- Ο παπάς της ενορίας μου είναι γυναίκα! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Βλέπω πως έχεις «κατεβάσει διακόπτη» και δεν δέχεσαι τίποτα.
Δεν θα σχολιάσω παρά μόνο μια σου απάντηση, η οποία δείχνει και το μέγεθος του εθελοτυφλισμού που, δυστυχώς, δείχνει να σε διακρίνει.
Λυπάμαι, γιατί ενώ λες πως «είσαι αντίθετος σε κάθε μορφή ποιμνιοποίησης», τα λόγια σου δείχνουν τελείως το αντίθετο.
quote:quote:Αυτο νομιζω το ειχαμε ξανασυζητησει . Δεν υπαρχει εκκλησια των εθνικων . Σου ειχα παραθεσει μαλιστα και μηνυμα τους που εξηγουσε το λαθος στην μεταφραση . Ειναι ενα θεμα που ειχαμε συζητησει εκτενως , ας μην το επαναλαβουμε εδω .
Την οργανωμένη επίθεση κατά του Χριστιανισμού, από την Οικουμενική Εκκλησία των Εθνικών, δεν θα τη χαρακτήριζα ως «έκθεση απόψεων».
Όταν κάνουμε λάθος σε κάτι και το διορθώσουμε, τότε όντως, ο κόσμος όλος καταλαβαίνει πως ήταν ένα λάθος. Σε όλους μπορεί να συμβεί.
Όταν όμως, το «λάθος» δεν διορθώνεται και συνεχίζει να υφίσταται η «λαθεμένη» έκδοση, τότε κάθε άλλο παρά λάθος είναι φίλε μου, όσο κι αν εσύ προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι πρόκειται περί λάθους.
Από τότε που είχαμε τη συζήτησή μας, πόσο καιρός πέρασε; 1,5-2 χρόνια; Γιατί δεν το διόρθωσαν εν τω μεταξύ;
Μη ψάχνεις για φτηνές δικαιολογίες, δεν πιάνουν ούτε σε μικρά παιδιά.

Edited by - Ψηλός on 24/03/2008 02:57:51
Εάν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί ο άσχετος με το αρχικό θέμα διάλογος, αυτός μπορεί να συνεχιστεί στο θέμα που υπέδειξε ο γιαπετ στο μήνυμα που έστειλε στις 23/03/2008, 12:03:00.
Καλή σας ημέρα!

In anticipation of my resurrection...
quote:Επιβεβαιωνεις για αλλη μια φορα τους φοβους μου . Ειναι αδυνατον να ερθει κανεις σε συνενοηση μαζι σου , λυπαμαι .
-Kατηγόρησες και τον agnostic! στο << Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ >> και εμένα μου είπες ότι κατέβασα σεντόνι! κάτι που όμως έκανες εσύ αλλά την πάτησες και βρήκες τώρα και δικαιολογία.
quote:Η αλαζονια σου σε αφηνει εκτεθιμενο . Εκθετεις ετσι και τους ομοθρησκους σου . Μην προσπαθεις να ερμηνευσεις κειμενα , ειναι πανω απ΄τις δυνατοτητες σου , εισαι παντελως αναρμοδιος .
-Το η δε γυνή να φοβείτε τον άντρα σήμαινε να σέβεται! εκείνη την εποχή! για αυτό και μεταφράζεται επίσημα <<να σέβεται και να τιμά τον άνδρα>>.......Ιησούς δε έκραξε και είπεν. -Τι λες να λέει εδώ? ότι άρχισε να κράζει σαν το κοράκι?
...και ήκουσαν αυτού οι δύο μαθηταί λαλούντος και ηκολούθησαν τον Ιησού. -Τι λες να λεέι εδώ? Ότι άρχισε ξαφνικά να λαλεί σαν τον πετεινό?
...και αποκριθείς είπεν αυτοίς ο Ιησούς. οι υιοί του αιώνος τούτου γαμούσι και εγκαμίζονται. - Τι λες να λέει εδώ? να μιλάει για το κοινό γαμίσι όπως το εννοούμε εμείς σήμερα?
quote:Αμφιβαλω αν συμφωνει μαζι σου ο macedon , αλλα και να συμφωνει εμενα δεν μου λεει τιποτα ! Και ο "θεος" να συμφωνει μαζι σου εγω θα διαφωνω και με τον θεο !
