ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ ΞΑΝΑ ! ! ! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ ΞΑΝΑ ! ! ! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

-sonap-60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
coachΝέο Μέλος
24/03/2004, 14:46:18
nai gia to idio shmeio sou lew sonap.to kalo einai oti menw konta sthn pentelh(xalandri}kai thn episkeftomai thn perioxh syxna.xairetw pros to paron 8a ksanampw to vradaki...

oneiric1Μέλος
24/03/2004, 15:45:50
Πάνο, η παρουσία μου εδώ είναι διαρκής. Απλά αρκετές φορές μόνο διαβάζω και δεν γράφω γιατί δεν έχω γνώσεις πάνω στο θέμα, εκτός του ότι μ’ ενδιαφέρει.

Ευχαριστώ για τις λεπτομέρειες και ναι, είναι πράγματι πολύ περίεργο να υπάρχει αυτός ο σταυρός εκεί πάντα!!! Εσένα, που τον είδες, ποια είναι η άποψή σου? Ότι κάποιος, ας πούμε, πάει εκεί και τον φτιάχνει ώστε να υπάρχει πάντα....?

~ Ειρήνη ~
~ Love is the only truth ~

-sonap-Μέλος
24/03/2004, 16:07:27
Κοιτα πιστευω πως καποιος οι καποιοι φροντιζουν να διατηρουν το σταυρο αυτο.Το γιατι δεν το ξερω,ισως ειναι σημαδι για αναγνωριση του δρομου η ενα σημειο με ενεργεια.Αν ηταν απλα ο Χριστιανικος σταυρος δεν θα τον εβαζαν μεσα στη μεση και σε μερος που πατιεται αλλα σε τοιχο η εστω βραχο,ετσι δεν ειναι?Κατι πρεπει να σημαινει πιος ξερει τι και ποσο σημαντικο ειναι αυτο για να τον διατηρουν σε αυτη την κατασταση συνεχως!Δεν εψαξα τριγυρω για να πω την αληθεια μηπως βρω κατι ,καμια μυστικη εισοδο πχ αλλα θελω να ψαξω συντομα!

"..την ωρα της δυστυχιας μην απελπιζεσαι..σκεψου πως απο μαυρα συννεφα πεφτει κρυσταλινη βροχη.."

-sonap-Μέλος
27/03/2004, 12:10:49
Χαιρετω τα μελη αυτου του φορουμ!

Θελω να σας πω κατι που συνηδειτοποιησα οτι συμβαινει χτες το βραδυ!

Για λογους διευκολυνσης τον τελευταιο μηνα μενω στο σπιτι ενος φιλου με τον οποιο ειχαμε επισκεφθει τη σπηλια πολλες φορες.Ειναι επισης το παιδι που χτυπησε το κεφαλι του μετα την τελευταια μας βολτα εκει.

Διαπιστωσαμε λοιπον πως την τελευταια εβδομαδα,ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ τα οποια μας ειναι αναγκαι σε συγκεκριμενες στιγμες και τα βρισκουμε μετα απο λιγο σε αλλα σημεια χωρις να τα εχει πειραξει κανεις απο εμας.Μιλαμε να χανονται σε βαθμο"παιρνω ενα cd και το ακουμπαω στο τραπεζι,γυριζω σε 1 δευτερολεπτο και δεν ειναι εκει!!!!!!!!! και αφου το ψαχνω στο τελος το βρισκω σε αλλο δωματιο!Χασαμε με αυτο τον τροπο και τα βρηκαμε αλλου 4 αντικειμενα!Κανεις αλλος δεν υπαρχει στο σπιτι εκτος απο εμας και δεν κανουμε πλακα ο ενας στον αλλο γιατι οποτε συνεβει αυτο κανεις απο τους δυο δεν ειχε κουνηθει!Απιστευτο.Ξερω βεβαια οτι κατι παιζει μαζι μας και σαφως αυτο το κατι μαλλον κουβαληθικε απο τη σπηλια αλλα δεν ειναι ευπροσδεκτο στο σπιτι..πως να το διωξουμε αραγε???Ειναι τρομαχτικο μεν αλλα εκνευριστικο δε!Δεν ξερω αν σας εχει τυχει ποτε,εμενα πρωτη φορα και δεν υπαρχει καμια λογικη εξηγηση

"..την ωρα της δυστυχιας μην απελπιζεσαι..σκεψου πως απο μαυρα συννεφα πεφτει κρυσταλινη βροχη.."

