- Πρός φιλόζωους - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Τρία τέτοια πλασματάκια, νεογέννητα γατάκια , βρίσκονται στην κατοχή μου , είναι υγιέστατα και τσαχπίνικα.
Αναζητούν στοργή και σπίτι...
Οποιος θελήσει να υιοθετήσει ένα απο αυτά ας επικοινωνήσει στο μαιλ μου..
Καλα έκανες και τα μάζεψες.
Η μητέρα μου και η θεία μου μάζευαν ό,τι γατί παρατημένο βρίσκαν παλιά. Αλλα τώρα με την "οικονομική κρίση" δεν νομίζω οτι συμφέρει κανέναν να πληρώνει γατοτροφές. Φτάνει που ο καφές κάνει πεντάευρο(και το κουτάκι του καφέ κάνει το ίδιο παραδόξως).
"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα
quote:
Αλλα τώρα με την "οικονομική κρίση" δεν νομίζω οτι συμφέρει κανέναν να πληρώνει γατοτροφές.
Φίλε μου Dr Jekyll Mr Hyde.
Οταν κάποιος ``πετάξει`` νεονέννητα αυτά θα ζήσουν 4 μέρες πεταμένα.
Εκεί πεταμένα είτε στον σκουπιδοτενεκέ ή σε κάποια άκρη θα νιαουρίζουν απεγνωσμένα για 3-4 μέρες εως ότου ξεψυχήσουν.
3 λοιπόν βρήκα στον σκουπιδοτενεκέ και 4 πεταμένα παράμερα.
Εκεί νιαούριζαν για 3 ημέρες.
Ολοι είχαν πάει να τα δούν, μάλιστα μερικοί είχαν πάει και τα κουτσούβελα τους να δούν το θέαμα.![]()
Σε οτι αφορά τις γατοτροφές..![]()
Το να τα ταίζεις γατοτροφές φίλε μου είναι το λιγότερο.
Τα νεογέννητα αυτά ήταν με κλειστά τα μάτια.
2 ημερών.
Αυτά φίλε μου ΔΕΝ ΖΟΥΝ.
Για να ζήσουν θέλουν ΕΙΔΙΚΗ ΤΡΟΦΗ.
ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ.
15 ευράκια το κουτί.
2 κουτιά την εβδομάδα 30 ευρώ ![]()
Για 4 εβδομάδες.. 120 ευρώ..
Καί να ήταν μόνο αυτό..
8 γεύματα ημερησίως φίλε μου με σύριγγα στην αρχή και μπιμπερό αργότερα.
30 βαθμούς θερμοκρασία αλλοιώς δεν ζούν ..
ξεσκάτισμα φίλε μου.. τα νεογέννητα δεν μπορούν να ενεργηθούν.
Θα πρέπει δύο φορές την ημέρα να τα κάνεις να ενεργηθούν με ειδικές μαλάξεις. Τρώς σκατό με του κουτάλι..
Ασε τα φάρμακα, το καθάρισμα, το νιαούρισμα, την ταλαιπωρία, την ψυχική οδύνη που αρκετά απο αυτά θα ψοφήσουν στα χέρια σου, ασε που δένεσαι μαζί τους.. ασε.. Σε κατακρίνουν κιόλας που τα μαζεύεις εστω και σπίτι σου και σε κοιτούν σαν εξωγήινο...
Τι μαλάκες Θεέ μου.. τι μαλάκες..
Ξέρεις πολλές φορές βλέπω στα διάφορα ντοκυμαντέρ τους ρεπόρτερ να μην επεμβαίνουν οταν κάποια λιοντάρια κατασπαράσουν ενα ελεφαντάκι, ακόμα και οταν ενα μικρό λιονταράκι μένει μόνο του καταδικασμένο να πεθάνει, το αφήνουν στην τύχη του, δεν επεμβαίνουν στο έργο της φύσης.
Εγώ πιστεύω οτι ο άνθρωπος μπορεί να επέμβει στο έργο της φύσης με κριτήρια την ορθή λογική και την ηθική.
