ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ''Π'' - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ''Π'' - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Girtos30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
GirtosΜέλος
23/03/2004, 17:54:08

http://www.jackassthemovie.com

gK

23/03/2004, 17:59:07
Δεν μου λες Girtos, τι ακριβώς κάνεις;
Σχεδόν όλη η δεύτερη σελίδα είναι γεμάτη με "άσχετα" από
μέρους σου μηνύματα...

GirtosΜέλος
23/03/2004, 18:12:04
ΚΑΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΕΣΥ;ΚΑΛΑ;

gK

23/03/2004, 18:21:37
Kαλά κ γω, να'σαι καλά που ενδιαφέρεσαι...
Kοίτα..έχεις ένα θέμα που θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρον.
Λέω "θα μπορούσε" γιατί κάποιος που θέλει να διαβάσει κάτι σοβαρά
δεν πιστεύω ότι θα βρει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα παραπάνω μηνύματα.
Δεν σου κάνω "παρατήρηση" αυτή τη στιγμή...
Aπλά σου εφιστώ την προσοχή σε κάτι που ίσως δεν έχεις καταλάβει...

GirtosΜέλος
23/03/2004, 18:32:56
ΚΟΙΤΑΞΕ VALDA
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 500 ΧΡΟΝΙΑ.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΑ ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ-ΜΙΑ ΤΟΝ-ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ,ΣΥΓΝΩΜΗ,ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΘΩ.ΕΧΩ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΟΥ.ΑΠΛΩΣ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΩ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ Π ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΥΤΡΑΚΙΑ ΚΙ ΕΣΠΕΥΣΕΣ ΕΣΥ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

quote:
Δεν μου λες Girtos, τι ακριβώς κάνεις;Σχεδόν όλη η δεύτερη σελίδα είναι γεμάτη με "άσχετα" από
μέρους σου μηνύματα...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΞΩΡΓΙΣΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ.

gK

23/03/2004, 18:43:54
Όπως είπα κ πριν "δεν σου κάνω παρατήρηση!!!!"
K δεν μιλούσα για τα Π που πήγες να σχηματίσεις//μίλησα για την 2η
σελίδα που έχεις αρκετά μηνύματα που σ'εμένα τουλάχιστον δώσαν
την εντύπωση πως κάνεις δοκιμές!
Δεν "έπεσα να σε κατακρίνω", απλά εξέφρασα μια απορία//
αν την εξέφρασα κάπως "χοντροκομμένα" σου ζητώ συγγνώμη
...αλλά ήταν μια καλή ευκαιρία να δείξεις την ευγένειά σου.

GirtosΜέλος
24/03/2004, 00:02:49
Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΦΙΛΗ VALNTA ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΑΡΕΤΗ.ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑ,ΔΕΙΝΕΙΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΟ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ.ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΡΥΦΟ ΔΕΙΓΜΑ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΩ ΠΑΣΟ.ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΟΥ.

gK

bajanackerΜέλος
25/03/2004, 17:56:11
Φίλε Girtos , γεια !

Δεν ξέρω αν θυμάσαι την ταινία "η λάμψη" με τον Τζακ Νίκολσον ...
Σ ' αυτή ,λοιπόν, την ταινία ο πρωταγωνιστής (Τζακ Νίκολσον) κλεισμένος στο μεγάλο σπίτι όπου έγραφε ένα μυθιστόρημα , μετά από λίγο καιρό άρχισε να την "ψωνίζει" και να γράφει με διάφορους τρόπους την φράση "Η ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟΝ ΑΦΕΝΤΗ" ...
... Εγραφε ΜΟΝΟ αυτό !

Κάτι τέτοιο μου θυμίζει η περίπτωσή σου.

### ΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΓΕΩΜΕΤΡΕΙ # ####

GirtosΜέλος
26/03/2004, 09:49:41
ΔΕ ΘΑ ΑΝΑΛΩΘΩ ΣΕ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΦΙΛΕ NUTCRACKER Ή ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΣΑΙ.ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟ:ΓΙΑΤΙ ΦΥΤΡΩΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕ ΣΕ ΣΠΕΡΝΟΥΝ;

gK

bajanackerΜέλος
26/03/2004, 18:45:00
BAJANACKER

bajanackerΜέλος
26/03/2004, 18:52:11
Φίλε Girtos ,

Eχω την εντύπωση οτι το φορουμ είναι ανοιχτό και όχι prive club !
Να φυτρώνω εκεί που δε με σπέρνουν είναι η ιδιότητά μου .

