ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Όρος Πεντελικόν - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Όρος Πεντελικόν - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

amalia60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
naryaΜέλος
27/01/2004, 08:15:35
Αγαπητέ zim,

O Νταβέλης έχει όντως απαντήσει και εξηγήσει τι είναι το 666 στο όνομα του. Πιστεύω ότι είναι κουραστικό να του ζητάνε και να του ξαναζητάνε να το εξηγήσει.

Εγώ πάντως όταν το πρωτοείδα το θεώρησα απλά χιουμοριστικό!

Avallon

zimΝέο Μέλος
27/01/2004, 08:59:01
οτι εχει να κανει με 666 και αναφορα στο σατανα δεν ειναι καθολου χιουμοριστικο,του δυνετε αξια και γελατε?

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΝΤΟΣ ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΗΝΑΜΕ ΚΙ ΟΛΑΣ ΣΑΝ ΘΕΟ

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΑΡΕ ΤΟ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ?

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ?
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΕΔΩ?

δεν μπορειτε να αντικρουσετε μια αλλη γνωμη?

συνεχιζω να πιστευω πως καποιοι απο εσας ειστε αγενεστατοι

zimΝέο Μέλος
27/01/2004, 09:03:43
ROSTAR Ο 1ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕ!

zimΝέο Μέλος
27/01/2004, 09:11:17
ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ 666?

ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΨΑΞΩ.

27/01/2004, 09:12:56
quote:
οτι εχει να κανει με 666 και αναφορα στο σατανα δεν ειναι καθολου χιουμοριστικο,του δυνετε αξια και γελατε?
Μα νομίζω οτι εσύ ασχολήθηκες πρώτος κι επέμενες κι όλας, άρα εσύ του δίνεις αξία.
quote:
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΕΔΩ?
Βεβαίως! Για το ΘΕΜΑ όμως κι οχι για τον αριθμό στο ψευδώνyμο του Ntavelis
27/01/2004, 09:17:35
quote:
ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΑΡΕ ΤΟ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ?
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΕΔΩ?δεν μπορειτε να αντικρουσετε μια αλλη γνωμη?

Ηθειστε φίλτατε zim να φτάνουμε σε σχόλια κριτικής όταν έχουμε δει όλο το έργο...στην περίπτωση αυτή όταν έχουμε διαβάσει όλο το τόπικ...

Κριτική που γίνεται σε αντίθετη περίπτωση εκτός του ότι είναι άστοχη δείχνει εκτός του ότι είμαστε αδαείς ότι είμαστε και κακοπροαίρετοι...

Ασε τους άλλους να κρίνουν λοιπόν ποιός είναι αγενής και ποιός όχι...

Οσο γι'αυτό που είπες ότι δεν μπορούμε να αντικρούσουμε τα λεγόμενά σου... τι να πω ... τόση ώρα αυτό κάνω και μάλιστα πολύ εύστοχα...

"Τάδε έφη Avallon"
naryaΜέλος
27/01/2004, 09:37:06
Zim εάν σε απασχολεί τόσο το θέμα του ψευδωνύμου του Νταβέλη, καλύτερα να μεταφερθείς σε αντίστοιχο θέμα που υπάρχει στο "Αχλαδότυρο". Εδώ είναι λίγο άτοπο να συζητάς για το ψευδώνυμο γατί το θέμα μας είναι η Πεντέλη, όχι ο Νταβέλης.

Όσο για το αν προσκυνάμε την Πεντέλη σαν θεό, έχεις δει καλύτερη έκφραση του θείου από την ομορφιά της φύσης;

zimΝέο Μέλος
27/01/2004, 10:00:34
ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΣΑΤ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΥΜΑ

ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΚΑΝΑ(ΓΙΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙΣ) ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΔΑΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΟΠΡΟΕΡΕΤΟΣ ΑΣΤΑ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ

ΑΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΗΡΩΝΕΙΕΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΕΚΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ

NARYA ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΗΡΩΝΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΤΡΑΒΑΣ ΤΕΤΟΙΟ ΖΩΡΙ?
Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Η ΠΕΝΤΕΛΗ

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΞΑΝΑΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΞΕΦΥΓΕ ΠΟΛΥ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ,ΡΩΤΗΣΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ 666 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΩ ΜΕ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΙΠΩΣΗ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΘΕΙ Η ΑΠΟΡΟΙΑ

ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΠΑΞΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΕΝΟΧΛΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

RostarΜέλος
27/01/2004, 13:12:28
quote:

ROSTAR Ο 1ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕ!