28/03/2004, 04:43:32
quote:

...και διαπιστωσα οτι πραγματι ο δρομος φαινεται ανηφορικος και το αμαξι κινειται μονο του για μερικα μετρα αντιθετα!

φιλε μου, το φαινομενο δεν εχει σταθερη ενταση

την πρωτη φορα που δοκιμασα με ενα φορτηγακι ford, επιταχυνθηκε τοσο πολυ το αυτοκινητο που ανεβηκε 5-6 μετρα τουλαχιστον στην ανηφορα στο τελος της ευθειας - εκανε ολη την διαδρομη (ποσο ναναι, καμμια εκατοστη μετρα?) επιταχυνοντας σταθερα

για επιβεβαιωση τις επομενες ημερες, οπου ευρισκα κατηφορα με μικρη κλιση εσβυνα τη μηχανη και δοκιμαζα την επιταχυνση - σε διαβεβαιω πως σε διαπιστωμενες κατηφορες δεν κουνιοταν καθολου γιατι ειναι βαρυ οχημα

σε αλλες δοκιμες μου στην Πεντελη, αλλοτε τσουλουσε για λιγα μετρα, κι αλλοτε σχεδον καθολου - παντα ξεκινωντας απο το ιδιο σημειο κοντα στην πηγη

υποψιαζομαι πως τις ημερες που τα αυτοκινητα επιταχυνουν πολυ, βρισκονται σε εξαρση και ολα τα αλλα φαινομενα που συμβαινουν στην σπηλια ή οπου αλλου στο βουνο

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

28/03/2004, 04:53:44
quote:

Αναφέρομαι στην τελευταία μου επίσκεψη στη σπηλιά βεβαια η οποία ηταν αρκετά διαφορετική απο τις αλλες φορες.

Ενα περιεργο αισθημα μας διακατειχε,αισθημα κακο.Ειμασταν αναμφιβολα ανεπιθυμητοι αλλα και ...μονοι!'

Μπήκαμε παντως μεσα οπως παντα και μειναμε για λιγα λεπτα γιατι ολοι νιωθαμε πως δεν μας σηκωνει και πολυ το κλιμα.Ποτε ξανα δεν ενιωσα ετσι εκει και τωρα αρχισα να καταλαβαινω καποιες αλλες μαρτυριες που απλα ειχα ακουσει.

Τι να πω,πολλα γεγονοτα μαζι για να ειναι συμπτωση...

Την περασμενη κυριακη,πηγαν καποιοι γνωστοι μου και ενιωθαν κι αυτοι ανεπιθυμιτοι γι αυτο σας συμβουλευω: ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!

Μαλον επαληθευτικε αυτο που ειχα καταλαβει πως αντιδραει σε συγκεκριμενους ανθρωπους και σε συγκεκριμενες περιοδους

τα φαινομενα δεν ειναι σταθερα οπως διαπιστωσες και ο ιδιος

αν και χρονια τωρα παω στον Μαραθωνα που εχουν εξοχικο οι γονεις μου διασχιζοντας την Πεντελη, ποτε δεν μου ειχε συμβει τιποτα, με εξαιρεση τον περιφημο δρομο

μεχρι που καποια μερα βιωσα μια εμπειρια που με αφησε αφωνο και με παρα πολλα ερωτηματικα

εχω καταληξει πως κατι ηθελε να με απομακρυνει απο την περιοχη και για να το πετυχει επηρεασε την αντιληψη μου, οπως και της συντροφου μου

