ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εχουμε το θαρρος να παραδεχτουμε αντικειμενικα αυτο που ειμαστε? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Εχουμε το θαρρος να παραδεχτουμε αντικειμενικα αυτο που ειμαστε? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

silverwhisper31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
AZΩΕΛΜέλος
20/02/2005, 21:03:30
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ… Η’ ΕΣΤΩ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΩΘΕΙ, ΝΑ ΜΑΚΙΓΙΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ;
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ… ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ;
ΓΙΑΤΙ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;

ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.

ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΗ Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ AVATARGR.

"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."

KrisnnaΜέλος
21/02/2005, 00:25:22
quote:
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ… Η’ ΕΣΤΩ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΩΘΕΙ, ΝΑ ΜΑΚΙΓΙΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ;

Το συμφέρον ο εγωισμός και η υποκρισία μας!
Πάντοτε ανάλογα με την περίπτωση εμφανίζουμαι το κομμάτι του εαυτού μας το οποίο θα μας εξυπηρετήσει τις παροδικές ανάγκες της στιγμής. Το δέ κομμάτι το οποίο δέν θα μας οφελήσει θα το αποκρύψουμε εν γνώση μας.
Άν απαρνιόμαστε ας πούμε μιά θρησκεία π.χ. τον Χριστιανισμό δέν πρόκειται να αποκαλύψουμε την απάρνηση μας στον άνθρωπο με τον οποίο θα έρθουμε σε επαφή ο οποίος υπάρχει υποψία να είναι Χριστιανός ώστε να αποσκοπήσουμε το παραμικρό κέρδος.
Άν συμφωνούμε στις αντίστοιχες ιδέες θα τους τις αποκαλύψουμε. Πιστεύω οτι ο καθένας καταλαβαίνει οτι στην καθημερινή του ζωή τα ίδια κάνει!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

21/02/2005, 17:07:52
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΓΝΩΘΙ Σ'ΕΑΥΤΟΝ....

ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΡΗΤΟ..

ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ.... (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

YΓ. ΠΡΙΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ ΣΕ ΠΕΛΑΓΑ ΜΑΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΛΩ ΑΣ ΜΑΘΩ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΩ

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

22/02/2005, 00:16:46
Γεια σας φίλοι αναζητητές.
Η άποψη μου κρύβει ένα σημαντικό στοιχείο της ελληνικής φιλοσοφίας (και οχι μόνο).
Την Παρατήρηση.

Οι συνάνθρωποι μας είναι ο καθρέφτης του εαυτού μας.
Δες τους και δες το πρόσωπο σου με όλες τις ρυτίδες και τις ασχήμιες του.

“Στα μάτια τους θα λάμψη η αλήθεια που ζητάς και ανάγκη δεν θα έχεις την νοσηρή σου κρίση, αφού αυτά που θα δεις παιδιά δικά σου είναι και ότι αντικρίσεις, κάποτε το είχες αγαπήσει.”

silverwhisperΜέλος
23/02/2005, 16:26:25
σορυ που ελειπα τοσες μερες,ειχα τρελο διαβασμα και μικρα χρονικα ορια.

φιλε διγενη,η αποψη σου με εβαλε σε σκεψεις.

quote:
Οι συνάνθρωποι μας είναι ο καθρέφτης του εαυτού μας.
Δες τους και δες το πρόσωπο σου με όλες τις ρυτίδες και τις ασχήμιες του.

γινε πιο κατανοητος...κατι επιασα αλλα περιστρεφεται μαλλον γυρω γυρω απο αυτο που θες να πεις.
δε γινεται ο μως ολοι οι συνανθρωποι να ειναι ο εαυτος μου.γιατι...εκει να δεις συγχηση!!!!!!!τι ειμαστε?πολλαλες προσωπικοτητες?

Δεν χρειαζεται να ξυπνας το πρωι αν δε σκοπευεις να αλλαξεις τον κοσμο...
Δεν ειναι τοσο το τι θα κανεις εσυ μεσα σε λιγα χρονια,μα αν ο χρονος δεν μπορει να κανει τιποτα σε σενα.

PHILOSOFOS-1Μέλος
23/02/2005, 21:11:33
φιλε ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ

εισέρχεσαι σε μία σκέψη φιλοσοφική !!

gh

silverwhisperΜέλος
25/02/2005, 17:17:09
quote:
φιλε ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ

εισέρχεσαι σε μία σκέψη φιλοσοφική !!

σοφια δε λεγεται η γωνιτσα?

