- Ταξιδι Με Την Σκεψη Σε Αυτον Αλλα Και Σε Αλλο Πλανητη Στο Συμπαν Και Επικοινωνια Με Το Μυαλο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ψυχραιμία παιδιά.
quote:
Δεν το έπαιξα δάσκαλος ούτε καθοδηγητής κανενός. Κάποιοι που θέλουν να ξεκινήσουν να μπούνε σε ένα τέτοιο "ταξίδι" όπως αναφέρω μπορούν με πολλούς τρόπους όπως έχω παραθέσει τόσα χρόνια, απλά όλοι πρέπει λίγο πολύ να ξεκινήσουμε από την θεωρία για να πάμε στην πράξη και πολύ πιθανόν να μην έχουν πρόσβαση ή να μην είναι γνωστή σε αυτούς πολύτιμη γνώση για να ξεκινήσουν από κάπου. Τώρα αν τρελαίνεστε τόσο για αποσπάσματα βιβλίων που παραθέτω ή έχει κάπου στους όρους χρήσης του φορουμ ότι πρέπει να αγοράσω τα δικαιώματα για να αναφέρω από βιβλία και δεν το διάβασα , συγνώμη διαγράψτε τα. Αν όμως δεν θελετε να πουλήσετε μούρη και σας νοιάζει ή έχετε να δώσετε κι εσεις γνώση ή πρακτική ελεύθερα εννοείτε!
Thomas μάς δουλεύεις; Δεν έχουμε πρόβλημα με τα κείμενα καθ'αυτά, μια χαρά είναι και πολύ ενδιαφέροντα (παρά το δογματισμό τους). Αυτό που λέμε είναι πως όταν κοπιάρεις κάτι αυτούσιο οφείλεις να ανεβάζεις το όνομα του συγγραφέα και του βιβλίου. Το έκανες σε πολλά μηνύματα και όχι σε ένα-δύο μόνο.
Σε ποιά κοπέλα αναφέρεσαι ότι "την είχαν ξεφτιλίσει";;
DSM ο Raleigh παλιά μού άρεσε αρκετά από ένα βιβλίο που είχα διαβάσει, ωστόσο πλέον μού φαίνεται και εμένα παρωχημένος.
Εσένα σου την σπάει η διαδικασία, εμένα το περιεχόμενο. Αν και είμαι σίγουρος, πως κι εσένα σου την σπάνε διάφορα περιεχόμενα, όσο μου τη σπάνε κάποιες διαδικασίες...
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Ας πούμε, πως ο Κώστας ή ο Γιάννης αρχίζουν και παραθέτουν κείμενα από τη Θεογονία ή τους Επικυρίαρχους αντιστοίχως. Θα βγάλουμε κάποια άκρη?
Η παράθεση κειμένων γενικώς, με αναφορά στους συγγραφείς ή όχι, προάγει με κάποιον τρόπο τη συζήτηση? Την αναζήτηση?
Ας το γυρίσω και στο πιο πρακτικό επίπεδο. Αν δεν υπήρχε το ίντερνετ, αν δεν υπήρχαν pdf, word documents κι άλλα τέτοια τζάμπα, ποιός θα έμπαινε στη διαδικασία να μεταφράσει και να δακτυλογραφήσει όλες αυτές τις παπαριές που αναρτά ο κάθε καραγκιόζης?
Πριν από τριάντα χρόνια όλοι αυτοί οι 'γκουρού' της καρπαζιάς θα βγάζαν στην καλλίτερη καμμιά γκόμενα, που μπαϊλντισμένη από το πολύ μπλαμπλά θα άνοιγε τα μπούτια της, εκτός και ήταν ήδη στο ΚΚΕ, οπότε θα χτένιζε της μασχάλες της, και θα αναζητούσε την υλιστική ερμηνεία της δόνησης.
Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εδώ. Μεγάλο κενό. Και είναι λίγο αστείο. Τη στιγμή που καταρρέουν οι θεωρίες, οι θρησκείες και τα πολιτικά συστήματα, κάποιοι θυμούνται τις θεωρίες, τις θρησκείες και τα πολιτικά συστήματα ως απάντηση.
LordThomas, σοβαρέψου. Σε βλέπω, με βλέπεις, μας βλέπουν.
Υ.Γ. Στη Θεογονία και στους Επικυρίαρχους μπορώ να βρω πολλές αφορμές. Αλλά το να ψάχνω αφορμές, είναι προσωπικό μου πρόβλημα. Σέβομαι κι όσους ψάχνουν για λύσεις. Αρκεί να μην είναι τζάμπα.
