- Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Υπαρχει ο ΙΣΜΟΣ Ελ ελυον, και κάθε ΙΣΜΟΣ είναι η ταύτισης με κάποιο πιστεύω, όπου μας εγραψες, πως δεν υπάρχει ελευθερία.
Αγαπητέ ΠΛΑΤΩΝΑ αυτό είναι γεγονός! Ένα γεγονός που αφόρα σχεδόν όλη την ανθρωπότητα!
Ο κάθε ΙΣΜΟΣ δεν είναι το ίδιο αγαπητέ μου…….
Σκέψου, ποιο ΙΣΜΟΣ έχει προσφέρει ποιο πολύ στην ελευθερία?
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Όπως ένας καλός πολίτης, δεν είναι απαραίτητα και καλός άνθρωπος, βρισκω πως ένας καλός άνθρωπος, είναι πάντα ένας καλός πολίτης.
Κατ όμοιο τρόπο συμβαινει στο χριστιανο, στο βουδιστη, στο μωαμεθανο. Ο καλος ο Χριστιανος δεν είναι απαραιτητα καλος ανθρωπος.
Συμφωνώ αγαπητέ μου!
Εδώ όμως υπάρχει το πρόβλημα της ελευθερίας. Ελεύθερος δεν είσαι όταν έχεις δυο επιλογές: το καλό και το κακό, αλλά ελεύθερος είσαι όταν πράττεις μόνο το καλό!
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Ετσι, Δεν εχει τοσο αξια σε τι πιστευουν, μα αν είναι πραγματι καλοι ανθρωποι, όχι καποιου ΙΣΜΟΥ, καποιας ομαδας, καποιου κρατους.
Φενεται χαωδεις η αναρχικη η σκεψη μου?
Όχι αγαπητέ μου, η σκέψη σου δεν είναι χαώδεις!
Σαφώς και το ζητούμενο είναι ο άνθρωπος να είναι καλός άρα ελεύθερος!
Αλλά αγαπητέ μου θα πρέπει να υπάρχει λόγος για να είναι ο άνθρωπος καλός. Ο κάθε ΙΣΜΟΣ προσφέρει αυτό το λογο!!!
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Την παιδια απασχολει, στο αν ο πολιτης συμορφωνεται, αν είναι αποδοτικος στα προτυπα που διωχερευει, και είναι πανευκολο να συμορφωθει καποιος στα προτυπα καποιου ΙΣΜΟΥ, σε ιδεολογικα προτυπα που ακολουθει σαν κοιμησμενος, και είναι αυτή η διαδικασια που απαιτει συμμορφωση σε καποιο προτυπο.
Ετσι σκληραινει γινεται ανελευθερος, ασπλαχνος, θυσιαζει τον ανθρωπο στο μοδελλο, στον ΙΣΜΟ στο κόμμα, κοιταξε λιγο γυρω σου, απλα κοιταξε προσεχτικα τις ειδησεις.
Φίλε μου με οποίον δάσκαλο καθίσεις τα ίδια γράμματα θα μάθεις!
Η ελευθερία του μαθητή είναι περιορισμένη από τον δάσκαλο!!
Κι ο δάσκαλος σήμερα δεν είναι ο άνθρωπος αλλά το σύστημα που επικρατεί…….!!!
Σήμερα ο δάσκαλος ως άνθρωπος είναι ένα robotnik του μεσαίωνα…….!!!!!!!
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Αν αυτά που γραφω σου φενονται μυθηστορημα, δεν εχω να προσθεσω απολυτως τιποτα.
Όχι αγαπητέ μου, το παρόν μήνυμα σου δεν είναι μυθιστόρημα!
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: quote:
Εδώ Ελ Ελυον, πεφτεις στο ιδιο λαθος που πεφτει το συστημα.
Εισαι ετοιμος να δωσεις, μα ο συνομιλητης μπορει να μην τα χρειαζεται. Ισως μαθαινει, μα δεν τα χρειαζεται.
Μάλλον δεν κατάλαβες. Το ζητούμε δεν είναι εάν τα χρειάζεται ή όχι αλλά εάν είναι ικανώς να δεχθεί!
Π.χ. εάν εγώ έχω να σου πω κάτι μόνο στα αγγλικά αλλά δεν μιλάς αγγλικά τότε δεν θα μπορέσω να σου πω τίποτα!
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Ο Συνομιλητης σου μπορει να μπαινει σε ένα ΝΑΟ η σε καποιο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, και μεσα του να μην αλλαζει απολυτως τιποτα.