ριξε μια ματια εδω και θα καταλαβεις τι εννοω

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3522

νασαι καλα, και ευχαριστω για τις φωτογραφιες που μοιραζεσαι μαζι μας

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

-sonap-Μέλος
29/03/2004, 10:25:36
Αγαπητοι φιλοι καλημέρα!

jonniebegood σε ευχαριστω!Συμφωνω...Να σου πω επισης πως εχω διαβασει απο την πρωτη στιγμη το τοπικ στο οποιο με παραπεμπεις και εμεινα αφωνος με τα γραφομενα σου!

Θελω να τονισω προς οσους διαβαζουν τα διαφορα τοπικ εδω μεσα σχετικα με τη σπηλια...μην ακουτε τους γνωστους "περιεργους" που ξημερο-βραδυαζονται εκει πανω,οτι δεν υπαρχει κανενας κινδυνος και ο τοπος δεν ειναι σατανικος.Ο τοπος μπορει να μην ειναι σατανικος αλλα δεν παυει να ειναι εξαιρετικα επικινδυνος φυσικα και μεταφυσικα.Δεν ειναι τυχαιες τοσες μαρτυριες τοσων χρονων και τοσες εξαφανισεις!Αφηστε αυτους που ειναι υπερανω των κοινων ανθρωπων να βγαζουν το ψωνιο τους εκει και να σας μεταφερουν αμασητη τροφη,ειναι προτιμοτερο απο το να διαπιστωσετε μονοι σας την αληθεια.

Εχω μια απορια...καποιοι δεν πιστευουν στο Θεο ουτε και στον Εξω απο εδω,αλλα εχουν για ψηφιακη υπογραφη προτασεις που χρησιμοποιουν αυτες τις λεξεις...μας δουλευουν?

XDΜέλος
31/03/2004, 09:00:58
quote:

Καλημέρα σε όσους αναγνώστες αλλα και συμμετέχοντες εχουν απομείνει!

Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω τον Admin που έβαλε υδατογράφημα με το ψευδόνυμό μου στις φωτογραφίες μου!Ξαφνιάστικα ευχάριστα μόλις το είδα!

Δεν ξέρω αν πρεπει να θεωρησω τον εαυτό μου τυχερό ή ατυχο τις τελευταίες δυο εβδομάδες.Αναφέρομαι στην τελευταία μου επίσκεψη στη σπηλιά βεβαια η οποία ηταν αρκετά διαφορετική απο τις αλλες φορες.

Την επισκευτικα πριν 2 Κυριακες μαζι με 3 μελη παρεα.Αρκετα καλός ο καιρος αλλα στην περιοχη, ψυχη...

Ενα περιεργο αισθημα μας διακατειχε,αισθημα κακο.Ειμασταν αναμφιβολα ανεπιθυμητοι αλλα και ...μονοι!'

Μπήκαμε παντως μεσα οπως παντα και μειναμε για λιγα λεπτα γιατι ολοι νιωθαμε πως δεν μας σηκωνει και πολυ το κλιμα.Ποτε ξανα δεν ενιωσα ετσι εκει και τωρα αρχισα να καταλαβαινω καποιες αλλες μαρτυριες που απλα ειχα ακουσει.

Βγαίνοντας απο το χωρο της σπηλιάς και ενω ειμαστε στην εισοδο,ρωταω την παρεα μου"να ερθουμε ξανα αφου δουμε και τα τουνελ?" και ακουμε ολοι μια πεμπτη φωνη να λεει "να ερθετε" πολυ καθαρα!Δεν υπηρχε ανθρωπος ουτε μεσα στα εκκλησακια,ουτε τριγυρω..