Και λίγη σοβαρότητα.
Το τοπικ που άνοιξες έχει πραγματικά ενδιαφέρον .
Από ένα σημείο όμως και μετά άρχισες .... τα ΠΑΛΑΒΆ σου "viva la revolution" .

Νομίζω οτι γιαυτό απόρισε η Valda και ήταν πολύ εύστοχη η απορία της .

telasΝέο Μέλος
26/03/2004, 20:57:07
Γεια και χαρα σε ολους, αλανια τι να πω παρακολουθουσα το φορουμ που και που αλλα σημερα εφαγα το κολημα και διαβασα 25 .html σελιδες για τον Γ. Γκιολβα και τι γινετε με αυτην την μορφή και τώρα για το Π και και μετα το σχολιο αυτο ποιος ξερει με τι αλλο θα κολεισω, εγινα μελος, ειδα την ταινια Π αλλα δεν καταλαβα και πολλα διοτι δεν εχω ιδιαιτερες σχεσεις με τα μαθηματικα ποσο μαλλον με τα "ψαγμενα" μαθηματικα αλλα παντα ενιωθα οτι κρυβουν πολλα, οτι κανεις καθημερινα εχουν αμεσα και εμεσα σχεση με τους αριθμους, το θεμα ομως ειναι οτι παρατηρησα πως στην ταινια ο ψυχακιας νεαρος σε καποια σκηνη παιζει με τον προφεσορα ενα επιτραπεζιο, ενα ειδος οθέλο η αλλιως reversi του οποιου δηλωνω φανατικος παικτης, αυτο που με παραξενεψε ειναι ο αριθμος των πούλιων που έχει το συγκεκριμενο ειναι παρα πολλα (το reversi εχει 64)

θα ηθελα εαν καποιος ξερει περισσοτερα περι αυτου του παιγνιου να μας το αναφέρει η ακομη και καποιο σχετικο σοφτγουερ να βρουμε και κανενα κρακ να το παρουμε για το σπιτι χεχε
τελος να με συγχωρειτε που δεν είχα κατι σχετικά "σχετικό" να παραθέσω απλα έκανα μια ερώτηση
που ξέρετε? ισως να βρούμε καμια άκρη με το οθέλο ποιος ξερει?χεχεχε
τυχον ορθογραφικα λαθη να με συγχωρειτε αλλα αυτα τα γκρικλις μας εχουν καταστρεψει ναουμ
αυτα, αναμένω αδερφια!

Ω

GirtosΜέλος
27/03/2004, 10:07:48
ΔΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΦΙΛΕ NUTCRACKER ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΤΟΠΙΚ.

gK

27/03/2004, 12:19:06
Η Τριχοτόμηση γωνίας
Σήμερα δεν γνωρίζουμε κάτω από ποιες συνθήκες τέθηκε το πρόβλημα της τριχοτόμησης γωνίας στην ελληνική αρχαιότητα. Ξέρουμε όμως ότι αποτελούσε το ένα από τα τρία μεγάλα προβλήματα μετά το Δήλιο και τον τετραγωνισμό του κύκλου. Ουσιαστικά το πρόβλημα έγκειται στην τριχοτόμηση οξείας γωνίας, διότι αν είναι αμβλεία αφαιρούμε απο αυτήν την ορθή που μπορεί να τριχοτομηθεί με χάρακα και διαβήτη. Η τριχοτόμηση όμως μιάς οξείας γωνίας είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί μόνο με χάρακα και διαβήτη γιατί η εξίσωση που την εκφράζει είναι τρίτου βαθμού χωρίς να μπορεί να αναχθεί σε δευτέρου. Πράγματι από τη τριγωνομετρία μας είναι γνωστή η σχέση στην οποία αν θέσουμε εφ3θ=α και εφθ=x και κάνουμε τις πράξεις θα φθάσουμε στη x3-3αx2-3x+α=0 που είναι η εξίσωση της τριχοτόμησης. Η κατασκευή με χάρακα και διαβήτη των ριζών αυτής της εξίσωσης είναι δυνατή μόνο αν μπορεί αυτή να αναλυθεί σε δύο παράγοντες, ένα πρωτοβάθμιο και ένα δευτεροβάθμιο, όμως αυτό αποδείχθηκε μόλις το 1837, ότι είναι αδύνατο.