Ζει το ιδιο ομορφα, στο σπιτι του και στο σπιτι καποιου φιλου, η ξενου.
Μπορει να διαβαζει η να μην διαβαζει καποιο σοφο, μα εχει μαθει να κοιταζει βαθια μεσα του, να τα βρισκει, παρα να του τα λενε
Αγαπητέ Συνομιλητή, όταν κάνεις όλα αυτά, τη στιγμή που τα κάνεις, παύεις να είσαι ο Συνομιλητής μου! Εγώ χαίρομαι που απολαμβάνεις την ζωή σου, αγαπητέ Συνομιλητή…….!
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Είναι απλα, τα περισσωτερα στα εγραψα. Χωρις την κατανοηση της λειτουργιας της σκεψεως, δεν υπαρχει ελευθερια, δεν είναι δυνατη η αγαπη. Αν βρισκεις ΧΑΟΤΙΚΟ το ότι γραφω, λυπαμαι μα δεν μπορω να κανω κατι. Με τον ιδιο τροπο βρισκω δυσκολο καποιος να μεταμορφωθει, κατω απο μια παιδια που δινει τοσο σημασια στο Μελλον και όχι στο παρων.
Αγαπητέ μου ΠΛΑΤΩΝΑ θεωρώ ότι οι ερωτήσεις μου ήταν συγκεκριμένες και επίσης θεωρώ ότι θα μπορούσες να απαντήσεις συγκεκριμένα!
Σαφώς και δεν εννοώ ότι όσα γράφεις είναι χαώδες. Απλά αγαπητέ μου μπορούμε να είμαστε ποιο συγκεκριμένοι. Θα μπορούσες να κάνεις μια προσπάθεια και να απαντήσεις συγκεκριμένα στις ερωτήσεις μου?
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Το κρατος οι ΙΣΜΟΙ, αυτό κανουν, θυσιαζουν το παρον για το μελλον.
Κατανοώ τι θες να πεις αγαπητέ μου!
quote:
ΠΛΑΤΩΑΝΑΣ: Και αυτό που είναι καποιος, γινεται να μεταμορφωθει, μονο όταν μπει στην ακρη το Ψυχ.αυριο, γιατι η κατανοηση φερνει μεταμορφωση μονο στο παρον.
Φίλε μου, για μένα, το χθες και το αύριο είναι η αρχή και το τέλος του Σήμερα!
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Όπως καταλαβαινεις αγαπητε ΕΛ ΕΛΥΟΝ, δεν εχουν θεση μεσα μου Γραφες, ποιος ηταν ο Πετρος, η αν εχω κατι μαζι σου (δεν εχω), και οι φιλοι τρεχουν να μας συμφιλιοσουν.
Είναι σημαντικό να έχεις φίλους…….
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Για μενα τιποτα από αυτά πια δεν μετραει, μετραει, στο αν υπαρχει στον ανθρωπο μεταμορφωση.
Πες μου για την μεταμόρφωση, τι είναι?
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Καλη Κυριακη.
Επίσης αγαπητέ μου ΠΛΑΤΩΝΑ!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Πες μου για την μεταμόρφωση, τι είναι?
Πριν σου απαντήσω τι είναι η μεταμόρφωση φίλε ΕΛ ΕΛΥΟΝ, γιατί δεν μας λες, τι είπε ο Χριστός?
Ίσως να μην χρειασθεί, να γράψω το παραμικρό.
quote:quote:
Πες μου για την μεταμόρφωση, τι είναι?Πριν σου απαντήσω τι είναι η μεταμόρφωση φίλε ΕΛ ΕΛΥΟΝ, γιατί δεν μας λες, τι είπε ο Χριστός?
Ίσως να μην χρειασθεί, να γράψω το παραμικρό.
Φίλε μου ΠΛΑΤΩΝΑ ρώτησα για την δική σου μεταμόρφωση. Όσο για το τι είπε ο Χριστός είναι εκτος θέματος για μένα!
Καλημέρα!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Είναι ο τρόπος που απαντάς και όχι ο Χριστός εκτός θέματος.
Είναι ο τρόπος που θέτεις τις ερωτήσεις, που δεν δείχνουν άνθρωπο που μαθαίνει, μα στο αν αυτά που λέγονται συμβαδίζουν με ένα (σωστό κατ αυτόν πρότυπο), που έχει κατά ΝΟΥ.
