβαλον