- Παρακληση προς τους Ολυμπιους Θεους - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Σε όλες τις μυθολογίες φίλε μου , μηδέ της χριστιανικής εξαιρουμένης , οι θεοί γ@μουν και δέρνουν , και όλοι οι ήρωες (ημίθεοι) γεννιούνται με την συνεύρεση θεού και παρθένας . Χώρια που πολλές κυρίες της υψηλής κοινωνίας , ενδέχεται να δικαιολογούσαν στον σύζυγο τις αναπάντεχες συνέπειες των τσιλιμπουρδισμάτων τους σε......θεϊκή επίσκεψη .
Όχι ακριβώς,Σωτήρη...Πολλοί "θεϊκοί" άντρες όπως ο Ηρακλής είχαν 2 πατέρες ταυτόχρονα, ένα θνητό και ένα θεό. Δεν ξέρω πώς ακριβώς το εξηγούσαν στο μυαλό τους....
Για το ζήτημα της προσκύνησης νομίζω ότι το τελετουργικό της ικεσίας (όχι της προσευχής) επέβαλε το άγγιγμα του ποδιού του αγάλματος ή του ατόμου στο οποίο απευθυνόταν... Αν θυμάμαι καλά αυτά που είχα διαβάσει για τον Παυσανία στο Γυμνάσιο...
Τελικά, φαίνεται πως είναι χαμένος χρόνος η προσπάθεια συζήτησης με ανθρώπους τόσο πορωμένους όπως αποδεικνύετε να είστε, καθημερινά, εδώ μέσα.
Η ΟΟΔΕ και ο Απολογητής δημιουργήθηκαν για να υπάρχει και μια φωνή λογικής και αντιπαράθεσης στις τόσες διαστρεβλώσεις που προωθούνται από τους νεόκοπους αρχαιολάτρεις. Διαστρεβλώσεις οι οποίες αναπαράγονται και από σένα, αλλά και από άλλους, γνωστούς, εδώ μέσα.
Αν δεν υπήρχατε εσείς που προωθείτε αυτή τη διαστρέβλωση, δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης της ΟΟΔΕ και του Απολογητή.
Δεν θα αναφερθώ περαιτέρω. Μόνο μια επισήμανση. Ως απάντηση στις ανοησίες του macedon, προτείνω να διαβαστεί με προσοχή αυτό που έγραψα όσον αφορά την αρχική σημασία της λέξης "προσκυνώ".

quote:
IndustrialAngel
Όχι ακριβώς,Σωτήρη...Πολλοί "θεϊκοί" άντρες όπως ο Ηρακλής είχαν 2 πατέρες ταυτόχρονα, ένα θνητό και ένα θεό. Δεν ξέρω πώς ακριβώς το εξηγούσαν στο μυαλό τους....
Φίλε IndustrialAngel ο μύθος του Ηρακλή δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τον περιγράφεις . Σύμφωνα με την μυθολογία μας , η Αλκμήνη έμεινε ταυτόχρονα έγκυος από τον σύζυγό της Αμφιτρύωνα και από τον Δία , και γέννησε δύο αγόρια τον μεν Ηρακλή από τον Δία και τον δίδυμο αδελφό του Ιφικλή από τον Αμφιτρύωνα . Μάλιστα σύμφωνα με μια παραλλαγή του μύθου , τα φίδια στην κούνια των παιδιών δεν τα έριξε η Ήρα , αλλά ο ίδιος ο Αμφιτρύων προκειμένου να ξεχωρίση ποιο από τα δύο παιδιά ήταν το δικό του και ποιο του Δία .
*
quote:
Ψηλός
Sesostris,
Τελικά, φαίνεται πως είναι χαμένος χρόνος η προσπάθεια συζήτησης με ανθρώπους τόσο πορωμένους όπως αποδεικνύετε να είστε, καθημερινά, εδώ μέσα.
Η ΟΟΔΕ και ο Απολογητής δημιουργήθηκαν για να υπάρχει και μια φωνή λογικής και αντιπαράθεσης στις τόσες διαστρεβλώσεις που προωθούνται από τους νεόκοπους αρχαιολάτρεις. Διαστρεβλώσεις οι οποίες αναπαράγονται και από σένα, αλλά και από άλλους, γνωστούς, εδώ μέσα.
Αν δεν υπήρχατε εσείς που προωθείτε αυτή τη διαστρέβλωση, δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης της ΟΟΔΕ και του Απολογητή.
Κοίτα ποιοι μιλάνε !!!!!
*
quote:
Φίλε IndustrialAngel, όπως σου είπε κι ο Sesostris δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. ![]()
Η Αλκμήνη γέννησε 2 γιους, τον Ηρακλή και τον Ιφικλή.
Ο πρώτος ήταν ο γιος του Δία κι ο δεύτερος ήταν ο γιος του Αμφιτρύωνα.
Αυτό το παράδοξο έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις γεννήσεως Ελλήνων ηρώων όπως των Διόσκουρων.
