ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

xristosxatz30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
08/06/2014, 10:34:19
Οσο για το

quote:
Δεν υπάρχουν αδύνατα πράγματα αλλά αδύναμοι άνθρωποι. - J.A. Livraga

Αν και ...ουτε καν εχω ακουσει για τον συγκεκριμενο ανθρωπο , ισως , και να μην ενοει , ''μπαρουτι και φωτια ''στους αδυναμους αλλα απλα να εκθειαζει καποια χαρακτηριστικα , που καλο θα ηταν να κατανοηθουν

Οταν ας πουμε , εγω γνωριζω , οτι εχω αδυναμια σε κατι , θα ρυθμισω αναλογα και την συμπεριφορα μου απεναντι σε αυτο

Γενικοτερα νομιζω οτι εχεις συνδεσει τον εσωτερισμο [ερευνα του εσωτερικου , και γενικοτερα της ζωης ] για μενα , με μυησεις , σεκτες , τυφλες αποδοχες , και με ενα καρρο αλλα χαζα

Αυτα βεβαια , παιζουν και ισως και να ειναι σε ενα μεγαλο ποσοστο η αληθεια

Ολα αυτα , το μονο που απαιτουν , ειναι την ελειψη της κριτικης , αντιληψης , και σκεψης και επισης φανατισμο, που ισως και να ειναι αποτελεσμα των προηγουμενων

Εχω επισης την εντυπωση , οτι ενας φανατικος , θα ειναι φανατικος οπουδηποτε και αν βρισκεται

Πολλες φορες επισης βλεπουμε ''φανατικους '' να υποστηριζουν φανατικα συγκεκριμενες ιδεες , και σε κξαποιο διαστημα να γινονται φανατικοι ,διωκτες των ιδεων αυτων , που ''χθες υποστηριζαν , με τοση θερμη

Αυτο νομιζω οφειλεται , στο γεγονος , οτι η θεωρητικη γνωση , μπορει ανα πασα στιγμη να ανατραππει

Η ελειψη λοιπον αυτης της διαπιστωσεως , επιτρεπει στο ατομο , να ''κολλαει στις θεωρητικες γνωσει -ιδεες

Ο δρομος ξεκιναει στο σωμα με τις 5 αισθησεις
Να ξυπνας σημαινει να τις χρησιμοποιεις χωρις να τις μπερδευεις με εσενα

liamnΜέλος
08/06/2014, 14:02:10
καλημέρα και σε σένα xristosxatz.

Ένα είναι καταρχήν το σίγουρο xristosxatz, για να μην μπερδευόμαστε παρακάτω. Είναι σίγουρο ότι τους γνωρίζω αυτούς τους ανθρώπους και τον ιδρυτή τους πολύ καλύτερα από εσένα. Άρα κάτι παραπάνω έχω να σχολιάσω και να μονολογήσω γι 'αυτούς. Είναι ευτύχημα που το κάνει μετά από τόσα χρόνια κάποιος αυτό.

Ύστερα, θα διαφωνήσω και για τον Καζαντζάκη. Αγαπητέ μου δεν ξέρω αν διάβασες για τον Καζαντζάκη, αλλά εγώ αυτό που ανάλυσα, το ανάλυσα βάση το όσον έχω διαβάσει για αυτόν. Τρανή απόδειξη είναι ότι ο Καζαντζάκη αγαπητέ μου, μιλάει σε πολλές άλλες περιπτώσεις και λέει τα εξής:

"Ν’ αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω"

Είδες που τελικά εσύ είσαι που φέρεσαι όπως περιγράφεις και όχι εγώ.

Ο Καζαντζάκης θέλει να σώσει τον κόσμο γιατί νομίζει ότι έχει ανάγκη να σωθεί, και μας ωθεί να το κάνουμε ακόμα και μόνοι μας σαν βούρλα. Είναι επηρεασμένος από τον χριστό και μας τοποθετεί σε μια παρόμοια μοίρα, μας ωθεί να σταυρωθούμε σαν τον χρηστό ακόμα και μόνοι μας προς υπεράσπιση κάποιον ιδανικών. Οπότε αγαπητέ μου, εννοεί ακριβώς αυτό, ότι ο κόσμος χρειάζεται αλλαγή.
Εννοεί πως όπως και ο χρηστός έφερε αλλαγή έτσι και εμείς πρέπει να γίνουμε μικροί χριστοί.

