ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η "ΦΩΝΗ" ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ Ή ΤΟ ΜΥΑΛΟ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Η "ΦΩΝΗ" ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ Ή ΤΟ ΜΥΑΛΟ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

reptilesalonica33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
19/07/2003, 06:22:06
Πότε θα αναγγείλετε τη χαρμόσυνη είδηση?...
Θα με καλέσετε κι εμένα στο γάμο?...

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

DestinyΜέλος
21/07/2003, 11:22:07
quote:

Πότε θα αναγγείλετε τη χαρμόσυνη είδηση?...
Θα με καλέσετε κι εμένα στο γάμο?...

~Γρηγόρης~

KAΛΕ ΜΟΥ, Γρηγορη
Εχεις δικιο.. Ξεφυγαμε λιγο απο το θεμα..

Μονο ποιητικη συλλογη που δεν εκδοσαμε!!

moebius 1Μέλος
21/07/2003, 11:44:45
Ζητώ συγγνώμη, αγαπητοί φίλοι, που η παρέμβασή μου στη συζήτησή σας, προκάλεσε μια μικρή ''αναστάτωση'', ελαφρώς ενοχλητική, κατά τα φαινόμενα, για κάποιους...

Ας την εκλάβουμε λοιπόν, μόνο σαν μια άσκηση ποιητικού ύφους...

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ...

Ευχαριστώ για την επικοινωνία...

moebius 1Μέλος
21/07/2003, 14:29:15
ΚΑΛΕ ΜΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ...

Ευχαριστούμε πολύ που, με το, τάχα, χιουμοριστικό, αλλά στην πραγματικότητα ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ, σημείωμά σου, μας επανέφερες στον ίσιο δρόμο!!!

Λυπάμαι ειλικρινά που τα φλύαρα και ανούσια σημειώματά σου, τα περισσότερα αναμασήματα από βιβλία, δεν είναι ικανά να προκαλέσουν τους ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ που ίσως θα επιθυμούσες, σε κάποιες από τις κυρίες του forum...

DestinyΜέλος
21/07/2003, 21:23:06
KAΛΗΣΠΕΡΑ

Μoebius οντως ξεφυγαμε απο το θεμα!!

Ο Γρηγορης ειμαι σιγουρη οτι δεν ειχε καμια κακια προθεση

Οπως επισης επειδη εχω διαβασει αρκετα που γραφει θεωρω οτι εχει Αποψη.. Δεν ειναι φλυαρος, ουτε ανουσιος, σε καμια περιπτωση

Εμεις ξεφυγαμε και θα ζητησω και παλι Συγνωμη

T-SEEKERΜέλος
21/07/2003, 22:28:11
destinoula ...

μη ζητάς συγνωμη ... μακάρι καθε φορα που ξέφευγε η κουβέντα στα φορουμ να είχε τέτοιο ύφος .

τί είναι ο έρωτας χωρίς ποίηση?...

τι είναι ποίηση χωρίς συναίσθημα?...

χωρίς συναισθημα , χωρίς ποίηση , χωρίς έρωτα ... το χάος

τα φτερά μας είναι τεράσττα και χωρίς αυτα που θα ήμασταν ?...

σε πάνε παντού... , ακόμη και μέσα από τα καλώδια ...
σε ταξιδεύουν ώσπου να ακουμπήσεις μαλακά στον άλλο που βρίσκεται στην αντίπερα πλευρα της οθόνης και να πετάξετε μαζί ...

γιαυτό λοιπόν φίλοι μου...
ας κλείσουμε για λίγα δευτερόλεπτα τα ματια σας , και ας ανοίξουμε τα άλλα .
ας πεταξουμε μαζί βλεποντας ο ένας τον άλλο σαν μία φωτεινή σφαίρα ...
και ας νιώσουμε ο ένας τη ζεστασια του άλλου που βρίσκεται απέναντι ...
εμπρός λοιπόν , τί περιμένουμε ? ας νιώσουμε το τώρα και ας ξεχάσουμε το μετά ...
για αυτα τα λίγα δευτερόλεπτα ...
ας πετάξουμε ...

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

22/07/2003, 02:22:44
quote:
ΚΑΛΕ ΜΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ...

Ευχαριστούμε πολύ που, με το, τάχα, χιουμοριστικό, αλλά στην πραγματικότητα ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ, σημείωμά σου, μας επανέφερες στον ίσιο δρόμο!!!

