ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ταξιδι Με Την Σκεψη Σε Αυτον Αλλα Και Σε Αλλο Πλανητη Στο Συμπαν Και Επικοινωνια Με Το Μυαλο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ταξιδι Με Την Σκεψη Σε Αυτον Αλλα Και Σε Αλλο Πλανητη Στο Συμπαν Και Επικοινωνια Με Το Μυαλο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

LordThomas47 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
05/02/2004, 21:45:41
quote:
Τότε λοιπόν δεν ήταν της μόδας οι καλοί μαθητές οπότε δεν μας πολυενδιέφερε.. να σκεφτείτε οτι δεν ξέραμε οτι υπήρχαν και πανεπιστήμια...

Χαχαχαχαχα,τί μου θύμισες τώρα.
Ακούγαμε κομπιούτερ και φανταζόμασταν,ένα δωμάτιο γεμάτο με γρανάζια...
Ε, εντάξει οι βαθμοί σου <άριστοι> ήταν για την εποχή.
Εκείνο το οχταράκι,είναι σημερινό 18αράκι.
Άρα είσαι ο <καλός μαθητής του 2004>
Λοιπόνννν,,,εγώ ήμουν καλή.
Όχι σε όλα.
Αυτά τα μαθηματικά δεν τα χώνεψα ποτέ!
Σε μαθήματα θεωρητικά είχα 19 και 20.
Στα μαθηματικά ξεκινούσα από άσσο και ανέβαινα ως το 6.
Και ο προβληματισμός του μαθηματικού μου.
΄΄Εβλεπε τους βαθμούς των άλλων και σύγκρινε τους βαθμούς των τεστ στα μαθηματικά.
Καλαισθητικά δεν πήγαινε βρε παιδιά το 6 κοντά στο 20.
Έτσι,έβαζε ένα καλό 15,κι εγώ...ένιωθα Αινστάιν!!

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

GuessWhoΜέλος
06/02/2004, 00:47:19
quote:

[quote]

Το παρακατω τραγουδι το αφιερωνω σε αυτους που θελουν να κατασκευαζουν μαθητες "ρομποτακια" στα σχολεια.

(PINK FLOYD) (ANOTHER BRICK IN THE WALL)
We don’t need no education
We don’t need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone
Hey teacher,leave them kids alone
All in all it’s just another brick in the wall
All in all you’re just another brick in the wall

We don’t need no education
We don’t need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone
Hey teachers,leave us kids alone

ΦΙΛΕ ΒΙΚΙΝΓΚ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΠ'ΕΞΩ.ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠ'ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ.

ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ.ΗΜΟΥΝ ΤΟΥ 17 ΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ.ΣΕ ΟΛΑ ΜΕΣΑ,ΑΠΟ ΚΟΠΑΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΟΤΙ ΒΑΛΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΑΣ.
ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ,ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ(ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΧΙ ΟΛΟΙ!),ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΚΕΙΝΗ Η ΖΩΗ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΗΤΑΝ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ.ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΠΑΩ ΞΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ 1000 ΦΟΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ,ΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ.
ΑΧΧ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ...ΜΕ ΣΚΟΤΙΣΑΤΕ ΒΡΑΔΥΑΤΙΚΑ.

scullyΜέλος
07/02/2004, 10:04:08
Τώρα που το σκέφτομαι, καλά περνούσα και στο σχολείο...!
Κοπάνα και κακό, δεν το συζητώ...!
Ακόμα και στην Γ' Λυκείου, δεν "έστρωσα"...!
Στα μαθήματα τις κατεύθυνσης, πολλες φορές δεν ήξερα ούτε που περνούσαμε...! Τα μισούσα...ειδικά τη Χημεία και τα μαθηματικά...!
Θα μου πείτε τώρα...και γιατί πήρα θετική κατεύθυνση...κατά κανόνα για φυτά...έτσι...μοα άρεσε το όνομα...η θεωρητική είχε αρχαία, που τα μισούσα...η τεχνολογική μου θύμιζε ηλεκτρολόγο...(?!?1?!)...Άσε που ήθελα λέει και να γίνω πλαστικός χειρούργος....!
Έβλεπα Εsmeralda, και μου άρεσε ο Hose-Armando βλέπεις...

