- Η σημασία των Ονομάτων - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Ηθελα να συμπληρωσω και κατι αλλο.
Νομιζω οτι χρησιμο ειναι να δουμε και το μερος που εχουμε γεννηθει
σε αντιστοιχια με το ονομα μας.
να και ενα ατομο που ασχοληθηκε!
οκ,εχουμε και λεμε
γεννηθηκα στο ερεβαν της αρμενιας το 1991,χωρις αυτο να σημαινει οτι ειμαι αρμενισσα.ειμαι μια Ποντια με "π" κεφαλαιο.
τωρα,επιδη εχω (κατα τη γνωμη μου) πληρη επιγνωση του εαυτου μου,μπορω ευχαριστως να κανω εναν αυτοχαρακτηρισμο,ξεκινωντας απο τα αρνητικα στοιχεια του χαρακτηρα,τα οποια ειναι πιστευω τα πιο χρησιμα,αφου μπορουν να μετατραπουν σε θετικα με λιγη προσπαθεια.
μεχρι την ηλικια των 7 ημουν το μονο παιδι στο σόι και ετσι με κακομαθανε.αυτο οδηγησε σε συμπωματα υπερβολικης αυτοπεποιθησης και μιας ιδεολογιας του τυπου "ολα περιστρεφονται γυρω μου"
για καποιο αδιανοητο για πολλους λογο ειμαι εξισου υπερβολικα εγωιστρια.λενε οτι για αυτο φταιει το ζωδιο.αλλα εφοσον δεν πιστευω οτι υπαρχει θεος δεν μπορω να πιστεψω και στα ζωδια.αρκετα λογικο,ετσι?
θεωριτικα αυτα ειναι τα δυο μου μεγαλα μειονεκτηματα,εκτος των :πολυλογια,βιασυνη,αναισθησια,της τελευταιας στιγμης,αδιαφορια για τον ανθρωπινο παραγοντα γυρω μου (ειμαι και λιγο ψωνιο).
τα θετικα τωρα:
μεγαλονοντας,γνωρισα παρα παρα πολλους ανθρωπους πραγμα που με εκανε εξαιρετικα κοινωνικη.
στο σχολειο τα παω αρκετα καλα,αν και στο πρωτο τριμηνο φετος εβγαλα εναν βαθμο πολυ χειροτερο των προσδοκειων μου,17 7/13
εχω εναν δεικτη νουμοσυνης που απ'οτι εγραφε το σαιτ ειναι πολυ καλος, 124
ειμαι σπανια ντροπαλη.
στην ηλικια των 8 ανακαλυψα κατι ξεχασμενα απαντα τουν 3 μεγαλων ελληνων τραγωδων.αυτο μου ξυπνησε ενα ιδιεταιρο συστημα αρχαιοελληνολατρειας.
εχω μια αρχομανια.αλλα δεν ξερω αν ειναι κακο η καλο...αν ειναι αυτο που λεει το ονομα...
μεγαλωσα σε ενα περιβαλλον που μου εμαθε να εχω σκοπο,επιμονη και υπομονη.
αλλα ταλεντα:ζωγραφιζω,γραφω ποιηματα,αντιατεκομαι στην πολλη τηλεοραση
δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο ενα βιβλιο που διαβασα,αλλα συμφωνα με αυτο, η γλωσσα του προσωπου μου ειναι πολυ καλη.
αριθμολογικα μετραμε με το αρχαιο διγαμμα?για να ξερω πως να το μετρησω.σε ενα σαιτ μου εβγαλε συνολο 2.
Δεν χρείαζεται να ξυπνάς το πρωί αν δε σκοπεύεις να αλλάξεις τον κόσμο...
αριθμολογικα ναι μετραμε και με το αρχαιο διγαμμα.
θα σου αναφερω ξανα οτι η αστρολογια,τα ταρω και η αριθμοσοφια ειναι απλα εργαλεια και οχι απαραιτητα αλαθητοι χαρτες του εαυτου μας.
Αρα η πιστη στον θεο δεν εχει σχεση με ολα αυτα.
χρειαζεσαι πιστη σε εσενα και απ'οτι καταλαβα
εχεις μπολικη απο αυτην.Η αστρολογια ας πουμε
δεν χρειαζεται απαραιτητα πιστη,απλα ερευνησε, θα καταλαβεις
και εσυ αργοτερα οτι προκειται για τυπολογια και αρχετυπα.
