ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γιατί;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Γιατί;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

standmanito31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
MarteΜέλος
04/08/2009, 01:39:38
Φίλτατε Ψηλέ, διευκρινίζω:

Ο εγκέφαλος μου αποτελείται από 100 δισεκατομμύρια νευρώνες, καθένας από τους οποίους δημιουργεί από 1.000-10.000 συνάψεις με γειτονικούς νευρώνες! (όπως πολύ σωστά έχει αναφέρει σε άλλο θέμα ο elo)Αυτό το θαυμαστό όργανο με κάνει και έχω αυτοσυνείδηση. Πεθαίνοντας σταματούν οι γνωσιακές διεργασίες και έτσι πεθαίνει η συνειδητή εμπειρία μου. Τα σωματίδια από τα οποία αποτελούμαι διασκορπίζονται μαζί με την ενέργεια μου στο Σύμπαν με οποιαδήποτε μορφή. Η ίδια συνειδητή εμπειρία είναι αδύνατο να υπάρξει ξανά. Ποτέ δεν θα ξαναγίνει ο ίδιος μοριακός συνδυασμός. (μιλάω ορθολογικά το τονίζω, υπάρχουν και άλλες σκέψεις αστήρικτες που δεν τις εκφράζω)
Άρα κάτι από εμένα μένει στην αιωνιότητα, όχι όμως η συνείδηση μου. Όχι δεν είμαι αθάνατος, δυστυχώς είμαι θνητός.

04/08/2009, 14:57:22
Αυτό που κοιμάται μέσα μας, δεν είναι νεκρό, αλλά
μεγαλώνει, ωριμάζει, παράλληλα με την φθορά του σώματος...
05/08/2009, 18:55:13
quote:
Marte
Φίλτατε Ψηλέ, διευκρινίζω:

Ο εγκέφαλος μου αποτελείται από 100 δισεκατομμύρια νευρώνες, καθένας από τους οποίους δημιουργεί από 1.000-10.000 συνάψεις με γειτονικούς νευρώνες! (όπως πολύ σωστά έχει αναφέρει σε άλλο θέμα ο elo)Αυτό το θαυμαστό όργανο με κάνει και έχω αυτοσυνείδηση. Πεθαίνοντας σταματούν οι γνωσιακές διεργασίες και έτσι πεθαίνει η συνειδητή εμπειρία μου. Τα σωματίδια από τα οποία αποτελούμαι διασκορπίζονται μαζί με την ενέργεια μου στο Σύμπαν με οποιαδήποτε μορφή. Η ίδια συνειδητή εμπειρία είναι αδύνατο να υπάρξει ξανά. Ποτέ δεν θα ξαναγίνει ο ίδιος μοριακός συνδυασμός. (μιλάω ορθολογικά το τονίζω, υπάρχουν και άλλες σκέψεις αστήρικτες που δεν τις εκφράζω)
Άρα κάτι από εμένα μένει στην αιωνιότητα, όχι όμως η συνείδηση μου. Όχι δεν είμαι αθάνατος, δυστυχώς είμαι θνητός.

Για να μιλάς ορθολογικά θα πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις γι' αυτό που λες. Είσαι σίγουρος πως υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις πως η αυτοσυνείδηση είναι ΜΟΝΟ το αποτέλεσμα "μοριακών συνδυασμών";
Πώς γνωρίζεις πως ΜΟΝΟ κάτι από σένα και, ποιο είναι αυτό το κάτι, θα μείνει στην αιωνιότητα; Υπάρχει κάποια επιστημονική μέθοδος που να αποδεικνύει/πιστοποιεί αυτό που λες;

***Γιατί δεν εκφράζεις και τις άλλες σκέψεις; Τουλάχιστον εγώ, δεν πρόκειται να τις χλευάσω. Τι φοβάσαι;

MarteΜέλος
05/08/2009, 19:45:08
quote:
Για να μιλάς ορθολογικά θα πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις γι' αυτό που λες. Είσαι σίγουρος πως υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις πως η αυτοσυνείδηση είναι ΜΟΝΟ το αποτέλεσμα "μοριακών συνδυασμών";

ΜΟΝΟ, όχι. Υπάρχουν αρκετές αποδείξεις ότι η αυτοσυνείδηση προέρχεται από μοριακούς συνδυασμούς(αυτοσυνείδηση δεν έχει μόνο ο άνθρωπος αλλά και οι χιμπατζήδες και ουραγκοτάγκοι). Το αν επηρεάζει και κάτι άλλο, αυτό δεν το ξέρω. Άλλωστε τα μόρια είναι "ύλη". Και αμφιβάλλω αν μπορεί ΣΗΜΕΡΑ με σιγουριά η επιστήμη να δώσει έναν ορισμό της "ύλης".Δώσε μου έναν καλόορισμό της "ύλης" και ίσως τότε να μπορώ να εκφράσω και τις άλλες απόψεις μου σωστά.

Edited by - Marte on 05/08/2009 19:47:25

05/08/2009, 20:47:09
Ότι έχει αρχή μέση και τέλος και εξαρτιέται απο την
μορφή του, ως υπόσταση....
MarteΜέλος
05/08/2009, 22:18:22
quote:
Ότι έχει αρχή μέση και τέλος και εξαρτιέται απο την
μορφή του, ως υπόσταση....

05/08/2009, 22:21:22
Ότι υπόκειται σε νόμους,εννοώ φίλε μου....
08/08/2009, 00:55:37
Τα πάντα υπόκεινται σε νόμους.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

Mi_KiΜέλος
08/08/2009, 02:37:25
quote:
Για ποιόν λόγο, ενώ είστε σίγουροι για την πίστη σας, δεν βλέπουμε ούτε έναν άνθρωπο σήμερα να θυσιάζει 60-70 χρόνια από τη ζωη του προς χάριν της αιωνιότητας;

διοτι υπαρχουν και συντομοτεροι τροποι!

13/08/2009, 15:35:14
quote:

quote:

ΜΟΝΟ, όχι. Υπάρχουν αρκετές αποδείξεις ότι η αυτοσυνείδηση προέρχεται από μοριακούς συνδυασμούς(αυτοσυνείδηση δεν έχει μόνο ο άνθρωπος αλλά και οι χιμπατζήδες και ουραγκοτάγκοι). Το αν επηρεάζει και κάτι άλλο, αυτό δεν το ξέρω. Άλλωστε τα μόρια είναι "ύλη". Και αμφιβάλλω αν μπορεί ΣΗΜΕΡΑ με σιγουριά η επιστήμη να δώσει έναν ορισμό της "ύλης".Δώσε μου έναν καλόορισμό της "ύλης" και ίσως τότε να μπορώ να εκφράσω και τις άλλες απόψεις μου σωστά.

Κοίτα,
Δεν ξέρω αν μπορώ να σου δώσω έναν καλό ορισμό της ύλης. Ύλη θα έλεγα πως είναι το καθετί που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας.
Όπως και να έχει, όμως, πες τις απόψεις σου και συζητάμε, γιατί όχι;

13/08/2009, 15:39:00
quote:

Τα πάντα υπόκεινται σε νόμους.

Και ποιος είναι ο νομοθέτης;