Εγώ πολύ άπλα θα σου πω ότι διαφωνώ με το Καζαντζάκη ο κόσμος δεν χρειάζεται ούτε να σωθεί ούτε να αλλαχτεί.
Δεν είμαστε ούτε προβληματικά μοντέλα ούτε αντικείμενα, ούτε αμαρτωλοί που πρέπει να μαστιγωθούμε και να τιμωρηθούμε πεθαίνοντας σε κάποιο σταυρό προς εξιλέωση κάπου ελαττώματος. Μαζόχα δεν είμαι.

Αν εσύ αρέσκεσαι με τέτοιες ιδέες, πήγαινε στην Νέα ακρόπολη, αυτοί έτσι μας βλέπουν.

Όσον αφορά τον Livraga, τι να σου πω, εμπνέονταν από ένα πολεμικό ναζιστικό ιδεώδες, το ξέρω από πρώτο χέρι. Αν ξέρεις κάτι παραπάνω από εμένα γι 'αυτόν, σε παρακαλώ να μου το εξηγήσεις. Θα χαρώ να μάθω κάτι που δεν γνωρίζω για αυτόν.

Θα αναλύσουμε διεξοδικά και γι 'αυτόν τα όσα έχει πει.

Όπως, ότι livraga έλεγε, ότι αξίζει περισσότερο η ζωή ενός μυρμηγκιού από την ζωή ενός καλλιτέχνη που παίρνει ναρκωτικά και μας πυροβολεί με το πινέλο.

Όπως καταλαβαίνεις, δεν είμαι εγώ που μιλάω γι αυτούς χωρίς να να ξέρω τι άλλο είπανε, μάλλον εσύ το κάνεις αυτό.

Δες τι άλλα έλεγε ο Καζαντζάκης και κρίνε.

- Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει.

Mας γιόμισε χρέη όπως η Μέρκελ.

- Tι θα πει λεύτερος; Αυτός που δεν φοβάται το θάνατο.

- Tίποτα γενναίο δεν μπορεί ο άνθρωπος να κάμει στον κόσμο, αν δεν υποτάξει τη ζωή του σ' έναν Αφέντη ανώτερό του.

Μπούρδες με το τσουβάλι!
Πόσο χρόνο χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε ότι μας ωθεί σε ένα πολεμικό ηρωικό ιδεώδες. Αν παρατηρήσεις σύμφωνα μετά λόγια του, αυτό που θα συμπεράνει κάνεις αργά ή γρήγορα, είναι ότι τελικά οι ναζί ήταν τα πρότυπα. Όχι ότι μας λέει κάτι τέτοιο, απλά ταιριάζουν όλα όσα λέει. Σαν να είναι κομμένα και ραμμένα για κάποιον που ακολουθεί ένα ιδεώδες ηρωικό και πολεμικό.
Δεν απορώ που το έχουν κάτι σαν ευαγγέλιο στην Ν.Α, και όχι μόνο εκεί.

Edited by - liamn on 08/06/2014 16:01:34

08/06/2014, 15:44:06
quote:

Ο Καζαντζάκης θέλει να σώσει τον κόσμο γιατί νομίζει ότι έχει ανάγκη να σωθεί, και μας ωθεί να το κάνουμε ακόμα και μόνοι μας σαν βούρλα

quote:
. Οπότε αγαπητέ μου, εννοεί ακριβώς αυτό, ότι ο κόσμος χρειάζεται αλλαγή.

Αυτα πιστευω και εγω , και κατα την αποψη μου εχεις δικιο ,οσον αφορα το σκεπτικο του Καζαντζακη

Να ξερεις επισης [ και δεν το παιζω δασκαλος ] , οτι , εαν δεν εχεις μπει στο πετσι της αυτοανακαλυψης και της ερευνας του εαυτου , ειναι πολυ ευκολο να παρεξηγησης αυτα που λεει ο Καζαντζακης , και ο καθε Καζαντζακης , και σου παραθετω το παρακατω

quote:
Πόσο χρόνο χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε ότι μας ωθεί σε ένα πολεμικό ηρωικό ιδεώδες. Αν παρατηρήσεις σύμφωνα μετά λόγια του, αυτό που θα συμπεράνει κάνεις αργά ή γρήγορα, είναι ότι τελικά οι ναζί ήταν τα πρότυπα. Όχι ότι μας λέει κάτι τέτοιο, απλά ταιριάζουν όλα όσα λέει. Σαν να είναι κομμένα και ραμμένα για κάποιον που ακολουθεί ένα ιδεώδες ηρωικό και πολεμικό.

