- Απέτυχε ο χριστιανισμός? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ φαεθων Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΣΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΑΝ ΑΠΕΤΥΧΕ Ο ΧΡΙΣΤΑΝΙΣΜΟΣ....
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ.....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΦΙΛΕ ΜΟΥ sailor ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
quote:
Ο Χριστιανισμός πέτυχε. Ο Χριστός απέτυχε στο να διατηρηθεί το νόημα της διδαχής του.
ΔΗΛΑΔΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ...
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΒΕΒΑΙΑ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Από την άλλη πλευρά, τη θεολογική, η αποστολή του Χριστού απέτυχε, καθώς οι διδαχές του δεν κατάφεραν να γίνουν η κρατούσα άποψη στον ανθρώπινο πολιτισμό.
Το νόημα του σχολίου μου αφορούσε το γεγονός ότι στο όνομα του Χριστού και της διδασκαλίας του περί ανιοδιοτελούς αγάπης, αναπτύχθηκε μια βιομηχανία εκμετάλλευσης της πίστης και της ανάγκης του ανθρώπου για ψυχολογική στήριξη και πνευματική καθοδήγηση. Η βιομηχανία αυτή είναι σαφώς πετυχημένη όμως είναι περισσότερο μια επιχείρηση και λιγότερο μια κοινωνία αγάπης.
ΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ
ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ...
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝ ΑΠΕΤΥΧΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ Η' Ο -ΙΣΜΟΣ ΤΟΥ
Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΗ?
ΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΗ
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΑΠΗ
ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΕΓΩ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΤΑΠΗ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ-ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ
ΠΩΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ
ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;
ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;
AN ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ;
ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΝΑ ΜΗΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΗ Π.Χ. ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΑΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ...
Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΤΡΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΙΞΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΣ...
ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ
ΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΤΥΧΕ Η' ΟΧΙ..
ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΟΜΟΙΟΣ ΤΟΥ...
ΑΡΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ Η΄ ΑΠΛΑ
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ...
ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ
ΚΟΙΜΗΣΜΕΝΟΙ.......
ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ![]()

ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...
Η αγάπη των λίγων είναι που κρατάει όλο τον κόσμο, άσχετα ποιο είναι το θρήσκευμα που γράφουν επάνω οι ταυτοτητές τους!
Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού είπε κάποιος γνωστός σε όλους μας και δεν είχε άδικο,και δυστυχώς οι περισσότερες θρησκείες, προσπαθούσαν να προσιλιτίσουν τον κοσμο με όλα τα μέσα που διέθεταν, ακόμα και με την βία και ο Χριστιανισμός δεν άποτέλεσε εξαίρεση σε αυτό! Όλοι μας ξέρουμε για τις σταυροφορίες και την ιερά εξαίταση!!!
Όμως αυτό που πέτυχε ο Χριστός και μάλιστα πολύ καλά ήταν να περάσει το μήνυμα της αξίας της μονάδας, αυτό ήταν η μεγάλη επανάστασή του, ας μην ξεχνάμε πως μέχρι τότε επικρατούσε ο όχλος!
Φιλικά .......... Ευχαριστώ
SIMORIL .......
Φιλικά............ Ευχαριστώ
SIMORIL .......
quote:
ΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΗ
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΑΠΗ
ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΕΓΩ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΤΑΠΗ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ-ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝΑΡΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ Η΄ ΑΠΛΑ
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ...
ΚΟΙΜΗΣΜΕΝΟΙ.......
Καλέ μου φίλε Ryche. Είδες μήπως το Matrix Revolutions; ![]()

ΦΙΛΕ ΜΟΥ sailor ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ....
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ
quote:
Από την άλλη πλευρά, τη θεολογική, η αποστολή του Χριστού απέτυχε, καθώς οι διδαχές του δεν κατάφεραν να γίνουν η κρατούσα άποψη στον ανθρώπινο πολιτισμό.
ΝΑI ΑΠΕΤΥΧΕ ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΙΕΡΩΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ????????????
ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ Η ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ....
ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΥΠΝΟ....
ΕΙΠΕ ....ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΕΛΘΕΙ....
ΛΟΓΙΑ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ.........