ΕΝΤΑΞΕΙ ΦΙΛΕ...ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕ !!...ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕΣ?
ΠΗΓΑΙΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ...ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΟΝΙΜΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΓΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ.
ΑΠΛΑ...ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ
ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ...
ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΛΙΓΑΚΙ...
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΠΟΙΚΙΛΩΝ ΟΣΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ (πολλοί εκ των οποίων φορούν άμφια...)ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ, ΟΣΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ...ΤΟ ΓΜΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΖΟΥΣ (...ούτος ήρξατο υποτιμών)..ΤΟΤΕ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ "ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ" ΝΤΑΒΕΛΗ ????
ΕΠΕΙΔΗ ΕΚ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΕΣ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΤΙΚΕΤΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤ' ΕΞΟΧΗΝ "ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΗ" (με τη δική σου θεώρηση) ΠΡΑΞΗ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΚΦΡΑΣΩ ΠΙΟ ΛΑΪΚΑ...
ΑΝ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΚΑΤΣΑΒΡΑΧΑ Ν' ΑΝΑΔΑΣΩΝΕΙ ΠΥΡΠΟΛΗΜΕΝΕΣ ΠΛΑΓΙΕΣ, ΤΟΤΕ...ΔΟΞΑ ΣΤ' ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ !!!

Η "ΓΝΩΣΗ" ΟΜΙΛΕΙ, ΟΜΩΣ Η "ΣΟΦΙΑ" ΑΚΟΥΕΙ...(Jimi Hendrix)

27/01/2004, 14:10:58
quote:
ΑΝ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΚΑΤΣΑΒΡΑΧΑ Ν' ΑΝΑΔΑΣΩΝΕΙ ΠΥΡΠΟΛΗΜΕΝΕΣ ΠΛΑΓΙΕΣ, ΤΟΤΕ...ΔΟΞΑ ΣΤ' ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ !!!

*κ για την ιστορία... O 1 ευρώ που "αποστόμωσε" μάλλον διαβάζει ανάποδα.
Γιατί ΠPIN τη σελίδα 23 υπάρχει η σελίδα 21....

Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου

Deva_ParinitoΜέλος
03/08/2005, 21:27:42
quote:
Deva θεωρεις οτι με την συνεχη εξασκηση θα δημιουργηθει μια κατασταση που θα ειναι μη αναστρεψιμη;Οτι ο "νους" θα μαθει να διατηρηται σε εγρηγορση η εστω σε μια νεου εισους συνειδητοτητα και δεν θα κοιμαται ευκολα;

Ο άνθρωπος με την συνεχή εξάσκηση πολλά μπορεί να καταφέρει. Από το να γίνει Ολυμπιονίκης στην Άρση Βαρών, μέχρι και το να κόψει το κάπνισμα ή μέχρι και αυτό που λες ρωτώντας.

Μην σε απασχολεί όμως αυτό. Είναι πολύ μακρινό. Τόσο, όσο δεν μπορείς ούτε να το φανταστείς. Όσοι από εσάς ενδιαφέρονται για γεγονότα, τους υπόσχομαι πως θα υπάρξουν. Πρέπει όμως να προηγηθούν πολλά άλλα πράγματα...

Έγινε, τα λέμε...
Deva_ParinitoΜέλος
03/08/2005, 21:35:33
quote:
Την καταγραφή της άσκησης δεν την έκανα συνεχόμενη.

Έκανα κλικ για την απάντηση, σταμάτησα και άρχισα να σκέφτομαι πως ξεκίνησα το πλύσιμο, τι σκεφτόμουν, τι ένοιωθα.

