ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ιστορία της ανθρώπινης ηλιθιότητας - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Η ιστορία της ανθρώπινης ηλιθιότητας - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

ΠΛΩΤΙΝΟΣ60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
15/03/2005, 04:26:44

quote:
Πετάει κι άμα λάχει!

Μωρέ προλαβαίνει και F-16 !!!

TERRIBILIS EST LOCUS ISTE

GothicΜέλος
15/03/2005, 04:37:53
Αυτά για όσους δεν πιστεύουν...

Τρανή απόδειξις ότι το πνεύμα εξουσιάζει την ύλη

LocoΜέλος
15/03/2005, 04:43:18
Μα πόσο ηλίθιος είμαι;
Τώρα που το ξαναβλέπω δεν είναι αγελάδα!
Μια χαρά πετάει για γάϊδαρος πάντως.

C'est la vie and i am livin' la vida LOCA!

15/03/2005, 16:13:54
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ TOPICS ΤΟΥ FORUM ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ.

ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ.

ΕΤΣΙ Η ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ esoterica.gr ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.

ΑΣ ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΥΤΟΥ.

TERRIBILIS EST LOCUS ISTE

PHILOSOFOS-1Μέλος
15/03/2005, 21:15:57
ΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΦΟΥ O ADMIN ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ

ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ

ΤΟΝ ADMIN OTI ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΡΑΜΟΓΛΟΥ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ

ΚΑΙ ΑΣ ΜΕ ΒΡΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΕΓΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ

ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ

ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ.

ΦΙΛΕ LOCO KAI GOTHIC ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΣΩΣΤΟ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ.

ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΠΑΘΩ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΔΥΚΝΕΙΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ

ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ.

gh

GothicΜέλος
15/03/2005, 22:14:44
quote:

Δεν σε εννόησα φίλε PHILOSOFOS-1...σου είπαμε ότι έχουμε σκοπό να κάνουμε κάτι

Εγώ προσωπικά δεν έχω σκοπό να "κάνω κάτι",αν και ο Ramoglou μου είναι ιδιαίτερα αγαπητός,καθ' ότι είμασυαν και κάποτε συμμαθητές.

Άσχετο το ένα με το άλλο.

Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να κρατάς τη γνώμη σου για τον εαυτό σου και να ελέγξεις καλύτερα τις πηγές που σε καθοδηγούν

PHILOSOFOS-1Μέλος
15/03/2005, 22:53:10
ΦΙΛΕ GOTHIC ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΗΓΗ ΕΧΩ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΡΑΜΟΓΛΟΥ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ

ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ O ADMIN ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚ.

ΤΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΜΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΞΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ!!!!

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΝΑ ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ

gh

GothicΜέλος
15/03/2005, 23:10:12
Μάλον εσύ δεν καταλαβαίνεις

Και δεν νομίζω να είσαι σε θέση ούτε την συμπεριφορά μου να κρίνεις,ούτε και τις θέσεις του καθ' όλα αγαπητού μου admin.

Βασικά τα σχόλιά σου είναι εκτός θέματος οπότε ξαναλέω κράτα τα για τον εαυτό σου.

PHILOSOFOS-1Μέλος
15/03/2005, 23:27:02
ΕΙΣΑΙ ΦΟΒΕΡΟΣ GOTHIC ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ

gh

LocoΜέλος
16/03/2005, 00:26:46
quote:

Philosofos-1 όπως πάντα λες οτι σου κατέβει στο κεφάλι και όπως πάντα είσαι χιλιόμετρα εκτός θέματος.

C'est la vie and i am livin' la vida LOCA!

09/12/2014, 20:38:27
ΑΡΤΕ

quote:
Η δυσαρμονία οφείλεται στις καταπιεστικές εντολές της συνείδησης , έναντι των πηγαίων αναγκών του ασυνειδήτου

Η συνείδηση δεν σε καταπιέζει, σου λέει το σωστό. Εχει πάντα δίκιο γιατί επί της ουσίας σου εξηγεί το ρόλο σου. Η καταπίεση οφείλεται σε κάτι που γράφεις παρακάτω:

quote:
Οι καταπιεστικές εντολές είναι αποτέλεσμα του αυστηρού και αφύσικου κώδικα συμπεριφοράς που επιβάλει μια οργανωμένη και πολύπλοκη κοινωνία πολιτών στα μέλη της .

