ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η "ΦΩΝΗ" ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ Ή ΤΟ ΜΥΑΛΟ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Η "ΦΩΝΗ" ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ Ή ΤΟ ΜΥΑΛΟ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

reptilesalonica33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
T-SEEKERΜέλος
23/07/2003, 16:30:59
και αγαπητέ νέε μέλε καλύτερα να μας έλεγες πως θα ήθελες να σε φωνάζουμε ( ακόμη καλύτερα να βάλεις ένα νικνειμ) μια και είναι ολίγον άκομψο να σε αποκαλουμε " φίλε τελεία ..."

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

moebius 1Μέλος
23/07/2003, 16:47:23
Όσον αφορά εμένα, φίλε T-SEEKER, το θέμα έχει κλείσει!

Δεν πρόκειται να επανέλθω σε καμία περίπτωση!

24/07/2003, 00:28:14
quote:
Δεν είχα σκοπό να δώσω συνέχεια στο θέμα, γιατί, γενικώς, αποφεύγω να μιλάω με άτομα που έχουν μια πεταλούδα στα χείλη τους

...Και ποιός σου είπε οτι είμαι εγώ?...
(καλά σε είχα μυριστεί διπλοθεσίτη κι ερημοσπίτη)...
'
'
quote:
Το ποιος ξεκίνησε αυτή την αντιπαράθεση είναι ηλίου φαεινότερο! Εγώ, ούτε επιδίωξα να συνομιλήσω μαζί σου, ούτε, πολύ περισσότερο, ''χαριτολόγησα'' με κάποια απ' τα γραπτά σου!

...μη τα ξαναλέμε, αν δεν έχεις τη στοιχειώδη κρίση ώστε να καταλάβεις οτι ήταν ένα χαριτολόγημα, τότε ειλικρινά έχεις πρόβλημα αντίληψης γιατί όλοι το κατάλαβαν εκτός απο σένα..
quote:
Destiny
Ο Γρηγορης ειμαι σιγουρη οτι δεν ειχε καμια κακια προθεση

Οπως επισης επειδη εχω διαβασει αρκετα που γραφει θεωρω οτι εχει Αποψη.. Δεν ειναι φλυαρος, ουτε ανουσιος, σε καμια περιπτωση

'
'
quote:
T.Seeker
α...με την ποίηση ξεχάστηκα και ξέχασα να γράψω στο μύνημά μου για τον γρηγόρη ότι το σχόλιο του είχε σκοπο το χιούμορ και δεν ήταν κακοπροαίρετο . μην βιάζεσαι mobius να κρίνεις .

'
'
quote:
Ως προς το επίπεδό μου αντίληψης έχεις απόλυτο δίκιο, είναι πολύ χαμηλό! Έκανα ιδιαίτερη και επίπονη προσπάθεια να ανέλθω στο δικό σου υψηλό επίπεδο, ώστε να κατανοήσω τα, πλήρη μεστών νοημάτων, γραπτά σου!

Δε πειράζει, δείχνω κατανόηση, δε πρόκειται να σε πιάσω απο τα μούτρα όπως έκανες εσύ.
'
'
quote:
Όμως το υψηλό ποιοτικό σου επίπεδο, φίλε Γρηγόρη, το αποκαλύπτεις πλήρως, με την τελευταία, (γηπεδικού ύφους), φράση του σημειώματός σου, έτσι που να μη χρειάζεται να προσθέσω εγώ τίποτα άλλο!

Χα!χα!...πολύ καλό!...το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?!

'
'
quote:
Όσον αφορά εμένα, φίλε T-SEEKER, το θέμα έχει κλείσει!

Δεν πρόκειται να επανέλθω σε καμία περίπτωση!

Είδες που συμφωνούμε?! Κι εγώ αυτό πρόκειται να πράξω

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

ΠύρραΜέλος
24/07/2003, 01:08:03
Βρε παιδιά, προς θεού!!!!! Πως ένα τόσο όμορφο θέμα που μας αγγίζει όλους τη ψυχή, την καρδιά και το κορμί κατάντησε σε λογομαχία. Αφήστε τον εαυτό σας να ταξιδέψει σε ουρανούς καθάριους. Συζητήστε για τα θέλω σας, επεξεργαστείτε τα θέλω των άλλων. Μάθετε κάτι από αυτά. Ακούστε του ψιθύρους. Είναι θέμα καθημερινό.