Έγραφα και ξανασταμάταγα. Εάν έγραφα σε αόριστο χρόνο δεν θα υπήρχαν οι παρατηρήσεις που είδες στις παρενθέσεις. Για να τις γράψω έπρεπε να μεταφερθώ ξανά σε εκείνη την χρονική στιγμή.

Δεν ξέρω βέβαια τι πρέπει να ρωτήσω ή τι άλλες παρατηρήσεις μπορώ να κάνω, για βοήθα λίγο, πως να συνεχίσω, δηλ. δώσε κατεύθυνση να δω τι μπορώ να βγάλω από ότι έκανα.

Τίποτε δεν μπορείς να βγάλεις, έτσι όπως μου τα λες. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς έχεις κάνει pyramid.

Ενώ έγραφες το μήνυμα, έκανες και την "άσκηση" δηλ? Ταυτόχρονα ? Ή φανταζόσουν πως έκανες την άσκηση ? Πως ακριβώς μεταφέρθηκες ξανά σε εκείνη την χρονική στιγμή δηλ?

Κατ' αρχήν pyramid, απάντησέ μου ειλικρινά αν έχεις κάνει την "άσκηση". Αν ναι, πότε ?

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 03/08/2005 21:48:19

03/08/2005, 22:53:29
quote:
Πρέπει όμως να προηγηθούν πολλά άλλα πράγματα...

Οπως;
Χρειαζεται κατι αλλο απο την συνεχη εξασκηση αυτοενθυμησης;
Γιατι αναγνωρισα οτι δεν με θυμαμαι!Τι αλλο στοχο εχει η ασκηση;
Υπαρχει κατι αλλο που πρεπει να κανω;
Αν και αυτη η ασκηση ειναι κατι που θα με απασχολησει παρα πολυ καιρο υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω σε οσα σου παρεθεσα στις προηγουμενες σελιδες;

Ευχαριστω.
Αν θες εχω και μειλ.

Edited by - ryche on 03/08/2005 23:06:38

Deva_ParinitoΜέλος
04/08/2005, 00:10:54
quote:
Οπως;

Όπως αυτό που λέω στην προ-τελευταία φράση του επόμενου ακριβώς μηνύματος από τούτο...

Και λέω το παραπάνω, γιατί θα μπορούσα άνετα να σε είχα ρωτήσει τι εννοείς με αυτό που λες "κατάσταση μη - αναστρέψιμη" Ryche. Αλλά, δεν το κάνω. Δεν σε ρωτάω δηλ.

Το ξέρω πως έχεις mail φίλε, το ξέρω.

Αλλά τώρα, ήρθε η σειρά σου να αναρρωτηθείς, γιατί αυτήν την απάντηση που σου δίνω (βλέποντάς την συνολικά βέβαια, ως απάντηση των προηγούμενών σου ερωτημάτων), την ποστάρω στο φόρουμ, και δεν στην στέλνω με mail...

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 04/08/2005 00:34:03

Deva_ParinitoΜέλος
04/08/2005, 00:12:09
Αγαπητοί φίλοι,

Η φίλη pyramid, μου δίνει όπως είπα, την αφορμή για να μιλήσω για κάτι πολύ σημαντικό. Μπορεί σε κάποιους να φανούν βέβαια γνωστά αυτά, αλλά ας προσέξουν τι σημασία αρχίζουν να παίρνουν τα λόγια, τώρα που έχουν παρατηρήσει κάποιοι, πως κάτι συμβαίνει όταν εμφανίζεται η συνειδητότητα.