Εσύ ξέρεις το σωστό, η κοινωνία στο προβάλλει ως λανθασμένο, και γίνεται ένας καταπιεστικός αχταρμάς. Η συνείδηση δεν εμπεριέχει τα συναισθήματα. Αυτά είναι αποτελέσματα. Οι φυσικές σου ανάγκες είναι πάντα φυσιολογικές, εξάλλου αυτοονομάζονται "φυσικές".

Η δυσαρμονία λοιπόν πηγάζει από τα ΕΞΩ προς τα ΜΕΣΑ και όχι από τα ΜΕΣΑ προς τα ΕΞΩ. Από που όμως;

Πως γίνεται έλλογα όντα που ξέρουν ότι το σωστό πχ δεν είναι να σφάζουνε άλλα έλλογα όντα φτιάχνουν τέτοιες κοινωνίες;

quote:
Είναι με λίγα λόγια μια δυσαρμονία που δημιουργείται απο τους κόσμους της συνείδησης

Εμένα arte μου φαίνεται ότι η κοινωνία είναι τελείως ασυνείδητη, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Δεν ζούμε συνειδητά κατά το πλείστον. Απλά υπάρχουμε. Αρα χάνουμε πολύτιμο χρόνο ζωής ξοδεύοντας τον σε μια μηχανιστική ύπαρξη.

quote:
Πάνω σε αυτή τη δυσαρμονία, στηρίζεται το παραψυχολογικό φαινόμενο.

Αυτό να πω την αμαρτία μου δεν το πολυκατάλαβα. Αν θες αρτε εξήγησε το αυτό.

Κλείνοντας να ξαναπω και γω όπως έκανε και ο Σολ-Μιξ ότι σέβομαι κάθε άποψη, και ότι είμαι θετικά προκείμενος πάντα. Δεν θεωρώ καν ότι έχω δίκιο, κάνουμε συζήτηση, ελπίζω πάντα σε φιλικό κλίμα.

Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου

09/12/2014, 20:48:53
Sol-Mix για μένα η άποψη σου είναι τόσο σεβαστή όσο και του Μπακούνιν.

Πάνω στα τρία που έθεσες, θα συμφωνήσω. Νομίζω πάντως ότι από την αγάπη είτε όπως την θέτει ο Χριστός είτε όπως την θέτεις εσύ, πηγάζει και η ελευθερία καθώς και έμμεσα δια μέσω του σεβασμού και η δημοκρατία.

quote:
Οποιαδήποτε άποψη, οποιουδήποτε ενέχει, αν ποτέ φτάσει, στην κρίση των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολιτών, αυτό σημαίνει για μένα, ότι κανένας νόμος, απόφαση ή οτιδήποτε άλλο δεν ισχύει αν δεν έχει υπέρ ψηφιστεί σε «Δημοψήφισμα».

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα σε αυτή την άποψη. Αν θέλουμε να μιλάμε για δημοκρατία πάντα.

09/12/2014, 21:17:07
Να το πω πιο απλά για να μην σας μπερδεύω.
Αφού είμαστε αρκετά έξυπνοι ώστε να έχουμε φτιάξει τόσες ανέσεις για τη ζωή μας, γιατί δεν είμαστε και αναλογικά τόσο σοφοί ώστε να το μοιραζόμαστε αυτό το δώρο, και να μην λείπει σε κανέναν τίποτα, κάτι πο θα είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ανισότητες, και εκ του αποτελέσματος πολέμοι, συγκρούσεις και διαμάχες;

Γιατί τέτοια ανάγκη για ιδιοκτησία και δύναμη, όταν δεν υπάρχει έλλειψη; Από που πηγάζει αυτή η νοοτροπία; Γιατί δεν είμαστε αρκετά έξυπνοι να δούμε ότι αν λειτουργούσαμε σαν ενιαίο σύνολο θα ήταν όλα πολύ πιο εύκολα;

Τι θα χάσει κάποιος με σπίτι και πισίνα αν και ο γείτονας του θα χει πισίνα και τον ενοχλεί;

Από που πηγάζει αυτό το σύστημα αξιών της ανθρωπότητας που χάνεται στα βάθη των αιώνων, και διαταράσσει συνεχώς την ισορροπία;

Πίσω από το σύστημα, υπάρχει μια συλλογική σκέψη. Εμείς δημιουργήσαμε αυτό που ζούμε, πρώτα στη σκέψη μας. Αλλιως δεν θα υπήρχε.
Είμαστε λοιπόν μέρος ενός κόσμου που πρωταρχικά εμπεριείχε την έννοια της επιβολής απέναντι σε οτιδήποτε άλλο; Αρα θα πρέπει να λειτουργεί έτσι ολόκληρο το σύμπαν... με τη λογική της ανταλλαγής.