Λυπάμαι ειλικρινά που τα φλύαρα και ανούσια σημειώματά σου, τα περισσότερα αναμασήματα από βιβλία, δεν είναι ικανά να προκαλέσουν τους ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ που ίσως θα επιθυμούσες, σε κάποιες από τις κυρίες του forum...

'
'
-Μα γιατί να κάτσεις να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας σε κάποιον που έχει γράψει 10 μηνύματα, οπότε δε σε γνωρίζει...
-Ναι αλλά λέγοντας όλα αυτά με προσβάλει, ούτε φλύαρος είμαι, ούτε ρηχός όπως υπαινύσεται με "ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΡΑΔΑΣΜΟΥΣ", γιατί δεν με έχει δει να πετάω!!
Και ούτε θέλω να προκαλέσω εντυπώσεις σε καμμιά κυρία!!
'
'
-Δε πειράζει, σ' αυτούς που δε σε γνωρίζουν δε χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα γιατί δε σε νοιάζει η γνώμη τους...
-Λές?!...Μάλλον έτσι είναι...

~Γρηγόρης~

moebius 1Μέλος
22/07/2003, 09:57:59
Φίλε T-SEEKER

Γράφεις: ''ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΤΑ FORUM ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΟ ΥΦΟΣ''!

Σ' ευχαριστώ...

Ίσως καταλάβουν κάποτε, κάποιοι, ότι αυτό που λείπει από τα forum, είναι το ΥΦΟΣ και το ΣΤΥΛ...

moebius 1Μέλος
22/07/2003, 11:01:12
Φίλη Destiny

Θα μου επιτρέψεις να σημειώσω ότι εδώ δεν γράφουμε Εκθέσεις Ιδεών και ως εκ τούτου, το να ξεφύγουν κάποιοι από το θέμα, όχι μόνο δεν είναι ολίσθημα, αλλά θα έλεγα ότι είναι επιτρεπτό και ισως και ζητούμενο!

Σε ένα forum, όπου οι περισσότεροι ενδιαφέρονται να παραθέσουν απλώς τις απόψεις τους, αδιαφορώντας στην ουσία για τις απόψεις των άλλων, είναι, νομίζω, αρκετά ενδιαφέρον όταν δύο άτομα καταφέρουν να αποκαταστήσουν μια πραγματική επικοινωνία, όπως κάναμε εσύ κι εγώ, έστω και σε ποιητικό ύφος! Δικαίωμά μας...

Ίσως να ήμουν λίγο αυστηρός με τον Γρηγόρη και οι χαρακτηρισμοί μου ''φλύαρος και ''ανούσιος'' να είναι υπερβολικοί! Εξακολουθώ όμως να πιστεύω πως η παρέμβασή του ήταν άκομψη, άκαιρη και χωρίς νόημα! Γι' αυτό, εξάλλου, δεν αναφέρθηκε καθόλου σε αυτήν, αλλά μόνο στους χαρακτηρισμούς μου!

Θέλω τέλος να σ' ευχαριστήσω, αγαπητή Destiny, για την πολύ όμορφη επικοινωνία που είχαμε, τόσο όμορφη ώστε να ενοχλήσει κάποιους! Να είσαι πάντα καλά...

DestinyΜέλος
22/07/2003, 12:12:47
Kαλε μου moebius

Δεν ηθελα να παρει τετοια τροπη το θεμα..
Απλα σε καποιο αλλο forum ο AVATARGR ειπε κατι με αυστηρο υφος
για το topik μας. Δε μου αρεσε!!

Ξερεις καμια φορα τα ..Θελω δε γινονται ζωη..
κι έτσι βρισκόμαστε μόνοι, αντιμέτωποι με την απουσία!!!
και με το μέλλον που - πιστεύουμε πως-
αποκλείεται να μας δώσει ξανά λίγη απ’ την παλιά ουσία,
εκείνη που έκανε τη γη να γυρίζει.
Κι αυτά, καθώς ο χρόνος περνά, οι βεβαιότητες γκρεμίζονται,
το χθες θολώνει.
Μένει η αφή της αισθησης μόνιμος συνοδοιπόρος στα σταυροδρόμια
του κόσμου μας και τα λόγια που είπαμε, οι λέξεις που δε θα
γνωρίσουν ποτέ τη λήθη.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!

ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ

ΦΙΛΙΚΑ
Destiny

moebius 1Μέλος
22/07/2003, 13:14:52
Καλή μου Destiny

Θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μου πεις τον τίτλο του topic, στο οποίο αναφέρεσαι!

Είμαι πάρα πολύ καιρό μέσα στο esoterica (πριν από τον moebius 1 υπήρχε ο moebius) και έχω δει πολλές φορές τις συζητήσεις να εκτρέπονται της ευθείας οδού, με ένα δημιουργικό τρόπο που, σχεδόν ποτέ, δεν ενόχλησε κανένα!

Σίγουρα η πραγματική ζωή δεν έχει καμία θέση εδώ μέσα και θα έλεγα ευτυχώς!
Όμως η ανωνυμία, η οποία στις περισσότερες φορές, επενεργεί θετικά και μας προτρέπει να εξωτερικεύουμε τον καλύτερο εαυτό που κρύβουμε μέσα μας, δυστυχώς, σε κάποιες άλλες, ευτυχώς λίγες περιπτώσεις, λειτουργεί αρνητικά, με αποτέλεσμα να εκφράζονται κάποια ταπεινά συναισθήματα! Όμως τι να κάνουμε, μια μικρή κοινωνία είναι κι αυτή εδώ, με τα καλά της και τα κακά της...

Δεν θα παρασυρθώ, καλή μου Destiny, να σου απαντήσω στο ίδιο στυλ ''για τις άμμους του χρόνου και για τις λέξεις που ψιθυρίζουν κρυφά μηνύματα'', όχι τόσο για να μη ξεφύγω από το θέμα -μ' αρέσει εξάλλου να είμαι εκτός θέματος- αλλά για να μη πικράνω κι άλλο, κάποια ευαίσθητα άτομα...

Και, για να κάνω το χατήρι σε κάποιους άλλους, έχω να πω, σχετικά με το αρχικό ερώτημά σου, ότι μια ψυχή που επηρρεάζεται μόνο από το μυαλό, δεν θα μπορέσει ποτέ να ανέβει σε άλλα, υψηλότερα επίπεδα...

Δεν της αξίζει...

Με εκτίμηση
Moebius
ars longa, vita brevis

T-SEEKERΜέλος
22/07/2003, 21:38:51
α...με την ποίηση ξεχάστηκα και ξέχασα να γράψω στο μύνημά μου για τον γρηγόρη ότι το σχόλιο του είχε σκοπο το χιούμορ και δεν ήταν κακοπροαίρετο . μην βιάζεσαι mobius να κρίνεις . που να δεις τί γινόταν , σε κα΄τι παλιά θέματα όπου συζητήσεις περί "γάμου" ,"προξενήματος" κλπ έδιναν και έπαρναν έτσι για πλακα ...
δεν είχε κακή πρόθεση

πάντως σωστά τονίστηκε " ''ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΤΑ FORUM ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΟ ΥΦΟΣ''! . σε σχέση με αυτο που γίνεται και γινόταν σε καποια άλλα θέματα από κάποιους αυτό εδώ θεωρείται ένα μικρο γλίστρημα...

και σχετικα με αυτο το τελευταίο

quote:
Και, για να κάνω το χατήρι σε κάποιους άλλους, έχω να πω, σχετικά με το αρχικό ερώτημά σου, ότι μια ψυχή που επηρρεάζεται μόνο από το μυαλό, δεν θα μπορέσει ποτέ να ανέβει σε άλλα, υψηλότερα επίπεδα...

σωστό και όχι μόνο . όχι μόνο δεν θα ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα αλλα δεν θα έχει γίνει "άνθρωπος" στην ολότητά του , δεν θα έχει νιώσει ούτε στο ελάχιστο αυτήν τη "τρέλα" που σε κάνει να βγάζεις σπίθες και νιώθεις ζωντανός ...

