- Εβδομαδιαία τηλεοπτική ενημέρωση ESOTERICA.gr - - Κινηματογράφος -
quote:
ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ
Πολύ καλό. Συμφωνώ.
quote:
Επομενος φιλτατε OPEN MIND το κλειδι ειναι η γνωση!Για να μην εχουμε ημερομηνια ληξης και για να μην ειναι η ζωη μας ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ!
Διαφωνώ. Τι θέλεις να μας πεις ότι εσύ δεν έχεις ημερομηνία λήξης; Τι είσαι ο Highlander;
Τι άλλο θα ακούσουμε βρήκαμε και τον απένθαντο σε αυτό το site...

quote:
Επομενος φιλτατε OPEN MIND το κλειδι ειναι η γνωση!Για να μην εχουμε ημερομηνια ληξης και για να μην ειναι η ζωη μας ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΠΩΣ ΘΑ
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ ?
ΑΠ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΥΣΤΗΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΣΟΥ
ΤΥΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΖΩΗ
ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ
Εχεις δικιο!Οταν καποιος βρισκεται σ'ενα αεροπλανο που πεφτει η ζωη του ειναι προκαθορισμενη.Αφου αυτοι που το κατασκευασαν δεν ειχαν τις γνωσεις να το φτιαξουν ουτος ωστε να μην πεφτει με τιποτα!!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.....
Επομενος φιλτατε OPEN MIND το κλειδι ειναι η γνωση!Για να μην εχουμε ημερομηνια ληξης και για να μην ειναι η ζωη μας ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ!
Διαφωνώ. Τι θέλεις να μας πεις ότι εσύ δεν έχεις ημερομηνία λήξης; Τι είσαι ο Highlander;![]()
Καλα,εισαι σοβαρος?Πως ενοεις εσυ τη γνωση?Με προκαθορισμενες προδιαγραφες και προκαθορισμενα ορια? Η γνωση ειναι απειρη δεν εχει περιορισμους ουτε ορια!Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ...
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ, ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ… ΤΟΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ, ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΖΩ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ-ΣΥΝΕΧΕΙΑ-ΕΠΟΜΕΝΗ ΖΩΗ ΜΟΥ.
ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ.
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗΣ… ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ. ‘ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ’…
ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΕΠΡΩΜΕΝΑ… ΑΥΤΑ, ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ… ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ… ΚΙ ΑΥΤΟ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ-ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.
THLEMAXE… ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!
ΑΠΕΙΡΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ....
Ειναι ομως ετσι? Τι νοημα εχει η δημιουργια μας για τον δημιουργο?
Ετσι για να κανει την πλακα Του και να παιζει μαζι μας?Ειναι σοβαρος?
Ε'ΟΧΙ ρε φιλαρακια,αυτο δεν το δεχωμαι!ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Δεν μπορει η ζωη μας να ειναι προκαθορισμενη απο οποιον δηποτε σοβαρο δημιουργο!Μην τρελαθουμαι κιολας...
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΤΟ ΡΗΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΑΣΕΣ ΚΑΛΑ .
ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΣΟΥ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΕΛΟΣ
ΤΩΡΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ
ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝ ΤΡΑΚΑΡΟΥΝ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΕΙΕΣ
ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΥΧΗΣ ΟΤΙ
ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ?
ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ?.
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
Μαλον εσυ δεν καταλαβες το ρητο σου...
Και ειμαι σηγουρος οτι δεν καταλαβες και το πρωτο μου μηνυμα...
To be an ( open minder) you need alot of work...
Κουραγιο θα τα καταφερεις!
Ο Ανθρωπος ειναι ενας θνητος ΘΕΟΣ
Ο Θεος ειναι ενας αθανατος ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΕΥΔΟΝΥΜΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ THLEMAXOS
ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΤΗΛΕΜΑΞΟΣ .
ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ OPEN MIND ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΕΣΥ.
ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΑ ΧΕΙΣ ΟΛΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΑ ΣΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ .
ΘΑ ΣΕ ΓΟΙΡΤΑΖΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΗΛΕΜΑΞΟΥ.
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΣΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ
ΕΙΣΑΙ ΚΟΝΤΑ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ
Παλιά οι άνθρωποι θεωρούσαν το σύμπαν και τη ζωή το ιδιόρρυθμο
δημιούργημα κάποιου υπερ-όντος. Δεν έθεταν κάποιο πλαίσιο όρων
ή συμπεριφορών σταθερών και προκαθορισμένων. Τα πάντα εξαρτώνταν από
τις ιδιοτροπίες των πανίσχυρων θεοτήτων, δημιουργών.