Μην με παρεξηγείτε κάνω συνειρμικές σκέψεις φωναχτά.

arteΜέλος
09/12/2014, 23:03:00
Όταν εγώ αναφέρομαι στην ατομική συνείδηση, εννοώ μια πράξη παρατήρησης ενος μέρους του εαυτού απο ενα άλλο . Ένα μέρος του εαυτού το οποίο είναι ικανό να στέκεται σαν δομή και τάξη, ψυλότερα απο τα άλλα μέρη , και το οποίο με αυτό τον τρόπο , έχει την ικανότητα να παρατηρεί και να διαχωρίζει τον εαυτό του απο τα άλλα. Αν ο διαχωρισμός απο το όλο του εαυτού, δεν ειναι πραγματικός, τότε η συνείδηση , είναι ατομικό ασυνείδητο.

Η πράξη της παρατήρησης είναι και μια πράξη ποσοτικού - ποιοτικού διαχωρισμού του όλου εαυτού . Είναι μια πράξη επιλογής και ανάλυσης. Εκτός απο την συνείδηση ενός μέρους του εαυτού απο ενα άλλο , απόλυτη και πλήρης συνείδηση του 'ολου εαυτού είναι αδύνατη και αυτό αφορά είτε τα περιεχόμενα και τις δομές του ατομικού ασυνείδητου , είτε τις δομές ενός ευρύτερου σχηματισμού στην περίπτωση μας, του συλλογικού ασυνειδήτου.

Η συνείδηση στο επίπεδο μιας υπέρ - συνείδησης ενος συλλογικού οργάνου δεν είναι τόσο πράξη συνείδησης , δηλαδή παρατήρησης , οσο περισσότερο συμμετοχής και επαλληλίας. Οι προβολές που συμβαίνουν απο τον συλλογικό οργανισμό ενός ευρύτερου πλαισίου , είναι προβολές χωρίς την δυνατότητα αποκωδικοποίησης απο την μεμονωμένη συνείδηση.

Κατά την άποψη μου αποτελούν συμπυκνώσεις ομοειδών παραδειγμάτων αποτελέσματα ατομικών συνειδήσεων, τα οποία αφού εκτέθηκαν πολλαπλά σε μια επαλληλία συλλογικών παραδειγμάτων, απέκτισαν μια καθαρή (Πλατωνικη) και μοναδική ταυτότητα πληροφορίας.

Όταν η μεμονωμένη συνείδηση φθάνει στα ατομικά άκρα μιας συνειδητοποιημένης (που περιλαμβάνει και το ατομικό ασυνείδητο) αναζήτησης , τότε η διαρκής εσωτερική αναμόχλευση κάτω απο προυποθέσεις ικανοποιεί τις συνθήκες της εσωτερικής προβολής απο μια υπέρ- συνειδητή πηγή. Μοιάζει σαν τον ατομικό μηχανισμό ανάδυσης μιας ιδέας , απο το ασυνείδητο στην συνείδηση. Η πηγή αυτή έχει συμπυκνώσει το παράδειγμα της πληροφορίας - λύσης , μιας συλλογικής διεργασίας μνήμης - επαλληλίας, που συμπεριλαμβάνει και την πρός προβολή εσωτερική - ατομική συνείδηση.

Περιπτώσεις παράλληλης συμμετοχής και προβολής , έχουμε στους μεγάλους προφήτες καλλιτέχνες, επιστήμονες , ποιητές , κτλ. Η έμπνευση αποτελεί στα πιο ακραία της όρια , μια συλλογική διεργασία άντλησης και υπέρθεσης ταυτόχρονα, μιας προσχηματισμένης δυναμικά , ιδέας . Η ιδέα όμως αυτή παράγεται απο ενα συλλογικό όργανο που ονομάζεται συλλογικό ασυνείδητο. Το συλλογικό ασυνείδητο , ειναι ασυνείδητο. Αποτελεί δηλαδή ενα πλέγμα μνή μης , που ακολουθεί λανθάνουσες οδούς ολοκλήρωσης . Ως εκ τούτου μπορεί μόνο περιστασιακά και κάτω απο ειδικές συνθήκες , να γίνει συνειδητό και να αποτελέσει γνώση μιας ατομικής συνειδητοποίησης.