Φευγουμε τρομαγμενοι αλλα αφηνοντας ασχολιαστο το περιστατικο και παμε να δουμε τα τουνελ...επειδη ομως ηρθαν και καποιοι αλλοι επισκεπτες προς τη σπηλια και φευγοντας εμεις τους ειδαμε να μπαινουν,αποφασιασμε να ξαναγυρισουμε μετα τα τουνελ αφου θα ειχαμε και "παρεα"

Γυρισαμε αλλα δεν εγινε τιποτα,μαλιστα ηρθε κι αλλος κοσμος και φτασαμε να ειμαστε 10 ατομα εκει μεσα.Το προβλημα δεν ηταν αυτο ομως...

Την ιδια νυχτα ο ενας φιλος μας χτυπησε στη γωνια του καλοριφερ στο σπιτι του με πολυ περιεργο τροπο γιατι δεν σκονταψε αλλα επεσε!Ετρεχε στο νοσοκομειο με ποταμι το αιμα,με αξονικες και εξετασεις και μεχρι σημερα φοραει κολαρο.

Η αλλη κοπελα την ιδια νυχτα επαθε κολικο νεφρου με τοσο εντονο πονο που διπλωθηκε στη μεση του δρομου,εντελως ξαφνικα.Σημειωνω οτι υποφερει απο αυτη την παθηση και ποναει λιγο παντα αλλα εχει συγκεκριμενες περιοδους που το παθαινει και ΜΟΝΟ αν φαει καποια απαγορευμενα για αυτην φαγητα.Την ημερα εκεινη δεν ειχε φαει..

Η δευτερη κοπελα και εγω νιωθαμε μια ανεξηγητη θερμοτητα εγω το ποδι μου και αυτη στο χερι της ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ!!!Λες και τα ειχαμε πανω απο φλογα!!!Τι να πω,πολλα γεγονοτα μαζι για να ειναι συμπτωση...

Την περασμενη κυριακη,πηγαν καποιοι γνωστοι μου και ενιωθαν κι αυτοι ανεπιθυμιτοι γι αυτο σας συμβουλευω: ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!

Μαλον επαληθευτικε αυτο που ειχα καταλαβει πως αντιδραει σε συγκεκριμενους ανθρωπους και σε συγκεκριμενες περιοδους

Εχτες το βραδυ εμαθα απο εναν παππου 80 χρονων(παππους ενος φιλου) που δουλευε στα νταμαρια στην Πεντελη παλια πως κανεις δεν πλησιαζε τη σπηλια γιατι οταν εφτανες στην εισοδο(τοτε λεει δεν ειχε το χωμα που εχει τωρα και τον κατηφορικο δρομο αλλα ηταν αποτομα και κατευθειαν προς τις στοες) σε τραβαγε μεσα και σε ρουφαγαν οι στοες της.Μαλιστα μολις του ανεφερα τη σπηλια ταραχτηκε και αυτος και η συζηγος του και εκαναν σαν τρομαγμενοι.Φυσικα μας ειπαν να μην ξαναπαμε εκει!

Φιλικά sonap

Τώρα που το σκέφτομαι, στο κλασσικό βιβλίο του ΜΠΑΛΑΝΟΥ για την Σπηλιά υπάρχει μια έμμεση αναφορά για κάποιον που βίωσε έντονα αρνητικά συναισθήματα ύστερα από ένα παράξενο περιστατικό που συνέβη κατά την διανυκτέρευση του έξω από αυτήν αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν τόσο σοβαρό ώστε είχε συνέπειες για την περαιτέρω ζωή του! (περισσότερες λεπτομέρειες δεν παραθέτονται στο βιβλίο)

oneiric1Μέλος
31/03/2004, 12:17:22
Φίλε Πάνο,

Είναι όντως περίεργο φαινόμενο.

Ανεξάρτητα πάντως, αυτό είναι κάτι που κατά διαστήματα (δεν έχω ακόμα καταγράψει την συχνότητα) συμβαίνει και σε ‘μένα χωρίς να έχω επισκεφτεί ποτέ την σπηλιά. Και είναι απίστευτα εκνευριστικό. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα νομίζεις ότι «απλά» θα σου στρίψει!