Πολύ αργότερα κάποιοι άλλοι μίλησαν για ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΜΟ. Δηλαδή τη
θεωρητικά δυνατή δύνατότητα να υπολογισθεί ένα γεγονός από τις αιτίες,
που το απαρτίζουν. Αυτό το αξίωμα εφαρμόστηκε -και ακόμη εφαρμόζεται-
στην ανάπτυξη της φυσικής επιστήμης, στη διατύπωση των φυσικών νόμων,
ακόμη και σε κάποιο βαθμό στη συμπεριφορά των ανθρώπων.
Μετά, κυρίως με την ανάπτυξη της κβαντομηχανικής και της μαθηματικής
θεωρίας του χάους, ο κόσμος μας έπαψε πια να είναι προκαθορισμένος,
αλλά η αρχική, παλαιά "ιδιορυθμία" αντικαταστάθηκε από πολύπλοκες
μαθηματικές συναρτήσεις, που υποδείκνυαν τα όρια του προκαθορισμένου
και την αρχή του λάθους, ή του χάους.
Τελικά όμως, ακόμη και για αυτό το χάος βρέθηκαν κάποια στιγμή
μαθηματικά μοντέλα που να το προβλέπουν και να το ορίζουν.
Διατυπώθηκαν θεωρίες για "ελκυστές", δηλαδή καταστάσεις στις οποίες
αρχικά ανεξέλεγκτα γεγονότα τείνουν να οδηγηθούν, ή παράξενοι νόμοι,
όπως το φράκταλ και η αυτοομοιότητα που ορίζουν ομοιότητες στα
διάφορα επίπεδα του κόσμου, και ως εκ τούτου επιτρέπουν προβλέψεις.
Αυτή η τελευταία θεωρία, αν και βρίσκεται αρκετά μακριά από την
ντετερμινιστική άποψη του τελευταίου αιώνα, ωστόσο μας παρουσιάζει
μια πιθανότητα τάξης, που μπαίνει στα όρια της φιλοσοφίας.
Αυτό που συνάγεται τελικά σήμερα είναι ότι τα πάντα είναι προκαθορισμένα,
αλλά ο τρόπος που αυτά αποτελούν μια πεπερασμένη γνώση και πραγματικότητα,
δεν είναι ουσιαστικά ούτε προκαθορισμένος, ούτε πεπερασμένος.
Η ιδέα είναι ότι -και αυτό το συναντούμε κυρίως στην κβαντομηχανική-
μπορεί να ισχύει ΚΑΙ αυτό ΚΑΙ το άλλο, και όχι αυτό Ή το άλλο.
Αποκτά τώρα μεγάλη σημασία η επιλογή και η βούληση. Το προκαθορισμένο
επιλέγεται από το ίδιο το άτομο, που σύμφωνα με μια άποψη δεν μπορεί
να κάνει διαφορετικά, από την άλλη πλευρά όμως έχουμε την ελευθερία
της προσωπικής επιλογής.
Μήπως ο χρόνος είναι τελικά η απάντηση στο ερώτημά μας;
Μήπως δηλαδή, είναι θέμα χρόνου να κινηθούμε πάνω στα όρια τα προκαθορισμένα;
μπορεί να ισχύει ΚΑΙ αυτό ΚΑΙ το άλλο, και όχι αυτό Ή το άλλο.........................
Ναι αυτο ακριβως ειναι το επομενο προβλημα που θα πρεπει να λυσουμε.
Η εννοια του λογικου σφαλματος.Η αυτοαναιρεση της "πραγματικοτητας".
Ευχαριστω λιλιθ
Φιλικα Ζηνων.
zinon
QUOT
ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΕΥΔΟΝΥΜΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ THLEMAXOS ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΤΗΛΕΜΑΞΟΣ
Μαλον στα αγγλικα θα ενοεις...
Quot
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΨΕΥΔΟΝΥΜΟ ΣΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΚΟΝΤΑ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ
Ποιο ΕΝΑ? Το (L)η το (S)η μηπως το (Χ)η το (Η);Πως τα 'κανα ετσι κουλουβαχατα και σε μπερδευω;Με συνγχωρεις οταν το 'γραφα δεν ηξερα οτι θα το διαβαζες ΕΣΥ!
