- OΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΟΡΦΙΣΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ/Α/ΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ/ΟΥΝ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΦΕΑΣ;
ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΔΡΑΣΕ;
ΤΙ ΔΙΔΑΞΕ;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΦΙΣΜΟΣ;
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ (ΑΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ) ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ;
ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΙΧΤΕΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΘΕΜΑ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ.
ΑΝ ΘΕΛΕΙ/ΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΣ/Α/ΟΙ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ/ΟΥΝ Ή ΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΙ/ΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.
ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΕΤΩ ΕΔΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ...
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
http://www.geocities.com/anonymos_apologitis/gr/ancient/dion-orf.htm
http://www.mythologia.8m.com/orfikoi.html

Let there be Light!
Edited by - ΑΤΜΑ on 28/06/2003 03:46:00
- Ορφεας: Γιος του Οιαγρου και της Μουσας Καλλιοπης, εγγονος του Χαροπα.Γεννηθηκε στα Λειβιθρα Πιεριας.
- Απο αρχαιο παπυρο:]"Ορφευς υιος Οιαγρου και Καλλιοπης της Μουσης, ο δε Μουσων βασιλευς Απολλωντουτω ενεπνευσεν, οθεν ενθεος γενομενος εποιησεν τους υμνους, ους ολιγα Μουσαιος επανορθωσας κατεγραψεν. Παρεδωκεν δε τα Ορφεως οργια σεβεσθαι Ελλησιν τε και βαρβαροις, και καθ' εκαστον σεβημα ην επιμελεστατος περι τελετας και μυστηρια και καθαρμους και μαντεια".
- Εδρασε 11 γεννιες πριν το Τρωικο πολεμο.Κατα τη γνωμη μου πρεει να εζησε ο Ορφεας κατα τα πρωτα χρονια της εποχης του Κριου, απο το 1560 π.χ.χ. και μετα...Υποστηριζουν μερικοι οτι εζησε το 1360 περιπου. Χρονολογιες που αναγουν τον Ορφεα κατα καποιες χιλιαδες χρονια πριν, δε μου φαινονται αξιες προσοχης. [/list [list]
- Τι διδαξε; "Ορφευς ο Θραξ,ο λυρικος, ο σοφωτατος και περιβοητος ποιητης. Οστις εξεθετο θεογονιαν και κοσμου κτισιν και ανθρωπων πλαστουργιαν, ειρηκως εν τη αρχη του συνταγματος αυτου, οτι εκ της ιδιας αυτου ενθυμησεως ουκ εξεθετο τι ποτε περι θεου ή της κοσμικης κτισεως, αλλ' ειπεν, οτι αιτησαμενου δια ιδιας αυτου ευχης μαθειν παρα του Φοιβου Τιτανος Ηλιου την θεογονιαν και την κοσμου κτισιν και τις εποιησεν αυτην, εμφερεται γαρ εν τη αυτου εκθεσει δια ποιητικων στιχων ουτως; Ω αναξ..." Κατα Τζετζη..
- Τι ειναι ο Ορφισμος; Ειναι κοσμοθεωρια. Ειναι η Ελληνικη κοσμοθεαση που εδωσε φτερα στο Ελληνικο πνευμα, ωστε να πεταξει σε αλλους κοσμους ωραιους και αρμονικους, απο τους οποιους μετεφερε την αρμονια και το καλλος και το πραγματοποιησε σε εργα της ανθρωπινης δραστηριοτητας ωραιων και δυνατων ψυχων ηρωων, φιλοδσοφων, ποιητων και καλλιτεχνων.
Σε όσα πολύ σωστά παράθεσε ο φίλος Πασχάλης, διαφωνώ στον ορισμό του ονόματος του Μύστη Ορφέα...
Το όνομά του σημαίνει ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ...
Και αυτό γιατό ο ΟΡΦΕΥΣ ήταν ΜΕΛΑΜΨΟΣ (σκουρόχρωμος στην επιδερμίδα).
Εκ του ΟΡΦΝΗ που σημαίνει το "σκότος της νύχτας"...
Επίσης υπάρχει η συνονυμία του ΟΡΦΝΟΣ με το ΕΡΕΒΟΣ...
Ταύτα τα παραπάνω απο το λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης του Ιωάννη Σταματάκου και ΟΥΧΙ του Μπαμπινιώτη....
Φίλε μου Οδυσσέα...
Αν μπορείς κάνε έναν ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟ με το ΟΝΟΜΑ του Ορφέα και με του ΤΙ ΕΔΙΔΑΞΕ...
Εννοώ το ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΕ ΤΙ...
Αυριο ίσως περισσότερα...
Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!
ΦΙΛΕ ΚΕΛΣΟ!!!
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ :
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΕΒΟΣ, ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ" (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ).
Ο ΟΡΦΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ" ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.
ΟΠΟΤΕ :
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΕΒΟΣ, ΤΗ ΝΥΧΤΑ, ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ "ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ, ΤΟΝ "ΣΚΟΤΕΙΝΟ".
ΣΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!!!
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΕΒΟΣ, Η ΝΥΧΤΑ, ΤΟ ΧΑΟΣ, Ο ΘΕΟΣ.
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ "ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ, ΤΟΝ "ΜΟΝΑΧΙΚΟ".
ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΟΡΦΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ, ΟΠΩΣ Ο ΑΔΑΜ, Ο ΟΣΙΡΙΣ ΚΤΛ.;
ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΜΟΥ (ΜΕΣΩ ΛΕΚΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΦΙΛΟ) ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΟΡΦΕΑΣ".
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ;
Odysseus_Nemo