Δεν ειναι τοσο το τι θα κανεις εσυ μεσα σε λιγα χρονια,μα αν ο χρονος δεν μπορει να κανει τιποτα σε σενα.

25/02/2005, 17:54:31
Θεωρώ πως ο καθένας μέσα από τις βιωματικές του εμπειρίες μαθαίνει τον εαυτό του.
Η καθημερινή τριβή με πρόσωπα και καταστάσεις είναι αυτή που μας φέρνει είτε αντιμέτωπους με τα πιστεύω μας είτε σύμφωνους. Αυτή η διαδικασία είναι και αυτή που μας βοηθάει να μεταβάλουμε πολλές φορές «πορεία».

Αν για παράδειγμα εγώ ζηλεύω, και με αυτή μου τη συμπεριφορά δημιουργώ πρόβλημα και στο σύντροφο μου αλλά και σε μένα, κάποια στιγμή μέσα από κάποια έντονη διαδικασία (τσακωμός με το άλλο πρόσωπο, φαινόμενα προσωπικής έντασης λόγο ζήλιας κλπ ) θα φτάσω στο σημείο να εξετάσω το από πού προέρχεται όλη αυτή η διαδικασία. Μέσα από αυτή την ανάλυση ίσως να βγάλω το συμπέρασμα πως η ζήλια είναι ένα φθοροποιό συναίσθημα το οποίο μόνο βλάβη μπορεί να μου προκαλέσει. Η επόμενη κίνηση μου θα είναι να προσπαθήσω να βρω τους τρόπους που θα με βοηθήσουν να ξεπεράσω τη ζήλια μου. Αν τελικός τα καταφέρω θα έχω κάνει ένα βήμα προς μια άλλη κατεύθυνση αλλάζοντας τελείως τον εαυτό μου και έχοντας πλήρη επίγνωση των πράξεων μου.

Άρα μόνος του ο καθένας μας μπορεί να βρει τα στοιχεία αυτά που τον ενοχλούν ή που του δημιουργούν πρόβλημα και να τα αλλάξει.

Πριν κλείσω θα ήθελα να πω πως η φίλη silverwhisper έχει δηλώσει κατά το παρελθόν πως είναι 14 ετών. Αν αυτό αληθεύει θα ήθελα να δηλώσω πως πραγματικά η τοποθετήσεις της είναι πολύ καλές και πολύ ποιο προχωρημένες από την ηλικία των 14 ετών, όπως βεβαίως και η χρήση της Ελληνικής είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα για μια νέα αυτής της ηλικίας.

Εύχομαι λοιπόν το καλύτερο στην πορεία της ζωής της μέσα στο δαίδαλο των εσωτερικών αναζητήσεων.

silverwhisperΜέλος
25/02/2005, 19:07:09
quote:
Θεωρώ πως ο καθένας μέσα από τις βιωματικές του εμπειρίες μαθαίνει τον εαυτό του.

αυτες οι μερες που περναω ειναι ΧΑΛΙΑ.επειδη ο χωρος ειναι δημοσιος δεν θα αναφερω τον λογο.μπορουν ομως οι εφηβικοι καβγαδες να ειναι βιωματικες εμπειριες?

quote:
Η καθημερινή τριβή με πρόσωπα και καταστάσεις είναι αυτή που μας φέρνει είτε αντιμέτωπους με τα πιστεύω μας είτε σύμφωνους.

δεν καταλαβαινω.πως μπορουμε να ειμαστε εναντια στα πιστευω μας?μηπως πλεον αλλαζουμε πιστευω?

quote:
Αυτή η διαδικασία είναι και αυτή που μας βοηθάει να μεταβάλουμε πολλές φορές «πορεία».

γιατι ομως ΚΑΠΟΙΟΙ δεν καταφερνουν να αλλαξουν?ενω θελουν να αλλαξουν ,να κανουν τη συνυπαρξη τους με τον κοινωνικο τους περιγυρο πιο (τουλαχιστον) κανονικη ή υποφερτη?

quote:
Άρα μόνος του ο καθένας μας μπορεί να βρει τα στοιχεία αυτά που τον ενοχλούν ή που του δημιουργούν πρόβλημα και να τα αλλάξει.

