ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

allzzaro30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
03/11/2004, 21:39:05
Τώρα .. πρέπει να κάνεις καύσεις…
Προτείνω.. πολλά
Εχω πολλές λύσεις τόσες πολλές που δεν ξέρω από πού να αρχίσω…
Αρχίζω από τα δύσκολα με 600 θερμίδες καύσεις ανά ώρα και καύση λίπους 60% και 40% καύσεις υδατανθράκων αερόβια και εναερόβια με ποσοστό επιτυχίας 100%.
Η άσκηση αυτή με τη βοήθεια της διατροφής οδηγούν το λίπος στα μιτοχόνδρια ως καύσιμο ύλη με αποτέλεσμα .. τη δραματική μείωση του λίπους και ταυτόχρονα τον αναβολισμό του μυικού ιστού.

Ξεκινάς πρωί πρωί… παίρνοντας μία κάψουλα carnitine l και μία κάψουλα λεκινθίνης…
Οι ασκήσεις αυτές γίνονται μόνο από υγιή άτομα που έχουν αθλητικό χαρακτήρα και μετά από προοδευτική προετοιμασία.

Δευτέρα.
Αεροβική ήπιας μορφής για 3 λεπτά με ελαφρά πηδηματάκια .
Περιστροφές του κορμού δεξιά-αριστερά με ημιτεντωμένα τα χέρια και 1 κιλό βάρη 3 λεπτά.

Βαθειά καθίσματα σκουώτ με βάρη 4 σέτ 8 επαναλήψεις.
Ενδιάμεσα στα σέτ δεν ξεκουραζόμαστε αλλά κάνουμε αεροβική με 3 λεπτά περίπου διάρκεια και συνεχίζουμε το σέτ.
Εμπρόσθιες και οπίσθιες πιέσεις με μπάρα 4 σέτ 8 επαναλήψεις. Ενδιάμεσα στα σέτ δεν ξεκουραζόμαστε. Κάνουμε αεροβική για 3 λεπτά περίπου και συνεχίζουμε το σέτ.

Τετάρτη
Ξεκινάς πρωί πρωί… παίρνοντας μία κάψουλα carnitine l και μία κάψουλα λεκινθίνης…
Οι ασκήσεις αυτές γίνονται μόνο από υγιή άτομα που έχουν αθλητικό χαρακτήρα και μετά από προοδευτική προετοιμασία.

Αεροβική ήπιας μορφής για 3 λεπτά με ελαφρά πηδηματάκια .
Περιστροφές του κορμού δεξιά-αριστερά με ημιτεντωμένα τα χέρια και 1 κιλό βάρη 3 λεπτά.

Pull over ήπιας μορφής με ημιτεντωμένα τα χέρια και ελαφρά βάρη 4 σέτ 20 επαναλήψεις. Ενδιάμεσα στα σέτ δεν ξεκουραζόμαστε αλλά κάνουμε αεροβική με 3 λεπτά περίπου διάρκεια και συνεχίζουμε το σέτ.

Κάμψεις θωρακικών στον πάγκο με αλτήρες με ημιλυγισμένα τα χέρια και ελαφρά βάρη 4 σέτ 15 επαναλήψεις αργές και σταθερές.
Ενδιάμεσα στα σέτ δεν ξεκουραζόμαστε αλλά κάνουμε αεροβική με 3 λεπτά περίπου διάρκεια και συνεχίζουμε το σέτ.

Παρασκευή …

Κωπηλατική με μπάρα με ελαφριά κιλά 5 σέτ 8 επαναλήψεις . . Ενδιάμεσα στα σέτ δεν ξεκουραζόμαστε αλλά κάνουμε αεροβική με 3 λεπτά περίπου διάρκεια και συνεχίζουμε το σέτ.

Αυστηρές εμπρόσθιες κάμψεις τραπεζοειδών με μπάρα μέχρι το λαιμό και σηκωμένους τους αγκώνες 5 σέτ 8 επαναλήψεις. Ενδιάμεσα στα σέτ δεν ξεκουραζόμαστε αλλά κάνουμε αεροβική με 3 λεπτά περίπου διάρκεια και συνεχίζουμε το σέτ.