Quot
ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ OPEN MIND ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ
Καλη επιτυχια!!!!Αλλα εως οτου γινει αυτο θα πρεπει να διορθωσεις το ψευδονυμο σου σε (CLOSED MIND)
Quot
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΕΣΥ
Αλοιμονο μου αν ο στοχος μου ειναι τωρα να γινω (OPEN MINDER)
Quot
ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΑ ΧΕΙΣ ΟΛΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΑ ΣΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
ΘΑ ΣΕ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΗΛΕΜΑΞΟΥ
Αυτο τωρα τι ειναι;Καινουργιο φρουτο;Η καφετζου σου το 'πε;
Αντε, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
quote:
Καλα,εισαι σοβαρος?Πως ενοεις εσυ τη γνωση?Με προκαθορισμενες προδιαγραφες και προκαθορισμενα ορια? Η γνωση ειναι απειρη δεν εχει περιορισμους ουτε ορια!Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ...
Καλώς τον!
Καταρχήν είμαι σοβαρή.
Δυστηχώς μικρέ μου Τηλέμαξε, απ'ότι βλέπω από τα γραφόμενά σου η γνώση σου όντως είναι περιορισμένη. Αν θες γραπτό αντίλογο και μάλιστα έχεις σκοπό να υποβιβάσεις τον συνομιλητή σου πρέπει να ξέρεις καλά αυτά που γράφεις. Από νοητικό επίπεδο δεν πας και πολύ άσχημα αν και διακρίνω κάποια κενά (-), στον γραπτό λόγο όμως υστερείς, και μάλιστα υστερείς πολύ μικρέ μου φίλε. Για να σου το πω πιο απλά να το καταλάβεις μάθε τα στοιχειώδη στην ορθογραφία(δεν ζητάω πολλά, αυτά που μαθαίνουν γύρω στα 7-8 τα παιδάκια στο σχολείο) και έλα μετά να ''μου την πεις''.
Θα είμαι εδώ να βλέπω την εξέλιξή σου.
Πάντα με φιλική συμβουλευτική διάθεση.

ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ X ΚΑΙ ΣΤΟ Η ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ?
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΣΥ!!!!!!
ΕΣΥ ΜΗΝ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟ ΨΕΥΔΟΝΥΜΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΚΕΤΗ ΠΛΑΚΑ!!!!

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ.......
quote:
Αυτο τωρα τι ειναι;Καινουργιο φρουτο;Η καφετζου σου το 'πε
ΔΕΝ ΣΥΧΝΑΖΩ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΣΟΥ
ΑΜΑ ΘΕΣ ΡΩΤΑ ΜΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ quote ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ .
QUOT? ΧΙ ΧΙ
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ
Προς τηλέμαχο:
1)Το ότι κάποτε θα τελειώσει η ενέργεια ενός σώματος, δεν σημαίνει κατ'ανάγκη ότι η πορεία του μέχρι τότε θα είναι προκαθορισμένη.
2)Δεν ανέφερα πουθενά τη λέξη "Θεός"
Προς Junk95
ι)Η πολυπλοκότητα είναι άπειρη για τον ανθρώπινο νου
ιι)Ένα τέτοιο μηχάνημα δεν θα υπάρχει μέσα στο σύστημα. Αν πάλι θεωρητικά θες να υπάρχει, τότε αυτό θα είναι εκτός του συστήματος μας και θα υπάρχει μόνο για να παρατηρεί και να γνωρίζει-όχι για να επεμβαίνει.
Προς Jason_18, Philosofos-1, ΑΖΩΕΛ, Open_Mind, Λιλιθ
Αυτό που ίσως δεν καταλάβατε είναι ότι δεν έχουμε δυνατότητα επιλογής. Τι ορίζετε εσείς ως επιλογή; Ο εγκέφαλος μας είναι απλά ένα μηχανηματάκι με παραμέτρους τα προηγούμενα συμβάντα και τα ερεθίσματα τα οποία δέχεται. Έτσι, η "απάντηση" που θα δώσει σε κάποιο ¨πρόβλημα" είναι μοναδική. Έστω κι αν υπάρχει το δίλλημα:"Να πάω δεξιά ή αριστερά;". Ποιος είναι αυτός που θα διαλέξει την απάντηση; Ο εγκέφαλός από μόνος του. Και θα μας αναγκάσει να την δεχτουμε...
Ακούω διαφωνίες...
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠ ΤΟ ΘΕΜΑ .
ΕΓΩ ΑΠ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.
Αυτό που ίσως δεν καταλάβατε είναι ότι δεν έχουμε δυνατότητα επιλογής. Τι ορίζετε εσείς ως επιλογή; Ο εγκέφαλος μας είναι απλά ένα μηχανηματάκι με παραμέτρους τα προηγούμενα συμβάντα και τα ερεθίσματα τα οποία δέχεται. Έτσι, η "απάντηση" που θα δώσει σε κάποιο ¨πρόβλημα" είναι μοναδική. Έστω κι αν υπάρχει το δίλλημα:"Να πάω δεξιά ή αριστερά;". Ποιος είναι αυτός που θα διαλέξει την απάντηση; Ο εγκέφαλός από μόνος του. Και θα μας αναγκάσει να την δεχτουμε...
ΣΥΜΦΟΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ
quote:
Προς Junk95
ι)Η πολυπλοκότητα είναι άπειρη για τον ανθρώπινο νου
Όχι, η πολυπλοκότητα είναι άπειρη με τη μαθηματική έννοια. Για παράδειγμα είναι των αδυνάτων αδύνατο να προβλέψουμε τον καιρό με 100% ακρίβεια μετά από 5 μέρες. Στις 4 μέρες ο ντετερμινιστικός ορίζοντας καταρέει απόλυτα και οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι προσεγγιστική. Θεωρητικά δεν αποκλείεται σε 5 μέρες να έχει 40 βαθμούς, αν και η πιθανότητα είναι πολύ μικρή. Και μιλάμε για ένα σύστημα τρισεκατομμύρια τρισεκατομμυρίων φορές πιο απλό από ολόκληρο το Σύμπαν. Δεν ισχυρίζομαι βέβαια ότι όλα είναι μη προβλέψιμα. Αλλά τίποτα δεν είναι 100% προβλέψιμο.
quote:
ιι)Ένα τέτοιο μηχάνημα δεν θα υπάρχει μέσα στο σύστημα. Αν πάλι θεωρητικά θες να υπάρχει, τότε αυτό θα είναι εκτός του συστήματος μας και θα υπάρχει μόνο για να παρατηρεί και να γνωρίζει-όχι για να επεμβαίνει.
Το σύστημά μας όμως είναι ολόκληρο το Σύμπαν που εξ ορισμού περιλαμβάνει τα πάντα (και το μηχάνημα). "Θεωρητικά" μπορούμε να φανταστούμε ένα μηχάνημα εκτός Σύμπαντος, αλλά πρακτικά είναι ανέφικτο. Πώς θα μπορούσε κάτι που βρίσκεται έξω από το Σύμπαν να το παρατηρήσει; Πώς θα μπορούσε να παρατηρήσει χωρίς να αλληλεπιδράσει (ειδικά σε υποατομική κλίμακα); Πώς θα παίρναμε πίσω το αποτέλεσμα, εμείς που βρισκόμαστε σε αυτό το Σύμπαν; Τι νόημα έχει μια τέτοια συζήτηση;
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
Λοιπον,για να τελιωνουμε με την παρεξιγηση,ας ξεκαθαρισουμε ορισμενα πραγματα... α)Το (THLEMAXOS)αντι (ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ)μπηκε επειδη ξεχασα να αλαξω την γλωσσα στον υπολογιστη και παρεμινε ετσι.Για μενα δεν εχει σημασια. β)Σε κανεναν δεν εκανα προσωπικη επιθεση και σε καμια περιπτωση δεν υποβαθμισα την σηζητηση.Αυτο το κανατε εσεις.
Και γ) Εγω γεννηθηκα και μεγαλωσα στον καναδα φοιτησα στην αγγλικη και οχι στην ελληνικη γλωσσα,αρα ειναι φυσικο να γραφω την ελληνικη ανορθογραφα... if this is a problem for you we can continue to communicate in english...
Yours truly
Tilemahos ahaios
quote:
About you professor mystic i do not thing that you realy like to compare your knowledge with mine...Yours truly
Αγαπητέ Τηλέμαχε,
μάλλον ούτε την Αγγλική κατέχεις τόσο ...καλά!
Τέλοσπάντων, για να τελειώνει το θέμα σταμάτα να ''μου την μπαίνεις'' γιατί από ότι κατάλαβες δεν σε ''παίρνει'', εξάλλου αν θες να τσακωθείς πρώτον έχεις διαλέξει λάθος site και δεύτερον λάθος θέμα.
Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να χαλάσω το ωραίο topic του Α.Ι.
Τόσο καιρό εδώ μέσα δεν έχω ''παρεξηγηθεί'' με κανέναν και δεν έχω σκοπό να το κάνω μαζί σου.
Keep walking like Johny.
Yours faithfully...
...mystic

BRAVO!!! You find the G
Τελοσ παντων μαλλον εσυ σταματα να μου την "μπαινεις"
keep watching me walking
maybe you don't have to go shopping
cause lady I got your glove
please take the G
and leave the rest to me!
Sincerely Yours
ΤΗΛΕ-ΜΑΧΟΣ