Το ονομα σου δεν σου αρεσει και πολυ.
Διεκρινε καταρχας τον λογο.
Ειναι γιατι δεν σου αρεσει σαν δονηση
ή γιατι καποια ιδεα που εχεις (αθεισμος)
σε εμποδιζει να το προσεγγισεις;
Οπως ειπα και πριν δεν χρειαζεται να το συνδεσεις
απαραιτητα με την ιστορικη σημασια που εχει(καντο βεβαια και αυτο)
αλλα δες σε ποιο κομματι του εαυτου σου αντιστοιχει.
π.χ σε τι πιστευεις οτι εισαι κεχρισμενη;
δεν ξερω...του χρονου πρεπει να δηλωσω επαγγελματικο προσανατολισμο και ακομη δεν εχω μαζεψει καν ιδεες!
ειμαι σιγουρη οτι μπορω να κανω πολλα πραγματα...επισεις εχω μια παραλογη φιλοδοξια,θελω πολυ να κανω κατι για το οποιο θα με θυμουνται και μετα το θανατο μου !
δυστυχως ομως για μενα υπαρχουν τα ΜΜΕ τα οποια δημιουργουν ειδωλα τα οποια καταστρεφουν μετα απο συντομο χρονικο διαστημα,και το θεμα ειναι οτι δεν θελω να γινω "τηλεοπτικος αστερας".(θελω να κανω κατι εξισου σπουδαιο με το μεγα αλεξανδρο,αλλα μη το πεις σε κανενα!)
ωρες-ωρες σκεφτομαι τι εχουν κανει οι ανθρωποι στην οικογενεια μου.σκεφτομαι τι καταλαβαν απο τη ζωη τους αν το σπουδαιοτερο πραγμα που εχουν κανει στη ζωη τους ειναι να πανε καποια χρονια σε ενα απο τα πιο σπουδαια πανεπηστιμια στον κοσμο,και τωρα λενε οτι η πραγματικη ευτυχια ειναι στην οικογενεια.
τι κι αν δεν υπαρχω μετα απο 250 χρονια?το ονομα μου πρεπει να μεινει στην ιστορια,αθανατο στους αιωνες...
αυτη η περιεργη φιλοδοξια δεν πρεπει να ειναι απλα ενα εφηβικο παραληρημα...
ΗΡΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ξέρω ότι πολλοί θα γελάσετε με το όνομά μου που είναι πολλές φορές κατάρα αλλά τί να κάνω αφού έτσι λέγαν τον παππού μου και έτσι με βαφτίσανε. Ευχαριστώ.

quote:
μπορει καποιος που παιρνει 14 μαθηματικα να αλλαξει την ροη της παγκοσμιας ιστοριας?
Ο Αϊνστάϊν είχε λιγότερο.
Το πως λειτουργεί ένας άνθρωπος στα 14, απέχει πάρα πολύ από το πως διαφοροποιείται αυτή η λειτουργία με την πάροδο του χρόνου.
ειναι καλο που αρχισα απο τωρα την αυτοκριτικη?
που ασχολουμαι με την εσωτερικη αναζητηση στο διαδυκτιο?
quote:
Εν πάσει περιπτώση μια πιο "χαλαρή" έρευνα έδειξε:
Miina ---) Στα Φιλανδικά από το Wilhelmiina
Minna ---) Στα γερμανικά από το Wilhelminna
Minako ---) Στα γιαπωνέζικα "το όμορφο παιδί"
Minh ---)Στα Βιετναμέζικα ο "εφυής"
Οπως βλέπεται κανένα δεν ανταποκρίνεται ακριβώς στο όνομά μουΟΜΩΣ...
Η ετυμολογία της λέξης στα ιταλικά είναι:
- νάρκη,
- το γέμισμα του όπλου(όπλισμα)
- η μύτη του στυλό και του μολυβιού
- μνα (το γνωστό μας νόμισμα)ενώ στα Βραζιλιάνικα είναι το ορυχείο...
Επειδή όπως βλέπετε έχω ένα κενό στην ελληνική γλώσσα όχι βεβαίως από τεμπελιά αφού φαίνετε ότι το έχω διαβάσει το μάθημά μου θα σας παρακαλούσα ότι έχετε να προσθέσετε και να με βοηθήσετε σε αυτή μου την έρευνα.