Διευκρινήσεις…
Ξεκινώντας την προπόνηση οι σφυγμοί ανεβαίνουν στους 110 ανα λεπτό.
Ξεκινώντας την προπόνηση με βάρη ανεβαίνουν και φθάνουν τους 190 ειδικά μάλιστα στο τέλος της προπόνησης.
Η αναπνοή κατά τη διάρκεια της αεροβικής που γίνεται ανάμεσα στα σέτ πρέπει να είναι σταθερή και να εισπνέουμε οσο πιο βαθειά μπορούμε ώστε να εισχωρεί πολύ οξυγόνο στους πνεύμονες. Το οξυγόνο αυτό ενεργοποιεί τον αερόβιο μηχανισμό σε τέτοιο βαθμό οι φθάνει το κατώφλι του εναερόβιου. Η καύση λίπους είναι δραματική.
Μετά το τέλος της προπόνησης συνιστάται η λήψη κάποιου πρωτεινούχου ροφήματος
Ελέγχουμε στο τέλος της κάθε προπόνησης το μυικό μας προσδιορισμό. Εάν δεν δούμε κάποιο φούσκωμα αυξάνουμε τις θερμίδες μας και το πρωτεινούχο ρόφημα…

Eχω περιγράψει σε προηγούμενο post πιο εύκολους τρόπους καύσης λίπους οπως το γρήγορο περπάτημα και οι γενικές καύσεις με καθημερινή δραστηριότητα οι οποίες δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες...
Διαλέξτε και πάρτε μόνο σας παρακαλώ μήν γίνεστε φυγόπονοι.. δεν είναι στη φύση μας .. μας κάνει κακό....

mysticΜέλος
04/11/2004, 12:29:35
Αγαπητέ allzzaro,
quote:
Λεω να τα πούμε απο εδώ να παρακολουθούν και οι υπόλοιποι αν δεν σε πειράζει..

Kανένα πρόβλημα. Εξάλλου το συγκεκριμένο topic είναι για ενημέρωση και όχι προσωπικό. Θα ήταν πολύ καλό τις συμβουλές που δίνεις να τις ακολουθήσουν οι αναγνώστες (αν δεν το κάνουν ήδη) γιατί αποσκοπούν στην καλύτερη φυσική κατάσταση και υγεία όλων. Είναι πολύ σημαντικό έστω ένας από αυτούς που έχει διαβάσει τα όσα γράφτηκαν να μπει σε ένα πρόγραμμα διατροφικό (όχι απαραίτητα δίαιτα). Εάν καταφέρουν να διώξουν τα junk food, fast food, τυροπιτοειδή, πιτσοειδή και τα συναφή από το μενού τους θα έχουν επιτύχει.
Εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι από πιο έτος έχω να φάω πίτσα. Πρέπει να είναι 2 χρόνια. Εάν φάω τώρα θα έχω τρομερό στομαχόπονο γιατί δεν έχω μάθει σε τέτοιου είδους φαγητό.
Τα περιττά μου κιλά τα πήρα όχι από κακή ποιότητα φαγητού αλλά από λάθος ποσότητα κατά την εγκυμοσύνη. Παίζει ρόλο. Αν ρωτήσω κάποιον πόσα κιλά με κάνει θα μου πει το πολύ 63. Δεν έχω πολύ λίπος και σε αυτό έπαιξε ρόλο και το τι τρώω. Η μεγάλη μου παρασπονδία είναι ένα ''καλό'' σουβλάκι. Γλυκά δεν τρώω γιατί δεν μου αρέσουν (μόνο κρέπες σπάνια), ψωμί δεν τρώω και ούτε βουτάω σε σαλάτες.

''Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρεια του πουθενά''
mysticΜέλος
04/11/2004, 12:39:20
Σπουδαίο ρόλο παίζει και η άσκηση. Τα έχει όλα αναλύσει ο allzzaro.
Εγώ φίλε μου εάν αποφασίσω να βρω χρόνο για γυμναστική, που πρέπει, ακολουθώ πολύ καλό πρόγραμμα, με αρκετές ασκήσεις και βάρη.
Οι ασκήσεις που προτείνεις είναι πολύ καλές για αρχάριους.
Εγώ ακολουθώ πιο επιβαρυντικό πρόγραμμα μια και αυτές δεν με πιάνουν.
Το ενθαρυντικό είναι ότι τα γυμναστήρια έχουν γεμίσει και μάλιστα από κάθε είδους ηλικίες. Μια φορά έκανα ελλειπτικό step με ένα κύριο δίπλα μου γύρω στα 55. Εγώ έκανα 45 λεπτά και εκείνος ...2 ώρες...είχε λιώσει και άντεχε και άλλο!
Η άσκηση γενικότερα πρέπει να γίνει καθημερηνότητα και το λέω εγώ που το έχω παραμελήσει και έχω τρομερές τύψεις!

''Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρεια του πουθενά''
gusotosΜέλος
04/11/2004, 14:20:34
ΑΓΑΠΗΤΕ ALLZZARO

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΒΟΤΑΝΑ-ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ.

Ο ΜΕΤΑΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣH? ( NA ΦΥΓΕΙ Η ΣΚΟΥΡΟΤΗΤΑ ).