Edited by - allzzaro on 24/08/2009 20:54:32
Εγώ σήμερα απασχολιόμουν με το να αφαιρώ ζωές απο κατσαριδάκια. Μερικές φορές έχω ηθικούς ενδοιασμούς και κάθομαι και σκέφτομαι αν είναι σωστό να τα βασανίζουμε έτσι.. και ΖΝΤΑΠ! σκάει η παντόφλα με το που βγαίνει απ τη κρυψώνα του. Ο συλλογισμός σταματάει εκεί![]()
Κάποια μαγαζιά στην Αθήνα τα παίρνουν με σκοπό να τα πουλήσουν
Πιστεύω οτι εκεί θα έχουν την καλύτερη τύχη.
quote:
Εγώ σήμερα απασχολιόμουν με το να αφαιρώ ζωές απο κατσαριδάκια. Μερικές φορές έχω ηθικούς ενδοιασμούς και κάθομαι και σκέφτομαι αν είναι σωστό να τα βασανίζουμε έτσι.. και ΖΝΤΑΠ! σκάει η παντόφλα με το που βγαίνει απ τη κρυψώνα του. Ο συλλογισμός σταματάει εκεί
Και αυτά ζωντανά είναι.
Το οτι ζούν στις αποχετεύσεις δεν φταίνε αυτά.
quote:Ξέρεις πολλές φορές βλέπω στα διάφορα ντοκυμαντέρ τους ρεπόρτερ να μην επεμβαίνουν οταν κάποια λιοντάρια κατασπαράσουν ενα ελεφαντάκι, ακόμα και οταν ενα μικρό λιονταράκι μένει μόνο του καταδικασμένο να πεθάνει, το αφήνουν στην τύχη του, δεν επεμβαίνουν στο έργο της φύσης.
Εγώ πιστεύω οτι ο άνθρωπος μπορεί να επέμβει στο έργο της φύσης με κριτήρια την ορθή λογική και την ηθική.
Edited by - allzzaro on 24/08/2009 20:54:32
Η φύση είναι σκληρή, οι ρεπόρτερ δεν είναι εκεί για να παραστήσουν τους σωτήρες αλλά για να καταγράψουν όσο μπορούν την πραγματικότητα δίχως να επεμβαίνουν στο αιώνιο παιχνίδι της επιβίωσης. Επίσης υπάρχουν ειδικές συμφωνίες που γίνονται ότι ο άνθρωπος θα σεβαστεί τον τρόπο λειτουργίας του οικοσυστήματος κατά την διάρκεια καταγραφής των γεγονότων και δεν θα επιφέρει καμία «ανωμαλία» σε αυτό στο όνομα κάποιας «ανθρώπινης ηθικής» (η Φύση δεν έχει ηθική -αυτό είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα).
Ύστερα υπάρχει και κάτι ακόμα, τα πλάνα μερικών ντοκιμαντέρ γυρίζονται με αυτόματες κάμερες που τοποθετούνται στον χώρο πρωτύτερα και είναι ρυθμισμένες να ενεργοποιούνται όταν εντοπίσουν κάποια κίνηση, σε αυτή την περίπτωση δεν υφίσταται καν ανθρώπινη παρουσία.
Άλλοτε η κάμερα βρίσκεται τοποθετημένη στην προβοσκίδα κάποιου ελέφαντα τον οποίο καβαλά ο οδηγός του – κανείς δεν έχει διάθεση να εμπλακεί στο κυνήγι των ζωών για ευνόητους λόγους.
Υ.Γ.
Το θήραμα θα θρέψει τον θηρευτή του, αν ο θηρευτής δεν βρει θήραμα για ένα διάστημα, απλά θα πεθάνει – με ποίο δικαίωμα εσύ θα επέμβεις σε αυτό; .. Είπαμε φιλόζωοι αλλά μη φτάνουμε στα όρια του υπερβολικού.