-Για τους μισθούς των ρασοφόρων ας απαντήσει εκ μέρους μου ο φίλος μας ο macedon! γιατί συμφωνεί απόλυτα μαζί μου!
quote:Εγω ; Εισαι βεβαιος ; Για να δουμε τι ειπες πριν και τι λες τωρα :
Εσύ θα πρέπει να ντρέπεσαι που χωρίς να διαβάζεις τι γράφει ο καθένας κάθεσαι και συκοφαντείς.
ΠΡΙΝ : Ψηλέ και εγώ με τους Ολυμπιακούς ήμουνα προβλιματισμένος! από τη μια με βόλευε γιατί θα φτιαχόταν η Αττική οδός! από την άλλη ήξερα ότι ήταν και μία από τις οικονομικές ταφόπλακες της Ελλάδας, όχι όμως και για την οικογένεια Αγγελοπούλου! Κόκαλη κ.ο.κ. ο απλός λαουτζίκος θα πληρώνει για χρόνια το γάμο, στον οποίο άλλος πήρε τη νύφη και άλλος πλήρωσε το κουστούμι!
.....βρακί δεν έχει ο κόλος μας λουλούδια ήθελε ο ..... μας.
Μιλας μονο για το οικονομικο μερος , τιποτε αλλο !
ΜΕΤΑ : -Οι σημερινοί Ολυμπιακοί αγώνες έτσι όπως γίνονται είναι ντροπή! Στην αρχαία Ελλάδα! άφηναν τις δουλειές τους και πάλευαν για ένα δάφνινο στεφάνι! Στο σύγχρονο κόσμο το ντόπινγκ τα οικονομικά συμφέροντα και οι οικονομικές απάτες στο όνομα των αγώνων αυτών έχουν ξεφτιλήσει κάθε όριο ανθρώπινης αξιοπρέπειας
Εδω μιλας για τον ευτελισμο της Ολυμπιακης ιδεας , κατι το οποιο ειναι ασχετο με την προηγουμενη απαντηση σου . Αν αλλα λες και αλλα εννοεις φιλε μου δεν φταιω εγω που δεν σε καταλαβαινω ( και δεν νομιζω να υπαρχει κανεις αλλος ...).
quote:Δηλαδη αμα στο ξαναπω δεν πιανει ;
ΤΟ ΝΤΡΟΠΗ! ΣΟΥ! ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΈΦΩ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΗ!

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
quote:Σε καταλαβαν ε ;
Το αστείο φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ είναι , ότι κάποιος από τους επαγγελματίες "Χριστιανούς" του ESOTERICA , που έχει πιάσει μεροκάματο στο Forum και μέσα σε δυό μήνες έγινε μέλος 3ης βαθμίδας , με κατηγόρησε ότι συμμβουλεύομαι καθοδηγητές για τις απαντήσεις που δίνω .

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
quote:Θελεις να δεις κατι αστειο φιλε Sesostris . Δες παρακατω :
Όντος υπάρχουν πολλά παράξενα σε αυτό το forum! το μεγαλύτερο είναι ότι οι Χριστιανομάχοι άρχισαν να βλέπουν εφιάλτες!
From: "Anonymos Apologitis" <http://groups.yahoo.com/group/apologites/post?postID=eHlX8Z9BioApL6ZpH48XiQiM7jDtb1BdQwDgE1oxpNmytHLiSWLXH-MfNymVJFFQaqJhToqaHf9BpgZzOTmIE5i9TwqQ>
Date: Sat May 8, 2004 2:00 am
Subject: Re: [apologites] Re: Κατά Μιχάλη Καλόπουλου
Συνέχισε... σε θέλω πλάι μου...
Ίσως το ενύπνιο που είχα δει τότε και στο οποίο με είχαν πλαισιώσει δαίμονες που προστάτευνα τον Μιχάλη και από τους οποίους με έσωσε ο Χριστός να έχει να κάνει με τα πενυματικά μας κτυπήματα ενάντια στους γνωστούς του... στο ενύπνιο θυμάμαι ο Μιχάλης όταν με είχε δει έφυγε και ήταν αγχωμένος..... ίσως τελικά να μείνει μόνος του αν συνεχίσουμε με θέρμη Ιησού Χριστού ....