Destiny, μήπως τελικά κάνουμε πάντα αυτό που θέλουμε πιο πολύ? Μήπως τελικά η λογική το μόνο πράγμα που κάνει είναι να μας βοηθάει να καταλάβουμε τι θέλουμε?
Να σου δώσω ένα παράδειγμα, σε ερωτικό επίπεδο για να είναι πιο κατανοητό και γιατί μας αγγίζει όλους, είναι μέσα στη ζωή όλων. Έστω ότι γνωρίζω έναν άντρα που με τρελαίνει κορμί και πνεύμα. Η αν θέλεις ένα από τα δύο. Και έχω και έναν άνθρωπο στη ζωή μου που με ικανοποιεί, αν όχι σε όλες τις πτυχές της ζωής μου, στις περισσότερες, για αυτό και είμαι μαζί του (γιατί αλλιώς δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα παραπέρα, δεν υπάρχει πρόβλημα, πάω στον καινούριο κατ'ευθείαν(. Τι θα πράξω νομίζεις? Μα και βέβαια αυτό που θέλω πραγματικά. Ακόμη και αν αιχμαλωτίσω το πάθος μου για την νέα αύρα στη ζωή μου, πάλι θα κάνω αυτό που θέλω. Σημαίνει ότι θέλω περισσότερο να μείνω πίσω. Αν τώρα αφεθώ στη μέθη του καινούριου, έστω και στιγμιαία τα θέλω μου αλλάζουν. Κάνω αυτό που θέλω. Φυσικά υπάρχει η περίπτωση να το μετανοιώσω. Μα βέβαια, τα θέλω εξαρτώνται από πολλά πράγματα: Έρωτα, πάθος, ασφάλεια, ηδονή, καθημερινότητα, ευτυχία..... θα έχω πραξει όμως αυτό που θέλω στη δεδομένη στιγμή. Μιλάω για το πραγματικό καθημερινό θέλω......και όχι τους στόχους της ζωής μου. Το ένα δεν έχει σχέση με το άλλο. Το πρώτο αφήνεται στο έλεος της στιγμής και το άλλο καθορίζεται ως "θέλω" από παράγοντες που δεν έχουν απόλυτη σχέση με το είναι μας. Μη φοβάσαι να αντιμετωπίσεις τα "πραγματικά" θέλω σου. Ακόμη και η άρνηση του νέου πάθους, είναι το θέλω σου. Αφήσου στη χάρη του εαυτού σου, εμπιστεύου τον εαυτό σου, ξέρει πραγματικά τι θέλει, απλά εσύ δε το βλέπεις,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Πύρρα, η περήφανη Ελληνίδα

24/07/2003, 03:28:13
Πέρσα, όπως ανέφερα αυτό ήδη το άφησα πίσω μου...έπρεπε δυστυχώς να απαντήσω σε όλα αυτά...
'
'
Όσον αφορά για τα υπόλοιπα που αναφέρεις σχετικά με τα θέλω,
η γνώμη μου είναι πως το σημαντικότερο είναι να έχουμε τη διάθεση να ακούμε τον εαυτό μας, αλλά απο την άλλη να μην αγόμαστε και φερόμαστε ούτε απο το συναίσθημα ούτε απο τη λογική.
Εμείς είμαστε οι κύριοι του εαυτού μας και κανείς άλλος.
Πρέπει να ακούμε προσεκτικά τι έχουν να μας πουν συναίσθημα και λογική και κατόπιν να περνάμε στο δύσκολο κομμάτι.
Να πάρουμε μια απόφαση.
Πιστεύω το μυαλό έρχεται να δώσει τις τελευταίες πινελιές αλλά η ουσιαστική απόφαση βγαίνει απο την καρδιά, διότι μ' αυτήν αγαπάμε ό,τι είμαστε, ό,τι γινόμαστε και ό,τι θυμόμαστε.
Μ' αυτήν ζούμε ό,τι ονειρευόμαστε.
Με την καρδιά χωρίζουμε αυτούς/ές που μας κουράζουν και μας βαραίνουν.
Έχουμε μόνο μια ζωή-τουλάχιστον με τη μορφή που γνωρίζουμε-αξίζει να ερωτευτούμε για πάντα και να το κρατήσουμε μέσα μας, επιτρέποντας ομαλά το χρόνο να γεράσει επάνω σ' αυτό τον έρωτα.
Δεν υπάρχει πιο όμορφο και ολοκληρωτικό συναίσθημα γι' αυτόν που μαθαίνει ν' αγαπά...
Οι ουρανοί είναι δικοί του...
Ας χαράξουμε αυτές τις σκέψεις στην καρδιά μας...