Δεν είμαστε σε ιερά εξέταση, και αν δεις παραπάνω, μα και με άλλους συνομιλητές σου το κάνεις, όταν δεν συμφωνούν με τo πρότυπο σου, η δεν ξέρεις να απαντήσεις, δείχνεις ένα επιθετικό ποιον ανθρώπου, που καθόλου δεν σε τιμά, υποτιμώντας η χλευάζοντας εμεσα η άμεσα τον συνομιλητή σου.
Πριν περιγράψω κάτι που αφορά προσωπικά εμένα, μιας και ομολογουμένως βοήθησαν τα λόγια του σε αυτό, (χριστου), θελω να δω κατά ποσο ο συνομιλητής μου προσεγγίζει έστω και λίγο το λόγο του, η είναι κάποιος χαζοχαρούμενος ιεροεξεταστής, που δεν τον ενδιαφέρει ούτε ο λόγος του, ούτε να μάθει.
Στην πρώτη περίπτωση, όχι μόνο δεν υπάρχει διάλογος, μα οι λόγοι που εσυ γράφεις σε ένα ελεύθερο φορουμ, γεννουν ερωτηματικα, ιδιαιτερα οι ερωτήσεις και ο τρόπος που τις θέτεις, όχι μόνο δεν είναι πρέποντες, μα στους περισσότερους από εμας, δεν ηχούν φιλικοί.
Αν λοιπόν σε ενδιαφέρει να μάθεις για την μεταμόρφωση, μιας και δεν διαφέρει από αυτά που είπε ο Χριστός, (αν δεν εισαι παπαγάλος, τα έχεις βρει, και μπορείς να τα γράψεις), δείξε μου τουλάχιστον να καταλάβω πως οι διεργασίες που γίνονται μέσα σου, είναι σωστες. Αν οτι εξερχεται αγαπητε ΕΛ ΕΛΥΟΝ δεν ειναι πρεπον, εις ματην οτι και να πω.
Γεγονός παραμένει, πως είναι πολλοί αυτοί που θέλουν (να αλλάξουν), μα ένα μέρος του εαυτου/νου τους δεν θέλει, έτσι δημιουργούν το ιδανικό, το Χριστό, τους σωτήρες, ιδανικεύουν την αλήθεια, μα στην ουσία βρίσκονται πάντα εκεί που ξεκίνησαν.
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Aγαπητε ΕΛ ΕΛΥΟΝ,
Είναι ο τρόπος που απαντάς και όχι ο Χριστός εκτός θέματος.
Είναι ο τρόπος που θέτεις τις ερωτήσεις, που δεν δείχνουν άνθρωπο που μαθαίνει, μα στο αν αυτά που λέγονται συμβαδίζουν με ένα (σωστό κατ αυτόν πρότυπο), που έχει κατά ΝΟΥ.
Απλά είμαι ελεύθερος αγαπητέ μου!
Σου αρέσει, δεν σου αρέσει η ελευθερία???????
Δεν είμαι εκτος αλλά ελεύθερος……!
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Δεν είμαστε σε ιερά εξέταση, και αν δεις παραπάνω, μα και με άλλους συνομιλητές σου το κάνεις, όταν δεν συμφωνούν με τo πρότυπο σου, η δεν ξέρεις να απαντήσεις, δείχνεις ένα επιθετικό ποιον ανθρώπου, που καθόλου δεν σε τιμά, υποτιμώντας η χλευάζοντας εμεσα η άμεσα τον συνομιλητή σου.
Να είσαι καλά φίλε!
Σε ευχαριστώ που εκφράζεις την άποψη σου για μένα αλλά ούτε υποτιμώ και ούτε χλευάζω κανέναν, ούτε άμεσα και ούτε έμμεσα!
Υπήρχανε στιγμές λεπτής ειρωνείας εκ μέρος μου αλλά με μέτρο!
Το κάθε θέμα που συμμετέχω είναι διαφορετικό.
Νομίζω ότι υπερβάλεις αλλά σαφώς και δικαίωμα σου. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το κάνεις από αγάπη, Σε ευχαριστώ για άλλη μια φόρα για την αγάπη σου!!!
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Πριν περιγράψω κάτι που αφορά προσωπικά εμένα, μιας και ομολογουμένως βοήθησαν τα λόγια του σε αυτό, (χριστου), θελω να δω κατά ποσο ο συνομιλητής μου προσεγγίζει έστω και λίγο το λόγο του, η είναι κάποιος χαζοχαρούμενος ιεροεξεταστής, που δεν τον ενδιαφέρει ούτε ο λόγος του, ούτε να μάθει.
