ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Όταν η αθεία γίνεται μισαλλοδοξία. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Όταν η αθεία γίνεται μισαλλοδοξία. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

WWalker11 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
13/09/2005, 09:29:57
quote:
WWalker:
«Όχι, ένα φραπέ μέτριο χωρίς γάλα με άδειο στομάχι διακρίνεις»

Εμ, γι’αυτό και η κατάσταση αυτή!!!

Μπα, τώρα πήρα κρακεράκια να 'χω να τρώω πριν τον φραπέ, οπότε μην φοβάσαι.

quote:

WWalker:
«Τις σχολιάζω όπου αυτό είναι χρήσιμο. Τώρα εσένα σε τι θα σε οφελήσουν; Αφού δεν πιστεύεις.»

Το θέμα είναι, ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΘΑ ΩΦΕΛΗΣΟΥΝ??

Σε πολλά.

quote:

Ο προσωπικός Θεός του χριστιανισμού, ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ. Η πειραματική απόδειξη ωστόσο είναι το μόνο βέβαιο όπλο στα χέρια των ανθρώπων.

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ SCHWABE, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΣΟΥ ΕΜΑΘΑ!!!!!!!!!!!!!!

quote:

Κάπου εδώ, εισέρχεται και ο παράγων της πίστης, που με σαφήνεια ξεκαθαρίζεις αγαπητέ ως στάση ζωής. Ή πιστεύεις ή δεν πιστεύεις. Η αποδέχεσαι ως δεδομένη την άφαντη πηγή του Όντος ή πορεύεσαι με τα λίγα σίγουρα πράγματα που σε έχει προικίσει η φύση.

Σωστά φίλτατε WWalker? Αυτό είναι το επιχείρημα σου ή έχασα κάτι?

Αν δεχτείς τον προσωπικό Θεό του δόγματος, τότε ξαφνικά εντοπίζεις απαντήσεις σε όλα τα μεταφυσικά ερωτήματα!! Η ευθύνη της αναζήτησης έχει πλέον έχει μετατεθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ!!!

Αν όμως δεν αποδεχτείς τον προσωπικό Θεό και όλη την εσχατολογική πραμάτεια που τον ακολουθεί , μπαίνεις σε ένα παιχνίδι αναζήτησης και αμφισβήτησης, το οποίο είναι φοβερό και επίπονο. Εδώ όμως, η ευθύνη πλέον ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ.

Και το "παιχνίδι" μέσα στον Χριστιανισμό είναι εξίσου επίπονο, ο αγώνας για να γίνεις αρεστός στον Θεό, και μάλιστα πολύ πιο επίπονος από το να νιώθεις πως ψάχνεις τον στόχο σου.

Για μένα σου έχω πει: αν εξαιρέσουμε το γεγονός της μεταστροφής μου, πιστεύω επειδή έτσι θα έχω στόχο στην ζωή μου.

quote:

Ποια από τις δυο στάσεις αρμόζει στο ανθρώπινο γένος, και με ποια από αυτές ιστορικά έχει συντελεστεί πρόοδος, είναι ηλίου φαεινότερο στην σκέψη του κλασικού Έλληνα (μιας και για Έλληνες μιλάμε): Θα αναζητήσω ελεύθερα και υπεύθυνα, δίχως δόγματα και «εξ αποκαλύψεως» λευκές επιταγές, με τις ομολογουμένως λίγες σίγουρες δυνάμεις της εμπειρίας και της λογικής.

Αναγνωρίζω ότι θα είναι δύσκολο και επίπονο, σε τίποτα συγκρίσιμο με τους «Παραδείσους» και τις «ανταμοιβές» του Προσωπικού Θεού-Τιμωρού, αλλά συνώνυμο της ζωής και της ύπαρξης.

Και για να μπερδευτείς σε λάθος μονοπάτια, οι Έλληνες ήταν πάντοτε ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

Αντιλαμβάνεσαι τώρα, περίπου, που έγκειται το όφελος?

Κάπου σε έχασα παραπάνω.

quote:

WWalker:
«Ήθελα να 'ξερα πόσο σε πρήζουν τα μικρά στο σπίτι και έρχεσαι γκαζωμένος στα esoterica κάθε φορά.»

Σπάνια όταν γράφω είμαι μόνος μου. Τα πάμε πρίμα!

ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ! ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΘΟΝΕΣ?

quote:

WWalker:
«Εγώ θεωρώ πως είσαι ανθέλληνας σιωνιστής μισαλλόδοξος εωσφοριστής που σκοπό έχει να προωθήσει τα ιμπεριαλιστικά καπιταλιστικά σχέδια της Νέας Τάξης, πάνω στα συντρίμια των συμφερόντων του προλεταρίου και της εργατιάς, μετατρέποντας κάθε χώρα σε προτεκτοράτο.»