Αυτος μιλαει απο ενα βαθρο , και εσυ , και ο καθενας απο μας, απο ενα αλλο

Και σε αυτο δεν υπαρχει τιποτα μεμπτο

Απλα εγω θελω ''αυτα '' απο την ζωη μου και εσυ ''εκεινα ''

Αυτο που εγω εχω να σου πω , ειναι οτι , η υπαρξη , μας εχει σπρωξει ,σε κατευθυνσεις

Και δεν μιλω μοιρολατρικα , ουτε και φανατικα

Αυτο μπορω να ξεχωρισω , και αυτο το συμπερασμα μπορω να εξαγω

Αλλον τον εχει σπρωξει να γινει αυτο...... τον αλλο κατι διαφορετικο , και τον αλλο , κατι ακομα διαφορετικοτερο

Αν λοιπον δεν υπαρχει κοινος τοπος ,βιωματων ζωης , και αρα γραμμες υπαρξης , φυσικα και θα ειναι αδυνατη οποιαδηποτε συνενοηση

Και αυτο βεβαια δεν ειναι κακκο , ενοω δεν το χαρακτηριζω , απλα καταγραφω τα γεγονοτα και δινω την εξηγηση που για μενα εχει τις περισσοτερες να ισχυει

quote:

Edited by - xristosxatz on 08/06/2014 16:36:35

08/06/2014, 17:08:21
quote:
Ο Καζαντζάκης θέλει να σώσει τον κόσμο γιατί νομίζει ότι έχει ανάγκη να σωθεί, και μας ωθεί να το κάνουμε ακόμα και μόνοι μας σαν βούρλα.

quote:
Εγώ πολύ άπλα θα σου πω ότι διαφωνώ με το Καζαντζάκη ο κόσμος δεν χρειάζεται ούτε να σωθεί ούτε να αλλαχτεί.

Εχω κατα καιρους γνωρισει ατομα , που επειδη εχουν ενταχθει σε ομαδες εσωτερισμου , εχουν δεχθει πολλα πραγματα σαν δεδομενα

Ενα απο αυτα ειναι και το οτι ''πρεπει '' να αλλαξουμε

Αυτο πραγματικα ειναι αστειο , διοτι για να επελθει μια τετοια γνωση , απαιτειται κατανοηση , που με την σειρα της απαιτει προσπαθεια και χρονο

Καποιοι προσποιουνται , οτι αυτη την γνωση την κατεχουν , και δεν γνωριζουν οτι , ετσι , απλα κοροιδευουν τον εαυτο τους , και για να ειμαι ακριβεστερος , ουτε αυτο μπορουν να καταλαβουμε

Οτι κοροιδευουμε , καποιες φορες τον εαυτο μας διοτι , και αυτο ειναι ενα σταδιο που καλουμαστε να περασουμε

Αρχικα ειχα ενθουσιαστει με την επαναστατικοτητα ,που μου εδωσες την εντυπωση οτι διαθετεις

Η αποψη ομως που τωρα εχω , ειναι οτι απλα αποριπτεις

Εχεις παρει το τσουβαλι και τα βαζεις ολα μεσα , και αυτο κατα την δικη μου γνωμη ειναι λαθος

Το να δεχεσαι η να αποριπτεις , ουσιαστικα δεν διαφερουν και πολυ

Το δυσκολο ειναι να ερευνουμε , για να διαμορφωνουμε ακριβεστερες και σωστοτερες αποψεις

08/06/2014, 17:27:29
quote:
Αλλον τον εχει σπρωξει να γινει αυτο...... τον αλλο κατι διαφορετικο , και τον αλλο , κατι ακομα διαφορετικοτερο

Και για να γινω πιο συγκεκριμενος πανω σε αυτο..........ενοω οτι η ζωη , υπαρξη , με καποιους εχει φανει ''στοργικη '' και δεν τους εχει σπασει πολλα δεδομενα

Με καποιους αλλους εχει φανει ,λιγοτερο ''στοργικη '' και τους εχει ''σπασει'' περισσοτερα δεδομενα

Οταν σπουν τα δεδομενα, που εχουμε για την ζωη [ και ειμαστε γεματοι απο αυτα], τοτε αναγκαζομαστε να ερευνησουμε τα αιτια

Αν τα δεδομενα που εχουμε αποκτησει παραμεινουν ανεπαφα απο την ζωη , τοτε δεν εχουμε κανεναν λογο να μπαινουμε σε διαδικασιες

Και αυτο μαλιστα με τα δεςδομενα , ειναι κατι που ο Καζαντζακης εχει επανειλημενα αναφερει

08/06/2014, 21:55:57
quote:
liamn
Πόσο χρόνο χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε ότι μας ωθεί σε ένα πολεμικό ηρωικό ιδεώδες.