ΑΚΟΜΗ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΩ ΑΠΟ ΛΙΠΑΡΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΠΛΗΡΗ ΔΕΡΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ? ( ΟΧΙ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΑΠΛΩΣ ΛΑΜΠΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ).

THANKS.

ΝΑ ΕΜΝΕ ΕΝΑΝ ΡΑΣΙΟΠΟΥΛΟΝ Σ' ΟΡΜΑΝ ΑΠΕΣ ΠΟΥΛΟΠΟΝ
ΜΟΙΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΚΛΑΙΓΝΕ ΤΑ ΜΑΝΑΣΤΗΡΕ

04/11/2004, 19:54:28
Koίταξε mystic και εγώ 50αρης είμαι

Είμαι 68 κιλά με ύψος 1.75.. ασχολούμαι με τον αθλητισμό απο τότε που γεννήθηκα.. και σκοπεύω να αθλούμαι οσο ζώ..
Δεν εχω παράπονο μέχρι στιγμής απο την υγεία μου .. παρόλο που δεν τρώω κρέας..
Οντως οταν πηγαίνω σε γυμναστήριο και δεν γυμνάζομαι σπίτι μου .. οι περισσότεροι μένουν εκπληκτοι για τον αριθμό των σέτ που κάνω.
Στα βαρειά κιλά δεν τα πάω καλά.. ούτε σήκωνα ποτέ μου πολύ βαρειά κιλά.. αλλά στην αντοχή υπερέχω .. πολύ .. τόσο πολύ που ακόμα και εγώ αναρωτιέμαι.. πότε επιτέλους θα παρουσιάσω αυτή την περιβόητη κάμψη..

04/11/2004, 20:03:39
quote:
Εγώ φίλε μου εάν αποφασίσω να βρω χρόνο για γυμναστική, που πρέπει, ακολουθώ πολύ καλό πρόγραμμα, με αρκετές ασκήσεις και βάρη.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά οσο νομίζεις..
Τόσο καιρό γυμναζόσουν για συντήρηση .. και fitnes τώρα τα πράγματα αλλάζουν.. θα γυμναστείς για κάψιμο λίπους και με 13 κιλά επιπλέον κρεμασμένα στη μέση σου.. και μερικά χρονάκια επιπλέον.
Με το που θα ξεκινήσεις τα κιλά αυτά θα πηγαίνουν πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά , θα πλέουν ενοχλητικά και η κόπωση θα κάνει την εμφάνιση της πολύ πρόωρα.
Οι γάμπες θα τραβήξουν ολο το ζόρι, θα πιαστούν υπερβολικά.
Συνήθως οι πρώτοι τραυματισμοί απο θλάσεις , πιασίματα, πιθανές τενοντίτιδες , πόνοι στα γόνατα αποτρέπουν οσους αποφασίζουν να γυμναστούν...

04/11/2004, 20:28:03
Nαί φίλε μου..

Αφροδιακά λοιπόν
Βοηθά πολύ το να τρώς:
ραπανάκια, κουκιά, κάρδαμο, πιπεριές πράσινες ή κόκκινες και η κανέλλα.

Τώρα πολύ καλό στο sex κάνει αφέψημα απο σπόρους ``τσουκνίδας``.
Ακόμα περισσότερο αφέψημα ρίζας πιπερόριζας απο τηνοποία κάνουν στα νησιά του Ιονίου το ποτό Tζιτζιμπύρα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν βαζάκια με πιπερόριζα η giger που δίνει στα φαγητά πικάντικη γεύση.
Το σέλινο θερωρείται οτι τονώνει τη γενετήσια οσμή των γυναικών το δε κρεμμύδι και η μέντα είναι τονωτικά της γενετήσιας οσμής των ανδρών.

Σε οτι αφορά το μεταχρωματισμό , δεν το γνωρίζω .. μάλλον κάποιος ειδικός θα πρέπει να σου απαντήσει.

Για λιπαρά δέρματα .. μπορείς να φτιάξεις μόνος σου κρέμα καθαρισμού με... 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι.. μισό φλυτζανι γάλα και ρίξε λίγο ψίχα ψωμιού.. ωστε να γίνει πολτός , μετά ρίξε μία κουταλιά τους σούπας λαλονίνη με λίγες σταγόνες λεμόνι.
Απλωσέτο στο δέρμα με το δάκτυλο και κάνε κυκλικές κινήσεις. Μήν το αφήσεις πολύ ώρα μετά απο μερικές κινήσεις σκούπισέτο με ένα μπαμπάκι.

Έκτός απο την κρεμούλα μπορείς να φτιάξεις μόνος σου και ``λοσιόν στυπτικές`` για λιπαρά δέρματα με
- Εγχυμα μέντας και μία κουταλίτσα χυμό λεμονιού πάρα πολύ καλό
ή Μυλόξυδο και νερό σε ίσα μέρη. Είναι ενα πολύ καλό τονωτικό γιατί επιδρά εσωτερικά και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.