Edited by - XD on 07/09/2009 08:32:47
quote:
Επίσης υπάρχουν ειδικές συμφωνίες που γίνονται ότι ο άνθρωπος θα σεβαστεί τον τρόπο λειτουργίας του οικοσυστήματος κατά την διάρκεια καταγραφής των γεγονότω
Πότε ο άνθρωπος σεβάστηκε τον τρόπο λειτουργίας του οικοσυστήματος για να σεβαστεί αυτό που ονομάζεις ``αιώνιο παιχνίδι επιβίωσης``?
Ποιοί είναι αυτοί που έκαναν τις ειδικές συμφωνίες και με ποιά κριτήρια θεσπίστηκαν αυτές οι συμφωνίες?
Ο άνθρωπος φίλε μου μπορεί, σύμφωνα με την κρίση του να επέμβει ώστε να ανατρέψει οτιδήποτε θεωρεί καλό, η άδικο, ή επικίνδυνο.
Εαν κάποιο ζώο (θήραμα) είναι μικρό σε ηλικία, βρίσκεται υπό εξαφάνιση, το έχει υπο την προστασία του ή σε γενικές γραμμές το έχει συμπαθήσει, μπορεί να επέμβει σε αυτό το ``αιώνιο παιχνίδι επιβίωσης`` χωρίς να διαταράξει τη φυσική τάξη.
quote:
(η Φύση δεν έχει ηθική -αυτό είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα).
Ο άνθρωπος φίλε μου είναι η ``μικρογραφία`` της φύσης.
Απο τη στιγμή που ο άνθρωπος εχει ηθική, έχει και η φύση.
Μην ξεχνάς οτι ο άνθρωπος είναι δημιούργημα της φύσης.
quote:
quote:
με ποίο δικαίωμα εσύ θα επέμβεις σε αυτό;
Ολα τα ζώα μπορούν να επέμβουν πάνω σε αυτό.
Απο το να προστατέψουν τα μικρά τους εως και αυτά που θεωρούν φίλους τους.
Εδώ μπορούν τα ζώα να το κάνουν και δεν θα το κάνει ο άνθρωπος?
Είδα και εγώ το πόστ σου φίλε μου και νόμιζα οτι ενδιαφερόσουν για κάποιοι γατάκι.
Ναί καλό θα είναι να είσαι φιλόζωος αλλά να μην υπερβάλεις.
Μπορεί η υπερβολή αυτή να σε πειράξει στο στομάχι...
quote:
Πότε ο άνθρωπος σεβάστηκε τον τρόπο λειτουργίας του οικοσυστήματος για να σεβαστεί αυτό που ονομάζεις ``αιώνιο παιχνίδι επιβίωσης``?
Ποτέ για αυτό έχουμε τα χάλια μας σήμερα
.
quote:
Ποιοί είναι αυτοί που έκαναν τις ειδικές συμφωνίες και με ποιά κριτήρια θεσπίστηκαν αυτές οι συμφωνίες?
Οι φορείς που σκοπός τους είναι να διαφυλάσσουν τα υπό προστασία οικοσυστήματα, καθώς τα περισσότερα ντοκιμαντέρ (αν γνωρίζεις) γυρίζονται σε ελεγχόμενους χώρους ακριβώς διότι τα ζώα αυτά τελούν υπό εξαφάνιση κτλ.
Για να έχουν καταλήξει λοιπόν στο συμπέρασμα τις μη επέμβασης πάει να πει ότι κάτι περισσότερο ξέρουν από εμένα και από εσένα (ειδικά όταν πρόκειται για φιλόζωους που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στην προστασία της άγριας ζούγκλας –δεν νομίζεις;).
quote:
Ο άνθρωπος φίλε μου είναι η ``μικρογραφία`` της φύσης.
Απο τη στιγμή που ο άνθρωπος εχει ηθική, έχει και η φύση.
Μην ξεχνάς οτι ο άνθρωπος είναι δημιούργημα της φύσης.