Εεεεεπ!!!! Ξέχασες το…….ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ!!!!!

Όχι αντίχριστος δεν είσαι, γιατί αντίχριστος είναι ο γείτονάς μου.

13/09/2005, 09:33:06
quote:
Φιλε WWalker αν εσυ σημερα ειχες τη δυνατοτητα να μπεις μεσα στη βουλη και να παρεις στο κυνηγι ολους αυτους που τοσα χροννια σε κοροιδευουνε και σε ληστευουνε θα το εκανες?
Οταν λεω να μπορουσες εννοω να ειχες την εξουσια.

Φαντασου λοιπον ολους αυτους τους ανθρωπους που τοτε υποφερανε απο την Εκκλησια την αντιδραση τους.

ΚΑι οταν λεω υποφερανε εννοω οπως εμεις σημερα που ο κοσμος πειναει και οι ρασοφοροι τριγυρνανε με αυτοκινηταρες και μεσα στη χλιδη.
Και θα μου πεις μονο αυτοι το κανουνε?
Οχι, αλλα αυτοι θα πρεπει να ειχανε σημαια την ταπεινοτητα.
και οταν ο λαος βλεπει αυτα τα πραγματα τοτε ειναι φυσικο να αντιδρα ετσι.

Βεβαια κανεις δεν λεει οτι θα πρεπεινα σκοτωσουμε ολους τους παπαδες οπως κανανε στη Ρωσια αλλα οταν οποιος και να ειναι αυτος σε προκαλει με τη συμπεριφορα του τοτε ηα ντιδραση σου οταν θα εχεις την ευκαρια θα ειναι αναλογη της προκλησεως του.

Και μην ξεχνας οτι δεν ειναι η πρωτη φορα.
Να σου θυμισω τι εγινε την περιοδο της Γαλλικης επαναστασης που τοτε οι ρασοφοροι περασανε τα ιδια αλλα επετρεψε μου να δικαιολογησω απολυτα το τοτε πληθος μιας και ο μεσαιωνας που εφερε ο χριστιανισμος και οι οπαδοι του ητανε κατι αναλογο με την αντιδραση του λαου τοτε.
Να μην ξεχναμε την πυρα και πολλες αλλες μεθοδους που χρησιμοποιοησανε οι αντιπροσωποι του θεου εδω στη γη για να κυριαρχησουνε.

Οσον αφορα αυτα που σου λεει ο Σβαμπε καταλαβαινω την αγανακτηση του μιας και βλεπουμε δυστηχως παντα ο θυτης να προσπαθει να βγει θυμα.
Δηλαδη μια ζωη μιαλμε για τις διωγμες των χριστιανων αλλα κανεις δεν μιλαει για τις διωγμες που εκαναν οι ιδιοι οι Χριστιανοι και οποιος μιλαγε γι αυτα καποτε τον βγαζανε τρελο αλλα πλεον ειναι αδυνατο γιατι η ιστορια τους επαληθευει.

Ρε Tyanea, ωραία καταλαβαίνω τι ακριβώς θες να πεις, αλλά αυτό το πράγμα εκτονώνεται μέσα στο πρώτα δέκα χρόνια. Εδώ μιλάμε από το 19 ως το 22 έγιναν ΟΙ σφαγές, η Εκκλησία πνίγηκε στο αίμα, και παρ'όλα αυτά δεν ικανοποιήθηκε η εκδικητικότητά τους για ανταπόδωση; Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο για παράδειγμα, ε μην μου πεις ότι οι διωγμοί εκεί δικαιολογούνται από ανταποδοτικότητα;

TyaneasΜέλος
13/09/2005, 09:50:41
Φιλε μου δεν ειναι η αθεια το προβλημα αλλα η προσκοληση σε ενα δογμα.
Δεν βλεπεις αυτη την στιγμη τους Ισλαμιστες τι κανουν?
Οσα χροννια και αν περασουν και αν ακομα υπαρξει ειρηνη αυτοι θα εχουνε την ιδια αποψη.
Θα θεωρουνε εσενα και εμενα που πιστευουμε σε διαφορετικες θεωριες απο αυτους,απιστους.

Ακριβως το ιδιο εκανα και οι Χριστιανοι στο Βυζαντιο και στο Μεσσαιωνα ακομα και στις σταυροφοριες.
Εκει δεν σου φαινεται παραξενο που οι εκκαθαρισεις κρατησανε δεκαετις για να μην σου πω αιωνες και σου φαινεται παραξενο τα 3χροννια?

