ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ.... - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ.... - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

matmat60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
06/01/2006, 13:52:09
Σαν κάτι απόμακρο που έχω προσπεράσει.
Σαν κάτι που σιγά σιγά κομματιάζεται στον ίσκιο της νύχτας.
Πέτρινο γκρέμισμα. Αργό.
Δεν σε σκέφτομαι σαν την καυτή φλόγα του πνεύματος.
΄Επαιξες κι έχασες.
Κι ο πελώριος πόνος σιωπά.
΄Εφυγα...

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=

06/01/2006, 20:11:58
Σε σκέφτομαι με την ενέργειά σου
σαν μπαταρία ξεφόρτιστη
εκεί που σε είδα και τρόμαξα...
Πάρε όση μπορείς ώστε να επανέλθεις
αγαπημένε αδελφέ μου...

Καληνύχτα...

09/01/2006, 17:13:21

Ουφ!!! Πρόσεχε έχει κρύο και η σκέψη μόνο δεν βοηθάει
οσο και θυμωμένη και ζεστή κι' αν είναι,
δεν μπορείς να αντισταθείς, πρέπει να συμβιβαστείς με την ύλη
πρός το παρόν....
Θα είμαι εδώ να θυμίζω και να μαγεύω με ηρεμία...

10/01/2006, 13:16:18
nst,

Σημαντικό να σκεφτόμαστε αυτούς που αγαπάμε και ξεχωρίζουμε.
Δεν μπορείς να ορίσεις τα συναισθήματα.
΄Οταν ανεβαίνουν την κλίμακα του ποιητικού λόγου, κι όταν ανασαίνουν εντός των εσώτερων κραδασμών της ψυχής.
Μουσικές φράσεις κόντρα σε κατακόρυφες πτώσεις,
έτσι,
όταν οι άλλοι στη γη κοιμούνται,
εσύ εγώ εμείς
συνομιλούμε μυστικά με το φεγγάρι,
γιά ότι αγαπάμε
προστατεύοντάς το απαλά
από τη θλίψη
την κούραση
τη μοναξιά
το φόβο
τον κίνδυνο,
και τα λάθη...

Θα ήθελα να ήμουν ένας φάρος
στη νύχτα και στον αγέρα
γιά τα ψάρια και τα πουλιά
και γιά τις βάρκες.
Κι όμως
εγώ ο ίδιος
είμαι ένα καράβι σε κίνδυνο...
Wolfgang Borchert,

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ
ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ...
ΕΤΣΙ ΠΛΑΣΤΗΚΑΜΕ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ. ΕΤΣΙ.

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ,
ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΦΩΣ,
ΚΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΕΝΑ ΧΑΔΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ.
ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ pixeldream. ΕΔΩ...

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=

10/01/2006, 13:44:47
quote:
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ
ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ...

Αγαπημένη Αφροδίτη άσχετα απο τον ρομαντισμό της στιγμής υποχρεώνομαι να πω οτι ένα καράβι σε κίνδυνο μπορεί να συμπαρασύρει μαζί του ότι πλέει γύρω του αν το ίδιο βυθιστεί.
Ακόμα και η προστασία από τούς γονείς μας μπορεί να μην είναι η σωστή
για εμάς.
Κάποτε σε μία τέτοια συζήτηση ένας γήινος πραγματιστής μου είπε την εξής φράση:
<<Τα μεγαλύτερα εγκλήματα έχουν γίνει με τις καλύτερες προθέσεις>>

Και επειδή και εγώ έχω πολλές φορές τα ίδια συναισθήματα με εσένα αναρωτιέμαι, που αρχίζει και που τελειώνει η αλήθεια τους και ο σκοπός τους.

Φιλικά

TrovadourosΜέλος
11/01/2006, 22:25:09
Αγαπητή nst,

Αυτή την φράση την άκουγα παρά πολύ συχνά από ένα πολύ κοντινό και αγαπητό μου πρόσωπο. Ενθυμούμενος την αντιπαράθεσή μου σε αυτό…

<<Τα μεγαλύτερα εγκλήματα έχουν γίνει με τις καλύτερες προθέσεις>>

Αυτοί που κάνουν λάθη με τις καλύτερες προθέσεις έχουν και τα μεγαλύτερα ελαφρυντικά, ενώ τα μεγαλύτερα εγκλήματα έχουν γίνει με πρόσθεση, και τίποτα το καλό δεν υπάρχει σε αυτά.