Ωστε αυτό καταλαβαίνεις από τον Καζαντάκη!!!

Μα για αυτό οι συνομιλητές σου, είναι της "τάξης" του xristosxatz, panpam και η λοιπή...σάρα!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

liamnΜέλος
08/06/2014, 22:32:41
quote:

"ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ"
Μα για αυτό οι συνομιλητές σου, είναι της "τάξης" του xristosxatz, panpam και η λοιπή...σάρα!!

Καλά, είπες και εσύ κάτι και τώρα έγινες σπουδαίος, όπως τα σκυλάκια που κυνηγούν τα αυτοκίνητα και μετά γυρίζουνε και νιώθουν ότι έκαναν κάτι. Τσουτσου που πετιέστε είσαι μικρούλη μου.

Βλέπω τι λες στα άλλα θέματα. Μπουρδολογείς διαρκώς.
Μια φορά τον Καζαντζάκη δεν με πείθεις ότι τον διάβασες.

Edited by - liamn on 08/06/2014 23:00:45

liamnΜέλος
08/06/2014, 22:35:22
Δεν διαφωνώ xristosxatz , όλα είναι σχετικά και οι πάντες έχουν τον δρόμο τους, όπως και εγώ άλλωστε!

Νέα Ακρόπολη.

Ρητό της Ημέρας: Το σύμπαν είναι τσιγκούνικο για όποιον αρνείται τον εαυτό του. - R. Tagore

Δηλαδή πως τον αρνείται, λέει δεν είμαι εγώ άλλα είμαι κάποιος άλλος;
Μάλλον κάτι άλλο θέλει να πει ποιητής, μάλλον καταλήγει σε ένα άλλον μεγάλο ψυχολογικό εκβιασμό ο κυρ R. Tagore. Μάλλον θέλει να μας πει, ότι αν δεν δεχτείς να βελτιωθείς έναντι τον ελαττωμάτων σου, τότε το σύμπαν θα σου γυρίσει την πλάτη, θα σε τρώει το μαύρο σκοτάδι, θα καίγεσαι στα έγκατα της γης, θα σε βασανίζουν η ερινύες και άλλα πολλά! Συγνώμη παρασύρθηκα.
Μάλλον μιλάει για το πόσο απλόχερο θα είναι σε σοφία. Και γιατί στο σύμπαν γίνετε τσιγκούνικο, δηλαδή το σύμπαν τιμωρεί όπως ο θεός της διαθήκης;
Ρε τι μάθαμε και σήμερα πω πω πω!!!! Τι σοφία ήταν αυτή ρε παιδιά, καλά έχω μείνει κάγκελο.

Με εσάς τα μέλη όμως, που είστε εθελοντές και δεν αρνείστε τον εαυτό σας, και είστε γεμάτο φιλοσόφους εκεί μέσα, γιατί το σύμπαν παραμένει τσιγκούνικο, γιατί παραμένουν οι περισσότεροι από εσάς μπατίρια; (Μπατίρια σε χρήματα εννοώ, γιατί από φιλοσοφία άστε το καλύτερα, τούβλα είστε, το πολύ ένα τοίχο να φτιάξετε όλοι μαζί. Τούβλα με πατέντα μάλιστα, επειδή μετά αυτόν τον τοίχο θα τον βάφετε ξανά και ξανά χωρίς λόγο).
Μήπως λοιπόν παραμένετε μπατίρια επειδή τα συσσωρεύει η μαμά Νέα Ακρόπολη τα χρηματάκια σας;
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι, ότι οι δάσκαλοί σας, δεν ξέρω αν αρνούνται τον εαυτό τους άλλα δεν αρνούνται καθόλου τα εκατομμύρια που συσσωρεύουν από όλων τον κόσμο στις Νέες Ακρόπολες. Αυτοί τον βρήκαν σίγουρα τον εαυτό τους, ή καλύτερα, βρήκαν εσάς τα μέλη, κι έτσι το σύμπαν παραμένει απλόχερο με αυτούς.