απο τοτε που ημουν πολυ πολυ μικρη μου κοπανανε στα μουτρα οτι πρεπει να αλλαξω πολλα πραγματα στη συμπεριφορα και στο χαρακτηρα μου.προσπαθησα αλλα δεν μπορω να κανω θεσμους πραγματα που δεν μπορω να καταλαβω γιατι γινονται.γιατι να υπακουω καποιους που μονο και μονο ειναι μεγαλυτεροι ισχυριζονται ειναι παντα μα παντα πιο σωστοι.τι ειναι για να ειναι αλαθητοι?ΘΕΟΙ?ΑΝΩΤΕΡΟΙ?

quote:

Πριν κλείσω θα ήθελα να πω πως η φίλη silverwhisper έχει δηλώσει κατά το παρελθόν πως είναι 14 ετών. Αν αυτό αληθεύει θα ήθελα να δηλώσω πως πραγματικά η τοποθετήσεις της είναι πολύ καλές και πολύ ποιο προχωρημένες από την ηλικία των 14 ετών, όπως βεβαίως και η χρήση της Ελληνικής είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα για μια νέα αυτής της ηλικίας.

ευχαριστω.με κολακευεις.η ηλικια μου μπορει ευκολα να αποδειχτει απο εγγραφα τα οποια αδυνατω να παραθεσω λογο ανυπαρξιας scanner.παντως τα δεκατεσσερα τα εκλεισα στις επτα ιανουαριου του 2005.μεταξυ μας τωρα με τσατιζει οταν βλεπω ανορθογραφα κειμενα σε οποια γλωσσα κι αν ειναι.

Υ.Γ.:γραφω σωστα το επειδη?

PHILOSOFOS-1Μέλος
25/02/2005, 23:25:32
αγαπητοι φιλοι

Πολλές φορές στο πρόσωπο του αλλου βλέπουμε μια ατέλεια

και προσπαθούμε να του την δείξουμε ισως αυτό να είναι το λάθος.

Απο την άλλη δεν τολμούμε να δούμε τον ευατό μας κατάματα γιατι

μπορεί ο άλλος να επωφεληθεί απο την κατάσταση και να μας μειώσει.

Είναι δύσκολο να ξεδιπλώσουμε πτυχές του ευατού μας γιατι ετσι δεν

θα είμαστε αρεστοί η δεν ταιριάζουμε στο σύνολο λες και το κοινωνικό

σύνολο είναι τέλειο.

Σε περίπτωση ομως που αποκαλυφθούμε αυτό θα είναι και το μυστικό

της επιτυχίας οτι εκδηλωθήκαμε και άξιζε η προσπάθεια.

ποια προσπάθεια ; προσπάθεια τόλμης και οχι ηττοπάθειας.!!

η αγάπη ειναι παντοτινή

ΤΟ ΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

gh

Jason_18Μέλος
26/02/2005, 01:45:49
ο ανθρωπος δυστηχως δεν καταφερε και απο οτι φενεται ποτε δεν θα καταφερει να παραδεχτει αντικειμενικα αυτο που ειναι!!!καταρχην το γεγονος οτι ο ανθρωπος,αν και εχει εφευρεση και ανακαλυψει τοσα πολλα,ειναι απλως ενας πολυκυτταρος οργανισμος...αλλα αυτο ειναι αλλο θεμαοσο αφορα την καθημερινοτητα,ζουμε σε εναν ψευτικο κοσμο τον οποιο δημιουργουμε με την φαντασια μας!!!ο ανθρωπος παντα προσπαθει να αναδειξει εναν καλυτερο εαυτο χρησιμοποιωντας ολα τα μεσα...πολλες φορες το καταφερνει και με το παραπανω και πολλες φορες αυτο ειναι μεγαλο πλεονεκτημα.το να δειχνεις οτι αξηζεις περισσοτερα απο οσα ξερεις.ομως αυτος ειναι και ο λογος που εχουμε καταντησει να λειτουργουμε σαν μηχανες και οχι σαν ζωντανοι οργανισμοι!!!ζουμε μονο και μονο για να δειχνουμε στους αλλους οτι τα καταφερνουμε μια χαρα!ομως στην πραγματικοτητα δεν αντεχουμε τιποτα...οι ρυθμοι της καθημερινοτητας ειναι εξαντλητικοι ομως κανενας δεν παραδεχεται οτι κουραστηκε...οτι δεν αντεχει την ζωη!!!δημιουργουμε δυσκολες καταστασεις μονο και μονο για να τις λυσουμε δειχνοντας στους αλλου οτι καταφεραμε το ακατορθωτο!!!η αλλαζονια αυτη ειναι που μας οδηγησε στη μηζερια...απο μονοι μας κολλησαμε τον ιο...τον ιο της ζωης!!!