Ε; Τι εχεις να πεις ; Η παλαια διαθηκη ξαναγραφετε ! ![]()

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
quote:Λυπαμαι που αποκομοισες τετοιο συμπερασμα φιλε Ψηλε. Ειμαι δεκτικος σε οτιδηποτε υποκειτε μεσα στα ορια της λογικης .
Αγαπητέ Αδιάβαστε,
Βλέπω πως έχεις «κατεβάσει διακόπτη» και δεν δέχεσαι τίποτα.
quote:Εθελοτυφλω γιατι αγαπητε ; Εχει αποδειχθει η υπαρξη μιας παγκοσμιας εκκλησιας των εθνικων μετα απο τοσα χρονια ; Υπαρχουν καποια απτα στοιχεια , καποια αναμφισβητητα στοιχεια ; Αν ναι υπεδειξε μου ενα topic σχετικο , παρεθεσετα εκει να τα δουμε .
Δεν θα σχολιάσω παρά μόνο μια σου απάντηση, η οποία δείχνει και το μέγεθος του εθελοτυφλισμού που, δυστυχώς, δείχνει να σε διακρίνει.
Λυπάμαι, γιατί ενώ λες πως «είσαι αντίθετος σε κάθε μορφή ποιμνιοποίησης», τα λόγια σου δείχνουν τελείως το αντίθετο.
Και ετσι ομως να ειναι που ειναι το μεμπτο ; Μονο εσεις εχετε δικαιωμα ιδρυσης θρησκειας ; Δεν σε καταλαβαινω Ψηλε .
quote:Απο που τεκμηριωσες αποψη οτι στο σημειο αυτο διαφωνω μαζι σου ;
Όταν κάνουμε λάθος σε κάτι και το διορθώσουμε, τότε όντως, ο κόσμος όλος καταλαβαίνει πως ήταν ένα λάθος. Σε όλους μπορεί να συμβεί.
Όταν όμως, το «λάθος» δεν διορθώνεται και συνεχίζει να υφίσταται η «λαθεμένη» έκδοση, τότε κάθε άλλο παρά λάθος είναι φίλε μου, όσο κι αν εσύ προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι πρόκειται περί λάθους.
quote:Πιστευεις φιλε μου οτι εγω οφειλω να απολογηθω για κατι που δεν με αφορα ; Ρωτησε τους ή αν θελεις παροτρυνε τους να το πραξουν . Εγω τι σχεση εχω ; Τον καιρο που το συζητησαμε , επειδη ειχα κι εγω καποιες επιφυλαξεις θεωρησα σκοπιμο να τους ρωτησω τι συμβαινει . Οταν ελαβα απαντηση στην εδωσα και αυτο ηταν ολο . Αν θελεις να με πεισεις για κατι αλλο , ειπα ... στοιχεια στοιχεια στοιχεια . Οχι υποθεσεις .
Από τότε που είχαμε τη συζήτησή μας, πόσο καιρός πέρασε; 1,5-2 χρόνια; Γιατί δεν το διόρθωσαν εν τω μεταξύ;
quote:Δεν ψαχνω και δεν φτιαχνω τιποτα Ψηλε . Δεν εχω αναγκη να δικαιολογηθω για τιποτε και για κανεναν . Κεχαγια στο κεφαλι μου ουτε ειχα ,ουτε εχω ,ουτε θα εχω ! Ειμαι σαφης νομιζω . Αυτα , καλο απογευμα σ΄ολους και μην ξεχνατε να βγαλετε την γαλανολευκη στα σπιτια σας .
Μη ψάχνεις για φτηνές δικαιολογίες, δεν πιάνουν ούτε σε μικρά παιδιά.
Ειναι το τελευταιο μηνυμα "εκτος θεματος" που στελνω .