- Αναφερονται οι παρακατω με το ονομα Ορφεας.
- 1.Ορφεας ο Οιαγρου εκ Λειβηθρων
- 2.Ορφεας ο Κικκοναιος ή Αρκας εκ Βισαλτιας της Θρακικης.(Η Βισαλτια ειναι στο νομο Σερρων, δυτικα του Παγγαιου ορους).
- 3.Ορφευς ο Οδρυσης, εποποιος.
- 4.Ορφευς ο Κροτωνιατης.(6ο π.χ.χ. αιωνα).
- 5.Ορφευς ο Καμαριναιος.
ΦΙΛΕ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙΣ "Κατ εμε, ομως ειναι πιο κοντα με τη λεξη "ορφοβαται", που αναφερονταν στην αρχαιοτητα οι επιτροποι των ορφανων".
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ;;;
ΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ;;
Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΕΛΣΟ.
ΑΤΜΑ ΚΑΙ DAGON Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ. (ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΗΤΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ, ΑΤΜΑ!!)...
Odysseus_Nemo
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ!!!
Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΣΟΥΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ.
ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΕΠ' ΑΥΤΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΩ ΣΥΛΛΕΞΕΙ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΛΗΓΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ!!
Odysseus_Nemo
Το topic δεν θα κλειδωθεί γιατί μπορεί κάποια παλιά ή νέα μέλη, να θέλουν να συνεχίσουν την συζήτηση. Θα είναι κρίμα να ανοίξει ένα άλλο topic αργότερα με το ίδιο θέμα, αφού ήδη εδώ έχουν δοθεί χρήσιμες πληροφορίες.
Εφόσον ο δημιουργός του topic δηλώνει ότι δεν θα "σπρώξει" το θέμα άμεσα, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ως προς αυτήν την κατεύθυνση.
Όποιοι θέλουν μπορούν να συνεχίσουν την συζήτηση.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΕΛΣΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΟΠΙΚ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΚΟΙΝΟΙ (ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΡΙΖΑ).
ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ - ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΘΑ ΚΑΝΩ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
quote:
Το όνομά του σημαίνει ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ...
Και αυτό γιατό ο ΟΡΦΕΥΣ ήταν ΜΕΛΑΜΨΟΣ (σκουρόχρωμος στην επιδερμίδα).
Εκ του ΟΡΦΝΗ που σημαίνει το "σκότος της νύχτας"...Επίσης υπάρχει η συνονυμία του ΟΡΦΝΟΣ με το ΕΡΕΒΟΣ...
ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΜΟΥ ΗΛΘΑΝ ΗΛΘΑΝ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΦΩΣ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΚ ΣΚΟΤΟΥΣ ΤΟ ΦΩΣ.
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ (ΜΗΤΡΑ -ΣΚΟΤΟΣ) ΕΓΙΝΕ ΦΩΣ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
Αγαπητέ μου ΑvatarGr....
Δε μου αρέσει να είμαι ΑΠΟΛΥΤΟΣ , μιάς και είμαι εκδηλωμένος (όπως ΟΛΟΙ ΜΑΣ άλλωστε) μέσα στην ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ...
ΑΛΛΑ....
'Οπως και να έχει, εδώ υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
Φυσικά και έτσι είναι, σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ και σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ απο το ΣΚΟΤΟΣ παράγεται το ΦΩΣ...
Και αυτό είναι ένα ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ, για εκείνον που ΕΡΕΥΝΑ χωρίς ΔΟΓΜΑΤΑ, το "άγνωστο", το "μεταφυσικό" κλπ
Και αυτό ακριβώς είναι που θέλησα να ΤΟΝΙΣΩ αλλά χώρίς να το πώ σχετικά με τον Μεγάλο Θρησκευτικό Ηγέτη που άκουγε ΤΟΤΕ στο όνομα ΟΡΦΕΥΣ
Και ΗΡΘΕ και μας ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το ΦΩΣ...
Ποιός;;;;
Ο ΟΡΦΝΟΣ, ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ, ο ΟΡΦΕΑΣ...
Και τα μυστήρια που θέσπισε, τα ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ αυτό μας ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ και ας λένε "κάποιοι", "κάπου" ότι "ποίος σήμερα μπορεί να ξέρει τι δίδασκαν οι Αρχαίοι, για να συνεχίσουμε και σήμερα την ίδια λατρεία ως πρός τη ΘΕΟΤΗΤΑ"...
Και αυτό που ΣΗΜΕΡΑ λατρεύει θρησκευτικά η Ελλάδα, είναιΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ με αυτό που Εκείνος ο Πρώτος Ιεροφάντης, ο Ορφέας ήρθε και μας ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ...
και
εν ΠΑΝΤΙ το ΕΝ
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Ένας εκ των ‘κάποιον’ του Κέλσου είναι και ο Εχέμβροτος. Το δε ‘κάπου’ είναι το topic ‘Περι Αρχαιολατρειας...’ http://esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1584
Και ανέφερα τα εξής……
• (Ποιος γνωρίζει την παλαιά λατρεία των Ελλήνων, δηλαδή των παππούδων μας και των γιαγιάδων μας, για να την επαναφέρει;) = Ποιος γνωρίζει την αρχή, την γέννηση, τους συμβολισμούς, τα τελετουργικά, την ένια και την ουσία, τον σκοπό της παλαιάς Ελληνικής λατρείας; (η οποία πέρασε από πολλά στάδια όπως αναφέρεις και αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο)
• Γνωρίζουν τι συνέβαινε στα Ελευσίνια μυστήρια, η τι! ήταν αυτά και σε τι! αποσκοπούσαν;
Και κλίνω την παρένθεσή μου αυτή για να μην αποτελέσω αιτία για αλλαγή πορείας του παρόντος topic.

