- ΣΟΦΙΑ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
xristi
Η αρρώστια μπαίνει με το τσουβάλι και δυστυχώς βγαίνει με το κουτάλι… Είμαι πρώην χρήστης και είμαι 29 χρονών. Από τα 16 ξεκίνησα σαν έφηβος τους πειραματισμούς με τις ουσίες και στα 22 άρχισε η κάτω βόλτα και το προσκύνημα της «βασίλισσας». Τώρα όμως δεν προσκυνάω κανέναν. Τώρα προσκυνάω εμένα! Γιατί η ζωή μου ανοίχτηκε όταν της το επέτρεψα εγώ! Είμαι 6 μήνες καθαρός μετά από 3 χρόνια προσπάθειας να σηκωθώ!
Ειλικρινά θέλω να βοηθήσω γιατί ξέρω πως είναι να είσαι χρήστης και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να βγεις από αυτή την κόλαση.. Γίνεται όμως δέσποινα και χρίστι γίνεται!!! Και όχι μόνο γίνεται να μείνεις απλά καθαρός, αλλά γίνεται και να κάνεις πράξη τα χαμένα όνειρά σου. Να είσαι χαρούμενος και να ζεις! Να μην έχεις επιθυμία για χρήση αλλά για ζωή. Οι ναρκομανείς είναι ιδιαίτερα έξυπνα και δημιουργικά άτομα.. Και όταν κάποιος ρώτησε έναν σοφό γιατί να πέφτουν τέτοιοι άνθρωποι στην παγίδα τότε ο σοφός του απάντησε με ερώτηση και του είπε : Όταν θέλεις να καταλάβεις μια πόλη, ποιους πρέπει πρώτα να χτυπήσεις? Τους δυνατούς η τους αδύνατους?
Για να μη πολυλογώ θα προτείνω την παγκόσμια αδελφότητα που ανήκω (ναρκομανείς ανώνυμοι) και που με έχει βοηθήσει τόσο πολύ όσο δεν φαντάστηκα ποτέ.. Εκεί βρήκα μόνο αλήθειες!
Παραθέτω ένα απόσπασμα για να εξηγήσω τι είναι αυτό το πρόγραμμα.
Το ΝΑ είναι εθελοντικές ομάδες αλληλοβοήθειας.
Είναι ένα πρόγραμμα πλήρους αποχής από όλα τα ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένου και του αλκοόλ.
Το πρόγραμμά μας εστιάζεται στον εθισμό και στη διαδικασία ανάρρωσης απ' αυτόν. Η μόνη προϋπόθεση
για να είναι κανείς μέλος, είναι η επιθυμία να σταματήσει να κάνει χρήση.
Το πρόγραμμά μας είναι ένα σύνολο αρχών, που είναι γραμμένες τόσο απλά ώστε να μπορούμε
να τις εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας ζωή.
Οι αρχές αυτές είναι ο πυρήνας του προγράμματος του ΝΑ και εκφράζονται μέσα από τα 12 Βήματα
και τις 12 Παραδόσεις μας.
Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις στο ΝΑ. Δεν συνδεόμαστε με κανέναν άλλο οργανισμό, δεν έχουμε
έξοδα εγγραφής ή συνδρομές.
Οποιοσδήποτε μπορεί να ακολουθήσει αυτό το πρόγραμμα, άσχετα
από ηλικία, φυλή, σεξουαλική ταυτότητα, κοινωνική τάξη, θρησκεία η έλλειψη θρησκείας.
Κάθε ομάδα ΝΑ είναι αυτόνομη και αυτοσυντήρητη, αρνούμενη εξωτερικές συνεισφορές.
Πρωταρχικός σκοπός κάθε ομάδας των Ναρκομανών Ανωνύμων είναι να μεταφέρει το μήνυμα του ΝΑ:
"Ένας ναρκομανής, οποιοσδήποτε ναρκομανής, μπορεί να σταματήσει να κάνει χρήση, να χάσει
την επιθυμία για χρήση, και να βρει έναν καινούργιο τρόπο ζωής".