Ο Δίας μεταμορφωμένος σε κύκνο έσμιξε με τη Λήδα κι εκείνη ύστερα από 9 μήνες γέννησε την Κλυταιμνήστρα (γνήσια κόρη του συζύγου της, Τυνδάρεω) και 2 αυγά, προϊόντα της ένωσης της με τον Δία.
Από το ένα αυγό ξεπήδησαν οι Διόσκουροι κι από το άλλο η Ωραία Ελένη.

In anticipation of my resurrection...
quote:
Φίλε Σκοτεινοφέγγαρε
Οφείλω να σου εξομολογηθώ τις θέσεις μου:Δεν είμαι απέναντί σου,αλλά και δεν στέκομαι πλάϊ σου.
Οι Ολύμπιοι θεωρώ,οτι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να
υπήρξαν και πρός τα εκεί κλείνω,αλλά δεν ήταν σε καμμία
περίπτωση Θεοί!!!Το αντίθετο μάλιστα.Ηταν όντα με απίστευτες για άνθρωπο ιδιότητες
που τις χρησιμοποιούσαν σε βάρος της ανθρωπότητας και στην
καλύτερη περίπτωση,απλά έκαναν το κέφι τους.Περισότερο θα τους αντιμετωπίσω σαν εχθρούς,αν και οταν έρθουν
παρά σαν υποτακτικός!Το οτι οι αρχαίοι λαοί τους θεοποίησαν σε ολα τα μήκη και πλάτη
της Γης,δεν σημαίνει οτι θα κάνουμε το ιδιο και σήμερα.
Μη ξεχνάς,έβαζαν τους ανθρώπους να πολεμάνε μεταξύ τους και
αυτοί χωρίζονταν με τα στρατόπεδα και έσπαγαν πλάκα.Αν αυτά τα οντα υπάρχουν και εχουν προφανώς την δυνατότητα
χιλιάδων χρόνων ζωής,νομίζεις οτι τους ενδιαφέρει να ασχοληθουν
σοβαρά μαζί μας,με 70-80 χρόνια προσδόκιμο?Συγκριτικά ζουμε για αυτούς,όσο και μία πεταλούδα για μας!
Αυτη ειναι η καθαρα επιφανειακη-υλιστικη προσεγγιση του θεματος των θεων και των ανωτερων πνευματων-εξωγηινων.
Επι της ουσιας ουδεις ειναι ελευθερος και ολοι ειμαστε αλληλοεξαρτομενοι και υπολογοι καποια ιεραρχια και καποιο επιπεδο συνηδειτοτητας σε ολα τα επιπεδα, ακομα και στο κατωτερο επιπεδο που βρισκομαστε τωρα και αυτο ειναι ευκολα αντιληπτο και με την λογικη.
Οι θεοι ειτε που θα μας ανοιξουν τις πυλες και θα μας δεχθουν σε ανωτερες διαστασεις-ανωτερα επιπεδα συνειδητοτητας-παραδεισο, ειτε
που θα παραμεινουμε δουλοι της υλης και καποιας κατωτερης συχνοτητας.
Αποκάλυψις Κεφ. 3
7. Ταύτα λέγει ο άγιος, ο αληθινός, ο έχων το κλειδίον του Δαβίδ, όστις ανοίγει και ουδείς κλείει, και κλείει και ουδείς ανοίγει·
8. Εξεύρω τα έργα σου· ιδού, έθεσα ενώπιόν σου θύραν ανεωγμένην, και ουδείς δύναται να κλείση αυτήν· διότι έχεις μικράν δύναμιν και εφύλαξας τον λόγον μου και δεν ηρνήθης το όνομά μου.
http://www.youtube.com/watch?v=VFipLjk7uaM
quote:
Καλησπερα σας,ειχα παρα πολλα χρονια να σας επισκεπτω.
Εγραψα μια προσευχη. Να μας εχει καλα ο Θεος Απολλων. Καλο Βραδυ σε ολους.
Ω συ μικρέ μου ταχύ κόσμε Γαίας και Λαμπρού
μήνυμα συγγνώμη στο Μέγα Κυνό στα 8,57
Και εσυ Βρονταιε εκει ψηλά στα 2917
Κικλησκω Σε, νεμια εδω, νεμια στη Κορη σου
Κλυθί μοι, νεμια εδω, νεμια στον Εωσφορο.
Ω συ Δελφικε Μαντη, φωσφορε δαιμον,τοξοβελεμνε
Κλυθί μοι, ευχομενου λαω υπερ! Δωσε Ήλιο, δειξε τοξο κεντρο!
Ω εσυ Μητερα Αερομορφη, παντοκρατουσα,
Δωσε ματιά αστραφτερή πασης Έλλην
Δωσε δια Φτεροτου υψιφανη στοιχειο κοσμου αριστον!
Τωρα μεχρι απειρο, μοναδας Στιγμή!
Ω Εσύ, Ε λα, ε λα ε λα! Πασης Ελλην Εωσφορος!Leonardo
Δεν νομίζω ότι έγραψε κάτι κακό ο άνθρωπος. Γιατί των αποπαίρνετε;