Είναι αλήθεια ότι όταν είσαι παθόν δεν μπορείς εύκολα ούτε να δεις ούτε να δεχτείς την οποία εξήγηση μπορεί να σου δοθεί.

Πιστεύω πάντως ότι όταν υπάρχουν καλές προθέσεις τα λάθη γίνονται επειδή δεν υπάρχει η υπομονή η σκέψη η αντίληψη και κατανόηση ώστε να δούμε τις πραγματικές ανάγκες του άλλου.

Φιλικά,

Trovadouros

lorenzoΜέλος
11/01/2006, 23:31:32

Πάντα φεύγω. Φεύγω, φεύγω..
και πάντα φτάνω εκεί ακριβώς απ' όπου έχω φύγει.

Μια ατέρμονη, αδιέξοδη φυγή. ..Σαν λιποταξία.

Μακάρι να μπορούσα κάποτε να φύγω απ' την φυγή μου!

Μα μου φαίνεται πως είναι αργά.
Σουρουπώνει...

Θέλω να μείνεις μαζί μου απόψε...
να μείνεις ώσπου το δάκρυ της νύχτας να στεγνώσει στα βλέφαρα μας.

Ώσπου τα αστέρια να γίνουν στάχτες στις παλάμες μας.

Ώσπου το φεγγάρι να βασιλέψει πάνω στα κορμιά μας.
>... είπες και ...χάθηκες!!

Πέρασαν ώρες.. πέρασαν μέρες... πέρασε καιρός.....
Στον κήπο έχουν ανθίσει τα λουλούδια,
άρχισαν να 'ρχονται και τα χελιδόνια και να χτίζουνε φωλιές.....

Τίποτα δεν άλλαξε από την τάξη του θεού..
Τίποτα απολύτως...

Μόνο ....
Οι νύχτες γίνανε ξαφνικά τόσο Μ Ε Γ Α Λ Ε Σ...!

"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."

--Confucius

12/01/2006, 06:44:58
Φίλε Trovadouros και εγώ απο αγαπημένο μου πρόσωπο την άκουσα και πάντα ερχόμουν σε αντιπαράθεση μαζί του μέχρι που η ίδια η ζωή μου απέδειξε οτι είχε δίκιο [ αν και δεν του το έχω παραδεχθεί].
Πως να ξέρουμε ακριβώς τις ανάγκες του άλλου ανθρώπου όταν μέσα απο αυτές συνήθως πσοσπαθούμε να καλύψουμε τις δικές μας?
Εκτός του οτι αμφιβάλλω αν και εμείς οι ίδιοι ξέρουμε τι θέλουμε...

Φιλικά..

TrovadourosΜέλος
14/01/2006, 03:58:24
Αγαπητή nst,

Τις καλύτερες προθέσεις τις έχουν (συνήθως) τα κοντινά μας πρόσωπα αυτά που αγαπάμε και εκτιμάμε. Όταν λοιπόν κάνουν λάθη τότε αυτά τα ονομάζουμε εγκλήματα γιατί πονάμε από την προδοσία που νιώθουμε. Συνεχίζω να πιστεύω όμως ότι έχουν μεγάλα ελαφρυντικά (έστω και εν ονόματι αγάπης). Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχω κάποια άλλη άποψη για αντίλογο.

quote:

Πως να ξέρουμε ακριβώς τις ανάγκες του άλλου ανθρώπου όταν μέσα απο αυτές συνήθως πσοσπαθούμε να καλύψουμε τις δικές μας?

Ακριβώς τις ανάγκες του άλλου δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τις προσδιορίσουμε με ακρίβεια. Αν τον “ακούμε” προσεκτικά όμως μπορούμε να τις προσεγγίζουμε.
Μπορούμε να χαϊδεύουμε τις χορδές της ψυχής του, αν τώρα θέλουμε να μας αρέσουν και οι ήχοι… τουλάχιστον βάλαμε μεράκι στην προσπάθεια.

Φιλικά…

matmatΜέλος
14/01/2006, 07:33:49

Σε σκέφτομαι στα ταξίδια μου
αντικρύζω την μορφή σου ολούθε
φευγω ... παω να με χαιδέψη ο άνεμος
και η ανάσα σου ...

