- Ονειροκρίτης online - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ταξίδι στο άγνωστο
Θα μπορούσες ίσως να προσφέρεις τις ερμηνείες σου στο ήδη υπάρχον θέμα:
Ένας πρακτικός καθημερινός ονειροκρίτης... Είδατε περίεργο όνειρο σήμερα?
To παρόν θέμα απενεργοποιείται, εφόσον υπάρχει ήδη ενεργό κάποιο άλλο, παρόμοιο θέμα.
Θα σε παρακαλούσα επίσης mystery flower να λάβεις υπόψη σου την επισήμανση που σου γράφω για το ταυτόχρονο άνοιγμα πολλών νέων συζητήσεων από νέα μέλη στο θέμα Ταιριάζουμε; που άνοιξες σήμερα στην κατηγορία ΤΑ ΑΣΤΡΑ και που επίσης απενεργοποιήθηκε.

love for what is comming and forgivness for the past...
Μάθε πρώτα 4-5 πράγματα για τον Γιάννη Μαρκόπουλο και μετα μπές και γράψε ότι θέλεις.Αλλα μην γράφεις κάτι επειδη κάπου το άκουσες και λες τον Μαρκόπουλο οτι έχει σχέσει με την Μασονία.Δηλαδή ότι δεν καταλαβαίνουμε αρχίζουμε και λέμε οτι θέλουμε;Με αυτην την λογική και ο Καραγκούνης του Παναθηναϊκου επειδη έχει μεγάλα αυτιά είναι..... καλικάτζαρος !!!
quote:
Αλλα μην γράφεις κάτι επειδη κάπου το άκουσες και λες τον Μαρκόπουλο οτι έχει σχέσει με την Μασονία
Μια μικρή παρεμβασούλα φίλε plane.
Δε νομίζω ότι ο wolffaced ειπε ότι ο Μαρκόπουλος έχει σχέση με τη μασσονία.
Ξαναδιάβασα τα γραφόμενά του, και δεν το αναφέρει πουθενά αυτό. Απλά αναρρωτήθηκε για το νόημα των στίχων του τραγουδιού, συνδιάζοντάς το με κάποιες φήμες, απ'αυτές που πουλιούνται παντού και πάντα.
Τώρα εάν όλοι μας βρήκαμε το θέμα αστείο, δεν σημαίνει ότι βρίσκουμε και τον wolffaced αστείο!
Μην τα βάζεις κάτω φίλε!
Ολοι μας με ένα γιατί στο στόμα γεννιόμαστε...
αυτή...που τα κατάφερε!
quote:
Τώρα εάν όλοι μας βρήκαμε το θέμα αστείο, δεν σημαίνει ότι βρίσκουμε και τον wolffaced αστείο!
Σε καμία περίπτωση δεν είπα τον Wolffaced αστείο και αν κατάλαβε κάτι τέτοιο του ζητάω συγνώμη.
Aπλα προτού θέσουμε μια απορία καλό θα ήταν να την ψάχναμε λίγο πριν την βάλουμε στο τόπικ.
Και σαν τίτλο, αλλά και σαν απορία: Τι να σημαίνει άραγε Ζαβαρακατρανέμια.
Ομολογώ ότι κι εγώ που το άκουγα πρόσφατα, είχα αναρρωτηθεί, και σίγουρα τώρα πια όταν ακούω το συγκεκριμένο τραγούδι, κάτι θα μου λέει. Ισως από τη συγκεκριμένη μας κουβεντούλα...
Ιλεως, Ιλεως...!
αυτή...που τα κατάφερε!
Πάντως οι καιροί εκείνοι έχουν περάσει (ανεπιστρεπτεί εύχομαι) και μπορείτε να στείλετε ένα γράμα και να ρωτήσετε τον ίδιο τον στιχουργό τι σημαίνουν οι στίχοι...
Uriel, ο Εωσφόρος.
Ο φέρων το φώς και την φλόγαν.
*Γνώθι σαυτόν ήνα αγαπήσεις αλλήλους*
quote:
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ..
οκ, μην ανησυχείς
quote:
ΠΑΝΤΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΒΡΙΣΚΩ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ...
ίσως
quote:
wolfaced εχει δικιο και συγνωμη απο μερους μου
Δεν πειράζει Drumx13.
quote:
Δε νομίζω ότι ο wolffaced ειπε ότι ο Μαρκόπουλος έχει σχέση με τη μασσονία. Ξαναδιάβασα τα γραφόμενά του, και δεν το αναφέρει πουθενά αυτό. Απλά αναρρωτήθηκε για το νόημα των στίχων του τραγουδιού, συνδιάζοντάς το με κάποιες φήμες, απ'αυτές που πουλιούνται παντού και πάντα.
Το έθεσες πολύ σωστά Αμαλία. Άλλωστε δεν ξέρω ποιος είναι ο Μαρκόπουλος. Μόνο το τραγούδι έχω ακούσει σε ερμηνεία του Ξυλούρη.
quote:
Μελετώντας την εποχή που γράφθηκέ το τραγούδι (7ετία), μπορείς να υποθέσεις ότι έχει κάποια μυστικά μυνήματα, τα οποία όμως αναφέρονται στην λευτεριά του τόπου...
Μπορεί και να έχεις δίκιο. Άλλωστε για αυτόν τον λόγο έβαλα και εγώ την απορία. Μπας και ξέρει κανείς το νόημα.
ΠΡΩΤΟΝ Ο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ Ο ΞΥΛΟΥΡΗΣ.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ URIEL OTI ΛΟΓΙΚΑ ΚΡΥΒΕΙ ΝΟΗΜΑΤΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ. ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (βλ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ,ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ,ΛΟΙΖΟ) ΕΓΡΑΦΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ
ΑΚΟΥ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ π.χ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΑΕΤΟ (=ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ).
ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΨΑΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΑ ΣΚΙΡΤΗΜΑ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ

then the devil is 6
if the devil is 6
then god is 7
Με τη σειρα μου και εγω να επιβεβαιωσω στον συντακτη του συγκεκριμενου θεματος πως ''το γελιο που εκανα'' δεν οφειλοταν σε καμια περιπτωση σε αυτον η στην απορια του,αλλα στον καταπληκτικο τροπο που αντιμετωπιστηκε το θεμα αυτο απο τους συμμετεχοντες.
Και επιμενω να λεω καταπληκτικος, γιατι για εμενα ο,τι και αν γραφτηκε,αποτελεσε τροπο απομυθοποιησης του θεματος και οχι γελοιοποιηση του.Ειναι πολυ σημαντικο ,με οποιο μεσο και τροπο αν διαθετει κανεις,να μπορουμε ορισμενα θεματα που τιθονται να μπορουμε να τα απομυθοποιουμε και να βοηθουμε τους αλλους,οι οποιοι δεν νομιζω να εχουν κακη διαθεση απεναντι μας,να βλεπουν τα πραγματα στις πραγματικες τους διαστασεις.(αναφερω εδω για επιβεβαιωση ολων των παραπανω την ''συζητηση'' στο θεμα των 7 τσακρας και την αναφορα συμμετεχοντα στις ''ινδιες...΄΄ μεσα στο κλιμα της απομυθοποιησης...)
ΙL410
Οι στιχοι ειναι οντως λιγο περιεργοι
και εσεις που γελατε με το θεμα για πειτε μου, τι σημαινουν?
πειτε και γελαστε οσο θελετε μετα...
Ευχαριστω
..VvvvvvV..
Den thymamai olo to tragoydi, alla, endeiktika mono:
Zavara= Lavara
Katra = Kastra
EIxa dei metafrasmeno olo to tragoydi, k htan pragmatika epiko. Krima pou den to thymamai giati pane xronia poy to eida..
quote:
Oi stixoi einai grammenoi se arxaia Dorikh dialekto h kati tetoio..Den thymamai olo to tragoydi, alla, endeiktika mono:
Zavara= Lavara
Katra = Kastra
Πολύ εντυπωσιακό και πολύ ενδιαφέρον αυτό, όσο για το ότι είναι επικό χωρίς να ξέρει κανείς τα λόγια το νιώθει από τον ήχο

ZAVARA - MIA PERIOXI STIN KRITI. EKI ITANE PALIA MIA FILAKI GIA TOS ANTHROPS PU ITAN ENDION TIN XOUNTA.
KATRA - KASTRA
NEMIA - MAVRI PETRA (E FILAKI ITANE KONDA SE ENA VOUNO PU IXE MAVRES PETRES
BEBEOS KATALABENOUME OTI E LEXIS INE TRAGUDISMENES SAN APO KAPIN PU INE STIN FILAKI KE ZITAI ELEOS AP TON THEO, ZITAI NA THI TON HLIO.
ALLOUIA INA SAN AMIN.