Οι αρχαίοι Έλληνες γεωμέτρες όταν οι προσπάθειές τους με το χάρακα και το διαβήτη δεν απέδωσαν, στράφηκαν σε άλλες καμπύλες εκτός του κύκλου και σε άλλες μεθόδους. Το πρώτο αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν η επινόηση από τον Ιππία τον Ηλείο της πρώτης καμπύλης στην ελληνική Γεωμετρία, μετά την περιφέρεια, της τετραγωνίζουσας, με τη βοήθεια της οποίας έδωσε και τη πρώτη λύση του προβλήματος.

Οι γνωστότεροι αρχαίοι γεωμέτρες που ασχοληθήκανε με το πρόβλημα της τριχοτόμησης της γωνίας ειναι :

Ο Ιππίας ο Ηλείος (περίπου 430 π.χ)

Ο Αρχιμήδης (287-212 π.χ)

Ο Νικομήδης (περίπου 200 π.χ)

Ο Πάππος ο Αλεξανδρινός (3ος αι. μ.χ)

ΨΑΞΕ ΠΟΙΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ

141166

GirtosΜέλος
27/03/2004, 12:50:07
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΚΟΡΠΙΕ.ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΗΚΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ.

gK

bajanackerΜέλος
27/03/2004, 13:43:46
Πολλές αναφορές στο π , στον τετραγωνισμό του κύκλου , αλλά και στην τριχοτόμιση της γωνίας (ένα ακόμα άλυτο πρόβλημα είναι και ο διπλασιασμός του κύβου) , υπάρχουν στο βιβλίο "The joy of pi" ή
"Η χαρά του π" ελληνιστί , το οποίο έχει αναφερθεί πολλάκις στο τόπικ.

Παραθέτω και το επίσης αξιολογώτατο βιβλίο του Ντενιζ Γκετς "Το θεώρημα του παπαγάλου" όπου εκλαϊκεύει πολλά από τα παραπάνω μαθηματικά προβλήματα , ενώ παράλληλα το ίδιο το βιβλίο είναι μια "σύντομη" ιστορία των μαθηματικών .

calessinΜέλος
04/04/2004, 17:53:09
θέλω να επανέλθω στο θέμα της ταινίας γιατί 1ον μου άρεσε και 2ον με προβλημάτισε:
Λίγο για το story:

O Μαξ Κοέν είναι μια ιδιοφυΐα των μαθηματικών, πεισμένος ότι στους αριθμούς βρίσκεται το κλειδί (και η απάντηση) για την ίδια τη ζωή μας και τις αξίες της. Γι' αυτόν το χρηματιστήριο, ολόκληρη η φύση, ακόμη και το χάος έχουν τα δικά τους μαθηματικά μοτίβα - και κλειδαμπαρώνεται στο προστατευμένο του διαμέρισμα, χωρίς να εμπιστεύεται κανένα, δουλεύοντας στον υπολογιστή του, ψάχνοντας για το κλειδί που θα του ανοίξει τις πόρτες στην αναζήτησή του. Μόνη του επαφή με τον έξω κόσμο ο παλιός καθηγητής του, με τον οποίο παίζει ένα παιχνίδι (το Go) και συζητά την έρευνά του.

Με την πάροδο του χρόνου η αναζήτηση αυτή του Μαξ μετατρέπεται σε επικίνδυνη (όπως πιστεύει ο φίλος του καθηγητής), βασανιστική μανία, αν και ο ίδιος εξακολουθεί πεισματικά να επιμένει σ' αυτήν. Κάποτε τον πλησιάζει ένας Εβραίος του οποίου η ομάδα πιστεύει ότι ο Μαξ βρίσκεται κοντά σε μήνυμα από το Θεό, ενώ, αργότερα θα τον πλησιάσουν στελέχη της Γουόλ Στριτ πιστεύοντας ότι βρίσκεται στα πρόθυρα μιας σημαντικής για το χρηματιστήριο ανακάλυψης, προτείνοντάς του να εργαστεί γι' αυτούς.

Νομίζω η ταινία είναι ενδιαφέρουσα πραγματεύεται στην κρυμένη αρμονία που υπάρχει παντού στη φύση, και ίσως κρύβεται σε κάποιους αριθμούς (όπως το π, ή το e). Η θεώρηση αυτή, καθαρά πυθαγορική, υποστηρίζει όπου υπάρχει αρμονία (ή πάλη μεταξύ χάους και τάξης)εκεί κρύβεται ένας κώδικας. Τα μαθηματικά ίσως είναι μια συμβολική γλώσσα που μπορεί να περιέχει κάποιες λύσεις στην αποκρυπρογράφηση των νόμων του κόσμου και του ανθρώπου. Το ερμητικό ρητό: Όπως είναι πάνω, έτσι είναι και κάτω, αυτό υποδηλώνει.