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 24/07/2003 03:31:27

ΠύρραΜέλος
24/07/2003, 09:49:25
Δε διαφωνώ με όλα αυτά που λες. Ισχυρίζομαι όμως ότι όλα είναι συνδεδεμένα άρρηκτα, λογική και καρδιά, μαζί ένα κομμάτι. Ότι στην πραγματικότητα κάνουμε πάντα αυτό που θέλουμε. Φυσικά είμαστε κύριοι του εαυτού μας. Εμείς αποφασίζουμε. Αν φτάσω στο σημείο να αμφιταλαντευτώ ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, στιγμιαία ή διαχρονικά, και τελικά αποφασίσω να μην προχωρήσω στον ερωτικό παροξυσμό με το φόβο του ρίσκου ή του σεβασμού στην ήδη υπάρχουσα σχέση μου, τότε η απάντηση στην παροδική ή μη, νέα ερωτική φωτιά θα είναι ούτε το δε μπορώ, ούτε το δε θέλω. Θα είναι: Θέλω, αλλά θέλω κάτι άλλο περισσότερο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θέλω τον πρώτο περισσότερο από το δεύτερο, αλλά θέλω την γνώριμη κατάσταση περισσότερο από την καινούρια. Πάλι το δικό μου θέλω θα υπερισχύσει.

DestinyΜέλος
24/07/2003, 12:15:59
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ..

ΗΡΘΑ (Νομιζω εχω το δικαιωμα) να ξεκαθαρισω καποια πραγματα!!

Καταρχην!!
Κάνε αυτό που σου αρέσει, στο βαθμό που δεν θίγει το δικαίωμα κάποιου άλλου να κάνει το ίδιο, αυτός είναι ο ορισμός της Ηθικής.

ΟΚ!! ΑΥΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ Μoebius..

AΠΛΑ ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ...

NOTHING MORE ..NOTHING LESS!!!

KAΛΗ ΜΟΥ ΠΥΡΡΑ ΛΕΣ...
Destiny, μήπως τελικά κάνουμε πάντα αυτό που θέλουμε πιο πολύ? Μήπως τελικά η λογική το μόνο πράγμα που κάνει είναι να μας βοηθάει να καταλάβουμε τι θέλουμε?
Μη φοβάσαι να αντιμετωπίσεις τα "πραγματικά" θέλω σου. Ακόμη και η άρνηση του νέου πάθους, είναι το θέλω σου. Αφήσου στη χάρη του εαυτού σου, εμπιστεύου τον εαυτό σου, ξέρει πραγματικά τι θέλει, απλά εσύ δε το βλέπεις,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

......................................................................

ΛΟΙΠΟΝ ΛΟΙΠΟΝ..

ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΝΔΡΑ
ΕΠΑΙΞΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ..ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΗΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΠΗΡΡΕΑΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ..
AVATARGR ΔΕΝ ΑΝΕΛΥΣΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ...

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΤΙΠΟΤΑ..
ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΚΤΗ!!
ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΟΙΔΟΣ...
ΑΦΗΝΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΝ..

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΘΛΙΒΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΔΩ...
ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΑΜΟΛΥΝΤΕΣ...
ΓΙΑΤΙ..
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΣΑΣ ΞΕΡΕΙ..
ΔΕΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ...
ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΟΝΟΜΑΤΩΝ..???
ΓΙΆΥΤΟ ΠΑΛΕΥΕΤΕ??
ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΑΣ..
ΕΧΩ ΔΕΙ ΘΕΜΑ
¨ΟΙ ΣΤΑΡ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ¨
NICE!-!

TI NA ΠΩ..

ΤΕΛΟΣ..
Κανείς δεν μπορεί να σε υποβιβάσει, εκτός από σένα τον ίδιο..
............................................................................