~ Ειρήνη ~
~ Love is the only truth ~

-sonap-Μέλος
31/03/2004, 15:17:33
Αγαπητη oneiric...

Ουτε κι εγω εχω καταγραψει τη συχνοτητα γιατι δεν εχω ασχοληθει με αυτο το θεμα μια και μου συμβαινει για πρωτη φορα.Ομως δεν καταλαβαινω τι εννοεις,σου συμβαινουν περιεργα γεγονοτα ασχετα με τη σπηλια ή επειδη ασχολείσαι με τη σπηλια?Οπως και να εχει και στις δυο περιπτωσεις,ολα τα κακα συμβαινουν μαζι.Το λεει και η παροιμια...Δεν εχεις παει ποτε στη σπηλια?

26/10/2005, 22:04:48
quote:

GRIGORIANOS

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ Ή ΒΟΥΡΚΟΛΑΚΕΣ Ή ΒΟΥΚΟΛΑΚΕΣ Ή ΚΑΤΑΧΑΝΑΔΕΣ
ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΩ.

πρωτα απ ολα, καλα εκανες και εγραψες την γνωμη σου.

γιατι αναδεικνυεις την προελευση του λογοτεχνικου και κατ επεκταση κινηματογραφικου βρυκολακα - την λαογραφια!

quote:

quote:
---------------------------------------------------------------------
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΛΑΒΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΝ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΑΓΟΝΙΤΣΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥΣ

ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ.
ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ) ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ Ή ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΝΤΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ
ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ.

χαιρομαι που συμφωνουμε σε αυτο, γιατι το θεωρω βασικο!

σε ολα τα αλλα μπορουμε να διαφωνησουμε ελευθερα!

quote:

ΟΙ ΚΑΤΑΧΑΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΚΡΟΖΩΝΤΑΝΩΝ
ΜΕ ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΤΗΣ ΑΪΤΗΣ, ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΛΩΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
ΝΕΚΡΟΖΩΝΤΑΝΟΙ.

δεν ειναι η ιδια κατηγορια αδελφε.

τα ζομπι σκοτωθηκαν υποτιθεται απο τον μαγο που τα μετετρεψε σε ζομπι.

ομως η αληθεια ειναι οτι το ζομπι δεν πεθαινει για να γινει ζομπι - το αντιθετο, αν πεθανει, πεθανε.

το μυστικο κρυβεται στο συκωτι του τετροδοντα, ενα ειδος ψαριου που αποτελει βασικο συστατικο του "φιλτρου" του μαγου.

η τοξινη που περιεχει το συκωτι ενος μετριου ψαριου μπορει να στειλει αδιαβαστους αρκετους ανθρωπους, αλλα στην καταλληλη δοσολογια επιβραδυνει την αναπνοη και τους καρδιακους παλμους σε σημειο που να μη γινονται αντιληπτοι.

προκειται για νεκροφανεια.

το θυμα ειναι παραλυτο και θαβεται ζωντανο.

η μαγκια του μαγου εγκειται στο να μην τον σκοτωσει με μεγαλυτερη δοση (ολα αυτα τα κοκκαλα και τα ματζουνια δεν συντελουν μονο στο ντεκορ της υποβολης αλλα και αραιωνουν τον ξεραμενο τετροδοντα) και να τον ξεθαψει πριν πεθανει στ αληθεια απο ασφυξια.

απο κει και περα, αναλαμβανει η υποβολη του μαγου και η αμαθεια του θυματος ωστε να μετατραπει σε εναν καλο σκλαβο-εργατη.

πιθανον σε πολλες περιπτωσεις να προκαλουνται εγκεφαλικες βλαβες στα θυματα, λογω ανοξιας ή του ιδιου του δηλητηριου, και αυτα ειναι τα "αποχαυνωμενα" ζομπι που τριγυρνανε ασκοπα, και φυσικα ειναι εντελως αχρηστα στον μαγο.

quote:

ΟΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΑΝΙΑΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ
ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ.