...mat...

Γιατι τώρα??

27/02/2013, 03:12:56
ΑΝ ΕΣΥ ΝΙΚΟΜΑΧΕ ΟΤΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΒΑΠΤΙΖΕΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΙΒΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ... ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΤΙΠΟΤΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ... ΓΙΑΤΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΜΙΛΩ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ...

27/02/2013, 03:16:29
Ρε πστ μου,βραδυατικα με αυτη τη κουβεντα που πιασαμε,με ηρθε η ορεξη να ξαναματαδιαβασω τον πολεμο του χιτλερ,του ιρβινγκ.

27/02/2013, 03:17:06
Skartados,

Το καθεστώς Μεταξά είναι το μόνο που αποκαλώ εν μέρει απολυταρχικό.
Και όντως είχε πολλά να επιδείξει.Αυτό είναι ένα άλλο θέμα από μόνο του.
Επειδή τέθηκε,έστω εν μέσω άλλου θέματος κάνω αυτήν τη μικρή αναφορά.

Επί του θέματος,ήσουν ο τελευταίος που χρωστούσες απάντηση,και ο μόνος που έδωσε.Όχι αυτή που θα ήθελα, αλλά απάντηση και μάλιστα σοβαρή.

Όσο για τους υπόλοιπους,αυτούς που πραγματικά προσέβαλλαν,με τις υγείες τους...

Τα γραμμένα μένουν.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

Edited by - @ΑΜΕΙΝΙΑΣ on 27/02/2013 03:22:23

27/02/2013, 03:20:53
skartados

quote:
Ντι σι εμ,παντως εγω αν ειχα καποιον εστω γνωστο,μακαρι δε παππου,που πολεμησε στον πολεμο στη ρωσια,θα τον ειχα τρελανει στις ερωτησεις.Μεχρι που θα εγραφα και βιβλιο.

Πιο πολυ θα με ενδιεφερε η αναμονη,ας πουμε η παραμονη τετοιας επιθεσης.Πολυ θα γουσταρα να μπορουσα να ζησω μια τετοια εμπειρια.

Ποιός είπε πως δεν ρώτησα. Αυτά που γράφω από που τα ξέρω? Πάντως δεν είναι εύκολο να μιλάει κανείς για τέτοια πράγματα απ'ότι φαίνεται. Δεν τη γούσταρε αυτή την κουβέντα. Πάντως η πλάτη του ήταν πολύ παράξενα σκαμένη. Απόκοσμη εικόνα. Έχω μέχρι και φωτογραφίες από χριστούγεννα στο μέτωπο με άλλους αξιωματικούς, μέσα σε καταφύγιο.

Μην είσαι αφελής πάντως. Ο πόλεμος δεν είναι play station για να γουστάρει κανείς. Δεν ξέρω αν έφταιγε το στυλ του, αλλά η γενικότερη εικόνα ήταν πως επρόκειτο για ένα πολύ πεζό και ηλίθιο πράγμα. Ένα πράγμα που έπρεπε να γίνει, χωρίς να πρέπει. Τα περισσότερα πάντως δεν τα έλεγε. Το ξέρω, γιατί πιό πολύ κούναγε το κεφάλι αριστερά δεξιά, παρά μιλούσε για γεγονότα. Σαν να έβλεπε τις εικόνες, να τις επιβεβαίωνε με κάποιο τρόπο στο κεφάλι του, κι εμείς να πρέπει να τις καταλάβουμε από την ένταση του κουνήματος. Τρεις κουβέντες τη φορά δηλαδή, και τα υπόλοιπα με παντομίμα. Δεν τη γούσταρε την κουβέντα για τον πόλεμο.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

27/02/2013, 03:21:50
quote:
Όσο για τους υπόλοιπους,αυτούς που πραγματικά προσέβαλλαν,με τις υγείες τους...

Τα γραμμένα μένουν.

Σε ποιον αναφέρεσαι με αυτό ; αν εννοείς έμενα θα ήθελα να το γνωρίζω, δε νομίζω να προσέβαλλα κάποιον ,αντίθετα τονίζω πριν μερικά ποστ επανειλημμένα να σταματήσει αυτή η ανταλλαγή χαρακτηρισμών που υπήρξε.