Η ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ ΑΤΜΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ..
quote:
ΑΡΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ Η΄ ΑΠΛΑ
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ...
ΚΟΙΜΗΣΜΕΝΟΙ.......
ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΘΩΘ....
quote:
Καλέ μου φίλε Ryche. Είδες μήπως το Matrix Revolutions;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Προσωπικά, θα είχα την απαίτηση από το Υπέρτατο Ον, τον Παντοδύναμο και Παντογνώστη Θεό, να διατηρήσει το λόγο του Υιού του, και κατά συνέπεια του ιδίου, ακέραιο μέσα στους αιώνες, ώστε ο καθένας να έχει τη δυνατότητα να τον ασπαστεί και να τον ακολουθήσει. Αντίθετα, επέτρεψε ο λόγος αυτός να εκφυλιστεί. Σήμερα, πόσες από τις διδαχές του Χριστού περιέχονται καθαρές στο Χριστιανικό Δόγμα και κυρίως στην καθημερινή ζωή της ίδιας της εκκλησίας;
Γνωρίζω τις απαντήσεις επ' αυτών των παρατηρήσεων. Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να αποφασίσει και να επιλέξει, αρχή με την οποία συμφωνώ, υπό την προϋπόθεση όμως ότι γίνεται κοινωνός του λόγου του Θεού και όχι των παραφράσεών του. Ο απλός άνθρωπος δεν έχει τη δυνατότητα να απομονώσει τις αρχές της ανιδιοτελούς αγάπης, της ειρηνικής συνύπαρξης και της προσωπικής ηθικής, μέσα από το συνοθύλευμα κανόνων και τελετουργικών που συνιστούν το, ή τα, Χριστιανικά δόγματα. Ιδιώς, όταν συνοδεύονται από μια ιστορική διαδρομή η οποία πολύ απέχει από τις βασικές αρχές που προαναφέρθησαν.
Ο Έλληνας, μέσος Χριστιανός ορθόδοξος, έχει μάθει μέσα από τις διδαχές της εκκλησίας και της πολιτείας ότι ο Χριστός και η Παναγία οδηγούσαν και προστάτευαν τους Έλληνες, σε όλες τις χρονικές περιόδους, κόντρα στους αλλόπιστους Οθωμανούς και Τούρκους. Μεγαλώνει με την εικόνα του Θεού-πολέμαρχου θέλημα του οποίου είναι να δοξαστεί το όνομά του. Η αγάπη και η ειρήνη αφορούν τους ομόθρησκους, ομοεθνείς, άντε και τους "άλλους", αφού όμως καταφέρουμε να τους νικήσουμε.
Η εκκλησία αποτελείται από ανθρώπους με τις αδυναμίες τους που μπορεί να παρασέρνουν το ποίμνιο σε λάθος δρόμους. Όμως αυτούς ακούει και αναγνωρίζει ο απλός άνθρωπος ως μέσο εκφοράς του λόγου του Χριστού.
Δε συμφωνώ με τη λογική της συλλογικής ευθύνης της ανθρωπότητας για τη μή υιοθέτηση του λόγου του Χριστού, όπως δε συμφωνώ γενικώς με την έννοια της συλλογικής ευθύνης για οτιδήποτε. Η επιλογή ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος, το δίκαιο και το άδικο, είναι εντελώς προσωπική και ο Χριστανισμός, μέσα στους αιώνες, έχει κάνει περισσότερα για να εξάψει μίση, παρά για να διαδώσει το λόγο του Χριστού.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ sailor ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ...
quote:
Προσωπικά, θα είχα την απαίτηση από το Υπέρτατο Ον, τον Παντοδύναμο και Παντογνώστη Θεό, να διατηρήσει το λόγο του Υιού του, και κατά συνέπεια του ιδίου, ακέραιο μέσα στους αιώνες, ώστε ο καθένας να έχει τη δυνατότητα να τον ασπαστεί και να τον ακολουθήσει.
ΕΝΝΟΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ **ΤΟΥ** ?????????
ΤΟΤΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ??????
ΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ...
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΕΛΘΕΙ....
ΛΟΓΙΑ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ.........
ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ?????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