ειναι γεγονος οτι οχι μονο η ελληνικη αλλα και η παγκοσμια λαογραφια αναφερει περιπτωσεις "βρυκολακων"

quote:

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ
ΤΑΦΕΙ ΕΚΕΙ ΜΗΝΕΣ Ή ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΩΜΑ
ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΖΕΣΤΟ, ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΡΥΟ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΕΝΑ
ΖΩΝΤΑΝΟ, ΕΝΩ ΣΥΝΗΘΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΑΤΟΣ ΥΓΡΑΣΙΑ.

υπαρχει και στο χωριο του πατερα μου μια περιπτωση, οπου ενας παππας που πεθανε δεν ειχε λιωσει καθολου, εμοιαζε στρουμπουλος, και ειχαν μεγαλωσει (δεν ξερω σε τι βαθμο) τα νυχια και τα μαλλια του.

αυτο ομως αν και σπανιο, εξηγειται επιστημονικα.

ακομη και τα νυχια και τα μαλλια που ουσιαστικα ειναι κερατινη ουσια, μπορει να συνεχισουν να μεγαλωνουν μετα τον θανατο για ενα διαστημα.

το οτι εμοιαζε "στρουμπουλος και ζωντανος" μπορουμε να το αποδωσουμε στο σοκ που ετρωγαν στη μαπα οι ανθρωποι οταν αντικρυζαν ενα αλιωτο πτωμα.

θα πρεπει να λαβουμε σοβαρα υποψη το γνωστικο επιπεδο εκεινων των εποχων και την επιροη της θρησκειας στον τροπο σκεψης των ανθρωπων, γιατι απο τοτε που η Φυση θεωρηθηκε "κακο" οι ανθρωποι αρχισαν να την φοβουνται και η φαντασια τους να οργιαζει.

ο λυκος εγινε πιθανος λυκανθρωπος, τα πνιγμενα απο αγριμια προβατα την εποχη που ανακαλυπταν ενα αλιωτο πτωμα αποδιδονταν στον βρυκολακα, κτλ, κτλ...

.

ανεφερες ομως κατι ενδιαφερον, που συνετελεσε στην διαδοση του μυθου των βρυκολακων ενω ειναι ασχετο μ αυτους, την εμφανιση νεκρων ατομων μετα τον θανατο τους.

τετοιες περιπτωσεις που συνεβησαν στην συγχρονη εποχη εχω καταγραψει και εγω προσωπικα απο ανθρωπους που τους γνωριζω και δεν ειναι παραμυθαδες ουτε φαντασιοπληκτοι.

ειδαν ανθρωπο μερες μετα τον θανατο του, και μαλιστα σε μια περιπτωση στην Κρητη, ο φιλος που ειδε τον πεθαμενο δεν γνωριζε οτι ειχε πεθανει.

γυριζε απ τα χωραφια το σουρουπο και συναντησε τον μπαρμπα ταδε στο χωριο, χαιρετηθηκαν φυσιολογικοτατα και προσπεραστηκαν.

οταν εφτασε στο σπιτι του, του ειπαν οτι ο μπαρμπα ταδε ειχε πεθανει πριν 3-4 ωρες.

αναλογες αναφορες υπαρχουν πολλες.

το αξιοπεριεργο ειναι οτι οι εμφανισεις συνεχιζονται και στην συγχρονη εποχη, ενω οι βρυκολακες επαψαν να εμφανιζονται ξαφνικα.

κατα την γνωμη μου οι βρυκολακες ειναι δημιουργημα της φαντασιας των ανθρωπων, αλλα το φαινομενο της εμφανισης νεκρων ατομων αξιζει περισσοτερο ψαξιμο, όποιος και να ειναι τελικα ο "μηχανισμος" του.