Ο άνθρωπος από την στιγμή που θα γεννηθεί μέχρι και την στιγμή που θα αφήσει το σώμα του, μαθαίνει. Αποκτά γνώση. Ότι μαθαίνει όμως, και νομίζει πως το ξέρει, το μαθαίνει επιφανειακά. Έτσι και η γνώση που αποκτά, αν δεν προέρχεται από συνειδητές διαδικασίες, είναι επιφανειακή, κούφια, στείρα. Την ξεχνάει πολύ σύντομα, και αυτό συμβαίνει ακριβώς για τον λόγο που μας λέει ο φίλος Ryche. Η μνήμη μας, δεν μπορεί να συγκρατήσει την γνώση που αποκτούμε στην ζωή μας, αν δεν την αποκτήσουμε κάτω από συνειδητές λειτουργίες. Μια τέτοια γνώση, επιφανειακή, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πουθενά, είναι σαν να μην έχει υπάρξει ποτέ, γιατί όταν θα χρειαστεί να ανακληθεί από την μνήμη, το πιο απλό που θα συμβεί, είναι πως ο νους θα την έχει ξεχάσει, δεν θα την θυμάται. Τι να ανακαλέσει λοιπόν ?

Από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε στο σχολείο είναι οι κανόνες της γλώσσας μας. Οι γραμματικοί κανόνες και οι κανόνες της ορθογραφίας. Οι κανόνες αυτοί ανήκουν στο ευρύτερο πλαίσιο της Ελληνικής Γραμματείας. Από την στιγμή όμως, που εμείς χρησιμοποιώντας αυτό που λέμε «γλώσσα», δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, σημαίνει πως κάνουμε πολλά πράγματα στραβά. Το σημαντικότερο λάθος βέβαια είναι πως νομίζουμε πως καταλαβαίνει ο ένας το άλλον. Αλλά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει κανέναν. Ας το αφήσουμε όμως αυτό, γιατί είναι βαθύτερο, κι ας πάμε σε κάτι πολύ πιο εύκολο να κατανοηθεί. Δεν κάνουμε σωστή χρήση των γραμματικών κανόνων.

Η Ελληνική Γραμματεία, ασφαλώς ασχολείται με πάρα πολλά πράγματα, όπως η μελέτη της Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης, των Αρχαίων Ελληνικών κειμένων, κ.α. Το θέμα της Ελληνικής Γραμματείας, είναι τεράστιο αλλά ελάχιστοι ασχολούνται - και δεν έχω δει ή τουλάχιστον, δεν έχω προσέξει κάποιο θέμα στο φόρουμ που να πραγματεύεται την Ελληνική Γραμματεία - αφ’ ενός γιατί οι περισσότεροι νομίζουν πως ξέρουν ένα μέρος της, την γραμματική δηλ. της Ελληνικής γλώσσας και σκέφτονται πως δεν χρειάζεται να ασχοληθούν και πολύ, αφ’ ετέρου γιατί υπάρχουν αρκετοί που θεωρούν πως η μελέτη της Ελληνικής Γραμματείας γίνεται κατά κάποιον τρόπο μονάχα από κάποιες μυστήριες ομάδες ή αδελφότητες, π.χ η φέϊμους «Ομάδα Ε», ή από κάποιους «κολλημένους» φιλόλογους με γυαλάκια μυωπίας.

Αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα, υπάρχουν αρκετοί Έλληνες φιλόλογοι, αξιόλογοι άνθρωποι που ασχολούνται αποκλειστικά με την μελέτη της Ελληνικής Γραμματείας, συνεργάζονται, δεν έχουν ιδέα για την «Ομάδα Ε» κι όμως ο καθένας απ’ αυτούς γνωρίζει πολύ περισσότερα απ’ όλους αυτούς τους τενεκέδες του «Ε» μαζί. Τέλος πάντων.

Η πολύ καλή φίλη pyramid, την οποία έχω συναντήσει μία φορά και εκτός φόρουμ, λέει :

quote:
Για να τις γράψω έπρεπε να μεταφερθώ ξανά σε εκείνη την χρονική στιγμή.

Υποθέτω (Αρχική υπόθεση), πως εννοεί ότι έπρεπε με κάποιον τρόπο να φέρει την «άσκηση» που έκανε στο παρελθόν, «μπροστά της», να την θυμηθεί δηλ, να την ανακαλέσει από το μνημονικό της, να χρησιμοποιήσει την μνήμη της.