Και ένα πιάτο είναι δημιούργημα του ανθρώπου αλλά δεν λες ότι έχει ηθική, από εκεί και πέρα όμως ας δεχθούμε ότι η Φύση έχει ένα είδος Ηθικής, αν επιτρέπει το φάγωμα ενός μικρού ελέφαντα θα πρέπει να θεωρήσω ότι τελικά είναι ανήθικη; Καθώς η ηθική προϋποθέτει ανώτερη λογική άρα είτε η Φύση έχει λογική και το επιτρέπει για κάποιον λόγο «δικό της» είτε είναι ανήθικη (κατά τον προσδιορισμό που δίνεις στην Ηθική) είτε απλά δεν έχει.
quote:
Ολα τα ζώα μπορούν να επέμβουν πάνω σε αυτό.
Απο το να προστατέψουν τα μικρά τους εως και αυτά που θεωρούν φίλους τους.
Εδώ μπορούν τα ζώα να το κάνουν και δεν θα το κάνει ο άνθρωπος?
«Μην παραβιάζεται την Φύση» άμα θέλουν να το σώσουν οι φίλοι του λοιπόν
.
Υ.Γ.
Μυστικό.. αν αγαπάς τα γατάκια σου απέφυγε τα pet-shops, υπάρχουν άνθρωποι που τα αγοράζουν ως ζωντανή λεία (όπως και τα κουνέλια επίσης!) για τα κατοικίδια τους (βόες, φίδια κτλ).. καλύτερα κράτησε τα κοντά σου ή δώσε τα σε ανθρώπους που γνωρίζεις –και αυτό από ντοκιμαντέρ το έμαθα (άλλο να στο λέω και άλλο να το βλέπεις
).
Έχασα 2 γάτες, από δυστύχημα η μια και φυσικά αίτια η άλλη, γνώρισα και κουνέλια ύστερα (θαυμάσια πλάσματα btw.) από τότε δεν έχω ζώα, δένεσαι και όταν πεθάνουν η απώλεια είναι τεράστια.
Edited by - XD on 08/09/2009 08:58:52
quote:
Και ένα πιάτο είναι δημιούργημα του ανθρώπου αλλά δεν λες ότι έχει ηθική, από εκεί και πέρα όμως ας δεχθούμε ότι η Φύση έχει ένα είδος Ηθικής, αν επιτρέπει το φάγωμα ενός μικρού ελέφαντα θα πρέπει να θεωρήσω ότι τελικά είναι ανήθικη; Καθώς η ηθική προϋποθέτει ανώτερη λογική άρα είτε η Φύση έχει λογική και το επιτρέπει για κάποιον λόγο «δικό της» είτε είναι ανήθικη (κατά τον προσδιορισμό που δίνεις στην Ηθική) είτε απλά δεν έχει.
Το σωστό και το λάθος, το καλό ή το κακό, το ηθικό ή το ανήθικο, αλλοιώς το αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος αλλοιώς η φύση.
Σε οτι αφορά τον άνθρωπο, γνωρίζεις αλλοι θεωρούν κάτι καλό κακό, κάτι το ηθικό ανήθικο και πάει λέγοντας.
Το πως αντιλαμβάνεται φίλε μου η φύση τον καλό με το κακό ή το ηθικό με το ανήθικο εχει να κάνει με τη δική της λογική, μια λογική που για εμάς τους ανθρώπους είναι ακατανόητη.
Το θέμα σηκώνει πολύ συζήτηση..![]()
quote:
Για να έχουν καταλήξει λοιπόν στο συμπέρασμα τις μη επέμβασης πάει να πει ότι κάτι περισσότερο ξέρουν από εμένα και από εσένα (ειδικά όταν πρόκειται για φιλόζωους που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στην προστασία της άγριας ζούγκλας –δεν νομίζεις;).
Δεν νομίζω φίλε μου.
Ανθρωποι που ζούν βιοποριστικά απο τα ζώα δεν είναι φιλόζωοι.
Κάθε αλλο..
Μου θυμίζεις τους οικολόγους που κατεβαίνουν στις εκλογές..