Έχεις τα δίκια σου Μάνο. Ωστόσο σε κάποια πράγματα διαφωνώ, πχ. θεωρώ ότι κάποιες θεωρίες, θρησκείες και φιλοσοφικά συστήματα δεν θα καταρρεύσουν. Μπορεί να επαναπροσδιοριστούν αλλά όχι να χαθούν. Προσωπικά μπορεί να κάνω πολλές παραπομπές αλλά θεωρώ ότι πχ. ο Όμηρος είναι γενικώς παραγνωρισμένος (για να μην πω άγνωστος). Επίσης η Ερμητική κοσμοθεωρία έχει πολύ βάθος. Απλά έχει σημασία ο τρόπος. Ο τρόπος πχ. του Raleigh είναι 'ξύλινος', ενώ ο τρόπος προσέγγισης του Γιουνγκ στην ερμητική φιλοσοφία είναι πολύ βαθύς, και πιστεύω θα συμφωνήσεις σε αυτό μιας και δίνεις βάση στον τρόπο έκφρασης και την εκφορά του λόγου.
Και δεν είναι δηλαδή μόνο θέμα τρόπου, ο ένας είχε τρομερό βάθος με τις κεραίες του ορθάνοιχτες στην αναζήτηση, ενώ ο άλλος μοιάζει σαν να κάνει κατήχηση σε ένα ακροατήριο 'μαθητευόμενων μάγων'. Σε άλλες εποχές αυτό το στυλ μπορεί να είχε μεγάλη απήχηση αλλά πλέον δύσκολο...
Επιπλέον, αν τον ρωτήσεις σχετικά με τον τρόπο που δομούνται οι θρησκείες, τα φιλοσοφικά ρεύματα και τα όποια γαμοσυστήματα, τί πιστεύεις πως θα σου απαντήσει? Στην τελική, για την ερμηνεία των ερμητικών θα διάλεγες τον Raleigh?
quote:
Κώστα, έχουμε σκοτωθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Αρκετές για να μπορούμε να συνεννοηθούμε στο παρόν.
Σωστό, τα καλά κόποις κτώνται που λένε![]()
quote:
Κώστα, για να γίνει στα αλήθεια κουβέντα, θα πρέπει να θίξουμε κάποια θέματα με πολύ αιρετικό τρόπο.
DSM αρχικα αιρετικο τρόπο ως προς ποια θρησκεια; γιατι εδω μεσα εχω αναφερει απο ολες τις θρησκειες εκτος τουλαχιστον Σατανισμο, εννοιες, πιστευω και ορους.
quote:
Κι ας πάμε σε κάτι άλλο.Ας πούμε, πως ο Κώστας ή ο Γιάννης αρχίζουν και παραθέτουν κείμενα από τη Θεογονία ή τους Επικυρίαρχους αντιστοίχως. Θα βγάλουμε κάποια άκρη?
Η παράθεση κειμένων γενικώς, με αναφορά στους συγγραφείς ή όχι, προάγει με κάποιον τρόπο τη συζήτηση? Την αναζήτηση?
Αν διαβασεις απο την αρχη το νημα (thread) θα δεις οτι μια χαρα προαγει την συζητηση εαν δεν υπαρχουν μονο προκατειλλημενοι ομιλητες και διαθεση να αναλυσουμε καποιες εννοιες και θεωριες, εκτος κι αν θελετε να μιλαμε συνεχεια για φαντασματα, τριχες ζωων και τι ονειρο ειδα χθες το βραδυ και ξυπνησα με 5 σταγονες ιδρωτα...
quote:
LordThomas, σοβαρέψου. Σε βλέπω, με βλέπεις, μας βλέπουν.