Εσυ τι πιστευεις δηλαδη οτι αν αυτη τη στιγμη η Ελλαδικη Εκκλησια ειχε την εξουσια δεν θα εστελνε στη πυρα ολους τους ανθρωπους με τις ιδεες του Σβαμπε οι δεν θα κυνηγουσε ολα αυτα τα θρυσκευτικα ιδρυματα που υπαρχουνε στη χωρα μας οι τις φιλοσοφικες στοες?

Και οχι μονο η Ελλαδικη Εκκλησια αλλα και ο Παππισμος θα εκανε το ιδιο σε ολη την Ευρωπη και τον κοσμο.

Το προβλημα ειναι η προσκοληση σε ενα δογμα και η μη ανεκτικοτητα στη θεωρια και την ιδεολογια του αλλου.

«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε

13/09/2005, 11:30:57
quote:
Φιλε μου δεν ειναι η αθεια το προβλημα αλλα η προσκοληση σε ενα δογμα.
Δεν βλεπεις αυτη την στιγμη τους Ισλαμιστες τι κανουν?
Οσα χροννια και αν περασουν και αν ακομα υπαρξει ειρηνη αυτοι θα εχουνε την ιδια αποψη.
Θα θεωρουνε εσενα και εμενα που πιστευουμε σε διαφορετικες θεωριες απο αυτους,απιστους.

Ωραία, και τι έγινε; Ας μας θεωρούν. Και ο μπακάλης μπορεί να με θεωρεί απατεώνα και λωποδύτη, εγώ θα πρέπει να κάνω την μούρη κρέας; Και τι να κάνουμε δηλαδή, να τους κάνουμε όλους ίδιους για να μην τσακώνονται; Με την ίδια λογική, και η εθνικότητα θα πρέπει να πολεμηθεί. Να τα κάνουμε όλα κουβάρι, να μοιάζουν.

quote:
Ακριβως το ιδιο εκανα και οι Χριστιανοι στο Βυζαντιο και στο Μεσσαιωνα ακομα και στις σταυροφοριες.
Εκει δεν σου φαινεται παραξενο που οι εκκαθαρισεις κρατησανε δεκαετις για να μην σου πω αιωνες και σου φαινεται παραξενο τα 3χροννια?

Ποια τρια χρόνια; Οι διωγμοί τέλειωσαν το '90 παρά όταν ο Γκορμπατσώφ άρχισε τις περεστρόικες, με 27 εκαττομύρια συνολικά μέσα σε αυτά τα 70 χρόνια νεκρούς, φυλακισμένους εξόριστους ως αντικαθεστωτικούς ή αντεπαναστάτες. Και οι περισσότεροι ως "αντεπαναστάτες" ήταν Χριστιανοί...

Και βέβαια όλα αυτά αποσιωπήθηκαν γιατί το καθεστώς ήταν πανίσχυρο.

Ότι έκαναν οι Χριστιανοί από φανατισμό ή οι Μουσουλμάνοι επίσης από φανατισμό κάπου 1700 χρόνια τώρα, το έκαναν οι άθεοι πάνω στην Σοβιετική επίσης από φανατισμό μέσα σε 70 χρόνια μαζεμένα.

quote:

Εσυ τι πιστευεις δηλαδη οτι αν αυτη τη στιγμη η Ελλαδικη Εκκλησια ειχε την εξουσια δεν θα εστελνε στη πυρα ολους τους ανθρωπους με τις ιδεες του Σβαμπε οι δεν θα κυνηγουσε ολα αυτα τα θρυσκευτικα ιδρυματα που υπαρχουνε στη χωρα μας οι τις φιλοσοφικες στοες?

Και οχι μονο η Ελλαδικη Εκκλησια αλλα και ο Παππισμος θα εκανε το ιδιο σε ολη την Ευρωπη και τον κοσμο.

Το προβλημα ειναι η προσκοληση σε ενα δογμα και η μη ανεκτικοτητα στη θεωρια και την ιδεολογια του αλλου.

Το πρόβλημα είναι ο φανατισμός. Το δόγμα μου δεν μου επιβάλλει να κάψω κανέναν, ούτε να στον σκοτώσω ούτε καν να του κόψω μπάτσα. Αντίθετα, μου επιβάλλει να ΜΗΝ κάνω κάτι τέτοιο.
Τώρα για τις Εκκλησίες, τι να σου πω... καθετί με υπερβολική εξουσία ξεφεύγει.
Για την ανεκτικότητα, πρώτος ο Χριστός δεν είπε "αγάπα τον Πλησίον σου όπως τον εαυτόν σου", οπότε και πάλι δεν ενοχλούμε κανέναν.