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
quote:
αδιάβαστος:
Επιβεβαιωνεις για αλλη μια φορα τους φοβους μου . Ειναι αδυνατον να ερθει κανεις σε συνενοηση μαζι σου , λυπαμαι
-Φυσικό είναι, όταν κάποιος έχει κάνει τις κοτσάνες κομπολόι, είναι δύσκολο να επικοινωνήσει μαζί μου!
quote:
euroapaios2:
-Το η δε γυνή να φοβείτε τον άντρα σήμαινε να σέβεται! εκείνη την εποχή! για αυτό και μεταφράζεται επίσημα <<να σέβεται και να τιμά τον άνδρα>>.......Ιησούς δε έκραξε και είπεν. -Τι λες να λέει εδώ? ότι άρχισε να κράζει σαν το κοράκι?
...και ήκουσαν αυτού οι δύο μαθηταί λαλούντος και ηκολούθησαν τον Ιησού. -Τι λες να λεέι εδώ? Ότι άρχισε ξαφνικά να λαλεί σαν τον πετεινό?
...και αποκριθείς είπεν αυτοίς ο Ιησούς. οι υιοί του αιώνος τούτου γαμούσι και εγκαμίζονται. - Τι λες να λέει εδώ? να μιλάει για το κοινό γαμίσι όπως το εννοούμε εμείς σήμερα?αδιαβαστος:
Η αλαζονια σου σε αφηνει εκτεθιμενο . Εκθετεις ετσι και τους ομοθρησκους σου . Μην προσπαθεις να ερμηνευσεις κειμενα , ειναι πανω απ΄τις δυνατοτητες σου , εισαι παντελως αναρμοδιος .
-Πριν από μένα τα έχουν ερμηνεύσει εκκλησιατικοί πατέρες και φιλόλογοι! όσον αφορά την ερμηνεία τους!
-όσον αφορά περί εκθέσεως είναι καλύτερα να πας καμιά βόλτα στα πανυγύρια γιατί σε αυτό το θέμα πως να το κάνουμε <<δεν τραβάς>> <<δεν παέι το κάρο, κώλησε>>
quote:
αδιαβαστος:
Αμφιβαλω αν συμφωνει μαζι σου ο macedon , αλλα και να συμφωνει εμενα δεν μου λεει τιποτα ! Και ο "θεος" να συμφωνει μαζι σου εγω θα διαφωνω και με τον θεο !
-Χαίρομαι που με επιβεβαιώνεις αμέσως!
quote:Για πες μου θα ήθελες να αναπτύξω ολόκληρη έκθεση? Άνοιξε ένα θέμα και να σαι σίγουρος ότι θα το κάνω!
αδιάβαστος:
Εγω ; Εισαι βεβαιος ; Για να δουμε τι ειπες πριν και τι λες τωρα :ΠΡΙΝ europaios 2:
Ψηλέ και εγώ με τους Ολυμπιακούς ήμουνα προβλιματισμένος! από τη μια με βόλευε γιατί θα φτιαχόταν η Αττική οδός! από την άλλη ήξερα ότι ήταν και μία από τις οικονομικές ταφόπλακες της Ελλάδας, όχι όμως και για την οικογένεια Αγγελοπούλου! Κόκαλη κ.ο.κ. ο απλός λαουτζίκος θα πληρώνει για χρόνια το γάμο, στον οποίο άλλος πήρε τη νύφη και άλλος πλήρωσε το κουστούμι!
.....βρακί δεν έχει ο κόλος μας λουλούδια ήθελε ο ..... μας.
αδιάβαστος:
Μιλας μονο για το οικονομικο μερος , τιποτε αλλο !ΜΕΤΑ europaios2
: -Οι σημερινοί Ολυμπιακοί αγώνες έτσι όπως γίνονται είναι ντροπή! Στην αρχαία Ελλάδα! άφηναν τις δουλειές τους και πάλευαν για ένα δάφνινο στεφάνι! Στο σύγχρονο κόσμο το ντόπινγκ τα οικονομικά συμφέροντα και οι οικονομικές απάτες στο όνομα των αγώνων αυτών έχουν ξεφτιλήσει κάθε όριο ανθρώπινης αξιοπρέπειας
Εδω μιλας για τον ευτελισμο της Ολυμπιακης ιδεας , κατι το οποιο ειναι ασχετο με την προηγουμενη απαντηση σου . Αν αλλα λες και αλλα εννοεις φιλε μου δεν φταιω εγω που δεν σε καταλαβαινω ( και δεν νομιζω να υπαρχει κανεις αλλος ...).