Δεν μου αρεσει η ειρωνια αλλα ενταξει θες να το παμε με τον δικο σου τροπο; οκ. Να σοβαρευτουμε και να πουμε οτι γουσταρεις... Με την ομαδα διαλογισμου ειχαμε (λεω ειχαμε γιατι λογω κοιωνικοοικονομικων αναγκων διαλυθηκαμε τελευταια χρονια) προχωρησει σε πολλα πεδια, πες τι θες να συζητησουμε; αστρικη προβολη, πνευματικη αναζητηση σε ξενα τοπια και νοητικη περιγραφη, ανοιγμα τριτου ματιου, επικοινωνια με ανωτερες και εξωγηινες οντοτητες, διακοη, τηλεπαθεια, έλεγχο σκέψης, επιλυση Μαγια και διασωση τελευταιας στιγμης απο θανατο πολλων ανθρωπων, αναζηση προηγουμενης ζωης, ελεγχος της υλης, χωροχρονικη μετατοπιση.... ΤΙ εχεις ως προσωπικη εμπειρια και θες να το αναλυσουμε και να μιλησουμε σοβαρα;
Σε τετοια θεματα δεν υπαρχει στανταρ οδος για κανενα γιατι ο καθενας ειναι μοναδικος και φτανει εκει που θελει απο διαφορετικη διαδρομη ακομα και με φαινομενικα ιδιους δρομους. Αν πεις απο πριν καποια πραγματα μπορει να μην το καταφερει ποτε για καποιους λογους φυσικους ας πουμε οπως οταν κανεις για πρωτη φορα αστρικη προβολη οτι θα βιωσει ο εγκεφαλος σου καταστασεις θανατου ο μαθητευομενος δεν προκειται να το καταφερει ευκολα ή και καθολου γιατι τωρα πια του φυτεψες την ιδεα του θανατου οπως κι εμενα δε μου ειπανε ποτε τι θα βιωσω αλλα μεθοδους να μπορεσεις να μπεις σε τετοια κατασταση ουτε θα του πεις τι θα δει γιατι απλως και να πεσει σε μια βαθια κατασταση χαλαρωσης θα σου περιγραφει μια δικια του εκδοχη των οσων του ειπες γιατι ξεκινησε προκατειλλημενος και μπορει τελικα να μην καταφερε ποτε να κανει αστρικη προβολη. Μπορεις αναφορικα να των προειδοποιησης για κινδυνους πλανης απο αρνητικες οντοτητες, σκεπτομορφες αλλων, να τον προστατέψεις πνευματικα σε περιπτώσεις που δεχονται ενεργειακο ξεζουμισμα απο σατανιστες ή τύχουν στην πνευματικη τους αναζητηση δαιμονικες οντοτητες.
Και για να βαδισουν σε τετοιες καταστασεις αλλοι γεννιουνται με ιδιαιτερες ευαισθησιες, δυνατοτητες αλλα καποιοι πρεπει να διαβασουν θεωριες, ιδεες, πρακτικες να αρχισει ο εγκεφαλος να ανοιγεται σε νεους οριζοντες ακομα και αρλουμπα να φαινεται μετα ολα εχουν μεσα τους μια δοση αληθειας ή μπορει να γινουν το κλειδι να ξεκλειδωσει κατι καποιος στο νου του και να προχωρησει και μετα μπορει οταν ξαναγυρισει σε αυτα να δει οτι μπορει να ειναι οντως βλακειες αλλα για τοτε του ηταν απαραιτητα...
Ο Θεός βρίσκεται τόσο σ' ένα κομμάτι ξύλο, όσο και σ' ένα ανθρώπινο όν. Η διαφορά είναι ότι το κομμάτι ξύλο δεν γνωρίζει τίποτε για το Θεό, ενώ ο άνθρωπος μπορεί να συνειδητοποιήσει την παρουσία Του, μέσα του.
Συμφωνώ με τον DSM στο εξής:
"Όλα αυτά που μεταφέρεις εδώ, είναι αρλούμπες και ασυναρτησίες. Δεν σου χρεώνονται φυσικά, καθώς όπως κατέδειξε ο Κώστας, απλώς κάνεις copy-paste. Σου χρεώνεται ωστόσο, που δεν κατανοείς την αρλούμπα και την ασυναρτησία:"
Συμφωνώ με τον...αστροταξινομητή στο εξής:
"Ωστόσο σε κάποια πράγματα διαφωνώ, πχ. θεωρώ ότι κάποιες θεωρίες, θρησκείες και φιλοσοφικά συστήματα δεν θα καταρρεύσουν. Μπορεί να επαναπροσδιοριστούν αλλά όχι να χαθούν."
LordThomas
Πόσο σίγουρος είσαι για αυτό:?
"...Η διαφορά είναι ότι το κομμάτι ξύλο δεν γνωρίζει τίποτε για το Θεό,..."
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Εχω περασει β' εξαμηνο φυσικοθεραπεια και θα φυγω σε καμια 15αρια μερες...!
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!!!!!!!
Στην Αφρικη θα παω με τους Massai
Edited by - scully on 05/02/2004 12:27:38
Λοιπόν ήμουν ο καλύτερος![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Φυσικά ήμουν ο nuber one.. παντού ... στο σχολείο εννοώ... οχι στα μαθήματα...![]()
Τότε λοιπόν δεν ήταν της μόδας οι καλοί μαθητές οπότε δεν μας πολυενδιέφερε.. να σκεφτείτε οτι δεν ξέραμε οτι υπήρχαν και πανεπιστήμια...