KΛΕΙΝΩ ΜΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ...

Βάλτε στόχο το Φεγγάρι. Ακόμα κι αν αποτύχετε, θα βρεθείτε ανάμεσα στ’ αστέρια!!!!

ΠύρραΜέλος
24/07/2003, 12:41:14
Φίλη Destiny,
διέκρινα μια επιθετικότητα και απέναντι μου, και ειλικρινά παιδεύομαι να αναγνωρίσω την αιτία (εύχομαι να κάνω λάθος διότι η διάθεση μου ήταν ανιδιοτελής χωρίς καθόλου ίχνος κατάκρισης κανενός και ιδιατέρος εσένα). Διαβάζοντας λίγο πιο προσεκτικά τα γραφόμενα μου θα είχες καταλάβει ότι προσπάθησα να σώσω το τόπικ που εσύ δημιούργησες επαναφέροντας το στον αρχικό του στόχο, και απομακρύνοντας τη λάθος τροπή που είχε πάρει προς το τέλος.
Η διάθεση μου ήταν να δώση μια πιο "φιλοσσοφική" διάσταση στο θέμα σου.
Λυπάμαι αν όντως σου προκάλεσα αντίθετες εντιπώσεις. Μη βάζεις τα πάντα και τους πάντες στο ίδιο καζάνι.

moebius 1Μέλος
24/07/2003, 12:43:32
Αγαπητοί φίλοι

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους εσάς και ειδικά από τη φίλη Destiny,
στο μέρος που φέρω την ευθύνη, για την θλιβερή αντιπαράθεση που αναγκαστήκατε να παρακολουθήσετε, μέσα από αυτό το τόπικ...

Αυτοί που μπορούν να κρίνουν αντικειμενικά, έχουν ήδη βγάλει τα συμπεράσματά τους...

Θέλω πάντως να δηλώσω προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν θα παραιτηθώ από το δικαίωμά μου να παίρνω μέρος σε κάθε συζήτηση που θα κρίνω εγώ ενδιαφέρουσα...

Ευτυχώς, ο καθένας μας κρίνεται από την ποιότητα και τη δυναμική του Λόγου του...

DestinyΜέλος
24/07/2003, 13:21:46
quote:

Φίλη Destiny,
διέκρινα μια επιθετικότητα και απέναντι μου, και ειλικρινά παιδεύομαι να αναγνωρίσω την αιτία (εύχομαι να κάνω λάθος διότι η διάθεση μου ήταν ανιδιοτελής χωρίς καθόλου ίχνος κατάκρισης κανενός και ιδιατέρος εσένα). Διαβάζοντας λίγο πιο προσεκτικά τα γραφόμενα μου θα είχες καταλάβει ότι προσπάθησα να σώσω το τόπικ που εσύ δημιούργησες επαναφέροντας το στον αρχικό του στόχο, και απομακρύνοντας τη λάθος τροπή που είχε πάρει προς το τέλος.
Η διάθεση μου ήταν να δώση μια πιο "φιλοσσοφική" διάσταση στο θέμα σου.
Λυπάμαι αν όντως σου προκάλεσα αντίθετες εντιπώσεις. Μη βάζεις τα πάντα και τους πάντες στο ίδιο καζάνι.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΠΥΡΡΑ, ΚΑΤΑΝΝΟΩ ΤΗΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΣΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗ..
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΟΥ...

ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..
ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ..

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ¨ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ¨....
...........................................................................

ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΛΗΞΑΝ!!!

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΦΩΝΕΣ!!! Και στην ποιητικη διαθεση αν μου επιτρεπετε...

Δύο πράγματα γεμίζουν τον νου μου απορία και δέος, κάθε φορά που συλλογίζομαι:
ο έναστρος ουρανός από πάνω μου κι ο ηθικός νόμος μέσα μου.

02/07/2004, 12:44:11
H ταχύτητα του φωτός μπορεί να έχει αλλάξει πρόσφατα.

Η ταχύτητα του φωτός, μία από τις "ιερές"(απαραβίαστες) φυσικές σταθερές, ίσως να ήταν χαμηλότερη, πριν από 2 δις χρόνια, από ότι είναι σήμερα, υπόθέτουν οι επιστήμονες.

