ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- HARRY POTTER!!!!!!! - - Κινηματογράφος -

- HARRY POTTER!!!!!!! - - Κινηματογράφος -

ΑΤΜΑ43 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
05/10/2012, 21:49:01
Rankett

Εκανες την ερώτησή σου και έλαβες ώς απάντηση τα κάτωθι:

quote:

ΠΑΡΤΟ ΑΝΑΠΟΔΑ Rankett.

H κβαντική διακύμανση ΕΙΝΑΙ η δημιουργία και καταστροφή σωματιδίων ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ (VIRTUAL PARTICLES) και τα οποία ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗ ΜΗ-ΜΔΕΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΒΑΝΤΙΚΟΥ ΚΕΝΟΥ.

Επίσης η κβαντική διακύμανση του κενού είναι ΣΥΝΕΠΕΙΑ της Αρχής της Απροσδιοριστίας και όχι ότι απλά ότι η εν λόγω αρχή επιτρέπει στις διακυμάνσεις αυτές να υπάρχουν.

Τα εικονικά σωματίδια δεν ενοχλούν κανέναν Φυσικό ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Ο μικρός χρόνος ζωής αυτών των σωματιδίων εκτοξεύει την απροσδιοριστία στην τιμή της ενέργειας οπότε όση ενέργεια και να χρειάζονται αυτά τα εικονικά σωματίδια (είτε λόγω δημιουργίας του ζεύγους είτε λόγω κινητικής ενέργειας) ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ.

Η επιστήμη της Φυσικής δεν είναι δογματική.

Δογματικοί είναι οι φορείς της (φυσικοί),όχι όλοι βέβαια.

Θεωρώ ότι υπάρχουν δύο είδη φυσικών.Οι δογματικοί και οι ελέυθεροι "καταναλωτές" γνώσης.

Εκανες δύο πολύ στοχευμένες ερωτήσεις στον Panos T,προφανώς ήθελες να αναδείξεις τι απο τα δύο ισχύει,για αυτόν.Ισως έχεις κι εσυ την απορία << Πώς είναι δυνατόν ένας φυσικός,να είναι ένθερμος οπαδός θρησκείας ? >>.

Επειδή δεν προσφέρω τον ώμο μου για κλάματα ,θα σχολιάσω την απάντησή του.

Οσα αναφέρει στην απάντησή του ο Πάνος είναι μισές αλήθεις,δογματικές φυσικά,επειδή αγνοούν όλες τις υπόλοιπες σχετικές με το θέμα θεωρίες.
Τι εννοώ:

Επειδή προέλευση της μάζας είναι ουσιαστικά ακόμη ανεξιχνίαστη,έχουν προταθεί διάφορες θεωρίες με επικρατέστερες αυτη του πεδίου Higgs και αυτη των κβαντικών διακυμάνσεων.

Ας δούμε την δεύτερη.

Θα μπορούσαν κάλλιστα,οι κβαντικές διακυμάνσεις του κενού,να ευθύνονται,για την δημιουργία σωματιδίων (και κατ'επέκταση,ύλης),ταα οποία είναι παράγωγα,των ηλεκτρομαγνητικών αντιδράσεων που παραμένουν σε κάθε άκρη του σύμπαντος,δημιουργώντας την χαμηλότερη ενεργειακή κατάσταση του χωροχρόνου.

Με άλλα λόγια το ίδιο το κβαντικό κενό,ή το πεδίο μηδενικού σημείου.

Εκεί δημιουργούνται εικονικά φωτόνια,κάτι σαν "αχλη" ή "απόηχος" άλλων γεγονότων.

Ποιά είναι τα γεγονότα αυτά:

Είναι η δημιουργία ζευγών ηλεκτρονίων-ποζιτρονίων (ύλης-αντιύλης),με διάρκεια ημιζωής ελάχιστη,που ξεπετάγεται απο το πουθενά.

Δεν είναι δυνατόν να επαληθευθεί αυτο πειραματικά,αλλά μπορεί να μετρηθεί με διάφορους τρόπους,δεν είναι του παρόντος.

Σημασία έχει,ότι καταστρατηγούνται οι θερμοδυναμικοί νόμοι,έστω και για λίγο.Το άν επηρρεάζει αυτο ή όχι τους φυσικούς,εξαρτάται απο την κατηγορία που ανήκουν.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

05/10/2012, 23:01:57
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

Δεν είναι δυνατόν να επαληθευθεί αυτο πειραματικά,αλλά μπορεί να μετρηθεί με διάφορους τρόπους,δεν είναι του παρόντος.

Αλήθεια?
Για κοίτα λίγο από Fermilab

http://www.fnal.gov/pub/inquiring/questions/virtual_particles.html

quote:

Σημασία έχει,ότι καταστρατηγούνται οι θερμοδυναμικοί νόμοι,έστω και για λίγο.Το άν επηρρεάζει αυτο ή όχι τους φυσικούς,εξαρτάται απο την κατηγορία που ανήκουν.

Το "έστω και για λίγο" θα το πόσταρα πρώτος αν το είχα διαβάσει/δει/ακούσει κάπου εκτός από εσένα τον Rankett και τον Κηφέα.

Επειδή άνθρωποι είμαστε και μπορεί να κάνω λάθος δώσε ένα paper/σύγγραμμα/link από Φυσικούς που ανήκουν στην "καλή" κατηγορία κατ'εσέ και να επιβεβαιώνουν αυτά που λέτε.

Μέχρι τότε δες αυτό.

http://math.ucr.edu/home/baez/physics/Quantum/virtual_particles.html

Ερευνάτε τας Γραφάς

05/10/2012, 23:11:58
quote:

PanosT

Σέβομαι τις πεποιθήσεις -θρησκευτικές ή άλλες- όλων των έμβιων. Αν ειλικρινά το ύφος μου δεν θεωρείς οτι σε προσβάλει με οποιοδήποτε τρόπο, απάντησέ μου σε μερικές ερωτήσεις:

1. Ποιός είναι ακριβώς ο Θεός σου?
2. Η επιστημονική σου αναζήτηση ποιά σχέση έχει μέσα σου με αυτόν?
3. Ποιός ο ρόλος του σε αυτό που αποκαλούμε Κόσμος?
4. Ποιός ο ρόλος της ζωής στο Κόσμος?

Δεν σου ζητώ να μου αποδείξεις οτιδήποτε. Απλώς προσπαθώ να καταλάβω τί και γιατί πιστεύεις.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

DSM έπεσες σε κίνηση...

Για όλα αυτά που με ρωτάς έχω ήδη τοποθετηθεί σε διάφορα threads με τελευταίο αυτό

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2575&whichpage=38

Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και ερευνώ όσες περισσότερες "γραφές" μπορώ για να προσεγγίσω πολύπλευρα τη ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.

Ερευνάτε τας Γραφάς