ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Megapolisomancy" ή τρίχες κατσαρές ;;; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- "Megapolisomancy" ή τρίχες κατσαρές ;;; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

kakao31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
old tigerΜέλος
07/04/2003, 13:00:42
To "MYΣΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ" έχει γράψει ο Ιωάννης Γιαννόπουλος, Εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ

Οταν γεννηθήκαμε δεν υπογράψαμε κανένα χαρτί...

moebiusΜέλος
07/04/2003, 13:13:55
Φίλε durden alie, ευχαριστώ για την πληροφορία. Αν και έχω διαβάσει εδώ και αρκετό καιρό το βιβλίο, θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι σε κάποιο σημείο γράφει, ότι μέσα σε κάποια υπόγεια στοά του παρουσιάστηκε μια πράσινη φωτεινή μπάλα η οποία αιωρείτο και πήγαινε μπρος-πίσω και κάτι τέτοιες απιθανότητες. Στη συνέχεια, σε άλλο σημείο του βιβλίου, γράφει ότι συνάντησε σε μια κυκλική αίθουσα 7-8 όρθια πτώματα από τη βυζαντινή εποχή αλλά δεν μπορεί να αποκαλύψει το σημείο για ''ευνόητους λόγους''. Και που ξέρω εγώ κύριε ( ο οποίος πλήρωσα την αλμυρή τιμή του βιβλίου ) ότι είναι αληθινά αυτά που γράφεις και όχι αποκύηματα της φαντασίας σου? Δώσε μια απόδειξη (αν έχεις).
Για να μη σας κουράζω κατέταξα τον κύριο, ως συγγραφέα, στους μη σοβαρούς και δεν ασχολήθηκα ξανά μαζί του.

moebiusΜέλος
07/04/2003, 13:16:50
Φίλε old tiger, ευχαριστώ. Επομένως όσα έγραψα ισχύουν γι' αυτόν το συγγραφέα(?).

old tigerΜέλος
07/04/2003, 13:32:48
Φίλε Moebius,
πραγματικά ανοίγεις ένα πολύ μεγάλο θέμα...
Πολλά από αυτά που αναφέρουν διάφοροι συγγραφείς που κινούνται στον χώρο, αλλά πολλές φορές και κάποιες εμπειρίες που μπορεί να έχουν κάποιοι από εμάς....
είναι εξαιρετικά δύσκολο να τσεκαρισθούν, γιατί αφορούν κάποιες εμπειρίες, καθαρά προσωπικές άρα και υποκειμενικές ή κάποιες πληροφορίες στις οποίες είναι αδύνατον να έχει ο καθένας πρόσβαση.
Νομίζω ότι αυτό πρέπει πάντα να το έχουμε υπ’όψη μας για να αποφύγουμε και κάποιες παρεξηγήσεις.

Προσωπικά για τον Γιαννόπουλο δεν ξέρω, θυμάμαι βέβαια να αναφέρει κάποια πράγματα που δεν τα τεκμηριώνει.

Σε μία πρόσφατη κουβέντα που είχα με κάποιο άλλο μέλος του forum, που παρά το νεαρό της ηλικίας του δείχνει αξιοθαύμαστη ωριμότητα και σκεπτικισμό, μου είχε αναφέρει ότι είχε πάει στην ομάδα του Γιαννόπουλου και είχε ψάξει μόνος του κάποια από αυτά που ανέφερε στα βιβλία του. Άλλα ήταν αληθή και άλλα όχι...

Ελπίζω να επέμβει ό ίδιος στο topic, προκειμένου να πει κάποια πράγματα από πρώτο χέρι, παραθέτοντας κάποια στοιχεία (συγκεκριμένα μου είχε αναφέρει κάποια ανακόλουθα στοιχεία, αλλά δυστυχώς δεν τα θυμάμαι).

Το σίγουρο είναι ότι ο χώρος συγκεντρώνει πολλούς "επαγγελματίες", κάποιοι εκ των οποίων εκμεταλλεύονται κάποιες καταστάσεις και την αφέλεια ίσως του κόσμου.
Τα δε αλληλομαχαιρώματα είναι πολύ συνηθισμένα...