Οσο για την αντίφαση μεταξύ ασυνείδητου και συνείδησης , η αιτία είναι το διαφορετικό επίπεδο οργάνωσης που διαχωρίζει τα δυο. Η συνείδηση είναι μια ιδιότητα ανα΄προγραμματισμού του εαυτού ανάλογα τις συνθήκες. Μπορούμε να μάθουμε και να ξεμάθουμε χαρι στην ικανότητα αυτή. Απο την άλλη το ασυνείδητο ανήκει σε άλλο οργανωτικό επίπεδο επανεκπαίδευσης. Για την ακρίβεια εξαρτάται περισσσότερο απο πάγιους βιολογικούς παράγοντες προγραμματισμού.

Οι δομές που σχηματίζονται απο τις κοινωνίες , είναι στην βάση τους δομές επακόλουθα μιας φυσικής εξέλιξης της πολυπλοκότητας των φυσικών μηχανισμών και της ιδιότητας της συνείδησης για επαναπρογραμματισμό.

Οι κοινωνίες και οι μορφές τους αποτελούν αναφυόμενες ιδιότητες, μιας φυσικής λειτουργίας που απέκτισε πολλούς βαθμούς πολυπλοκότητας. άπειρους. Παράλληλα ομως και ενω απέκτισε νέες ιδιότητες η συνείδηση , η αρχαιότερες εξελικτικά δομές (ερπετοειδής - παλαιοθηλαστικός εγκέφαλος) παρέμειναν όμοιες χωρίς δυναμικές προσαρμογές.

Το άγχος για παράδειγμα στις παθολογικές του μορφές , είναι αποτέλεσμα μιας παρωχημενης αντίδρασης μάχης φυγής με κάποιο θηρίο της εποχής της ιουρασίου , που σήμερα δεν χρειάζεται πια. Είναι μια λανθάνουσα άμυνα του παλαιοθηλαστικού-ερπετικού τμήματος του ασυνειδήτου , και πυροδοτείται μηχανιστικά.

Τέλος όπως έδωσα και τα παραδείγματα με τους καθολικούς Αγίους και τις έγκυες γυναίκες , η διαταραχή της ισορροπίας του οργανισμού (ομοιόστασης) προκαλεί αυτόματες αμυντικές διορθώσεις. Πάνω στις διαταραχές του οργανισμού πατάει το παραψυχολογικό φαινόμενο.

Κληρονομικές ή επίκτιτες.

Ο οργανισμός και το κατώτερο τμήμα του ο ερπετοειδής εγκέφαλος , που αποτελεί και την μονάδα εισόδου του συλλογικού ασυνειδήτου , προσπαθούν να αμυνθούν με οποιοδήποτε μέσο. Δεν κατανοούν τις ιδιοτελείς προθέσεις της συνείδησης. Η συνείδηση όμως ξέρει και κατευθύνει την ιδέα στοχευμένα. Τα Κλασικότερα παραδείγματα αποτελουν τα πειράματα υπνωτισμού και εξωαισθητηριακής αντίληψης. Εκεί η υποβολή παρακάμπτει την συνειδητή λογοκρισία και γίνεται άμεσα πράξη. Ο κατώτερος εαυτός (εγκεφαλος) θεωρεί οτι υπάρχει πρόβλημα και εκτελεί εντολές υποβολής (δεδομένα άμυνας).