Στα φιλλανδικά miina είναι η νάρκη!
minä -> εγώ
miniä -> νύφη
Το Miina και to Minna είναι όντως γυναικείο όνομα το οποίο γιορτάζει στις 26 Μαΐου. :)
Εννοώ πως όταν είσαι στα 14 ή αν θέλεις γενικότερα στην εφηβεία βλέπεις τον κόσμο (και τον εαυτό σου) με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι τον βλέπεις στα 30 ή στα 40.
Κατά την γνώμη μου τίποτε δεν είναι κακό αν το μεταχειρίζεσαι σωστά.
Έτσι λοιπόν είναι απόλυτα λογικό να έχεις φιλοδοξίες και όνειρα για ένα υπέροχο αύριο. Στην εφηβεία οι περισσότεροι είναι του δόγματος «Τα θέλω όλα και τα θέλω τώρα», αυτό εκφράζετε και μέσα από μια άκρατη και ενίοτε άλογη επιθετικότητα, από ένα ανατρεπτικό τρόπο συμπεριφοράς, από συνεχείς ρίξεις με ότι ο έφηβος θεωρεί κατεστημένο ( πολιτική, θρησκείες, γονείς, καθηγητές κλπ ).
Αυτή λοιπόν η πρακτική με τον καιρό μεταβάλετε, σε αυτό συντελούν πάρα πολλά πράγματα αλλά το κυριότερο είναι η βιωματική εμπειρία η οποία βοηθά στην κατανόηση και γίνεται μάθηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στην ποιο ένλογη αντίδραση απέναντι στις καταστάσεις που έχει να αντιμετωπίσει το ενήλικο πλέον άτομο.
Σαν άνθρωπος θα έλεγα ότι η γνώμη μου είναι ότι ένας νέος πρέπει να γευτεί τη ζωή και να αποκομίσει τα δικά του βιωματικά μαθήματα ούτως ώστε να μπορέσει να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα και να επαναπροσδιορίσει όταν αυτό απαιτηθεί την θέση του απέναντι στον εαυτό του και στο σύμπαν.
Edited by - Ramoglou on 16/01/2005 01:15:27

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
∞
στο δυτικο ωροσκοπιο ειμαι αιγωκερος και οι προβλεψεις ειναι πολυ αισιοδοξες και θετικες.οπως επισεις και οι προβλεψεις για το αλογο(το οποιο ειναι το ζωδιο μου κατα το κινεζικο ωροσκοπιο).
το κινεζικο ωροσκοπιο επισεις προβλεπει και μια αναπαντεχη κληρονομια,πραγμα που το κανει και για το ζωδιο του αδελφου μου.
με εντυπωσιαζει διοτι αμα λαμβανα εγω κληρονομια,θα ειχε και για τον αδελφο μου...
λες τελικα κατι απο ολη αυτη τη μοιρολατρια να ισχυει?
ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ αν βγαινω εκτος θεματος.![]()
καλως ηρθες silverwhisper..:)
να σου θυμισω παραυτα πως το θεμα επραγματευεται την σημασια των ονοματων...δεν κανουμε παρουσιαση του ποιοι ειμαστε εδω:)
διεκρινα ενα υπερφουσκωμενο εγω.../εχεις ακουσει 'η διαβασει για τα παδια Indigo;*_*
"ΝΕΑ ΓΕΝΕΙΑ"*
Αν οχι/+ για να μην παρεκτραπει εντελως παρολες τις προσπαθειες απο αλλα εγω//θα σου προτεινα να διαβασεις σχετικα και ειμαι σιγουρη πως θ' ανακαλυψεις ολα οσα για σενα//
το βαφτιστικο σου ονομα συμπεραινω με οσα εγραψες πως..δεν το ανακαλυψες ακομη...ωστε να καταστεις...Χριστ-ινα//ισως φαινομαι "αυστηρη" μαζι σου, αλλα αφου τελειωσεις την ερευνα σου θα κατανοησεις γιατι το "κανω":)
μακια
καλη συνεχεια εσω..

Hail the jewel in the lotus!