Συνεχίστε έτσι, υποτακτικοί, μπατιράκια και αποχαυνωμένοι στο μέγα σκοπό τους.

Edited by - liamn on 09/06/2014 00:20:18

09/06/2014, 01:30:23
quote:
liamn
Βλέπω τι λες στα άλλα θέματα. Μπουρδολογείς διαρκώς.
Μια φορά τον Καζαντζάκη δεν με πείθεις ότι τον διάβασες.

Oταν άτομα, σαν του λόγου σου και των λοιπών...σαραμάρων, μου λένε ότι μπουρδολογώ, ξέρω ότι αρμενίζω σε γαλήνια νερά.
Αντιθέτως, αν κατά τύχη με καταλαβαίνατε, τότε θα...ανησυχούσα!!!

Οσο για τον Καζαντζάκη, πέτυχες διάνα.Δεν τον διάβασα.Τον ένιωσα.Τον ανθίστηκα!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 09/06/2014 01:31:05

liamnΜέλος
09/06/2014, 01:57:52
quote:
Τον ένιωσα.Τον ανθίστηκα!!!

Πω πω πω! βρε παιδί μου, τι έμπνευση ήταν αυτή;
Σου γεννήθηκε ξαφνικά ο Νικομαζατζακης και ξεκίνησες τις ποιητικές τις μπούρδες;

Εγώ ξέρεις τι ανθίστηκα!

Ότι την τύφλα σου ανθίστηκες!

Χαμπάρι δεν πήρες!

Κλασικός ψηφοφόρος ελιάς, κουκούτσι μυαλό!

Είπαμε, καθώς θα γυρίζεις από τα αυτοκίνητα που κυνήγησες, δείξε υπερηφάνεια.

Edited by - liamn on 09/06/2014 02:01:02

09/06/2014, 11:13:46

Getting interesting

liamnΜέλος
09/06/2014, 14:09:11
Σίγουρα πάντως του δημοσίου έχουν χρόνο να διαλογιστούν, είναι και αυτό ένα επιχείρημα.
Από εκεί και πέρα, απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να νιώσεις ότι φωτίστηκες είναι οι εξής: Πρέπει να είσαι 7 χρονών και κάτω και να έχεις έντονη αίσθηση πίστης. Δηλαδή προβληματική.

Edited by - liamn on 09/06/2014 14:14:30

liamnΜέλος
09/06/2014, 14:25:09
Α! ναι! Ο άλλος δρόμος να φωτιστείς είναι να πας Στην Ν.Α και να γίνεις μπατίρης. Οπότε θα έχεις και χρόνο να διαλογιστείς, κι επίσης σίγουρα θα αποκτήσεις προβληματικότητα πίστης.
Αλλά αυτό θα είναι μόνο μια προσομοίωση της φώτισης.
Η πραγματική η φώτιση θα έρθει όταν καταλάβεις πόσο ψέμα έφαγες εκεί μέσα για να είσαι απλά το ξυλάκι στην φωτιά που συντηρούν δεκαετίες τώρα.

Και τι ξύλο, κούτσουρο, αλλιώς δεν θα διαρκούσες τόσα χρόνια αγαπητέ μου Ακροπολιτανέ. Κούτσουρο και μπατίρης, εύγε!

Για το δημόσιο είστε όλοι!

Έχετε δυο κοινά στοιχεία,

α) Δεν έχετε καμιά επαφή με την κοινωνία, αλλά νομίζετε ότι έχετε.

β) Νομίζετε ότι δουλεύετε ενώ απλά δουλεύετε τον εαυτό σας δουλεύοντας όμως και τον κόσμο ενώ σας δουλεύουν για τα καλά οι παραπάνω.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν είπα ότι δεν κοπιάζετε, σίγουρα κοπιάζετε, άλλο αν δουλευόσαστε όμως.

Edited by - liamn on 09/06/2014 16:24:38

liamnΜέλος
09/06/2014, 16:39:29

Νέα Ακτόπολη twitter https://twitter.com/neaacropoli

Ρητό της Ημέρας: Όταν κάποιος σου δείχνει το φεγγάρι, μην κοιτάς το δάχτυλο. - Διδασκαλία ΖΕΝ

Μετάφραση τωρα για τους Ακροπολητανους.....