Δείτε τώρα τι συμβαίνει. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί πως ότι του συμβαίνει σ’ αυτό που θεωρεί «πραγματικό κόσμο» - ασχέτως αν δεν είναι, δεν εξετάζουμε τώρα αυτό – του συμβαίνει σε τέσσερις διαστάσεις, και όχι σε τρεις. Το ρήμα «μεταφέρομαι» όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί έτσι, ελαφρά την καρδία, γιατί η μεταφορά ενός πράγματος οπουδήποτε, δεν γίνεται κρατώντας μόνο την διάσταση που μας συμφέρει – τον χρόνο, στην συγκεκριμένη φράση της pyramid – αλλά γίνεται χωροχρονικά.

Ένας άνθρωπος είναι αδύνατον να μεταφερθεί ως ενοποιημένος στο παρελθόν. Το διανοητικό του κέντρο, έχει αυτήν την ικανότητα, είναι αρκετά ευέλικτο, μπορεί να το κάνει και μπορεί να κινηθεί όχι μόνο στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον. Τι γίνεται όμως με το κινητικό του κέντρο ? Μπορεί ? Τι γίνεται με το συναισθηματικό του κέντρο ? Μπορεί ? Ασφαλώς όχι. Η μεταφορά του λοιπόν, αν γίνει, θα γίνει μερικώς. Από την άλλη, η στιγμή κατά την οποία συμβαίνει οτιδήποτε, πάλι δεν πρέπει να διαχωριστεί από τον χώρο που συμβαίνει. Δεν είναι μόνο χρονική, αλλά χωροχρονική. Ποια είναι λοιπόν, η χωροχρονική στιγμή κατά την οποία κάποιος μεταφέρεται σε κάποια άλλη ? Τέτοια στιγμή φίλοι μου, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει, ως τώρα δηλ. και αυτό μπορεί να σας το βεβαιώσει, εκτός από μένα, ολόκληρη η Παγκόσμια Επιστημονική κοινότητα των Φυσικών. Έχουν συμβεί βέβαια, κάποια φαινόμενα χωροχρονικής μεταφοράς αντικειμένων και ανθρώπων, αλλά αυτά αποτελούν, προς το παρόν αντικείμενα μελέτης και έρευνας, και τίποτε δεν έχει αποδειχτεί, τίποτε δεν έχει κατοχυρωθεί, είναι αμφιλεγόμενα, και καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει εμφανιστεί. Όσοι ασχολήθηκαν μ’ αυτά, και μπορούν να μιλήσουν, μιλούν πάντα θεωρητικά και λεν’ κάποια πράγματα, σημαντικά ίσως, αλλά τίποτε δεν αξίζει να ληφθεί από εμάς που ασχολούμαστε με την «Ασκητική», ως αληθινό.

Στο παράδειγμα της φράσης της φίλης pyramid, ο χώρος καταλαμβάνεται από την σκέψη, γι’ αυτό η pyramid λέει «άρχισα να σκέφτομαι […] τι σκεφτόμουν», αλλά σε ποιόν χρόνο ? Πότε δηλ. συμβαίνουν όλα αυτά ? Το «σκεφτόμουν» είναι πάλι Ενεστώτας, Ενεστώτας Διαρκείας. Στον Ενεστώτα ή στον Αόριστο ? Η ίδια η ονομασία του χρόνου από την Ελληνική Γραμματεία, η λέξη «Αόριστος» δηλ, σημαίνει αυτό που δεν μπορεί να οριστεί. Τι είναι όμως αυτό που δεν μπορεί να οριστεί ? Η ακριβής χωροχρονική στιγμή. . Γι’ αυτό, συνήθως μετά από την χρήση του αορίστου ρωτάμε «Πότε? (με την έννοια της ακρίβειας)» ή «Που? (πάλι με την έννοια της ακρίβειας)», δηλ. «Που ακριβώς ?», ή «Πότε ακριβώς?».