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

23/07/2003, 05:50:42
...moebius 1, δεν είσαι καλός στη σκηνοθεσία...
Η εργασία μου, μου επιτρέπει να σου μάθω κατ' αρχήν να χειρίζεσαι καλά το σκόπευτρο (κάμερα), ώστε να επιλέγεις προσεκτικότερα τους αντιπάλους σου, μετέπειτα να μάθεις να κόβεις και να ράβεις καλά (μοντάζ)...και τρίτο και ουσιοδέστερο να κάνεις καλή σκηνοθεσία!
'
'
Αν ανατρέξουμε στην αρχή αυτού του τόπικ, θα δούμε ευκρινώς, οτι βασικοί συντελεστές της συζήτησης ήταν η Destiny και ο γράφων...
Εσύ εμφανίστηκες ως κομήτης στο τέλος αυτού του τόπικ, έπαιξες το ρόλο σου και έριξες τον άσσο σου...σωστά!
'
'
Υπάρχουν όμως κι άλλοι άσσοι στην τράπουλα...κι άλλοι ρόλοι που δε γνωρίζεις γιατί το σενάριο άλλαξε...
'
'
Δεν είναι ζήλεια ο λόγος που προκάλεσες αυτό που προκάλεσες...
Ξέρω τι είναι και αν επιθυμείς
να συνεχίσεις να μου επιτίθεσαι δεν έχω κανένα πρόβλημα να συνεχίσω, γιατί εγώ δε ξεκίνησα τίποτε...
Αν είσαι τόσο ανώριμος και δε μπορείς να ξεχωρίσεις ενα χαριτολόγημα, τότε κάνω πίσω γιατί τα βάζω μόνο με ίσους ή ανωτέρους μου και όχι με κατώτερους σε επίπεδο αντίληψης...
'
'
Εγώ όμως επιμένω...οτι, γνωρίζω το λόγο που ξεκίνησες ό,τι ξεκίνησες.
Δε θα ξαναμπώ στο κόπο να αποδείξω οτι δεν είμαι ελέφαντας, απαντώντας σου για όσα καταλογίζεις προς το πρόσωπό μου, γιατί απλά είναι αναλήθειες...επιφυλάσσομαι...

Y.Γ. Αν πάλι είσαι μεγάλος για θρανία και μαθήματα καλοκαιριάτικα...
Έχει ωραίες παραλίες, πάνε να πείσεις και εκεί καμμιά κυρία "in the real world this time..." αφού τόσο πολύ σε καίει αυτό το θέμα και νομίζεις σε ανταγωνίζονται.
Πάρε και το κουβαδάκι σου ανα χείρας (θα σου χρειαστεί) και άμε στο καλό παληκάρι μου...Ααααντε!

~Γρηγόρης~

Edited by - reptilesalonica on 23/07/2003 06:01:34

Edited by - reptilesalonica on 23/07/2003 08:56:48

.Μέλος
23/07/2003, 09:09:27
.....

.Μέλος
23/07/2003, 09:10:08
Καλημέρα

Τι θα λέγατε να συνεχίσει η συναισθηματική ροή πιο ομαλά άλλωστε με την μπιχεβιοριστική γενίκευση εστιαζόμαστε στην αρνητική κατανάλωση και στο οπτικό μπλοκάρισμα.

Ένα όμορφο κομμάτι του ψυχισμού εκφράστηκε μέσα από τις σκέψεις σας

T-SEEKER αναφέρεις
"το κλειδί είναι να υπάρχει το μέτρο" μεταξύ
"λογικής και πάθους"

Το μέτρο βιωματικά είναι μετριότητα ή κορύφωση ?

moebius 1Μέλος
23/07/2003, 10:26:50
Φίλε Γρηγόρη

Δεν είχα σκοπό να δώσω συνέχεια στο θέμα, γιατί, γενικώς, αποφεύγω να μιλάω με άτομα που έχουν μια πεταλούδα στα χείλη τους, νομίζω όμως πως το σημείωμά σου χρήζει κάποιας απάντησης!

Σχετικά με το μοντάζ και τη σκηνοθεσία που αναφέρεις, επίτρεψέ μου να σου πω ότι, τον καιρό που εγώ μελετούσα περί Αϊζενστάιν, Μπουνιουέλ κλπ. (δεν είναι μόδιστροι χρυσέ μου, σκηνοθέτες είναι), το πιθανότερο είναι πως εσύ έτρωγες τη φρουτόκρεμά σου!

Το γεγονός πως, εσύ και η Destiny είσασταν οι βασικοί συντελεστές του topic, δεν νομίζω πως αποκλείει και σε κάποιους άλλους να πάρουν μέρος στη συζήτηση? Λυπάμαι που η συμμετοχή μου σε ενόχλησε...