![]()
![]()
![]()
![]()
Τον είχαμε βγάλει ``ΖΙΓΚΟ``![]()
Καλός ηταν ο φουκαράς μια φορά μου είχε βάλει 18.. είχε κάνει λάθος μαθητή..![]()
![]()
![]()
![]()
γέλια που έκανα οταν το είδα .. το κατάλαβα αμέσως οτι εχει κάνει λάθος.....
Μία μέρα λοιπόν φτιάξαμε ενα κουδούνι με μπαταρία .. ιδιο με αυτό που κτυπούσε για το διάλλειμα..
Το βάλαμε εξω και με ενα καλώδιο το συνδέαμε και χτύπαγε...
5 λεπτά πρίν το διάλλειμα το συνδέαμε χτυπούσε και ο ``ΖΙΓΚΟΣ`` ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ..
Τήν πατήσαμε ομως γιατί το παρακάναμε και το χτυπούσαμε 20 λεπτά πρίν το διάλλειμα οπότε το κατάλαβε./
Μόλις εμπαινε και πήγαινε να εξετάσει ΝΤΡΙΙΙΙΙΙΝ διάλλειμα.
Το εξαφανίσαμε λοιπόν αλλά οταν το ξαναβάλαμε κάποιος μας κάρφωσε .
Μας έπιασαν επαυτοφώρο....
Κάτι σφαλιάρες![]()
![]()
Κάτι αποβολές![]()
![]()
![]()
![]()
Ημουν ο καλύτερος![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Edited by - allzzaro on 07/02/2004 13:21:26
Δηλαδή πάντα εμενα μεταξεταστέος οχι για να μην νομίζετε
Ολο το καλοκαίρι διάβαζα ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Τον Σεπτέμβρη λοιπόν πάω να δώσω![]()
![]()
![]()
Καθηγητές ο ``ΖΙΓΚΟΣ`` μαζί με την καθηγήτρια της Γεωργαρίας.
Πολύ καλή κοπέλα ..αφού με πέρασε μπράβο της.
Με ρωτάει λοιπόν πολλά τα οποία δεν τα ήξερα![]()
![]()
![]()
Αφού είδε οτι είμαι ![]()
με ρώτησε κάτι εύκολο να πώ μερικά ποτάμια της Ελλάδας...![]()
![]()
Ελα που δεν θυμόμουν κανένα...
``Πέσμου εστω ενα `` μου λέει....
Ηταν στο μυαλό μου να το πώ αλλά δεν το θυμόμουν...
Ξαφνικά μου λέει ο ``ΖΙΓΚΟΣ`` είναι κοντά σε μία πόλη που επαιζε ο Παναθηναικός χθές...![]()
![]()
Λέω αν μου πείτε την πόλη θα το βρώ.....
``ΛΑΡΙΣΑ`` MOY ΛΕΕΙ![]()
![]()
Αμέσως απαντώ ΔΟΥΝΑΒΙΣ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Με πέρασε ... ίσως δεν το άκουσε.
Edited by - allzzaro on 05/02/2004 17:41:36
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
Πάντως πέρασαν πολλά χρόνια για να καταλάβω οτι ο Δούναβις δεν ήταν στην Ελλάδα..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Αφού ακόμα και τώρα λέω μπάς και ήτανε![]()
Χμ…..δεν τρέχει τίποτα… και τα δύο βαλς είναι….

Δεν είμαι εσωτεριστής
quote:
Ποτάμι είναι, δεν είναι το KTEΛ Λαρίσης για να περνάει από τη Λάρισα...
Γιατί ήξερα που είναι η Λάρισα????
Το όνομα μου ταίριαζε με το ονομα ενός καλού μαθητή , έτσι λοιπόν ο ``ΖΙΓΚΟΣ`` πάντα μας μπέρδευε .
Μία φορά λοιπόν εξέτασε τον καλό μαθητή και έβαλε τον βαθμό του σε εμένα..
Αυτόν τον έλεγχο λοιπόν η μάνα μου τον εχει κορνιζάρει..
Αρχαία Ελληνικά 7
Χημεία 8
Μαθηματικά 18
Γεωμετρία 3
Μουσική 15
Στη μουσική ήμουν καλός.``...![]()
Πολύ καλός![]()
![]()
![]()
![]()
Ημουν στη μπάντα του σχολείου.
Επαζα γκράνκασα.. ![]()
![]()
ήμουν πολύ καλός .... ο μόνος που την βαρούσα δυνατά... Ο φουκαράς ο καθηγητής δεν ήξερε τι του γινόταν.
Εγώ την βαρούσα οπότε μου κατέβαινε και αυτός έλεγε
``αυτό το παιδί ολο αντιχρονισμούς είναι