Εδώ κρύβεται μια πολύ μεγάλη παγίδα που δημιουργεί ο νους. Επειδή ο νους «την βρίσκει» στο να παίζει παιχνίδια με τον χρόνο, μπορεί δηλ. να κάνει ότι γουστάρει με τις χρονικές στιγμές, αλλά είναι μπούφος στο να δημιουργεί χώρο σ’ αυτές και στον ίδιο του τον εαυτό, κάνει το εξής πολύ απλό, θέλοντας να συνδυάσει παρελθόν με αυτό που λέμε «παρόν» και να εκφράσει με λόγια αυτό που του συμβαίνει : Φαντάζεται τον χώρο. Έτσι, του είναι εξαιρετικά εύκολο να μεταφέρει οτιδήποτε θέλει, όπου θέλει, και όποια στιγμή θέλει.

Από την άλλη, το «άρχισα να σκέφτομαι […] τι σκεφτόμουν», ήδη αποτελεί εσφαλμένη έκφραση, γιατί το «άρχισα», δημιουργεί δυναμική του «παρόντος» συμβάντος που υπερβαίνει το «τι σκεφτόμουν». Αλλά, τι περίεργο ? Το «σκεφτόμουν» φανερώνει διάρκεια στο «παρόν». Από αυτήν την φράση της pyramid, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς οτιδήποτε, και μία από τις απορίες που μπορεί να του εμφανιστεί είναι και η εξής : «Καλά, αφού άρχισες να σκέφτεσαι εκείνη την στιγμή, δεν ήξερες τι σκεφτόσουν ?». Αν η pyramid, έλεγε «άρχισα να σκέφτομαι, τι είχα σκεφτεί» τότε τα πράγματα, θα ήταν λίγο καλύτερα γι’ αυτόν που διαβάζει αυτήν την φράση της. (Tέλος υπόθεσης)

Αλλά σε καμία περίπτωση, δεν μπορούμε να αναφερθούμε σε κάτι που έγινε στο παρελθόν, χρησιμοποιώντας Ενεστώτα στην φράση μας. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοηθούμε, και αν ήταν ο Moz εδώ, δικαίως το παλικάρι θα έλεγε, πως χανόμαστε στην μετάφραση.

Pyramid, όλη αυτή η ανάλυση, δεν έχει φυσικά σκοπό να σε θίξει ή να σε μειώσει. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό, έτσι ? Αν πάλι νομίζεις πως γίνεται για κάποιο λόγο ειρωνείας, λάθος θα νομίζεις. Η παραπάνω ανάλυση, μπορεί να σημαίνει πολλά για κάποιους, τίποτε για σένα, τίποτε για κάποιους, πολλά για σένα. Για μένα, σημαίνει πως ο άνθρωπος χρειάζεται επειγόντως μια νέα γλώσσα. Αλλά αυτό, το έχω ξαναπεί...

Aν εσύ καλή μου, μπορείς να μου εξηγήσεις ακριβώς τι εννοείς, με την φράση σου "Για να τις γράψω έπρεπε να μεταφερθώ ξανά σε εκείνη την χρονική στιγμή", τότε η υπόθεση μου, είναι για τα σκουπίδια...

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 04/08/2005 01:24:38

Deva_ParinitoΜέλος
04/08/2005, 00:20:26
quote:
Γιατι αναγνωρισα οτι δεν με θυμαμαι!

Ωραία. Τότε συνέχισε να κάνεις την "άσκηση". θα αναγνωρίσεις κι άλλα πράγματα στο εαυτό σου φίλε μου. Μερικά από αυτά, δεν θα μπορείς ούτε καν να τα ξεστομίσεις, σε διαβεβαιώ...

Έγινε, τα λέμε...
04/08/2005, 00:36:25
Ευχαριστω.
04/08/2005, 14:03:20
Καλημέρα, βρε Deva τι είναι αυτά που μου λες?

Έκανα την άσκηση το πρωϊ της ίδιας ημέρας που έκανα το post. Το ειλικρινά είναι περιττό.
Έμεινα στο σπίτι για κάποια πράγματα που ήθελα να ρυθμίσω, ανάμεσα σε αυτά ήταν και η άσκηση.