09/12/2014, 23:37:09
Του Νίκου Μπογιόπουλου

http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/283224,Kerdh_1000000_dolaria_to_lepto!_.html

Πριν μερικές βδομάδες δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία της οργάνωσης «Oxfam» σύμφωνα με τα οποία το διάστημα Μάρτης 2013 – Μάρτης 2014 οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου αύξαιναν τις συνολικές τους περιουσίες κατά 668 εκατομμύρια δολάρια την… ημέρα. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα η «ελίτ» αυτής της «ελίτ» έφτασε να κερδίζει σχεδόν 1.000.000 δολάρια το λεπτό (!) κάθε ώρα, κάθε μέρα για έναν ολόκληρο χρόνο.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο Μπιλ Γκέιτς με περιουσία 76 δισ. δολάρια «αν ρευστοποιούσε όλη του την περιουσία και αν ξόδευε 1.000.000 δολάρια την ημέρα, θα του έπαιρνε 218 χρόνια για να ξοδέψει όλο του τον πλούτο». Στην πραγματικότητα, όμως, λέει η «Oxfam», ποτέ δεν θα ξέμενε από χρήματα, «αφού έστω και το χαμηλότερο επιτόκιο του ύψους του 2% θα του επέστρεφε πίσω 4.200.000 δολάρια κάθε ημέρα»…

Τον περασμένο Μάιο σε ομιλία της στο Λονδίνο η διευθύντρια του ΔΝΤ, η κυρία Λαγκάρντ, σε ένα ακροατήριο που απαρτιζόταν από τον Κλίντον μέχρι τον Κάρολο της Ουαλίας και από τηνΛαίδη Ρότσιλντ ως τους επικεφαλής της «Glaxo» και άλλων 200 πολυεθνικών, είπε τα εξής: «Οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο που θα μπορούσαν να χωρέσουν σε ένα διώροφο λονδρέζικο λεωφορείο κατέχουν πλούτο ίσο με εκείνο του φτωχότερου 50% του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή των 3,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων».

Στα παραπάνω θα ήταν παράλειψη αν δεν σημειώναμε, όσον αφορά την ελληνική πραγματικότητα ότι σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής πάνω από 6 εκατομμύρια Έλληνες ζουν στα όρια της φτώχειας και υπό τον ζόφο του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά την ίδια ώρα: α) στην Ελλάδα το 2014 οι υπερδισεκατομμυριούχοι από 9 αυξήθηκαν στους 11 με την περιουσία τους να αυξάνεται από τα 16 δισ. δολάρια στα 18 δισ. δολάρια, β) στην περσινή έκθεση της «Wealth-Χ» η Ελλάδα αναδείχτηκε «η χώρα με τον δεύτερο αυξανόμενο πληθυσμό πολυεκατομμυριούχων στην Ευρώπη», γ) σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της ελβετικής τράπεζας «Credit Suisse» στην Ελλάδα το πλουσιότερο 10% του πληθυσμού συγκεντρώνει το 56,1% του εγχώριου πλούτου από το 48,6% που συγκέντρωνε το 2007, δ) όπως δημοσιεύτηκε πρόσφατα («Βήμα», 24/8/2014) στην Ελλάδα έχουν καταμετρηθεί 559 Κροίσοι με περιουσία 76 δισ. δολάρια ενώ τα κεφάλαια που είναι τοποθετημένα στο εξωτερικό ανέρχονται στα 140 δισ. ευρώ. Με άλλα σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων, 559 ολιγάρχες κατέχουν πλούτο που αντιστοιχεί στο 45% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας, ενώ τα κεφάλαια που έχουν βγει εκτός χώρας από τους «έχοντες» πλησιάζουν σχεδόν το 80% του συνολικού ΑΕΠ της Ελλάδας.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

09/12/2014, 23:44:22
quote:
Τι θα χάσει κάποιος με σπίτι και πισίνα αν και ο γείτονας του θα χει πισίνα και τον ενοχλεί;

Από που πηγάζει αυτό το σύστημα αξιών της ανθρωπότητας που χάνεται στα βάθη των αιώνων, και διαταράσσει συνεχώς την ισορροπία;

Πίσω από το σύστημα, υπάρχει μια συλλογική σκέψη. Εμείς δημιουργήσαμε αυτό που ζούμε, πρώτα στη σκέψη μας. Αλλιως δεν θα υπήρχε.
Είμαστε λοιπόν μέρος ενός κόσμου που πρωταρχικά εμπεριείχε την έννοια της επιβολής απέναντι σε οτιδήποτε άλλο; Αρα θα πρέπει να λειτουργεί έτσι ολόκληρο το σύμπαν... με τη λογική της ανταλλαγής.