να καλοσωρησω τα νεα μελη απο αυτο το τοπικ:)
λιλιθ78(ξερεις πως εισαι η 2ηενεργη λιλιθ εδω μεσα;)
+ το φιλο Simon Templar :)
φιλε μου το ονομα σου μου θυμιζει εναν αποστεωμενο αγιο Ο νουφριο...συνηθως λενε
"πως εγινες ετσι;..σαν τον αγιο Ονουφριο!"εννοωντας πως καποιος εχει χασει παρα πολλα κιλα-σχεδον σκελετος..-
Αν το μελετησες αριθμολογικα καλως/ομως θα ηθελα να μου πεις κατι σχετικο με την φραση που σου ανεφερα .)
+ενα υστερογραφο στον ..."παροιμοιωδη" καλο μου 1900..
...εννοεις την γνωστη Ασημινα της Φινος Φιλμς;...
Οχι, καλο μου, το εδω ονομα αντιστοιχει στο αρρεν ,οπως μας ειπε + η Αβαλον ,πως φερει ως βαφτηστικο της-στον αγιο Μηνα
(αλλαζει ο τονισμος ,αλλαζει και το η σε ι/οπωςε διευκρινησα παλιοτερα.)
Ολα τ'αλλα που αναφερθηκαν για το συγκεκριμενο ονομα ειναι μαλλον ασχετα απο το ηδη δωθεν /θα λεγα ευστοχοτερα..κοινως εικασιες.-
Τανια...
με "προβληματισες":O/παραυτα ...προχωρησε αν θες παραπανω στοιχεια για το βαφτιστικο σου ονομα... σε μια αριθμολογικη αναλυση:))
(μαλλον θα εισαι +"κουκλιτσα" φεροντας το ονομα μιας τετοιας:))//am i wrong?)
(τι μου θυμησες ομως!εχω μια συγγενη που ομως ειναι βαφτισμενη ..."Κουκλακι"/γενικως!)

Edited by - ΑΤΜΑ on 16/01/2005 18:33:40
quote:ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ,ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ...ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ,ΟΝΟΜΑ ΒΑΠΤΗΣΗΣ,ΟΝΟΜΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ,ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ,ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ,ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...
δεν ξερω κατ'αρχας ποια ειναι τα δικα μου χρωματα...ευχαριστω για το "παραφουσκομενο εγω",ειναι απ'τα λογια που σπανια ακουω και πραγματι με ωφελουν(το τελευταιο ρημα με Ω η Ο???)
οσο για την παρουσιαση του εαυτου μου,ζητησα πιο πριν συγνωμη.αλλα εφ'οσον το ονομα κανει τα χαρακτηριστικα,γιατι τα χαρακτηριστικα να μη κανουν το ονομα???![]()
οσο για τα ερωτηματα που σε εκεινο το τοπικ εθεσες στον indigo boy,δε σκαμπαζω απο μουσικη,αλλα μ'αρεσει να την ακουω...
ραπ,χιπ-χοπ,αλλα και στο αλλο ακρο,κλασσικη.επισης μ'αρεσει και ενα αλλο ειδος μουσικης,δεν ξερω πως λεγεται μουσικη των δρυαδων,κελτικη?δεν ξερω αν με καταλαβαινεις.
εκφραζομαι με την ζωγραφικη και το περιεργο ειναι οτι δεν ζωγραφιζα μεχρι τα 11."ταλεντο" απο το πουθενα?
ουτε στιγμη δεν αισθανθηκα οτι μου εισαι "κακια".ειπες οτι σκεφτοσουν,την καθαρη αληθεια,και ενα απο τα πραγματα που εκτιμω πολυ ειναι η αληθεια που λεγεται ψυχρα,κι ας ποναει σαν πονοδοντος...
η αληθεια ειναι οτι ουτε στιγμη δεν μου ειχε περασει απο το μυαλο οτι θα μπορουσα να ειμαι ενα απο αυτα τα παιδια.γιατι ομως να ειναι λιγα τα παιδια?δεν ειναι αδικο?
και μετα,πως ξερουμε υπαρξη τους?γιατι αν αυτα ειναι διανοιες μπορουμε να πουμε οτι αυτες παντα υπηρχαν...
(indigo)-φιλικα,ασημενιος ψιθυρος....κανει τα φυλλα των δεντρων να θρόιζουν......
απο που τα καταλαβαινουμε;
μα σου ειπα ηδη:
απο τα εγω...
να ενα παραδειγμα(που συμφωνω επακριβως..αλλα δεν διακηρυττω...):
quote:
Δεν χρειαζεται να ξυπνάς το πρωί αν δε σκοπεύεις να αλλάξεις τον κόσμο...