Δεν προσπαθώ να πω ότι εμείς οι Χριστιανοί είμαστε οι καλοί και οι άθεοι της Σοβιετικής είναι οι κακοί, προσπαθώ να πω ότι η μισαλλοδοξία δεν αναγνωρίζει θρησκεία.

14/09/2005, 00:32:12
WWalker:
«Μπα, τώρα πήρα κρακεράκια να 'χω να τρώω πριν τον φραπέ, οπότε μην φοβάσαι.»

Αργείς φίλτατε, αργείς χαρακτηριστικά!

WWalker:
«ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ SCHWABE, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΣΟΥ ΕΜΑΘΑ!!!»

Λες ε? Δεν το σκέφτηκα, αλλά……θα το σκεφτώ τώρα που το λες!!

WWalker:
«Και το "παιχνίδι" μέσα στον Χριστιανισμό είναι εξίσου επίπονο, ο αγώνας για να γίνεις αρεστός στον Θεό, και μάλιστα πολύ πιο επίπονος από το να νιώθεις πως ψάχνεις τον στόχο σου.»

Άσε τις μπαρούφες φίλτατε.

Δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι στον χριστιανισμό. Όλα σου παραδίδονται έτοιμα για μάσημα! Το κάθε ερώτημα το έχουνε «λύσει» για σένα άλλοι, όπως οι «Πατεράδες» και οι «Άγιοι»! Αρκεί μονάχα να επαναλαμβάνεις τα όσα σου παραδίδουνε μέσα σε λίγες αράδες, να μουρμουρίζεις καμία προσευχή με «ταπεινούς» και «αμαρτωλούς», ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤ’ΕΥΧΗ!

Το να γνωρίζεις ΑΚΡΙΒΩΣ το τι πρέπει να κάνεις ώστε να γίνεις αρεστός στον Κύριο σου, δεν αποτελεί επίπονη διαδικασία αλλά ΤΥΦΛΗ ΥΠΟΤΑΓΗ.

Λες που λες κάτι για τον Θεό σου, προσπάθησε τουλάχιστον να είσαι ειλικρινής.

WWalker:
«Για μένα σου έχω πει: αν εξαιρέσουμε το γεγονός της μεταστροφής μου, πιστεύω επειδή έτσι θα έχω στόχο στην ζωή μου.»

Να μια ειλικρινή σου θέση! Μπράβο!

Ωστόσο, για να έχουμε στόχο στην ζωή μας, δεν χρειάζονται «Μεσσίες» και «κρινάκια». Ο Χριστός, είμαστε ΕΜΕΙΣ.

WWalker:
«Κάπου σε έχασα παραπάνω.»

Δεν προσπαθείς, δεν προσπαθείς…….

WWalker:
«ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ! ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΘΟΝΕΣ?»

Κανένα πρόβλημα φίλτατε, κανένα απολύτως! Υπομονή χρειάζεται η ζωή, υπομονή και πίστη στον στόχο. Να θυμάσαι: είσαι αυτό που πιστεύεις ότι είσαι είτε αυτό που πιστεύεις ότι αξίζεις να είσαι.

14/09/2005, 11:00:30
quote:
WWalker:
«Μπα, τώρα πήρα κρακεράκια να 'χω να τρώω πριν τον φραπέ, οπότε μην φοβάσαι.»

Αργείς φίλτατε, αργείς χαρακτηριστικά!

http://www.slowfood.com/

Γράψου και συ!

quote:

WWalker:
«ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ SCHWABE, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΣΟΥ ΕΜΑΘΑ!!!»

Λες ε? Δεν το σκέφτηκα, αλλά……θα το σκεφτώ τώρα που το λες!!

Μη μου στενοχωριέσαι εσύ!

quote:

Άσε τις μπαρούφες φίλτατε.

Εδώ είναι το πολύ το πράγμα:

http://www.anorimoi.com/

quote:

Δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι στον χριστιανισμό. Όλα σου παραδίδονται έτοιμα για μάσημα! Το κάθε ερώτημα το έχουνε «λύσει» για σένα άλλοι, όπως οι «Πατεράδες» και οι «Άγιοι»! Αρκεί μονάχα να επαναλαμβάνεις τα όσα σου παραδίδουνε μέσα σε λίγες αράδες, να μουρμουρίζεις καμία προσευχή με «ταπεινούς» και «αμαρτωλούς», ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤ’ΕΥΧΗ!