Επίσης θίγει, και μια από τις βασικές αρχές της θεωρίας του Χάους που είναι η μελέτη των μη γραμμικών δυναμικών συστημάτων, που παρουσιάζουν ευαίσθητη εξάρτηση στις αρχικές συνθήκες. Με άλλα λόγια το διάσημο "Φαινόμενο της πεταλούδας":
«Για ένα καρφί χάθηκε το πέταλο, για ένα πέταλο χάθηκε το άλογο, για ένα άλογο χάθηκε ο αναβατής, για ένα αναβάτη χάθηκε η μάχη, για μια μάχη χάθηκε το Βασίλειο», λέει ένα ευρωπαϊκό λαϊκό ανέκδοτο, τονίζοντας πως ένα μικρό γεγονός μπορεί να επηρρεάσει την τελική εξέλιξη. Τους "χαοτικούς" αυτούς νόμους (που ισχύουν για το απρόβλεπτο των τιμών στο χρηματιστήριο, στα ηλεκτρικά κυκλώματα, στους χτύπους της καρδιάς, στην ροή του νερού ή του αίματος μέσα στους σωλήνες, στην μεταβολή των πληθυσμών στα πουλιά κλπ) προσπαθεί να ανακαλύψει και ο ήρωας της ταινίας, που στο τέλος βέβαια φρικάρει.

ΑΙΝΤΑΝέο Μέλος
27/09/2004, 20:19:13
καλησπερα! Επιστρεφω στο θεμα της ταινιας "Π" γιατι μολις την ειδα σε DVD και εκστασιαστικα!. Μου δημιουργησε ομως πολλες αποριες...
Διαβασα βέβαια τις παλαιοτερες συζητησεις πανω στο θεμα αλλα δεν εχω πειστει εαν ο "ποιητης" ηθελα απλα να μας παρασυρει στη θεωρεια του περιβοητου "π" και να πει ότι οποιος ασχολειται με μαθηματικα τρελενεται ή πεθαινει ή ζητουσε βαθυτερα να δουμε την ουσία της απουσίας. Δηλαδη η απουσια της καθημερινότητα (γυναικα, παιδι, φιλοι, διασκεδαση, επαφη γενικοτερα) και η απομονωση-μοναξια τελικα σκοτωνει και οχι η επιστημη καθε αυτη. Δε ξέρω.... θετω ερωτηματα...

ΑΙΝΤΑΝέο Μέλος
27/09/2004, 21:15:00
καλησπερα! Επιστρεφω στο θεμα της ταινιας "Π" γιατι μολις την ειδα σε DVD και εκστασιαστικα!. Μου δημιουργησε ομως πολλες αποριες...
Διαβασα βέβαια τις παλαιοτερες συζητησεις πανω στο θεμα αλλα δεν εχω πειστει εαν ο "ποιητης" ηθελα απλα να μας παρασυρει στη θεωρεια του περιβοητου "π" και να πει ότι οποιος ασχολειται με μαθηματικα τρελενεται ή πεθαινει ή ζητουσε βαθυτερα να δουμε την ουσία της απουσίας. Δηλαδη η απουσια της καθημερινότητα (γυναικα, παιδι, φιλοι, διασκεδαση, επαφη γενικοτερα) και η απομονωση-μοναξια τελικα σκοτωνει και οχι η επιστημη καθε αυτη. Δε ξέρω.... θετω ερωτηματα...

28/09/2004, 01:11:00
quote:
και η απομονωση-μοναξια τελικα σκοτωνει και οχι η επιστημη καθε αυτη

-επιθυμιες
-ιεραρχημενες επιλογες
-χρονος:συγκεκριμενος η αοριστος

υπεροχη ταινια ηταν...
σημαντικο να το δει ο καθενας το θεμα ως προβληματισμο σε προσωπικο επιπεδο..αφου βρισκομαστε σε σαιτ αναζητητων...(εχμ νομιζω πως ετσι ειναι ακομη ..λεω η ψυχη:))

Προτεινω το -κιτρινο:)-ενδιαφερον βιβλιο
"Η Χαρα του Π"του Ντειβιντ Μπλατνερ

----*κατι απο το βιβλιο ετσι για τη ροη :
"ΤΑ ΠΡΩΤΑ 144 ΨΗΦΙΑ ΤΟΥ Π ΕΧΟΥΝ ΑΘΡΟΙΣΜΑ 666..ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ,ΤΟ 144 ΙΣΟΥΤΑΙ ΜΕ (6+6)x(6+6)":)----

clickonmebabe..