Δεν είμαι ιεροεξεταστής!
Ούτε ανέφερα κάποιο θρησκευτικό πρόσωπο, αυτό το έκανες και το κάνεις εσύ!
Αγαπητέ τα πράγματα είναι πολύ απλά! Σου έκανα μια ερώτηση, αν θέλεις απαντάς, αν δεν θέλεις δεν απαντάς! Εγώ δεν συμμετέχω με το ρυθμό σου αλλά με το δικό μου
ρυθμό είτε σου αρέσει είτε δεν σου αρέσει! Εγώ είμαι ελεύθερος…….!
Δεν σε ρώτησα για κανέναν Χριστό!!!!!!
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Στην πρώτη περίπτωση, όχι μόνο δεν υπάρχει διάλογος, μα οι λόγοι που εσυ γράφεις σε ένα ελεύθερο φορουμ, γεννουν ερωτηματικα, ιδιαιτερα οι ερωτήσεις και ο τρόπος που τις θέτεις, όχι μόνο δεν είναι πρέποντες, μα στους περισσότερους από εμας, δεν ηχούν φιλικοί.
Ποιοι είσαστε εσείς???????
Η ερώτηση μου για την μεταμόρφωση σου λαμβάνει μια πρακτική απάντηση και όχι θεωρητική! Σας ευχαριστώ!!!!!!
Οι λόγοι που εγώ γράφω σε ένα φόρουμ;
Οι λόγοι που εγώ θέτω ερωτήσεις σε ένα φόρουμ;
Και όλοι αυτοί οι λόγοι δεν είναι φιλικοί προς εσάς, τους γνωστούς αγνώστους!!!!!!!?
Κοιτα να δεις τι μπορεί να προκαλέσει μια απλή ερώτηση αλλά ουσιαστική!!!!!!?
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Αν λοιπόν σε ενδιαφέρει να μάθεις για την μεταμόρφωση, μιας και δεν διαφέρει από αυτά που είπε ο Χριστός, (αν δεν εισαι παπαγάλος, τα έχεις βρει, και μπορείς να τα γράψεις), δείξε μου τουλάχιστον να καταλάβω πως οι διεργασίες που γίνονται μέσα σου, είναι σωστες. Αν οτι εξερχεται αγαπητε ΕΛ ΕΛΥΟΝ δεν ειναι πρεπον, εις ματην οτι και να πω.
Για ποιες διεργασίες μιλάς?
Ποιος νομίζεις ότι είσαι?
Από πότε θα πρέπει να σε ρωτήσω τι πρέπει να κάνω και τι δεν πρέπει? Ποιος νομίζεις ότι είσαι?
Αν θέλεις απαντάς, αν δεν θέλεις δεν απαντάς!!!!!!
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Γεγονός παραμένει, πως είναι πολλοί αυτοί που θέλουν (να αλλάξουν), μα ένα μέρος του εαυτου/νου τους δεν θέλει, έτσι δημιουργούν το ιδανικό, το Χριστό, τους σωτήρες, ιδανικεύουν την αλήθεια, μα στην ουσία βρίσκονται πάντα εκεί που ξεκίνησαν.
Άκου να σου πω φίλε, το τι κάνουν οι πολλοί είναι δικό τους θέμα και δεν θα ρωτήσουν ούτε εμενα και ούτε εσένα! Το να μιλάς για τους άλλους είσαι πρώτος αλλά για την δική σου μεταμόρφωση δεν θέλεις να πεις ούτε κουβέντα!!!!!!!
Εσύ μιλάς συνέχεια για κάποιον Χριστό στο θέμα, οι άλλοι σου φταίνε?
Εσύ λες συνέχεια ότι η μεταμόρφωση σου είναι η μεταμόρφωση κάποιου Χριστού, οι άλλοι τι φταίνε?
Εσύ που βρίσκεσαι?
Ποια είναι η μεταμόρφωση σου?
Ποιος είναι αυτός ο Χριστός που μιλάς συνέχεια?