Όταν εγώ θα σε ντοπάρω με ωραία λόγια ηρωισμού μια φορά την εβδομάδα στο τελετουργικό, εσύ να μην ρωτάς, να το τρως το παραμύθι και να υπακούς!

Κολλάει και σε άλλες περιπτώσεις στην Ν.Α, έχει πολύ γέλιο!

Άντε, σας έκανα και διαφήμιση το twitter!

Όσο πιο γρήγορα σας ανθιστούνε (όπως λέει εδώ ο φίλος μου ο νικομαχομαζαντζακης), τόσο πιο γρήγορα θα έρθουν τα βούρλα που σας χρειάζονται και τόσο πιο γρήγορα θα φύγουν από εσάς οι άνθρωποι που μπορούν να γίνουν χρήσιμοι στην κοινωνία!

Edited by - liamn on 09/06/2014 16:41:16

09/06/2014, 18:24:08
σχολιο 1

Ρητό της Ημέρας: Δεν υπάρχουν αδύνατα πράγματα αλλά αδύναμοι άνθρωποι. - J.A. Livraga

.....οι δυναμεις μας ειναι αναλογες των αναγκων μας,, ΓΕΝΙΚΑ ...
χμμ..............................................................

...κι οπως υπαρχουν σκοτεινες αναγκες και πλασματικες υπερφιαλες οχι αναγκες της ζωης ετσι υπαρχουν και σκοτεινες δυναμεις υπερφιαλες που ανταγωνιζονται και εκποιουν την ζωη ..

...αρα η δυναμη γενικα κι αοριστα δεν ειναι το ζητουμενο αλλα η δυναμη ζωης ...

...η δυναμη ζωης πηγαζει απο τις αναγκες ζωης
οι αναγκες ζωης μας ειναι τα ορια μας ...οσο πιο πολλες και εντατικες κι επιμονες ανεκπληρωτες τοσο πιο περιορισμενοι ειμαστε ...
εξελιξη ειναι η απλοποιηση και καταλαγιασμα της εντασης των αναγκων της ζωη μας ..και βεβαια ηεκλπηρωση τους ...

...οπως μας περιοριζουν οι αναγκες ζωης μας ετσι και οι δυναμεις κι αυτο ειναι που λεμε εξατομικευση της ζωης ...

...το να αναγνωριζεις τα ορια των δυναμεων σου και τις βαθυτατες καταβολες τους απο τις αναγκες ζωης σου ειναι η υψηλοτερη αυτογνωσια ...

συνοψιζοντας...
η ενταση και ποιοτητα των αναγκων ζωης μας => ενταση και ποιοτητα των δυναμεων της ζωης μας =>τα ορια μας =>η ταυτοτητα μας

ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΝΑΡΧΕΣ ΑΠΕΡIOΡIΣΤΕΣ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΟΣΥΚΓΡΟΥΜΕΝΕΣ (ΨΥΧΟΣΥΓΡΟΥΣΙΑΚΕΣ)

ΣΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ !!!!!

======================================================================================

ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 09/06/2014 18:25:49

liamnΜέλος
09/06/2014, 19:12:18
quote:

σχολιο 1

Ρητό της Ημέρας: Δεν υπάρχουν αδύνατα πράγματα αλλά αδύναμοι άνθρωποι. - J.A. Livraga

.....οι δυναμεις μας ειναι αναλογες των αναγκων μας,, ΓΕΝΙΚΑ ...
χμμ..............................................................

...κι οπως υπαρχουν σκοτεινες αναγκες και πλασματικες υπερφιαλες οχι αναγκες της ζωης ετσι υπαρχουν και σκοτεινες δυναμεις υπερφιαλες που ανταγωνιζονται και εκποιουν την ζωη ..

...αρα η δυναμη γενικα κι αοριστα δεν ειναι το ζητουμενο αλλα η δυναμη ζωης ...

...η δυναμη ζωης πηγαζει απο τις αναγκες ζωης
οι αναγκες ζωης μας ειναι τα ορια μας ...οσο πιο πολλες και εντατικες κι επιμονες ανεκπληρωτες τοσο πιο περιορισμενοι ειμαστε ...
εξελιξη ειναι η απλοποιηση και καταλαγιασμα της εντασης των αναγκων της ζωη μας ..και βεβαια ηεκλπηρωση τους ...

...οπως μας περιοριζουν οι αναγκες ζωης μας ετσι και οι δυναμεις κι αυτο ειναι που λεμε εξατομικευση της ζωης ...