χαρηκα που ταπαμε, ειτε συμφωνησαμε ειτε διαφωνησαμε!

νασαι καλα!

.

α, τωρα το θυμηθηκα: τα αλιωτα πτωματα τα περιεχυναν με ασβεστη για να λιωσουν - αποτελεσματικη τακτικη που ακολουθουσαν και οι δολοφονοι την εποχης.

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

26/10/2005, 22:12:36

GRIGORIANOS
Μέλος 2ης Βαθμίδας

206 Μηνύματα Απεστάλη: 26/10/2005, 21:33:59
--------------------------------------------------------------------------------

ΦΙΛΕ JONNIEBEGOOD KΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ :

quote:
-----------------------------------------------------
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

ας μιλησουμε λοιπον για βρυκολακες αποψε!

γραφαμε σχεδον ταυτοχρονα, αν συνυπολογισεις την ηλικια μου και το εμενταλ που με βασανιζει...

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

ΕρεβοςΜέλος
27/10/2005, 01:46:02
GRIGORIANOS,νομιζω οτι αυτα που γραφεις ταιριαζουν περισσοτερο σε καποιο απο τα αλλα topic οπως πχ στο βρικολακες (μυθος και θρησκεια)
Το topic του Αρη ξεκινησε για να περιγραψει μια διαφορετικη διασταση στο θεμα (και κατεληξε απλα ενα ακομη topic για μπινελικι )
Τωρα οσον αφορα τα zombies ,συμφωνω με αυτα που εχει γραψει ο johnnie be good,αλλα και ακομη αν δεν ηταν ετσι...παλι δε θα μπορουσα να δω γιατι τα κατατασσεις στην ιδια κατηγορια.Μιλας για κυνοδοντες κλπ ...αρα για καποιο πλασμα πολυ κοντα στη κλασσικη εννοια του βαμπιρ οπως υπαρχει στους μυθους της ευρωπης (και του κοσμου γενικα ισως)αλλα ακομη και σε ...αρκετες ταινιες τρομου.Εχεις εσυ καποιες συγκεκριμενες εμπειριες απο το φαινομενο η μονο ιστοριες για γεγονοτα που συνεβησαν στο παρελθον?

'Between astonishment and grief,I was tearless.'

nossoforosΜέλος
27/10/2005, 02:15:25
Γειά σας

εγω αυτο που δεν καταλαβένω είναι με πιο τρόπο καταφέρνουν να βγουν απο τον τάφο...

ενας "άνθρωπος" που μόλις "αναστήθηκε" πως έχει την δήναμη να βγεί απο την κάσα με τόσο χώμα απο πάνω του και μετά να σπάσει και το μάρμαρο..
.?

"Χύνομαι μέσα στα αφιλόξενα όνειρά της...

Σαν να γεννήθηκα χθές ένιωσα στο πρώτο άγγιγμα της..."
Nossoforos

ΕρεβοςΜέλος
27/10/2005, 02:35:32
καλα και μαρμαρο να μην ειχε...το θεμα ειναι οτι θα επρεπε να τα διαλυσει ολα για να βγει και να τα ξαναφτιαξει παλι κανονικα οταν επιστρεψει για να μη κινισει και υποψιες...

'Between astonishment and grief,I was tearless.'

nossoforosΜέλος
27/10/2005, 02:50:27
Σωστά έρεβος!

η μόνη εξήγηση είναι ο καταχανάς(βρυκόλακας,βουρκούλακας και πάει λέγοντας...)να έχει ύπερ-υπερφυσικές ικανότητες...