(Εάν φιλαράκο μου, σου είναι αδύνατον να μιλήσεις για σένα, σου είναι αδύνατον να απαντήσεις, δεν πειράζει κάτι άλλο για ΜΕΝΑ θα έχεις να πεις όπως πάντα με ΑΓΑΠΗ)
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Edited by - el.elyon on 09/10/2007 14:45:00
quote:
Στην πρώτη περίπτωση, όχι μόνο δεν υπάρχει διάλογος, μα οι λόγοι που εσυ γράφεις σε ένα ελεύθερο φορουμ, γεννουν ερωτηματικα, ιδιαιτερα οι ερωτήσεις και ο τρόπος που τις θέτεις, όχι μόνο δεν είναι πρέποντες, μα στους περισσότερους από εμας, δεν ηχούν φιλικοί.
Ομολογουμένως, ΠΛΑΤΩΝΑ, θα με ενδιέφερε πάρα πολύ αφενός να μάθω πως εξήγαγες το συμπέρασμα αυτό το οποίο αναφέρεις ότι το έχουμε "οι περισσότεροι" κι αφετέρου ποιός είναι ο λόγος που προβαίνεις σ' αυτού του είδους την γενίκευση.
Νομίζω πως ο καθένας μας εκφράζει την δική του άποψη, αναφέρει τις δικές του σκέψεις και μπορεί να μιλήσει καλύτερα από τον κάθε άνθρωπο για τον εαυτό του και δεν έχουμε ορίσει κάποιον αντιπρόσωπο των μελών...

In anticipation of my resurrection...
quote:
Απλά είμαι ελεύθερος αγαπητέ μου!
Σου αρέσει, δεν σου αρέσει η ελευθερία???????
Δεν είμαι εκτος αλλά ελεύθερος……!
Κάτσε βρε Ελ Ελυον, γιατί δεν μας τα λες καλά.
Μιας και προσέχω πάντα τι γράφεις, ανάφερες σε μια υπόδειξη που έκανε ο Ελο το εξής.
quote:
elo:
Φίλε μου ορισμένες φορές νομίζω ότι συνομιλώ με κάποιον άλλον, και όχι με τον el.elyon που θυμάμαι, τον απόλυτο και κλειστό στα πιστεύω του και στην αλήθεια του .
Η μήπως κάνω λάθος ;
ΕΛ ΕΛΥΟΝΦίλε μου, elo, είμαι ο ίδιος. Γνωρίζω ότι είχα δώσει αυτήν την εντύπωση αλλά δεν είμαι!
Η Αλήθεια μου είναι προσωπική μου Αλήθεια.
Η Αλήθεια μου είναι το δόγμα μου αλλά όχι ένα δόγμα που αναιρεί την ελευθερία αλλά που μου χαρίζει την ελευθερία.
Από τη μια μας λες πως ο θρησκευόμενος άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος, γιατί κάνει ότι του λέει η θρησκεία του, από την άλλη πως εσύ είσαι ελεύθερος.
Αν γράψουμε κάτι για της γραφές η για τον Παύλο, ωρύεσαι πως βαλλόμαστε ενάντια στην αλήθεια σου.
Αν είσαι πραγματικά ελεύθερος, γιατί να σε πείραζε οποιαδήποτε αναφορά εκεί πάνω?
Γιατι, αν η ελευθερια σου εξαρτατε από κατι γραμμένο, τυπωμένο η λεγμένο από οποιαδήποτε, είναι θέμα μνήμης και προεκτασης/ταυτισης του εαυτού σου.
Είναι κάτι που ανάγεται στο παρελθόν σου, και μιας και συζητάμε περί πλανης της αληθειας, μια τετοια ελευθερια, περιεχει Πλανη.
Αν περιεχει πλανη, και αυτό που εσύ πιστεύεις για αλήθεια δεν είναι από τα ίδια?
Μπορώ να εχω αυτες τις σκεψεις αγαπητέ Ελ Ελυον, η μηπως πρεπει να παρω αδεια? Θα το δεις παρακατω!
quote:
Να είσαι καλά φίλε!
Σε ευχαριστώ που εκφράζεις την άποψη σου για μένα αλλά ούτε υποτιμώ και ούτε χλευάζω κανέναν, ούτε άμεσα και ούτε έμμεσα!
Υπήρχανε στιγμές λεπτής ειρωνείας εκ μέρος μου αλλά με μέτρο!
Το κάθε θέμα που συμμετέχω είναι διαφορετικό.
Νομίζω ότι υπερβάλεις αλλά σαφώς και δικαίωμα σου. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το κάνεις από αγάπη, Σε ευχαριστώ για άλλη μια φόρα για την αγάπη σου!!!
Σαφώς και εξακολουθώ να σε αγαπώ Ελ Ελυον.