-Μιλάω για τον ευτελισμό όπως λες και στις 2 παραγράφους! αν εσύ δεν το καταλαβαίνεις ........ τι να σου πω! άλλαξε παρέες! γιατί μ' όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις! και αν κρίνω από το νοητικό σου υπόβαθρο.....................
quote:
αδιάβαστος:
Δηλαδη αμα στο ξαναπω δεν πιανει ;
Από ότι βλέπω.................
Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
quote:.....
Φυσικό είναι, όταν κάποιος έχει κάνει τις κοτσάνες κομπολόι, είναι δύσκολο να επικοινωνήσει μαζί μου!
quote:...........
Πριν από μένα τα έχουν ερμηνεύσει εκκλησιατικοί πατέρες και φιλόλογοι! όσον αφορά την ερμηνεία τους!
-όσον αφορά περί εκθέσεως είναι καλύτερα να πας καμιά βόλτα στα πανυγύρια γιατί σε αυτό το θέμα πως να το κάνουμε <<δεν τραβάς>> <<δεν παέι το κάρο, κώλησε>>
quote:..............
Χαίρομαι που με επιβεβαιώνεις αμέσως!
quote:
Για πες μου θα ήθελες να αναπτύξω ολόκληρη έκθεση? Άνοιξε ένα θέμα και να σαι σίγουρος ότι θα το κάνω!
-Μιλάω για τον ευτελισμό όπως λες και στις 2 παραγράφους! αν εσύ δεν το καταλαβαίνεις ........ τι να σου πω! άλλαξε παρέες! γιατί μ' όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις! και αν κρίνω από το νοητικό σου υπόβαθρο.....................
................
quote:...................
Από ότι βλέπω.................
Ε λοιπον ναι ! Οι τελευταιες σου επεξηγηματικες απαντησεις με εχουν αποστομωσει . Οφειλω να το δεχθω . Δεν βρισκω λογια να πω . Οι περιοριμενες γνωσεις μου , η λεξιπενια ειναι αυτη την ωρα ο "Εφιαλτης" μου . Η νοητικη σου ανωτεροτητα, οι γνωσεις σου ,το πνευματικο σου επιπεδο , η ρητορικη σου δεινοτητα και πλειστα αλλα χαρισματα σου , καθιστουν δυσχερη εως απροσιτο τον διαλογο σε εμας τους δυστυχεις μεν περηφανους δε ,συνομιλητες σου . Σε ευχαριστουμε που μας εκανες την τιμη να ανταλαξεις την πληθωρα των γνωσεων σου με τις ανοητες γνωμες μας ω τρισμεγιστε europaios2 .Ριγη συγκινησεως , δεος απεριγραπτο αυτη την στιγμη διακατεχει την ταπεινοτητα μου . Κλεινω ευλαβικα την κεφαλην στον μεγιστο καθοδηγητη και οδηγο της καρδιας του νου και της ψυχης μας . Τωρα μπορω να πεθανω ευτυχης ! Υποκλιθειτε ολοι βρε αδαεις .... αμεσως ... Τετοιοι ανδρες κανουν περηφανη την μικρη πατριδα μας . Ζητω το εθνος , ζητωωωω , ζητω ο europaios2 , ζητωωωωωωωωω ! Ολοι μαζι , ζητωωωωωωωωωωωωωωωω !
Υ.Γ. Μηπως το παρακανα ; Η να πω κι αλλα ; Λετε να παρεξηγηθω ; Ε ; Μπα ! ![]()
![]()
Α , επισης δηλωνω πως δεν με πληρωσε να τα πω !
Ειναι βγαλμενα απο μεσα μου .... οχι οχι δεν εχω περιοδο , δεν ειναι ακαθαρσιες ...![]()
Αfter all them I will be killed . I hope it does not know English ![]()
Καλημερα σ΄ολους .

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
quote:Δεν πιανουν τα περαστικα σου , θα πεθανω απο την ντροπη ... με ξεφτελισες ...
Φίλε αδιάβαστε! ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!!!!!!!!!

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