Nossoforos

27/10/2005, 08:38:44
Σε πολλά μέρη της Ελλάδας πιστευόταν πως ένας αμαρτωλός άνθρωπος ή ένας άνθρωπος που τον είχαν καταραστεί πρίν πεθάνει βρυκολάκιαζε.
Λίγο-πολύ σε όλα τα μέρη της χώρας μας υπήρχαν τέτοιοι θρύλοι κι ο άνθρωπος αυτός είχε και διαφορετική ονομασία (βρυκόλακας, βάμπιρας, βουρκόλακας, βουρδούλακας, Καταχανάς κτλ κτλ).
Δεν πιστεύω πως ο πεθαμένος πλέον άνθρωπος είχε κάποια υπερφυσική δύναμη ή "ανασταινόταν" το βράδυ.
Αιτία μπορεί να ήταν η προφορική διάδοση αυτής της υπόννοιας για κάποιο νεκρό από τον περίγυρο του, η αμάθεια ενδεχομένως του απλού λαού κι ο φόβος τους.
Το γεγονός οτι μπορεί να ξεθαβόταν ένα πτώμα και να βρισκόταν σε διαφορετική θέση μπορεί να οφειλόταν στο φαινόμενο της νεκρανάστασης.
Όπως κι αν ο νεκρός δεν είχε αποσυντεθεί μπορεί να οφειλόταν στη μορφολογία του εδάφους και την σύσταση του, την υγρασία κτλ.
Πάντως, προτείνω ένα ωραίο θέμα από την Κατηγορία του Μύθου και το προτείνω σε αυτό το topic για τρίτη φορά.
Είναι το:

Βρυκόλακες στην Ελλάδα - Θρύλοι και δοξασίες

Πιστεύω οτι θα μπορούσε να φιλοξενήσει αυτού του είδους την συζήτηση με την τροπή που παίρνει (πλέον).
Άλλωστε, δε νομίζω να υπάρχει κάποιος λόγος να συνεχίζεται η συζήτηση σε αυτό το topic, ειδικά μετά την δήλωση του θεματοθέτη οτι δεν επιθυμεί πλέον να συμμετάσχει...

In anticipation of my resurrection...

αγνοώνΜέλος
27/10/2005, 17:17:43
Κι όμως,τώρα άρχισε αγαπητέ Dying Incubus
να αποκτά κάποιο ενδιαφέρον το τόπικ !
Κι αυτό,ύστερα κι από την παρέμβαση του φίλου GRIGORIANOS
και με τις πολύ όμορφες πληροφορίες που μας έδωσε.
Θα ήθελα να πω κι ένα μπράβο στους jbg και nossoforos
που φέρθηκαν και οι δύο σαν πραγματικοί συνομιλητές κι εκτόνωσαν την κατάσταση. Νομίζω έτσι πρέπει να γίνεται πάντα,δεν είναι δυνατόν να βριζόμαστε επειδή δε συμφωνούμε.
Θα συμφωνήσω πάντως στο γεγονός ότι ο nossoforos μοιάζει λίγο στον τρόπο γραφής με τον ΑΡΗΣ,αλλά αυτό πραγματικά δε μ'απασχολεί,ούτε και πρόκειται περί εγκλήματος να εμφανίζεται κάποιος με δύο λογαρισμούς
(ο ένας για συμπαράσταση !).
Θα επιμείνω πάντως στο ερώτημά μου προς το φίλο ΑΡΗΣ-
θέλεις να μου/μας δείξεις Αυτούς και να προσπαθήσουμε να βγάλουμε μία άκρη ?

αγνοώνΜέλος
27/10/2005, 17:19:04
Και Dying Incubus,μην το παίζεις Γάλλος !
Εγώ δεν πιστεύω στα ζώδια έτσι κι αλλιώς...
nossoforosΜέλος
27/10/2005, 17:39:42
αχ τι έχω τραβήξει...

δεν είμαι ο Aρης ρε παιδιά...

παρακαλω αν κάποιος μπορει να ξεκαθαρίσει την κατασταση για αυτο το θέμα ας το κάνει.και βέβαια να πεί δημόσια αν είμαι η όχι ο Αρης.

το θέμα οντως άρχισε να πέρνει ωραία τροπη.
Grigirianos,περιμένω μια απάντηση στην ερωτησή μου για τον τάφο...

Nossoforos