Εξ αλλου εκανες γνωστο σε θεματοθετη και συντονιστη, με προηγούμενο μυνημα σου, το πως επικοινωνούμε.
quote:
Με τον αγαπητό ΠΛΑΤΩΝΑ έχουμε το δικό μας τρόπο επικοινωνίας. Δεν με ενοχλεί κάτι από τα λεγόμενα του ΠΛΑΤΩΝΑ και νομίζω ότι το ίδιο ισχύ και για τον ΠΛΑΤΩΝΑ. Απλά επειδή ξανά λέτε τα ιδια για άλλη μια φόρα που να αφόρα εμένα και τον ΠΛΑΤΩΝΑ θα πρέπει να σας πω ότι, για μένα, τίποτα από αυτά που λέτε δεν ισχύ στην δική μας περίπτωση!
Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ότι κάνει το κάνει από αγάπη, το ίδιο και εγώ.
Αλλά αγαπητοί μου εάν σας ενοχλεί ο τρόπος που επικοινωνούμε τότε κάτι θα κάνουμε…….!?
Σας ευχαριστώ!
Τωρα, θα σου υπενθυμίσω λίγο την λεπτή φύσεως ειρωνεία σου όσο αφορά τις....ανικανότητες μου
quote:
Συνεχίζεις να οδηγείς τον εαυτό σου στη σύγχυση και στο πουθενά και θέλεις να οδηγήσεις και άλλους!
Λυπάμαι για αυτά που γράφεις.
Λυπάμαι γιατί προσβάλεις με αυτό το τρόπο την Υποκειμενική μου Αλήθεια.
Λυπάμαι γιατί αποφεύγεις να απαντήσεις, αποφεύγεις το ουσιαστικό διάλογο.
Λυπάμαι γιατί με έχεις απορρίπτει εκ το προτέρων…….!?Λάθος!!!!!!!
Ψέμα!!!!!!!
Συκοφαντία!!!!!!!
Στο παρόν θέμα δεν έχω αναφερθεί ποτέ ποια είναι η Υποκειμενική μου Αλήθεια!!!!!!!
Είσαι Ανίκανος να ξεχωρίζεις μια φιλοσοφική συζήτηση από μια θεολογική!!!!!!!
Άραγε είσαι ανίκανος να ξεχωρίζεις την φιλοσοφία από την θεολογία και την επιστήμη?
Άραγε είσαι ανίκανος να απαντήσεις?
Άραγε είσαι ανίκανος…….?!
Μα σαφώς κι ερωτήσεις μου θα σου φανούν ανούσιες γιατί είσαι ανίκανος να Απαντήσεις!!!Γιατί είσαι αντίχριστιανός και μισείς τους Χριστιανούς!!!
Ήσουν ανίκανος να μου πεις ποια είναι η Ηθική σου!!!
Ήσουν Ανίκανος να μου πεις ποιος είναι ο Θεός σου!!!
Ήσουν και είσαι Ανίκανος να έχεις Αλήθεια γιατί φοβάσαι την Αλήθεια!!!
Γιατι γαβγιζεις τοσο βρε Αδερφε? ![]()
Τα σκυλια φοβουνται οτι δεν γνωριζουν ελεγε ο Ηρακλειτος.
Αναφεροταν και στους πιστους!
quote:
Δεν είμαι ιεροεξεταστής!
Ούτε ανέφερα κάποιο θρησκευτικό πρόσωπο, αυτό το έκανες και το κάνεις εσύ!
Ξέχασες τον Παύλο? Ξέχασες την αλήθεια σου?
Γιατι σε πειραζει οταν αναφερομαι εκει?
Είδες που σου λέω, πως είναι θέμα μνήμης Ελ Εύον!
quote:
Αγαπητέ τα πράγματα είναι πολύ απλά! Σου έκανα μια ερώτηση, αν θέλεις απαντάς, αν δεν θέλεις δεν απαντάς! Εγώ δεν συμμετέχω με το ρυθμό σου αλλά με το δικό μου
ρυθμό είτε σου αρέσει είτε δεν σου αρέσει! Εγώ είμαι ελεύθερος…….!
Να το διατυπωσω καλυτερα Ελ Ελυον?
Θελεις μηπως να μας πεις, Η Παιζεις μαζι μου, τα καλα τα χριστιανοπουλα και ότι με συμφερει, αρα οτι λεω, η, δεν παίζεις.
Αν δεν σου αρεσει στο δρομο σου.
Σωστά?
