ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ . - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ . - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

pyramid90 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 5/5
22/01/2015, 09:45:24
Ναι ρε Πυθαγόρα.
Εννοώ ότι κι αυτοί που περιγράφεις, ανθρωποθυσίες έκαναν δίότι πίστευαν ότι το θέλει ο θεός τους.
Δεν σκότωσαν για να ληστέψουν, ούτε απειλούντο από τα θύματα.

Edited by - Αίολος on 22/01/2015 09:47:04

22/01/2015, 09:46:51
Οι τζιχαντιστές σαφέστατα κάνουν ανθρωποθυσία
όταν σφάζουν τελετουργικά με το μαχαίρι και λένε ολήκληρα ποιήματα πριν και μετά.

Που προφανώς βέβαια παίζει και το θέαμα, η εικόνα και η προπαγάνδα,
αλλά αμα θες απλώς να εκτελέσεις κάποιον γιατί έστω ήταν ένοχος σύμφωνα με το όποιο δικαστήριο,
τον κρεμάς, ή του φυτεύεις μια σφαίρα στο κεφάλι,

δεν κάθεσαι να το κάνεις ...τούρκικο σήριαλ

Δηλαδή ο φόνος που έχει και άλλες προεκτάσεις και παρελκόμενα και ολόκληρο θεατρικό act, πέραν του απλού και μόνου γεγονότος ότι πρέπει να αφαιρεθεί η ζωή κάποιου για κάποιους λόγους, γενικώς ρέπει προς 'ανθρωποθυσία' μεριά...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

22/01/2015, 09:49:51
Αυτό που θέλω να πω - και δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να κατανοηθεί - είναι ότι αυτό που διαχωρίζει έναν απλό φόνο από μια ανθρωποθυσιά είναι ο λόγος.
Ασχέτως τελετουργικού.

22/01/2015, 09:52:26
quote:
Ναι ρε Πυθαγόρα.
Εννοώ ότι κι αυτοί που περιγράφεις, ανθρωποθυσίες έκαναν δίότι πίστευαν ότι το θέλει ο θεός τους.
Δεν σκότωσαν για να ληστέψουν, ούτε απειλούνταν από τα θύματα.

Προφανώς κάνανε ανθρωποθυσίες.

Τώρα αν όντως πίστευαν ότι το θέλει ο όποιος θεός τους
ή απλώς θέλανε να γαμήσουν τελετουργικά σε κάνα BDSM εξτρήμ όργιο
και τους βγήκε "παράπλευρη απώλεια", επειδή το μαχαίρι βρήκε κόκκαλο, και μετά τα κάψανε όλα για να εξαφνίσουν τα ίχνη, αυτό είναι άλλη ιστορία.

Στο γενικό κόνσεπτ συμφωνούμε έτσι κι αλλιώς.

.
.
.

22/01/2015, 09:55:01
Για να δούμε τι θα μας πει ο Σκυλόσοφος...

22/01/2015, 09:56:09
quote:
Αυτό που θέλω να πω - και δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να κατανοηθεί - είναι ότι αυτό που διαχωρίζει έναν απλό φόνο από μια ανθρωποθυσιά είναι ο λόγος.
Ασχέτως τελετουργικού.

Καί ο λόγος καί το τελετουργικό Αίολε!

(για να μην πω μερικές φορές ακόμα και μόνο το τελετουργικό, γιατί ο λόγος είναι άλλος από αυτόν που φαίνεται)

ο λόγος εξάλλου διαχωρίζει όλους τους φόνους ούτως ή άλλως (και τους απλούς μεταξύ τους).

.
.
.

Κάνε ότι θες, αλλά μετά μην παραπονιέσαι για τυχόν διαστρέβλωση.

Ένας ισχυρισμός που κατανόησα. "Οι θεοί δεν έχουν ανάγκη από θυσίες", "Σου του είπε η Γη ότι χρειάζεται αίμα;" , "Οι άνθρωποι τα εφηύραν αυτά".

Αυτοί οι ισχυρισμοί θεωρούν δεδομένο πως ο Θεός είναι "παντοδύναμος". Για παράδειγμα οι Θεοί των αρχαίων Ελλήνων δεν θεωρούνταν απ' τους αρχαίους ούτε παντοδύναμοι ούτε παντογνώστες, αλλά αθάνατοι.

Δεν ρώτησα την Γη, απλώς αναφέρω τί πιστεύαν οι άνθρωποι χωρίς να το επιδοκιμάζω ή αποδοκιμάζω. Θα μπορούσα να πω "Που ξέρεις ότι η Γη ΔΕΝ χρειάζεται αίμα;"

Και εφόσον έχω καταλάβει, ότι θεωρείς με βάση την σημερινή ηθική τις ανθρωποθυσιές στο όνομα όποιου Θεού ως αποτρόπαιο έγκλημα, πως αντιμετωπίζεις τις αρχαίες θυσίες στο όνομα των Θεών που πιστεύεις; Λάθος των ανθρώπων; Πως το ξέρεις; Και αν ναι, γιατί οι Θεοί δεν τους διόρθωσαν το λάθος;

Σχετικά με τους τζιχαντιστές, δεν ξέρω αν οι φόνοι που κάνουν στους "άπιστους" θεωρούνται προσφορά στον Αλλάχ.

22/01/2015, 10:09:19
quote:
Σχετικά με τους τζιχαντιστές, δεν ξέρω αν οι φόνοι που κάνουν στους "άπιστους" θεωρούνται προσφορά στον Αλλάχ.
Αν δεν είναι προσφορά στον θεό τους, γιατί σκοτώνουν τους χριστιανούς επειδή είναι χριστιανοί;
Στο θέμα αυτό προκύπτει ότι το υπαγορεύει ο θεός τους.
Σωστά;

22/01/2015, 10:13:35
quote:
Θα μπορούσα να πω "Που ξέρεις ότι η Γη ΔΕΝ χρειάζεται αίμα;"
Διότι θεωρώ ηλίθιο κάτι τέτοιο.
Αν ήταν έτσι, δεν θα είχαμε να φάμε, μιας και δεν γίνονται θυσίες σήμερα.
ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ!

22/01/2015, 10:19:10
...και για να γίνω πιο κατανοητός, στην ΚΔ περιγράφονται 2 φόνοι, του Ανανία και της Σαπφείρας, που τους εκτέλεσε ο ίδιος ο θεός (σύμφωνα με την ΚΔ).

Είναι φόνοι ή ανθρωποθυσίες;;;