Το ποιος ξεκίνησε αυτή την αντιπαράθεση είναι ηλίου φαεινότερο! Εγώ, ούτε επιδίωξα να συνομιλήσω μαζί σου, ούτε, πολύ περισσότερο, ''χαριτολόγησα'' με κάποια απ' τα γραπτά σου!

Δεν ήταν χαριτολόγημα, φίλε Γρηγόρη και το ξέρεις! Όμως και σ' αυτό το σημείο έχεις την κατανόησή μου...

Ως προς το επίπεδό μου αντίληψης έχεις απόλυτο δίκιο, είναι πολύ χαμηλό! Έκανα ιδιαίτερη και επίπονη προσπάθεια να ανέλθω στο δικό σου υψηλό επίπεδο, ώστε να κατανοήσω τα, πλήρη μεστών νοημάτων, γραπτά σου!

Και δεν μπορώ να μην επισημάνω την πλήρη έλλειψη τακτ εκ μέρους σου, απέναντι στην Destiny!

Όμως το υψηλό ποιοτικό σου επίπεδο, φίλε Γρηγόρη, το αποκαλύπτεις πλήρως, με την τελευταία, (γηπεδικού ύφους), φράση του σημειώματός σου, έτσι που να μη χρειάζεται να προσθέσω εγώ τίποτα άλλο!

.Μέλος
23/07/2003, 10:59:56
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

DestinyΜέλος
23/07/2003, 16:04:43
quote:

T-SEEKER αναφέρεις
"το κλειδί είναι να υπάρχει το μέτρο" μεταξύ
"λογικής και πάθους"

KAΛΕ ΜΟΥ ΑΓΝΩΣΤΕ ΦΙΛΕ....

ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ και ΚΟΡΥΦΩΣΗ Μαζι...

Εγκράτεια θα πει Αυτοκτονία της επιθυμίας

Το μετρο ομως ειναι και Κορυφωση γιατι βαζεις Ορια στο Ανεξελεγκτο..

Πριν από κάθε ωραίο απόκτημα προηγείται κοπιαστική άσκηση που την συνοδεύει η εγκράτεια

T-SEEKERΜέλος
23/07/2003, 16:20:05
quote:

θα έλεγα ότι αποτελεί περισότερο κορύφωση και όχι μετριότητα ... ενοώντας βεβαια το μετρο με την ουσιαστική και όχι παθητική και λόγου φόβου στάση απέναντι στη ζωή ... και αυτό γιατί είναι πολύ ευκολο για τον καθένα να μην κρατάει το μέτρο ενω το δυσκολο και το "κοπιαστικο" είναι να δουλέψεις πα΄νω στον εαυτό σου ώστε να να αποκτήσεις αυτου του είδους την "μετριότητα" ( όταν χρειάζεται ). βέβαια όχι μετρο με την απλή ένοια " παν μετρον άριστον " μια και που και που το μετρο πρέπει να χαλαρώνει λίγο για να αισθανόμαστε ζωντανοί .... ενοώ πως χρειάζεται μετρο σαυτήν την κατάσταση στην οποία έχεις ξεπεράσει πλεόν το δεδομένο μετρο ... καταλαβαίνεις τι ενοώ ( τα είπα λίγο μπερδεμένα)? να ξεπερνούμε μεν μερικες φορές το μέτρο αλλα να μη φτάνουμε εντελώς στα άκρα ...
η μετριότητα είνια κατι το αρνητικο και ουδεμία σχεση (κατα τη γνωη μου ) δεν έχει με την έπειτα προσωπικης δουλειας απόκτηση αυτης της επιγνωσης του σχετικου μετρου ακόμη και όταν έχουμε ξεπερασει τα καθιερωμενα μετρα... ( παλι σας μπερδεψα . αν δεν καταλαβετε πεστε το να το εξηγήσω καλύτερα )
( δικη μου άποψη πάντα )

T-SEEKERΜέλος
23/07/2003, 16:26:34
α... ειρήνη ημίν βρε παιδία ! δεν αξίζει να χαλαμε τις καρδιές μας ... κατα τη δικη μου άποψη κανένας από τους δύο σας δεν είναι τόσο..τόσο όσο τον παρουσιάζει ο άλλος . μια και δεν πρόκειται να υποχωρήσει καποιος τουλαχιστον ας μη συνεχιστεί η αντιδικία... ας συνεχίσουμε με το θέμα...