Αν θέλεις απλά να ρυθμίσεις την λιπαρότητα επάλειψη με χυμό μαιντανού ή καρότου.. δοκίμασετα.

04/11/2004, 20:38:06
To παραπάνω μήνυμα απευθύνεται στο φίλο gusotos.

Κάνω μερικά λαθάκια ``αφροδιακά`` αλλά και αλλά λαθάκια.. οπως να ξεχνάω κάτι ...νομίζω οτι βγαίνει νόημα...

Εγώ mystic νομίζω οτι οποιος θέλει να βρεί χρόνο βρίσκει.. φτάνει να το πάρει απόφαση..
Οι πιο πολλοί ...σχεδόν ολοι... ξέρεις .. τι κάνουν.. ..
Το ρίχνουν οτι τους πονάει κάτι.. πχ .. εχω τη μέση μου.. έχω το γόνατο μου... εχω πρόβλημα με τα πέλματα... μου είπε ο γιατρός να αποφεύγω να σηκώνω βάρη.. απαπα δεν κάνει να κουράζομαι...
Προσπαθούν να πείσουν οχι εμένα .. αλλά τον εαυτό τους ώστε να εχουν ήσυχη τη συνείδησή τους .. οτι προσπάθησαν αλλά για το καλό τους δεν συνέχισαν..

mysticΜέλος
05/11/2004, 10:48:12
quote:
Koίταξε mystic και εγώ 50αρης είμαι

Το γνωρίζω αυτό αγαπητέ allzzaro από προηγούμενα posts σου. Λες να ήσουν εσύ εκείνος που έκανε step ασταματητα;
--Είμαι 68 κιλά με ύψος 1.75.. -- Ταιριάζει και η περιγραφή.

quote:
Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά οσο νομίζεις..
...Με το που θα ξεκινήσεις τα κιλά αυτά θα πηγαίνουν πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά , θα πλέουν ενοχλητικά και η κόπωση θα κάνει την εμφάνιση της πολύ πρόωρα.
Οι γάμπες θα τραβήξουν ολο το ζόρι, θα πιαστούν υπερβολικά.

Δυστηχώς το γνωρίζω αυτό και θλίβομαι. Με αρκετή θέληση και πείσμα όμως θα βγουν τα set. Ούτως ή άλλως κιλά δεν χρειάζονται, επαναλήψεις χρειάζονται και η πίκρα είναι μετά τις 12 και μετά το δεύτερο set.

quote:
Εγώ mystic νομίζω οτι οποιος θέλει να βρεί χρόνο βρίσκει.. φτάνει να το πάρει απόφαση..

Συμφωνώ

quote:
Το ρίχνουν οτι τους πονάει κάτι.. πχ .. εχω τη μέση μου.. έχω το γόνατο μου... εχω πρόβλημα με τα πέλματα... μου είπε ο γιατρός να αποφεύγω να σηκώνω βάρη.. απαπα δεν κάνει να κουράζομαι...

Κοίτα αν το ψάξεις όλοι κάτι έχουμε. Το πρόβλημα δεν είναι όμως η γυμναστική είναι η ''καθιστική μάσα''. Και εξάλλου υπάρχει κατάλληλη γυμναστική για κάθε πάθηση. Και εγώ κάποτε είχα την μέση μου και έκανα συγκεκριμένες ασκήσεις που με βοήθησαν κιόλας.
Απλά ο Έλληνας φίλε μου είναι του καθισιού και της μάσας. Είναι νοθρός από την φύση του, σιγά μην τρέχει και στα γυμναστήρια! Πετάει ένα ''ξένα πρότυπα'' και τελείωσε η υπόθεση, γυρνάει στο αραλίκι του.

05/11/2004, 13:33:16
quote:
Λες να ήσουν εσύ εκείνος που έκανε step ασταματητα

Aυτός ήταν 55.. (δεν μπορώ να βάλω smiles) (αστείο)...

Σήμερα το πρωί συνάντησα μια κοπελίτσα αρκετά εύσωμη .. σε κάτι γραφεία.. ήταν καθισμένη και έτρωγε μια σοκολάτα και παρατήρησα οτι έκλαιγε..
Με κοίταξε που την παρατηρούσα και αναστενάζοντας μου λέει ``την τρώω και πονώ`` .. με έπιασαν τα γέλια .. δεν μπορούσα να κρατηθώ..
Εχω να φάω σοκολάτα εβδομάδες τώρα .. δεν αντέχω.. κάνω δίαιτα αλλά δεν κάνω τίποτα..
Της υποσχέθηκα να την βοηθήσω .. για να δούμε..