(παντως περαιτερω για τα παιδια indigo ας τα πουμε εκει/ευκαιρια να αναζοωγονησουμε το τοπικ...+ ισως ετσι..καλεσουμε "in spirit"... τον δημιουργο του ...που μπορει να σιωπησε εδω εσω...αλλα ξερω ...πως ειναι καλα.)
quote:
αλλα εφ'οσον το ονομα κανει τα χαρακτηριστικα,γιατι τα χαρακτηριστικα να μη κανουν το ονομα???
σε σχεση με αυτο-
ψαξε να βρεις λοιπον αφου το ερωτιματικο σου ειναι... bold ποια απολα οσα μας εγραψες σχετιζονται τελικα με τονομα σου.
αν θες περαιτερω στοιχεια για το τι σημαινει Xριστος...ειχα αφησει ακρκετες πληροφοριες στο τοπικ
"ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ"...(ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΝΑ ΔΩΣΩ URL..AN ΔΕΝ TO ΧΕΙΣ BΡΕΙ MEXΡI TOTE...//ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥ/ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΙΣΩ...)

ολα τα χαρακτηριστικα που εδωσα συμπιπτουνμε το ονομα.κυριως η αρχομανια...!!!τελος παντων,στο τοπικ που μου ειχες δωσει,διαβασα και την 5η σελιδα και βρηκα πολλα που μου ταιριαζουνε.αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι το πρωινο τους ξυπνημα...ετσι με ξυπνανε κι εμενα.αλλα οι γονεις πως γνωριζουν για το παιδι τους?α,και μια αλλη λεπτομερεια:απο την πρωτη κι ολας εβδομαδα της υπαρξης μου,αρχισα να λεω "αγου".μετα,στους επομενους μηνες εξελιχθηκα και σχηματισα δικο μου,ιδιωτυπο λεξιλογιο.πριν απο λιγα λεπτα εκανα μια συζητηση με την μανα μου,και μου ειπε οτι θελει να δει τις τωρινες μου αποψεις σε 2 χρονια.εγω της ειπα τσατισμενα "σε οτι αφορα την ιδεολογια μου?δεν θα εχω αλλαξει σε τιποτα...!οπως ακριβως δεν θα αλλαξει και ο χαρακτηρας μου!εσυ η ιδια ελεγες οτι ο χαρακτηρας του ανθρωπου δεν αλλαζει..."αλλο ελλατωμα:ειμαι ευεξαπτη και ευερεθηστη.
λοιπον,τωρα σε οτι αφορα το ονομα "Χριστος".με τις ελαχιστες ετυμολογικες μου γνωσεις και με την αναλυση 800*600(αστειακι),θα πω τι πιστευω οτι σημαινει χριστος.
εφ'οσον το χριστινα βγαινει απο το χριστος και σημαινει αυτη που εχει το χρισμα,τοτε λογικο επακολουθο ειναι,χριστος να σημαινει αυτος που εχει το χρισμα.
τα βιβλια λενε οτι το ελληνικο χριστος=ιουδαικο μεσσιας
οποτε ειναι λαθος να λεμε στα ελληνικα "μεσσιας" πρεπει να λεμε χριστος.οικειοποιηθηκαμε που οικειοποιηθηκαμε την ιουδαικη θρησκεια(που ειναι βασισμενη σε ελληκα και παγανιστικο-ειδωλολατρικα στοιχεια)
να μην αλλαξουμε και την ετυμολογια?????
λοιπον,εγω απο περιεργεια και μονο για να δω κατα ποσο μεσα εχω πεσει,δεν θα μπω στο τοπικ που μου ειπες,και εσυ θα μου πεις αν το εχω σωστο.οκ?
σε ενα site (www.tickle.com) με χαρακτηρισε linguistic architect,και μου ειπε οτι αυτη την ιδιοτητα την εχουν 6 ατομα στη 1000.(να μην ψωνιστω λιγο???)
Υ.Γ.:πιστευει κανεις στη γλωσσα του προσωπου?αξιζει να ανοιξω τοπικ?θα μου απανταει κανεις?
τοσες δουλειες εχετε?
ποια ειναι η ετυμολογια του ονοματος "οδυσσεας"?εχει καμια σχεση με την υπαρξη του αγαπημενου μου ηρωα?
Δεν χρειαζεται να ξηπνας το πρωι αν δε σκοπευεις να αλλαξεις τον κοσμο...