Και όσο παίζεις τα καλα τα Χριστιανοπουλα, αισθανεσαι και ελευθερος.
Δεν μου λες ελ ελυον, απο τον Παυλο η απο τον Χριστοδουλο διδαχτηκες διαλεκτικη?
quote:
Δεν σε ρώτησα για κανέναν Χριστό!!!!!!
Βλεπεις Ελ ΕΛΥΟΝ, μιλησα για το Χριστο, οχι για να δειξω πως κατι δεν γνωριζεις, μα μιας και ειναι η αληθεια σου, αν κατι διεφυγε, θα βοηθουσε.
quote:
Ποιοι είσαστε εσείς???????
Η ερώτηση μου για την μεταμόρφωση σου λαμβάνει μια πρακτική απάντηση και όχι θεωρητική! Σας ευχαριστώ!!!!!!
Οι λόγοι που εγώ γράφω σε ένα φόρουμ;
Οι λόγοι που εγώ θέτω ερωτήσεις σε ένα φόρουμ;
Και όλοι αυτοί οι λόγοι δεν είναι φιλικοί προς εσάς, τους γνωστούς αγνώστους!!!!!!!?
Κοιτα να δεις τι μπορεί να προκαλέσει μια απλή ερώτηση αλλά ουσιαστική!!!!!!?
Τωρα με σκοτωσες με την ουσιαστικη σου ερωτηση Ελ Ελυον!
Με επιασες στα πρασσα και τι θα κανω!
Θα χασω το μισθο μου στο εσωτερικα, και το χειρωτερο, δεν θα πραγματοποιηθει ποτε το κρυφο ονειρο μου, να σε συναντήσω μια μέρα και να προσευχηθώ στο πλαι σου.
quote:
Για ποιες διεργασίες μιλάς?
Ποιος νομίζεις ότι είσαι?
Από πότε θα πρέπει να σε ρωτήσω τι πρέπει να κάνω και τι δεν πρέπει? Ποιος νομίζεις ότι είσαι?
Αν θέλεις απαντάς, αν δεν θέλεις δεν απαντάς!!!!!!
Οτι ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ από μέσα, σαν σκέψη, όχι μόνο εδώ που γράφουμε, δείχνει το ποιος ΕΙΣΑΙ. Αυτο σου φτανει?
Δεν ειμαι κανενας, εσυ παλι εισαι ελευθερος, ετσι δεν είναι?
quote:
Άκου να σου πω φίλε, το τι κάνουν οι πολλοί είναι δικό τους θέμα και δεν θα ρωτήσουν ούτε εμενα και ούτε εσένα! Το να μιλάς για τους άλλους είσαι πρώτος αλλά για την δική σου μεταμόρφωση δεν θέλεις να πεις ούτε κουβέντα!!!!!!!
Δεν είσαι ευγενικός ΕΛ ΕΛΥΟΝ. Ύστερα τρέχεις. Πρώτα κοιτά τι κάνουν οι σκέψεις που έχεις. Σε μεταμορφώνουν ακατάπαυστα.
quote:
Εσύ μιλάς συνέχεια για κάποιον Χριστό στο θέμα, οι άλλοι σου φταίνε?
Έλα τώρα μην παίζεις… τον ΒΛΑΚΑ. Δεν σου παει!
quote:
Εσύ λες συνέχεια ότι η μεταμόρφωση σου είναι η μεταμόρφωση κάποιου Χριστού, οι άλλοι τι φταίνε?
Εσύ που βρίσκεσαι?
Ποια είναι η μεταμόρφωση σου?
Το που βρίσκομαι, τα αδύνατα και τα λοιπά, άστα στην άκρη προς το παρόν ΕΛ ΕΛΥΟΝ.
Αναγνώρισε πως δεν γνωρίζεις αυτό που σε ρωτησα, στο που ο Χριστός μιλάει για μεταμόρφωση αυτό φτάνει προς το παρόν
quote:
Ποιος είναι αυτός ο Χριστός που μιλάς συνέχεια?
Μα στο ξαναέγραψα.
Αυτός που δεν γνωρίζεις!
Γιατί αυτός που νομίζεις πως έχεις κατ αποκλειστικότητα, και τον ονομάζεις η αλήθεια μου, είναι για τα βρέφη.