Ομορφη συζητηση , και αν μου επιτρεπετε να πω και εγω την αποψη μου

Αυτο λοιπον που συμβαινει , στον ψυχολογικο μας κοσμο δρα περιεργα κατα την αποψη μου

Το σιγουρο ειναι πως αρχικα ειναι μονο μια ιδεα

Και η ιδεα βεβαια ειτε ειναι συλογικο , ειτε ατομικο ζητημα , θα εχει , ενα μεγαλο μερος , της αιτιας αυτου που ειμαστε

Ομως το ζητημα δεν σταματαει εκει

Με αυτο θελω να πω οτι η ασυνειδητη [μετεπειτα ]διαδικασια θα παιξει και αυτη καθοριστικο ρολο σε αυτο που θα ακολουθησει

Αυτο που γινομαστε την καθε στιγμη , ειναι μια διαδικασια που λαμβανει χωρα στιγμη προς στιγμη

Στο εσω αρα και στο εξω[συμπεριφορα μας ] τα οποια αληλεπιδρουν το ενα με το αλλο με την μορφη της εντασης

Και βεβαια μια παρομοια διαδικασια , μπορει να συμβαινει , σε μια μονιμη βαση μεσα μας , και μαλιστα εν αγνοια μας

Και με ολο αυτο, δινω την δικη μου θεση , στο γιατι ,ενω θα μπορουσαμε να ζουμε σε αρμονια εχουμε μετατρεψει τον κοσμο που ζουμε , σε ενα μερος οχι και τοσο ομορφο

Παντως η αναπτυξη της συνειδητοτητος ειναι για μενα , ο τροπος , με τον οποιο θα μπορουσαμε , ο καθενας για τον εαυτο του να βγει απο την δυσαρμονια

Edited by - xristosxatz on 09/12/2014 23:50:02

arteΜέλος
10/12/2014, 00:09:07
quote:

Του Νίκου Μπογιόπουλου

http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/283224,Kerdh_1000000_dolaria_to_lepto!_.html

Πριν μερικές βδομάδες δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία της οργάνωσης «Oxfam» σύμφωνα με τα οποία το διάστημα Μάρτης 2013 – Μάρτης 2014 οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου αύξαιναν τις συνολικές τους περιουσίες κατά 668 εκατομμύρια δολάρια την… ημέρα. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα η «ελίτ» αυτής της «ελίτ» έφτασε να κερδίζει σχεδόν 1.000.000 δολάρια το λεπτό (!) κάθε ώρα, κάθε μέρα για έναν ολόκληρο χρόνο.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο Μπιλ Γκέιτς με περιουσία 76 δισ. δολάρια «αν ρευστοποιούσε όλη του την περιουσία και αν ξόδευε 1.000.000 δολάρια την ημέρα, θα του έπαιρνε 218 χρόνια για να ξοδέψει όλο του τον πλούτο». Στην πραγματικότητα, όμως, λέει η «Oxfam», ποτέ δεν θα ξέμενε από χρήματα, «αφού έστω και το χαμηλότερο επιτόκιο του ύψους του 2% θα του επέστρεφε πίσω 4.200.000 δολάρια κάθε ημέρα»…

Τον περασμένο Μάιο σε ομιλία της στο Λονδίνο η διευθύντρια του ΔΝΤ, η κυρία Λαγκάρντ, σε ένα ακροατήριο που απαρτιζόταν από τον Κλίντον μέχρι τον Κάρολο της Ουαλίας και από τηνΛαίδη Ρότσιλντ ως τους επικεφαλής της «Glaxo» και άλλων 200 πολυεθνικών, είπε τα εξής: «Οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο που θα μπορούσαν να χωρέσουν σε ένα διώροφο λονδρέζικο λεωφορείο κατέχουν πλούτο ίσο με εκείνο του φτωχότερου 50% του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή των 3,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων».