Ελπίζουμε έτσι ότι κανένας ναρκομανής που αναζητά ανάρρωση, να μη χρειαστεί να πεθάνει,
χωρίς να έχει μια ευκαιρία να ζήσει ελεύθερος από τα ναρκωτικά.
πηγή : http://www.na-greece.gr/How%20it%20works%20Greek.html
καλώς σας βρήκα! ![]()
![]()
![]()
αν η ζωη ειναι μια σκηνη παραστασης τοτε χρειαζομαι λιγο περισσοτερο φως..
xristi
Είπες
quote:
ειχα παρακολουθησει καποιες συναντησεις των ΑΝ και πραγματικα μου φανηκαν πολυ ξεχωριστες απο καθε τυπου προγραμμα που ντε και καλα να σε βγαλουν με ψυχολογικα προβληματα.αλλα με πιεζουν οι δικοι μου να πηγαινω..
Σε πιέζουν να πηγαίνεις που? Η αλήθεια είναι χρίστι ότι με πίεση δεν γίνεται τίποτα ειλικρινά.Εγώ για ένα χρόνο πήγαινα σε συγκεντρώσεις επειδή ήθελα να πάω γιατί ειλικρινά θα πέθαινα. Τα προγράμματα τα κρατικά οκ κάνου καλή δουλειά όμως κατά την γνώμη μου ένας ναρκομανής δεν χρειάζεται ψυχολόγους η ψυχιάτρους η οποιονδήποτε σπουδαγμένο για να του πει τι και πως... Ο ναρκομανής χρειάζεται έναν άλλον ναρκομανή που είναι καθαρός! Μόνο αυτός μπορεί να τον ακούσει να τον καταλάβει..
χριστι η επιλογή είναι δική σου σε όποιο πρόγτραμμα κι αν είσαι...
Είσαι διατεθιμένη να βάλεις το πείσμα και την θέληση και τον τσαμπουκά που έβαζες για να βρεις να πιεις, για την ανάρρωσή σου??
Αν ναι τότε μη φοβάσαι τίποτα και όλα θα αρχίσουν να αλλάζουν!!
Ανθρώπους αν θες να βρεις βρίσκεις στο ίδιο μονοπάτι..
Έχω μια φίλη που έρχεται στο ΝΑ κάθε εβδομάδα κρυφά απο τον μ@##$%@!α τον αντρα της γιατί δεν την αφήνει..Έρχεται όμως και κάνει ότι καλύτερο μπορεί και είναι καθαρή 4 μήνες και σκέφτεται σοβαρά να διώξει αυτόν τον τύραννο από την ζωή της..
Το θαύμα είναι πάντα μπροστά μας!
αν η ζωη ειναι μια σκηνη παραστασης τοτε χρειαζομαι λιγο περισσοτερο φως..
xristi
quote:
ειμαι 3 μηνες καθαρη και ολοι μου λενε οτι δεν ειμαι δυνατη..ενα μπραβο δεν εχω ακουσει..αλλα εγω πιστευω σε μενα και θα τα καταφερω..
Δεν νομίζω να έχεις ανάγκη τα ``μπράβο``.
Και ούτε κάνεις την προσπάθεια αυτή για να ακούσεις μπράβο.
Οποιος δεν γνωρίζει πως νοιώθει ο χρήστης ναρκωτικών ουσιών κατά τη διάρκεια της απεξάρτησης μπορεί να πεί πολλά.
Μόνο ο ίδιος γνωρίζει τι τραβάει.
Προσωπικά πιστεύω οτι ενας χρήστης ναρκωτικών εχει πάρει το δρόμο για τον ``κάτω κόσμο``. Είναι η μοναδική κατηγορία καταδικασμένων που ``μπορούν`` να αλλάξουν ``ρότα`` και να ξαναγυρίσουν στον ``επάνω κόσμο``.
xristi