"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
http://img.pathfinder.gr/clubs/photos/70380/29.jpg

08/02/2004, 04:44:53
Για μένα δεν υπάρχει καλός και κακός μαθητής.
Ή είσαι μαθητής ή δεν είσαι.

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος

scullyΜέλος
10/02/2004, 10:49:35
Υπάρχει μαθητής που περνάει με 10, και άλλος με 19...
Όσο αφορά τους βαθμούς, πάντα θα υπάρχουν καλύτεροι ή χειρότεροι...!

"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
http://img.pathfinder.gr/clubs/photos/70380/29.jpg

sparveriusΜέλος
10/02/2004, 12:18:58
Με μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα όλες τις απαντήσεις στο θέμα, και θα ήθελα να δώσω μία διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων σε σχέση με την πλειοψηφία αυτών που διάβασα εδώ μέσα.

Πάντοτε ήμουν μαθητής του 19+. Δεν είχα σε κανένα μάθημα ιδιαίτερο πρόβλημα, εκτός ίσως από τη Χημεία που είχα γύρω στο 16 επειδή δεν την πολυγούσταρα και την ψιλοαπέφευγα, και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα στις Πανελλαδικές ή στην μετέπειτα πορεία. Εντούτοις δεν ήταν όλη μου η ζωή αφιερωμένη στο σχολείο - εκτός ίσως από τον 1,5 τελευταίο χρόνο λόγω Πανελληνίων -, ούτε οι βαθμοί ήταν αυτοσκοπός. Σκοπός ήταν, και είναι, η γνώση, εσωτερική και, ας πούμε, "εξωτερική". Τις βάσεις για την απόκτηση της δεύτερης μπορεί να τις αποκτήσει κάποιος (και ξέρω ότι μπορεί να διαφωνήσετε) μέσα από το σχολείο, αν μπορεί να αφομοιώνει κριτικά και να ξέρει να απορρίπτει αυτά που πασάρονται. Την εσωτερική γνώση ακόμα την ψάχνω και μου φαίνεται ότι δεν θα σταματήσω ποτέ να την ψάχνω καθώς έχω βρει μόνο ψήγματα. Ελπίζω το esoterica με βοηθήσει σε αυτή την αναζήτηση - αν και είναι όλα μέσα στο μυαλό τελικά...

Sorry για την εκτροπή - έλεγα λοιπόν ότι στα σχολικά χρόνια, η αμφισβήτηση για την αυθεντία και η (μέχρι ενός βαθμού) φυγοπονία, μπορεί να πάρει ισοπεδωτικές διαστάσεις και να συμπαρασύρει τα χλωρά μαζί με τα ξερά. Προφανώς, κανείς δεν ήθελε να ακούει (και πόσο μάλλον να εξετάζεται) τις απαράδετκες καθοδηγήσεις των Θρησκευτικών, ή τις βαρετές αναλύσεις των Κειμένων. Τα Αρχαία Ελληνικά όμως; Την Ιστορία, έστω και μόνο για τα γεγονότα; Τα Μαθηματικά, για την εισαγωγή στην αρμονική σκέψη, ακόμα και τη Φυσική, για την κατανόηση του εξωτερικού κόσμου; Εκείνη τη στιγμή δεν γίνεται αντιληπτή η παιδευτική (από το "παιδεία") σημασία, αλλά μετά από λίγα χρόνια δείχνει...

Φιλικά,
sparverius

VAIHINGERΜέλος
10/02/2004, 23:38:10
ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΣ.ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 19, ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ-ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΟΥ!-ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΔΙΝΑΝ ΤΑ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΥΒΛΑ….ΒΕΒΑΙΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ –ΤΕΜΠΕΛΗ. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ-ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙΘ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ(ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ……)ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ!

ΠΒ*