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 10/10/2007 07:40:58
quote:
Ομολογουμένως, ΠΛΑΤΩΝΑ, θα με ενδιέφερε πάρα πολύ αφενός να μάθω πως εξήγαγες το συμπέρασμα αυτό το οποίο αναφέρεις ότι το έχουμε "οι περισσότεροι" κι αφετέρου ποιός είναι ο λόγος που προβαίνεις σ' αυτού του είδους την γενίκευση.
Νομίζω πως ο καθένας μας εκφράζει την δική του άποψη, αναφέρει τις δικές του σκέψεις και μπορεί να μιλήσει καλύτερα από τον κάθε άνθρωπο για τον εαυτό του και δεν έχουμε ορίσει κάποιον αντιπρόσωπο των μελών...
Αν δεν σας αντιπροσωπεύει, τότε κατάλαβα λάθος από τις διαμαρτυρίες και άλλων μελών, και ζητω συγνωμη.
Είναι όμως κάτι που διορθώνεται!
ΕΛ ΕΛΥΟΝ,
όχι μόνο δεν υπάρχει διάλογος, μα οι λόγοι που εσυ γράφεις σε ένα ελεύθερο φόρουμ, γεννούν ερωτηματικά, ιδιαίτερα οι ερωτήσεις και ο τρόπος που τις θέτεις, όχι μόνο δεν είναι πρέποντες, μα στο μελλος ΠΛΑΤΩΝΑΣ, δεν ηχούν φιλικοί
Δυστυχώς φιλαράκια όπως διαπιστώνεται η Αγάπη δεν απέχει πολύ από το Μίσος και δυστυχώς ο διάλογος αρχίζει και ξεφεύγει πολύ μεταξύ σας.
Απλά σεβασθείτε και τα άλλα μέλη που έχουν και θέλουν να καταθέσουν κάποιες απόψεις πάνω στον συγκεκριμένο θέμα και όχι μια συνεχόμενη αντιπαράθεση που δεν καταλήγει πουθενά .
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ - Μιας και προσέχω πάντα τι γράφεις, ανάφερες σε μια υπόδειξη που έκανε ο Ελο το εξής.
Φίλε μου Πλάτωνα αναφέρθηκα προσωπικά σε μια δικιά μου και μόνο διαπίστωση, χωρίς να χρησιμοποιήσω την γνώμη τρίτων για το τι πιστεύουν για τον el.elyon, μου αρκεί ο ίδιος μου ο εαυτός μου και η προσωπική μου εύθηνη για κάθε τι που λέω….![]()

Χαίρομαι!
Σχετικά με τον διάλογο που έχει ξεκινήσει μεταξύ σας ΠΛΑΤΩΝΑ & el.elyon, θα πρέπει να πω και στους δύο σας για άλλη μια φορά ότι αυτός δεν έχει σχέση με το θέμα.
Το θέμα συζήτησης δεν είναι ο απόστολος Παύλος, τα χριστιανόπουλα, αν ο el.elyon διδάχθηκε διαλεκτική από τον Παύλο ή τον Χριστόδουλο, αν ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ νομίζει ή δε νομίζει ποιός είναι κλπ.
Είναι η Πλάνη της Αλήθειας και το θέμα δεν γίνεται να εκτρέπεται από τον αρχικό σκοπό δημιουργίας του.
Οπότε υπάρχουν διάφορες επιλογές τις οποίες θα σας παρακαλούσα ξανά να σκεφτείτε:
- Μπορείτε να παραμείνετε στο αρχικό θέμα και να περιορίσετε τις απαντήσεις σας σ' αυτά τα πλαίσια.
Δεν είναι τόσο δύσκολο αυτό εξάλλου για ανθρώπους που είναι νοήμονες, ώριμοι κι επιθυμούν την επικοινωνία που διέπεται από τον αλληλοσεβασμό. - Μπορείτε να αρχίσετε μια προσωπική επικοινωνία μεταξύ σας μέσω κάποιων e-mails εφόσον θέλετε να συνδιαλλαγείτε για ζητήματα που δεν αφορούν το θέμα αυτό.
- Μπορείτε τέλος να συνεχίσετε να στέλνετε εδώ τις απαντήσεις σας, γνωρίζοντας ότι εκτρέπουν το θέμα από τον σκοπό του.
Στην τρίτη όμως περίπτωση, τα μηνύματα αυτά δεν θα φιλοξενούνται πλέον σ' αυτό το θέμα αλλά θα φιλοξενούνται στην Γενική "Σαλάτα" Μηνυμάτων...
Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε λοιπόν.
Καλή σας ημέρα!

In anticipation of my resurrection...