Στα παραπάνω θα ήταν παράλειψη αν δεν σημειώναμε, όσον αφορά την ελληνική πραγματικότητα ότι σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής πάνω από 6 εκατομμύρια Έλληνες ζουν στα όρια της φτώχειας και υπό τον ζόφο του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά την ίδια ώρα: α) στην Ελλάδα το 2014 οι υπερδισεκατομμυριούχοι από 9 αυξήθηκαν στους 11 με την περιουσία τους να αυξάνεται από τα 16 δισ. δολάρια στα 18 δισ. δολάρια, β) στην περσινή έκθεση της «Wealth-Χ» η Ελλάδα αναδείχτηκε «η χώρα με τον δεύτερο αυξανόμενο πληθυσμό πολυεκατομμυριούχων στην Ευρώπη», γ) σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της ελβετικής τράπεζας «Credit Suisse» στην Ελλάδα το πλουσιότερο 10% του πληθυσμού συγκεντρώνει το 56,1% του εγχώριου πλούτου από το 48,6% που συγκέντρωνε το 2007, δ) όπως δημοσιεύτηκε πρόσφατα («Βήμα», 24/8/2014) στην Ελλάδα έχουν καταμετρηθεί 559 Κροίσοι με περιουσία 76 δισ. δολάρια ενώ τα κεφάλαια που είναι τοποθετημένα στο εξωτερικό ανέρχονται στα 140 δισ. ευρώ. Με άλλα σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων, 559 ολιγάρχες κατέχουν πλούτο που αντιστοιχεί στο 45% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας, ενώ τα κεφάλαια που έχουν βγει εκτός χώρας από τους «έχοντες» πλησιάζουν σχεδόν το 80% του συνολικού ΑΕΠ της Ελλάδας.

Αυτά είναι αποτελέσματα μιας ψυχανωμαλίας που βρήκε την διέξοδο της , στην εξουσία και τον καπιπταλισμό.

10/12/2014, 00:16:26
Συγνώμη κιόλας, αλλά το έχετε ψοφήσει στη θεωρία και την υψηλή ανάλυση. Δε λέω, πολλές από τις παρατηρήσεις σας είναι τεκμηριωμένες, κάποιες ακόμα είναι λογικές και κάποιες με έναν τρόπο μεταφυσικά προσωπικές. Όλα αυτά δεκτά, στα πλαίσια πάντα μιας καλής θέλησης για διάλογο. Δυστυχώς όμως, είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία εκτός θέματος.

Σε ένα απομακρυσμένο χωριό, η γαμάτη γκόμενα θα διαλέξει για πατέρα των παιδιών της τον υγιή γκόμενο, και όχι τον εκ γενετής σακάτη πάσης φύσης.
Και οι υγιείς πάσης φύσης δεν επαρκούν για όλους.

Αν στο τραπέζι υπάρχει φιδές και αρνάκι φούρνου με πατάτες, όλοι αρνάκι θα θέλουν να φάνε.
Και το αρνάκι δεν επαρκεί για όλους.

Αν πρέπει να διαλέξεις για υπαλλήλους ανάμεσα σε δύο εξίσου αποτελεσματικούς ανθρώπους, κι ο ένας είναι ανάπηρος –νοητικά ή σωματικά-, τον αρτιμελή θα διαλέξεις.
Και οι αρτιμελείς δεν επαρκούν για όλους.

Αν πρέπει να διαλέξεις μεταξύ δύο εξίσου κατηρτισμένων και έμπειρων ερευνητών, θα διαλέξεις τον δημιουργικότερο.
Και οι δημιουργικοί δεν επαρκούν για όλους.

Αν πρέπει να διαλέξεις μεταξύ δύο ίδου τύπου αυτοκινήτων, θα διαλέξεις το οικονομικότερο, ή το πιό γρήγορο, ή τέλος πάντων, αυτό που σε φτιάχνει περισσότερο.

Κι αν κάτι έχει ζήτηση, ή που ανεβαίνει η τιμή του, ή που δεν επαρκεί για όλους.

Το θέμα λοιπόν είναι, πως στο κόσμος δεν υπάρχουν δύο πράγματα που να είναι ίδια. Από τη στιγμή που αυτό ισχύει, τίποτα δεν μπορεί να μοιράζεται εξίσου. Ούτε κι όλα τα πράγματα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες.

Ο λόγος που παράθεσα το κείμενο του Μπογιόπουλου, είναι ακριβώς γιατί όλα όσα έγραψα τώρα, σε οικονομικό επίπεδο έχουν τα αποτελέσματα που αναφέρει το άρθρο του.

10/12/2014, 00:22:50
arte κατανοώ πως αντιλαμβάνεσαι τη συνείδηση.

Εχω μόνο δυο απορίες.