...το να αναγνωριζεις τα ορια των δυναμεων σου και τις βαθυτατες καταβολες τους απο τις αναγκες ζωης σου ειναι η υψηλοτερη αυτογνωσια ...

συνοψιζοντας...
η ενταση και ποιοτητα των αναγκων ζωης μας => ενταση και ποιοτητα των δυναμεων της ζωης μας =>τα ορια μας =>η ταυτοτητα μας

ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΝΑΡΧΕΣ ΑΠΕΡIOΡIΣΤΕΣ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΟΣΥΚΓΡΟΥΜΕΝΕΣ (ΨΥΧΟΣΥΓΡΟΥΣΙΑΚΕΣ)

ΣΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ !!!!!

======================================================================================

ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 09/06/2014 18:25:49

Πολύ ωραία!!! Ακριβώς αυτό είναι φιλοσοφία, η αλληλεξάρτηση των επιχειρημάτων.

Τώρα αν μπορείς και θέλεις, ανέλυσέ μας γι 'αυτήν την ενδυμασία σε σχέση με το το ρητό,
http://assets.vice.com/content-images/contentimage/137410/MX-v7n1-WEB-Page-51-Image-0001.jpg
διότι ήταν έμπνευση του ίδιου ανθρώπου που είπε το παραπάνω ρητό που φιλοσόφησες.

Εδώ θα έχει πλάκα μεγάλη!

Υ.Γ

Δεν διαφωνώ με την ανάλυσή σου και μάλιστα μου αρέσει το κομμάτι που συμπεραίνεις ότι:

Να αγιάσει το πληκτρολόγιό σου!

Edited by - liamn on 09/06/2014 19:35:39

liamnΜέλος
09/06/2014, 19:48:40
quote:

Είχα την ανάγκη να το σχολιάσω!

Προς ελεύθερη μετάφραση, όποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχουν αδύνατα πράγματα άλλα αδύνατη άνθρωποι, κοινός είναι ψυχάκιας. Πρέπει να το κοιτάξει όσο είναι νωρίς αλλιώς ίσως την πληρώσουν οι καημένοι συμπολίτες μας.

Την τελευταία φορά που αφήσαμε σε παγκόσμιο επίπεδο τέτοιες ΨΥΧΟΣΥΓΡΟΥΣΙΑΚΕΣ ανάγκες αδέσποτες, ήταν με τον Χίτλερ!!!

Edited by - liamn on 09/06/2014 19:50:22

09/06/2014, 21:47:53
σχολιο 2

.........δεν γνωριζω απο τα διαδηματα-συμβολα των ενδυμασιων ..σιγουρα η ενδυμασια αυτη δεν ειναι ενδυμασια σοφου διαλογιστη αυθεντικα <<ζεντι>> ανθρωπου αλλα ψυχακια νεκροθαφτη οπως λες και συ ,, ψυχοσυγκρουσιακου υποχειριου του σκοτους ... ΥΠΟΧΟΝΔΡΙΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΨΕΥΔΑΞΙΑΚΗ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΑ ΜΙΑ ΠΑΓΩΜΕΝΗ- ΠΑΚΤΩΜΕΝΗ ΑΤΑΞΙΑ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ..

Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΚΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗ ΧΑΩΤΙΚΗ ΨΥΧΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΣΚΟΤΟΣ ... ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΡΕΜΟΠΑΙΖΕΙ ΜΙΑ ΜΙΣΟΣΒΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΚΟΚΚΚΙΝΗ ΦΡΕΝΗΡΗΣ ΚΑΙ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΥΣΟΦΛΟΓΑ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΗΝ ΞΙΠΑΣΜΕΝΗ ...

...αυτο το καιρο εχω ανοιξει ενα θεμα με τα <<Εργαλεια της Κεφαλαιοκρατιας >> κοιταξε εδω και διαβαστε αυτα τα σεντονια ...
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=80&t=290828
<<<.......βασικα ψυχονοητικα εργαλεια ενος ανισορροπου συστηματος οπως η Κεφαλαιοκρατια ..ειναι η
-η ατομικιστικη μονωση κι ο ενδοκοινωνικος ανταγωνισμος
-η αγελαια φατριαστικη ομαδοποιηση

...η αναπτυξη φασιστικων κι εθνικιστικων οργανωσεων ειναι μονο μια απο τις ακραιες μορφες αγελαιας ομαδοποιησης