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 08/07/2003 15:10:51
Δεν προσδιόρισα το ΠΟΙΟΣ είναι γιατί ειληκρινά ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ρόλο αυτό, αλλά το ΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ και ΠΩΣ διερωτάτε ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ...
Αυτό κατ' εμέ είναι που "παίζει ρόλο"...
Και αυτό (δηλαδή το ΑΝ ήσουν εσύ ή κάποιος άλλος) ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ με αυτό που ανάφερα...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Τίποτα περισσότερο.

quote:
Φυσικά και έτσι είναι, σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ και σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ απο το ΣΚΟΤΟΣ παράγεται το ΦΩΣ...
Φίλε Κέλσο,
έχω την αίσθηση ότι το σκότος δεν είναι παρά η έλειψη του φωτός!
Οπότε από το σκότος δεν παράγεται τίποτα. Απλώς η παρουσία του φωτός "εμφανίζει" το σκότος.
Διόρθωσέ με εάν κάνω λάθος.

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
ΦΙΛΕ hrismig ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ
quote:
ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΜΟΥ ΗΛΘΑΝ ΗΛΘΑΝ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΦΩΣ.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΚ ΣΚΟΤΟΥΣ ΤΟ ΦΩΣ.
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ (ΜΗΤΡΑ -ΣΚΟΤΟΣ) ΕΓΙΝΕ ΦΩΣ.
ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΦΩΣ.
ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
ΠΟΛΥ OΜΟΡΦΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ...ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΝΟΙΞΑΜΕ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΕ ΤΟ ΦΩΣ; ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΙ;
ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΦΩΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ (ΤΟ ΠΑΝ) ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΚΕΝΟ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ Ή ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ. ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ ΣΑΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΑΝ ΣΗΜΕΙΟ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΚΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ). ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΥΝΟΛΑ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗ ΟΝΤΩΝ ΤΟ ΚΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΜΗ ΤΟΥΣ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΞΟΥΣΑΣ ΑΤΑΞΙΑΣ, ΤΟΤΕ Η ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΟ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ, ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ "ΑΚΑΤΑΣΤΑΤΟ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ, ΠΡΙΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΗΤΑΝ ΑΔΕΙΟ.
ΣΥΝΕΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΦΩΣ.
Η ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΗΤΑΝ Η ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΞΕΠΗΔΗΣΑΝ ΟΛΑ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΛΣΟ ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗΜΟΥ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΣΧΕΤΗ ΑΛΛΑ... "ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ"
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

Edited by - ARCHON on 09/07/2003 16:50:21
Στην Χριστιανική Θεολογία (την οποία και υποπτεύομαι ότι αποδέχεσαι ΜΟΝΟ) και μέσα απο το πλέον ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ έργο του Διονυσίου του Αεροπαγήτου "Η Θεία Γνόφος", μπορείς να ανακαλύψει ΤΙ ΕΙΠΑ και ακόμα περισσότερο ΤΙ ΕΝΝΟΩ...
Εχω ξαναπεί και αλλού, ότι τα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ δε σηκώνουν ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ αναγνώσματα...
Συγγνώμη αν ο λόγος μου γίνεται ΤΡΑΧΥΣ, αλλά τα πράγματα έτσι είναι...
Κέλσος ο Φιλαλήθης