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝ

27/02/2013, 03:30:13
Η προσβολή έγινε από έναν.Όχι εσένα,αφού ρωτάς.

Ο DSM ρώτησε όμως εσένα πέντε φορές αν την ασπάζεσαι,ο Νικόμαχος σε πίεσε να απαντήσεις,κι εγώ επανέφερα με άλλα λόγια την ίδια ερώτηση σε όλους για να πάρουν θέση.
Ελπίζω να είμαι σαφής.

----
Καληνύχτα για σήμερα.
Συνέχεια αύριο για μένα.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

27/02/2013, 03:30:54
Μέσα στον παραλογισμό είναι που λάμπουν περισσότερο οι καθαρές και λογικές απόψεις...

edit: amalia

27/02/2013, 03:32:10
Απ' τους Δελφούς Αμαλία? Και χωρίς υπογραφή?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

27/02/2013, 03:52:24
quote:
Ισοκράτης, Σελ. 7 - Απεστάλη: 27/02/2013, 00:19:52

ΝΣΜ, Την αδιαφορία μου για τις ερωτήσεις σου την ονομάζεις αδυναμία ( που κατάφερες να αποδείξεις κιόλας) ,εγώ πάλι την ονομάζω αδιαφορία. Ένα είναι το θέμα μου εδω μέσα ,όχι ο καημός του καθενός.
Να σημειώσω δε ότι η προσφορά σου στο θέμα είναι σχεδον μηδενική, πέραν από τους χαρακτηρισμούς και την προσπάθεια απόδειξης του τι ήταν ο παππούς σου( θέλεις να σου ανοίξω ένα θέμα να το αναλύσετε εκεί να σου φύγει ο καημός; Νομίζω δεν με έχεις ανάγκη ,μπορείς να το κάνεις και μόνος σου ,στο επάνω μέρος της σελίδας ,στο κέντρο ,επιλογή "Νέο Θέμα").

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝ

quote:
Ισοκράτης, Σελ. 8 - Απεστάλη: 27/02/2013, 02:36:01

ΑΜΕΙΝΙΑΣ, Ζητάς να πάρουμε θέση για κάτι παντελώς άσχετο με το θέμα και δεν λες κουβέντα, ούτε εσύ ,ούτε και κανένας άλλος για το κείμενο του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΓ στην προηγούμενη σελίδα περί απόδειξης της καθαρότητας της Ελληνικής φυλής.
Όπως είπα παραπάνω μπορείτε να ανοίξετε ένα άλλο θέμα για αυτό που σας απασχολεί.

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΉΝΩΝ

Ισοκράτη,
η συκοφαντική διαστρέβλωση των προσωπικών στοιχείων που έχει γράψει κάποιος ως κατάθεση ψυχής δεν αποτελούν "καημό του καθενός" όπως το χαρακτηρίζεις, αλλά σοβαρότατο δεοντολογικό ζήτημα. Έχουν γίνει φυσικά επεμβάσεις σε δύο μηνύματα του λογαριασμού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΓ στα οποία και προέβη στην συκοφαντική διαστρέβλωση των δηλώσεων του DSM. Στα δύο αυτά σημεία προσπαθεί να ισχυριστεί ότι ο παππούς του DSM ήταν ΝΑΖΙ, γεγονός που δεν προκύπτει άμεσα ή έμμεσα από τα γραφόμενα του DSM, ίσα ίσα το κείμενο του DSM δηλώνει ακριβώς το αντίθετο!

Και ένα σχόλιο περί αδιαφορίας.
Στην ηθική αποτίμηση πράξεων, ανήθικο δεν θεωρείται μονάχα όταν κάνεις κάτι που δεν είναι σωστό (για κάποιο X αξιακό σύστημα), αλλά επίσης όταν αμελείς ή αδιαφορείς να κάνεις κάτι με αποτέλεσμα η αμέλειά σου αυτή να επιτρέπει να συμβεί το μη σωστό.

27/02/2013, 03:57:54
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΓ

αν εντοπίσουμε ξανά παρόμοια συμπεριφορά σου εναντίον συζητητή/μέλους των forums, ο λογαριασμός σου θα απενεργοποιηθεί.