Και τι είναι αυτό που έγραψες "να σε θίξει ή να σε μειώσει", εδώ μιλάμε για μία άσκηση που θα βγάλουμε κάτι, εάν ο τρόπος, που πιστεύεις ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις, είναι αυτός που ανέφερες χρησιμοποίησέ τον. Εάν νοιώσω περίεργα τότε πρέπει να ψαχτώ στο τι μου συμβαίνει, οπότε θα σου ζητήσω βοήθεια να το αναλύσω.

Εάν το έκανες συνειδητά για να βγάλω κάτι, χωρίς κακή πρόθεση, είμαστε ok. Εάν το έκανες για άλλους λόγους απλώς θα αναλύσεις και εσύ κάποια πράγματα από τον εαυτό σου.

Τώρα σχετικά με την άσκηση.

Ναι ανακάλεσα την άσκηση από την μνήμη μου και φαντάστηκα πως έκανα την άσκηση και προσπάθησα να αισθανθώ όπως αισθανόμουν την ώρα που έκανα την άσκηση.
Αυτό εννοούσα όταν έγραψα "έπρεπε να μεταφερθώ ξανά σε εκείνη την χρονική στιγμή".

Όταν κάποιος μου μιλάει για να τον καταλάβω λειτουργώ ως εξής:
ακούω τις λέξεις και τις κάνω εικόνα στο μυαλό μου, εάν κάποια λέξη δεν μπορώ να την κάνω εικόνα τον ξαναρωτάω για να μου την πει πιό περιγραφικά.
Με τον ίδιο τρόπο μιλάω, έχω την εικόνα στο μυαλό μου, την κάνω λέξεις και μιλάω ή γράφω.

Κάποια πράγματα με τον καιρό τα συνηθίζεις και γίνονται σε μικρό χρόνο, αυτό σημαίνει ότι την απλή περιγραφή, χωρίς λεπτομέρειες, την κάνω γρήγορα. Όταν όμως πρέπει να πω όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορώ, πρέπει να σκεφτώ περισσότερο δηλ. πρέπει η εικόνα να σχηματιστεί στο μυαλό μου πιό καθαρά, για να σχηματιστεί πιό καθαρά βάζω και το συναίσθημα.

Όσο περνάει ο χρόνος από την στιγμή του γεγονότος μέχρι την περιγραφή του, τόσο πιό ανακριβής είναι η περιγραφή, γι΄αυτό προσπάθησα να μειώσω όσο μπορούσα το χρονικό διάστημα ανάμεσα στην άσκηση και την καταγραφή της.

Deva_ParinitoΜέλος
04/08/2005, 19:57:37
quote:
Αυτές τις ημέρες παρατηρούσα τον εαυτό μου και τις κινήσεις μου όσο μπορούσα. Οσο πιο πολύ τον παρατηρούσα τόσο πιο πολύ ξένος μου φαινόταν.

Ναι, αυτό είναι μια αλήθεια. Έχεις δίκιο...

Έγινε, τα λέμε...
05/08/2005, 19:42:29
Γειά σου Deva.
Μετά την δεύτερη άσκηση διαπίστωσα οτι δεν λειτουργούν όλες οι αισθήσεις μου μαζί στήν ίδια ποιότητα.

Αποφάσισα να παρατηρήσω τι γίνεται κάτω απο ''συνθήκες''.
Ειχα την ευκαιρία να βρεθώ σ' ενα ιδανικό για μένα μέρος<<θάλασσα>>.
Παρατήρησα οτι μέσα στό νερό λειτουργουσαν όλες οι αισθήσεις μου στήν εντέλεια.
Ενιωθα τήν θάλασσα, την μύριζα, άκουγα το κύμα και οτι άλλο γύρω και απολάμβανα και την θέα.
Ηταν κάτι''ολόκληρο'' και υπέροχο.
Οταν βγήκα έξω ξαναπροσπάθησα αλλα κάποια αίσθηση υπερίσχυε της άλλης ,πιέσθηκα και σταμάτησα ΄οπως έχεις πει.
Γιατί τόση διαφορά στην αντίληψη ?
Νομίζω οτι αυτο που ''κλειδώνει ''την αίσθηση είναι η πίεση.
Υπάρχει τρόπος να μπορώ να το ελέγχω αυτό?