Το να γνωρίζεις ΑΚΡΙΒΩΣ το τι πρέπει να κάνεις ώστε να γίνεις αρεστός στον Κύριο σου, δεν αποτελεί επίπονη διαδικασία αλλά ΤΥΦΛΗ ΥΠΟΤΑΓΗ.

Λες που λες κάτι για τον Θεό σου, προσπάθησε τουλάχιστον να είσαι ειλικρινής.

Για πες τα και δω αυτά:
http://www.orthodoxchristianity.net/forum/

quote:

WWalker:
«Για μένα σου έχω πει: αν εξαιρέσουμε το γεγονός της μεταστροφής μου, πιστεύω επειδή έτσι θα έχω στόχο στην ζωή μου.»

Να μια ειλικρινή σου θέση! Μπράβο!

Ωστόσο, για να έχουμε στόχο στην ζωή μας, δεν χρειάζονται «Μεσσίες» και «κρινάκια». Ο Χριστός, είμαστε ΕΜΕΙΣ.

Όλα τα λεφτά είναι αυτό:

Λες να 'μαι και γω σύντροφος; Πολύ download κάνω βρε παιδί μου!

quote:
WWalker:
«Κάπου σε έχασα παραπάνω.»

Δεν προσπαθείς, δεν προσπαθείς…….

Ούτε και συ να μου διασαφηνίσεις τι γράφεις. Κάνε έναν κόπο ντε!

quote:

WWalker:
«ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ! ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΘΟΝΕΣ?»

Κανένα πρόβλημα φίλτατε, κανένα απολύτως! Υπομονή χρειάζεται η ζωή, υπομονή και πίστη στον στόχο. Να θυμάσαι: είσαι αυτό που πιστεύεις ότι είσαι είτε αυτό που πιστεύεις ότι αξίζεις να είσαι.

http://www.google.com.gr/search?hl=el&q=failure&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7&meta=

Πρώτο αποτέλεσμα. Αυτό τα λέει όλα!

15/09/2005, 01:16:52
Φίλτατε WWalker,

εκτός από κουραστικός, έγινες και βαρετός.

Οι……..«απαντήσεις» σου στα όσα έχω ρωτήσει είναι οι εξής:

Α) http://www.slowfood.com/ (βρε για δες που περνάει ο άνθρωπος τον χρόνο του…)

Β) http://www.anorimoi.com/ (ουδέν σχόλιο!)

Γ) http://www.orthodoxchristianity.net/forum/ (αλήθεια, ΔΙΚΑ ΣΟΥ λόγια έχεις ποτέ??)

Κατόπιν τούτου…..τρεις λαλούν και δυο χορεύουνε!!!

15/09/2005, 13:08:54
quote:
Φίλτατε WWalker,

εκτός από κουραστικός, έγινες και βαρετός.

Εμ πως θα το πάρεις χαμπάρι να με αφήσεις ήσυχο;

quote:

Οι……..«απαντήσεις» σου στα όσα έχω ρωτήσει είναι οι εξής:

Α) http://www.slowfood.com/ (βρε για δες που περνάει ο άνθρωπος τον χρόνο του…)

Β) http://www.anorimoi.com/ (ουδέν σχόλιο!)

Γ) http://www.orthodoxchristianity.net/forum/ (αλήθεια, ΔΙΚΑ ΣΟΥ λόγια έχεις ποτέ??)

Κατόπιν τούτου…..τρεις λαλούν και δυο χορεύουνε!!!

Έλα αγορίνα μου εσύ, μην φοβάσαι, τώρα θα κάνουμε μεγάλες αποκαλύψεις:

http://www.danasoft.com/sig-gre.jpg

15/09/2005, 16:11:32
WWalker:
«Εμ πως θα το πάρεις χαμπάρι να με αφήσεις ήσυχο;»

Έγινες βαρετός ως παρουσία. Είπαμε, την χάρη δεν θα σου την κάνω!

WWalker:
«Έλα αγορίνα μου εσύ, μην φοβάσαι, τώρα θα κάνουμε μεγάλες αποκαλύψεις:»

Βρε, ξέχασες τον αγαπημένο σας Απολογητή!!!

15/09/2005, 16:48:29
quote:
WWalker:
«Εμ πως θα το πάρεις χαμπάρι να με αφήσεις ήσυχο;»

Έγινες βαρετός ως παρουσία.

Μπράβο ρε εσχατολάγνε! Το βρήκες!

quote:

Είπαμε, την χάρη δεν θα σου την κάνω!

Trolling δηλαδή;

16/09/2005, 00:52:57
WWalker:
«Trolling δηλαδή;»

Πες το όπως θες βρε! Εδώ θα τα χαλάσουμε??