Ευχαριστώ

moebiusΜέλος
07/04/2003, 13:50:09
Φίλε old tiger, να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω καμμία σχέση με τους ''επαγγελματίες'' του χώρου, έχω μπει πρόσφατα στο forum και οι απόψεις μου εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό μου.
Πιστεύω πως ο καθένας που γράφει ένα βιβλίο, έχει υποχρέωση, απέναντι στους αναγνώστες του, να τεκμηριώνει αυτά που γράφει. Εάν τους σέβεται και κυρίως, αν σέβεται τον εαυτό του. Διαφορετικά θα μπορούσαμε όλοι, πιστεύω, να γράψουμε ένα βιβλίο του τύπου: ''δεν αποκαλύπτω για ευνόητους λόγους...''.

old tigerΜέλος
07/04/2003, 14:02:36
Φίλε Moebius,
όταν αναφέρομαι στους "επαγγελματίες" σαφώς και δεν μιλάω ούτε για εσένα, ούτε για εμένα αλλά ούτε και για κάποιο άλλο μέλος του forum. Αν συμβεί εξάλλου κάτι τέτοιο, θα φανεί πεντακάθαρα.

Οσο για τα άλλα που αναφέρεις, θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά επέτρεψέ μου να έχω αυτή την μικρή επιφύλαξη που ανέφερα για κάποια πράγματα. Σε αυτή την περίπτωση εξαρτάται πλέον αποκλειστικά από τον καθένα το τι θα πιστέψει και τι όχι.
Δυστυχώς όμως πολλοί ερευνητές γράφουν βιβλία γεμάτα υπονοούμενα, μην παρέχοντας και αποδείξεις για κάποια πράγματα, που νομίζω ότι θα ήταν σχετικά εύκολο να τσεκαρισθούν.

Ευχαριστώ

07/04/2003, 14:43:18
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ....

Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ laurus.....

ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...

ΣΥΓΝΩΜΗ ....

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

moebiusΜέλος
07/04/2003, 14:51:46
Φίλε AVATAR

Θίγεις, νομίζω, ένα καίριο θέμα, το οποίο μας αφορά όλους. Δεν πρέπει μόνο να γράφουμε, για να ικανοποιούμε τη ματαιοδοξία μας, αλλά και να διαβάζουμε τα σημειώματα των άλλων και, κυρίως να απαντάμε για να γίνεται ένας γόνιμος διάλογος!

laurusΝέο Μέλος
07/04/2003, 17:26:04
Λοιπόν κατ' αρχάς διακρίνω μια εμπάθεια σε κάποια απο τα post που εμένα προσωπικά δεν μ'αρέσει. Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους απο εσάς εγώ όμως εργάζομαι και δεν μπορώ να είμαι 24 ώρες το 24ωρο online στο forum και να διαβάζω όλες τις απαντήσεις με το που βγαίνουν.

Όσον για την επαγγελματική συνεργασία του Al και του Γιαννουλάκη έχετε δίκιο αλλά είχα γράψει ότι μερικά post του Al ήταν τόσο μεγάλα που προφανώς αυτό μου διέφυγε. Οπότε συγνώμη, έκανα λάθος λόγω κεκτημένης ταχύτητας.

Για εμένα τα forums του esoterica.gr είναι ένα μέσο να ανταλλάξω απόψεις με ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα και να κάνω εποικοδομητικούς διαλόγους.

Δεν θεωρώ ότι γράφω για να ικανοποιήσω τη ματαιοδοξία μου και λυπάμαι αν κάποιος το πιστεύει αυτό. Και ο γόνιμος διάλογος γίνεται όταν υπάρχει καλή θέληση και απο τις δυο πλευρές. Προφανώς σ'αυτή την περίπτωση δεν ισχύει.

Ίσως κακώς απο την αρχή εξέφρασα τη γνώμη μου για το συγκεκριμένο ζήτημα γιατί κάποιοι είναι λίγο παραπάνω απο το φυσιολογικό διατεθειμένοι να εμπλακούν σε διαξιφισμούς. Εγώ δεν είχα τέτοιο σκοπό και νομίζω πως φαίνεται και απο το ύφος του προήγουμενου post μου.

Αυτά εν ολίγοις. Εις το επανιδείν.

moebiusΜέλος
08/04/2003, 10:26:37
Φίλε Laurus

Το σημείωμά μου δεν είχε στόχο εσένα προσωπικά, ούτε και κανέναν άλλο άλλωστε. Ήθελα απλώς να επισημάνω μια υπάρχουσα κατάσταση. Και βέβαια, δεν υπάρχει νομίζω, καμμία προκατάληψη εναντίον οποιουδήποτε, γιατί απλούστατα κανείς δεν γνωρίζει κανέναν.

08/04/2003, 13:35:58
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Laurus ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΩΣ ΜΙΑ ΜΟΜΦΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ.
ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΙΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΞΥΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΜΑΣ.

ΕΑΝ Ο ΤΟΝΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΔΕΟΝΤΟΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ.
ΑΛΛΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ....
ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΔΩ ΗΤΑΝ ΟΛΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
ΙΣΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**