Το New Scientist αναφέρει ότι αρέσει σε πολλούς κοσμολόγους αυτή η ιδέα, παρόλο που έρχεται σε αντίθεση με την Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν.

http://www.newscientist.com/news/news.jsp?id=ns99996092

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

junk95Μέλος
02/07/2004, 13:50:40
Γεια σου Όστρια,

Πριν από 1 χρόνο είχα αγοράσει το "Science of Diskworld" των Ian Stewart και Terry Pratchett και έλεγε (σε μια παράγραφο για δεδομένα που αμφισβητούν τη θεωρία της σχετικότητας) περίπου τα ίδια που λέει το άρθρο του New Scientist. Φυσικά δεν είχε τα δεδομένα του συγκεκριμένου ερευνητή, αλλά μη νομίζεις ότι είναι ο πρώτος που ανακαλύπτει με τη βοήθεια του Oklo ότι η σταθερά λεπτής υφής αλλάζει. Αυτό σαν παρατήρηση για το πώς μερικά εκλαϊκευμένα περιοδικά παρουσιάζουν το παλιό και ήδη γνωστό σαν συγκλονιστικά νέο και ανατρεπτικό.

Ακόμα, η θεωρία της σχετικότητας δε λέει ακριβώς ότι η ταχύτητα του φωτός είναι σταθερή. Λέει ότι η ταχύτητα του φωτός στο κενό είναι η ίδια για όλους τους παρατηρητές. Η σταθερά αυτή ενδεχομένως να αλλάζει, αλλά το αξίωμα της σχετικότητας μάλλον δεν παύει να ισχύει.
Απλώς αποκαλύπτεται ότι η πολύπλοκη θεωρία του Einstein δεν είναι με τη σειρά της παρά μία απλοποίηση που ισχύει σε συγκεκριμένες συνθήκες. Όπως δηλαδή η Νευτώνεια θεωρία ισχύει για μικρές ταχύτητες, έτσι και η θεωρία του Einstein ισχύει για "μικρά" χρονικά διαστήματα όπου η σταθερά είναι... σταθερά (της τάξης του 1.000.000.000 χρόνων κατά τα φαινόμενα ).

Και προφανώς η "πραγματική" θεωρία (που εξηγεί ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ή τουλάχιστον ακόμα περισσότερα) θα είναι κάτι πιο πολύπλοκο, όπως οι υπερχορδές και οι έξτρα διαστάσεις που λέει και το άρθρο, αλλά αυτό δε θα μας εμποδίσει να χρησιμοποιούμε τη σχετικότητα για υπολογισμούς π.χ. τροχιάς δορυφόρων, όπως η σχετικότητα δε μας εμπόδισε να χρησιμοποιούμε ακόμα τους νόμους του Νεύτωνα για ένα κάρο πράματα. Φυσικά οι κοσμολόγοι θα είναι πολύ περισσότερο ικανοποιημένοι με μια θεωρία που δεν περιορίζεται στα τελευταία 2 δις χρόνια.

zezmpergΜέλος
02/07/2004, 23:28:54

Σας χαιρετώ.
Χαίρε καλή μου Ostria.

quote:

H ταχύτητα του φωτός μπορεί να έχει αλλάξει πρόσφατα.

Η ταχύτητα του φωτός, μία από τις "ιερές"(απαραβίαστες) φυσικές σταθερές, ίσως να ήταν χαμηλότερη, πριν από 2 δις χρόνια, από ότι είναι σήμερα, υπόθέτουν οι επιστήμονες.

Το New Scientist αναφέρει ότι αρέσει σε πολλούς κοσμολόγους αυτή η ιδέα, παρόλο που έρχεται σε αντίθεση με την Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν.

http://www.newscientist.com/news/news.jsp?id=ns99996092

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Τελικά ανακαλύπτουμε καλή μου φίλη ότι τα πάντα Ρει...
Τίποτα σταθερό, πουθενά το τέλος...
Και εμείς ταξιδευτές όπως πάντα από θεωρία σε θεωρία.
Ξέρεις πιστεύω πως την ίδια "αρχαία θεωρία" την ακουμπούμε απο πολλές οπτικές μεριές...

Είναι αρκετά καλό το link
σε ευχαριστώ.
Σε χαιρετώ Ostria.
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.