α) Τι εννοείς παραψυχολογικό φαινόμενο.
β) και κυριότερον: " Ένα μέρος του εαυτού το οποίο είναι ικανό να στέκεται σαν δομή και τάξη, ψυλότερα απο τα άλλα μέρη , και το οποίο με αυτό τον τρόπο , έχει την ικανότητα να παρατηρεί και να διαχωρίζει τον εαυτό του απο τα άλλα"

Ποιο μέρος είναι αυτό που παρατηρεί; Που θα τοποθετήσουμε τον παρατηρητή σε αυτή την περίπτωση; Κάπου στο σώμα μας; κάπου έξω από αυτό; Και με ποια κριτήρια διαχωρίζεται ως ψηλότερο κατά δομή και τάξη; Δεν έχω απάντηση arte, την ψάχνω και γω.

Πάντως το ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Γιατί η εξέλιξη είναι μονομερής. Το στοιχείο του ερπετικού εγκεφάλου δίνει κάποιες απαντήσεις, δεν δίνει όμως λύση: Είμαστε το μόνο ον που γνωρίζω να διατηρεί αυτή τη δυσαρμονία.

DSM

το κωμικοτραγικό στην υπόθεση είναι ότι μιλάμε για κωλόχαρτο. Ενα ανταλακτικό μέσο χωρίς καμία ωφέλιμη καταναλωτική αξία. Το επίσης κωμικοτραγικο, δεδομένου ότι το χρήμα δεν είναι ατελείωτο παρά κόβεται από συγκεκριμένες τράπεζες και σε συγκεκριμένες ποσότητες, είναι ότι τους είναι σε μεγάλο βαθμό άχρηστο. Επι του πρακτέου απλα έχουν αγοράσει τον κόσμο όλο, χωρίς το να φυτοζωεί ο κόσμος αυτός να τους δίνει κάποια χρησιμότητα στη μίζερη ύπαρξη τους.

Τείνω δε να είμαι της άποψης, ότι οι συγκεκριμένοι, δεν θα έπρεπε να λογίζονται ως άνθρωπινα όντα, αφού στερούνται σε μεγάλο βαθμό χαρακτηριστικά της ανθρώπινης ύπαρξης. Τα περισσότερα κοινά μας είναι καθαρά βιολογικά, αλλά τέτοια κοινά έχουμε και με τους χιμπατζήδες-δεν λέει κάτι αυτό.

Αλλά περίμενε τώρα είδα και το τελευταίο σου ποστ...

10/12/2014, 00:35:39
DSM ξέρεις τι κάνεις; Βάζεις στο τραπέζι τη σύγκριση και το νόμο του ισχυρού. Σε περίπτωση που το μεταφέρω αυτό σε συμπαντικό βαθμό, το ίδιο το σύμπαν είναι για το...

Το αρνάκι μπορείς να το κόψεις σε περισσότερα κομμάτια και να φάμε όλοι στο τραπέζι.

ολοι αρτιμελής και μη μπορούνε να συνεισφέρουνε από διαφορετικό πόστο.

Ολα τα αυτοκίνητα κάνουν το ίδιο πράμα, σε πάνε στον προορισμό σου. Το πιο γρήγορα ή πιο ασφαλή είναι προσωπική άποψη και αισθητική.

Βασικά το πας εκεί που ξεκίνησε με τον Sol-Mix. Τα παραδείγματα σου είναι εντός ενός συστήματος με το χρήμα ως μέσο ανταλλαγής.
Αν βγάλεις την ανταλλαγή από τη μέση, όλα τα παραπάνω απλά δεν υπάρχουν. Και αυτό φαίνεται στο τελευταίο σου παράδειγμα:

Οταν η ζήτηση αυξάνεται, η προσφορά ελλατώνεται.

Και τώρα είμαστε πάλι στην αρχή: Γιατί φτιάξαμε έναν τέτοιο κόσμο ; Γιατί ολοι μαζί τον φτιάξαμε.

Δεν θέλω να κάνω τη μοιρολογίστρα, αλλά αν έτσι λειτουργεί το πράμα εκ του φυσικού, το τέλος είναι προδιαγεγραμμένο. Ούτε σωτήρες ούτε πεφωτισμένοι δεν μας σώζουν. Εμείς είμαστε έτσι εκ του φυσικού, και πάλι τν καταστροφή θα φέρνουμε.