...μια αλλη μορφη αγελαιας ομαδοποιησης που λειτουργει ανενοχλητη χωρις να κινει τις υποψιες μας και την κριτικη μας ειναι ο φιλαθλητικος φατριασμος και ρατσισμος ..
.. αυτος λειτουργει υποδορια εχει διεισδυσει στην ψυχοσυνθεση εκατομμυριων οικογενειων που απολαμναουν οικογενειακα τα τηλεοπτικα ματσ και κανει εκει το καταστροφικο απαλλοτριωτικο της εργο ανενοχλητα ...δημιουργει δυναμει φατριασμενοα ανθρωπινα πλασματα συντηρει την επιθετκοτητα ατους προφανως για να την αξιοποιησει σε ωρες αναγκης ...συντηρει την φατριαστικη κοινωνικη διαφοροποιηση ...

....τα αλλα εργαλεια δηλάδη η ατομικιστιη μονωση και ο ανταγωνισμος
δουλευουν κι αυτα υποδορια
-μεσα απο το σχολικο ανταγωνισμο και την αγωνια των σχολικων επιδοσεων
-μεσα απο τον εργασιακο αντραγωνοσμο και τα μπονους παραγωγικοτητας
-μεσα απο τον υπερακαταναλωτισμο και την επιδειξη γοητρου
-μεσα απο την προβολη της προσωπικοτητας ξεχωριστων υποτιθεται ατομων διακεκριμενων σε διαφορους τομεις δηλαδη μεσα απο το σταρ συστεμ των διασημοτητων( μοδα,τεχνη ,επιστημη ,διανοηση , πολιτικη αθλητισμος )...
-ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΚΤΙΚΑ ΝΑΡΚΙΣΣΕΥΤΙΚΑ ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΗΔΟΝΟΠΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ>>>

αλλα γενικα δεν εχω παρακολουθησει το θεμα και δεν εχω χρονονα το κανω.. ο φιλος Χριστος μου ειπε να το κοιταξω .. για πες τι λεει πανω κατω ...κια για πιο πραγμα πηρες θεση ...

09/06/2014, 21:52:24
...........

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 09/06/2014 22:10:26

liamnΜέλος
09/06/2014, 22:47:16
Καταρχήν, έχεις χάσει άπειρο γέλιο, εν συντομία θα σου πω ότι το θέμα ασχολείται με την Νέα Ακρόπολη , μια εσωτεριστηκή φασιστική οργάνωση με υπέρ ντιζαϊνάτη βιτρίνα. Μαζεύει κόσμο όπως και τα λιγοστά χρηματάκια τους όπως και υποτακτικούς.

Η Νέα Ακρόπολη έχει πολλά κοινά με το τάγμα της Θούλης με ιδρυτή τον Jorge Ángel Livraga Rizzi,

τον μεγαλύτερο κλέφτη της Θεοσοφικής εταιρίας.

Η Νέα Ακρόπολη δεν είναι επικίνδυνη τόσο, τα μέλη τους το έχουν καταλάβει ότι η μπουνιές είναι επικίνδυνες και απλά αυνανίζονται με μια ιδεολογία ναζιστικού τύπου που τους μετέδωσε ο Livraga Rizzi.

Σου παραθέτω ένα σύνδεσμο που μπορεί να είναι λίγο χαοτικός και υπερβολικός σε κάποια πράγματα, άλλα κατά τα άλλα οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.
http://greeknation.blogspot.gr/2011/12/blog-post_4638.html

Δυστυχώς δεν γίνετε να σου μεταδώσω τα όσα έζησα σε τέτοιες σέκτες από άποψης χρόνου, άλλα να ετοιμαστείς να σε κατηγορήσουν διάφορες "τσουτου" (που πετάγονται μέσα στο φόρουμ νομίζοντας ότι ανήκουν σε άλλο επίπεδο) πως βλέπεις παντού φασισμό.
Το λέω αυτό γιατί διάβασα αυτά που έγραψες.

Και το phorum.gr είχε θέμα Νέα Ακρόπολη που το κλειδώσανε.
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?t=135291

Αν θέλεις δες και αυτό, είναι από παλαιά μέλη της Ν.Α.
Όσα δεν σας είπαν για την Νέα Ακρόπολη.
http://nea-acropoli-truths.blogspot.gr/

Καλή διασκέδαση!!!

Edited by - liamn on 09/06/2014 22:53:24