Οικολόγοι λέει.. #@@##$%
quote:
Μυστικό.. αν αγαπάς τα γατάκια σου απέφυγε τα pet-shops, υπάρχουν άνθρωποι που τα αγοράζουν ως ζωντανή λεία (όπως και τα κουνέλια επίσης!)
Μη μου λές τέτοια.
Εχω κανονίσει το ΣΚ να τα πάω σε ενα pet shop με σκοπό να πουληθούν.
Δεν θέλω να τα αφήσω ελεύθερα, δεν θα τα καταφέρουν έχουν γίνει καλομαθημένα. Στο σπίτι εχω αλλο γατί, τι γατί δλδ αυτό είναι τίγρης.
Φίλε μου του εχω κάνει συμφωνία.
Μάλιστα θα πληρώσω για αυτή τη δουλειά.
Αν μου κάνει τέτοια μα το θεό θα τον φυτέψω..
Mε έβαλες σε ιδέες πάντως.
Υπάρχει περίπτωση να τα αγοράσει κάποιος και να τα χρησιμοποιήσει έτσι οπως λές..
Μού θύμισες τον reptilesalonica..![]()
υγ.. τώρα που το ξανασκέφτομαι εχεις δίκιο.. δεν θα τα δώσω..
ευχαριστώ για την πληροφορία πάντως...
Edited by - allzzaro on 08/09/2009 19:40:09
Το μοναδικό ζωντανό που δεν έχει ούτε τρίχωμα, ούτε φτερά, ούτε σκληρό δέρμα.. και αντί να αναπτύξει κάτι απο αυτά ανέπτυξε τον εγκέφαλο! Η φύση έχει μια παράξενη επιλεκτικότητα
quote:
Η φύση έχει μια παράξενη επιλεκτικότητα
Γιατί?
Διαπιστώνουμε οτι τίποτα δεν δημιουργήθηκε τυχαία.
Κάθε ζωντανό απο μία μέλισσα έως ενα λιοντάρι κάτι προσφέρουν.
Συμβάλλουν σε αυτό που λέμε φυσική ισορροπία.
Οι απώλεια της μέλισσας θα στοιχίσει πολύ ακριβά στο φυτικό βασίλειο.
Κανένα δημιούργημα ομως δεν ανέπτυξε τον εγκέφαλο του.
Ο άνθρωπος γιατί? υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος που συνέβει αυτό ή αυτό συνέβει τυχαία?
quote:
Ένα ζώο χωρίς κανέναν σωματικό πλεονέκτημα και με ένα εγκεφαλο που θα έπαιρνε χιλιετίες(ή και εκατομμυριετίες) να αναπτυχει το λογικό είναι να εξαφανιστεί.
Εκτός αν ο άνθρωπος δεν πέρασε ποτέ απο αυτή τη διαδικασία.
Κάποια άλλα είδη που αποδεδειγμένα πέρασαν αυτές τις διαδικασίες, δεν επέζησαν.
quote:
Εκτός αν ο άνθρωπος δεν πέρασε ποτέ απο αυτή τη διαδικασία.
Κάποια άλλα είδη που αποδεδειγμένα πέρασαν αυτές τις διαδικασίες, δεν επέζησαν.
Ακριβώς.. αλλά πάλι πώς μπορεί να έχει γίνει κάτι τέτοιο..
quote:
Ακριβώς.. αλλά πάλι πώς μπορεί να έχει γίνει κάτι τέτοιο..
Πως μπορεί να εχει γίνει βρε Dr Jekyll Mr Hyde. Κάτι πράγματα που ρωτάς.
http://www.daniken.com/e/index.html
Edited by - allzzaro on 12/09/2009 19:13:14
Ενδείξεις υπάρχουν, βρίθουν στην κυριολεξία αλλά ο άνθρωπος θέλει αποδείξεις, χειροπιαστές αποδείξεις.
Αραγε τι θα άλλαζε αν το ήξερε!!!