- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ συζητήσεις για κοντινό ή μελλοντικό πόλεμο - Νο. 6 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Την άλλη φορά να μου έρθεις πιο διαβασμένος, τουλάχιστον στα βασικά...
Μόνο προσεγγιστικά είναι αυτό που λες. δεν είναι ακριβώς έτσι, όχι τόσο γενικευμένο.
Κόλησες κι ένα απόσπασμα χωρίου του Βασιλείου(κατακρεουργημένο) για να υποστηρίξεις την θέση σου. Είδα το χωρίο, το οποίο ξεκινάει με την αντίθετη ακριβώς περιγραφή. Από μία πρώτη όψη είδα πού περίπου κυμαίνεται αλλά επιφυλάσσομαι για την ακριβή κατά λέξη μετάφραση. Πάντως η δική σου προσέγγιση "μπάζει" πολύ.
X
quote:
Εκτρέπεις το θέμα με τα θρησκευτικά. Πήγαινε στο "Μύθος και Θρησκεία" να δεις τι έχει γραφεί και αν θες συνέχισε εκεί.
Το συγκεκριμένο σχόλιο είναι φυσικό επακόλουθο της συνήθειας του macedon για δημιουργία αλυσίδας σχολιασμών με απώτερο σκοπό την εκτροπή. Απλά σχολιάζω τα ακριβώς από πάνω. Μη βλέπουμε μόνο τις τελευταίες γραμμές...
Επειδή όμως έχουν αρχίσει έντονες αντιδράσεις (δικαιολογημένα) για τη συγκεκριμένη διένεξη, επανέρχομαι στον πυρήνα του παρόντος θέματος.
Κύπρος
Οι Ούγγροι εθνικιστές στηρίζουν το ψευδοκράτος στην Κύπρο!
http://news-gr.gr/2011/06/%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CF%8D%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CF%88%CE%B5/
Τουρκία
Χερσαίο γίνεται το ΝΑΤΟϊκό αεροπορικό στρατηγείο της Σμύρνης
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/06/blog-post_8196.html
Ελληνικός Στρατός
Έφτασαν τα δύο πρώτα ΝΗ-90
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=20705&Itemid=47
quote:
Μόνο προσεγγιστικά είναι αυτό που λες. δεν είναι ακριβώς έτσι, όχι τόσο γενικευμένο.
Έτσι ακριβώς είναι. Αν δεν είναι έτσι, πες μας πώς είναι να μάθουμε και μεις.
quote:
Κόλησες κι ένα απόσπασμα χωρίου του Βασιλείου(κατακρεουργημένο) για να υποστηρίξεις την θέση σου.
Όλο το "χωρίο" (τι θ' ακούσουμε ακόμη!) είναι μία σελίδα. Το σημείο που ενδιέφερε ήταν αυτό.
quote:
Είδα το χωρίο, το οποίο ξεκινάει με την αντίθετη ακριβώς περιγραφή.
Την τύφλα σου είδες. Ακριβώς κάτω απο το "χωρίο" υπάρχει η ερμηνεία. Την είδες;
quote:
Από μία πρώτη όψη είδα πού περίπου κυμαίνεται αλλά
επιφυλάσσομαι για την ακριβή κατά λέξη μετάφραση. Πάντως η δική σου
προσέγγιση "μπάζει" πολύ.
Η "δική μου προσέγγιση" είναι η ακριβής αντιγραφή από το
"Πηδάλιο", κατά την οποία μετέφερα ΑΚΡΙΒΩΣ το κείμενο
παραλείποντας μία αναφορά στον Παύλο που δεν αλλάζει το νόημα και που σημειώνω αντίστοιχα.
Πάρτο και τυπωμένο.

Όπως σου είπα, έχεις πλάκα τελικά.

macedon
Edited by - macedon on 08/06/2011 20:57:21
Ἡ δὲ τοῦ Κυρίου ἀπόφασις, κατὰ μὲν τὴν τῆς ἐννοίας ἀκολουθίαν, ἐξ ἴσου καὶ ἀνδράσι καὶ γυναιξὶν ἁρμόζει
Η αρχή που διευκρινίζει τη νστάση του Βασιλείου
Ἡ δὲ συνήθεια οὐχ οὕτως ἔχει, αλλ᾿
Η (λαϊκή)συνήθεια όμως δεν είναι έτσι, αλλά...[κατεβατό με το τι συνηθίζεται]
Εἰ δὲ διὰ τὸ ἐν πορνείᾳ αὐτὸν ζῇν, οὐκ ἔχομεν τοῦτο ἐν τῇ συνηθείᾳ τῇ ἐκκλησιαστικῇ τὸ παρατήρημα
Αλλά για το να ζει κάποιος στην πορνεία, ΔΕΝ έχουμε αυτή την παρατήρηση(οδηγία, τιμωρία, κανόνα) στην εκκλησιαστική συνήθεια.
Τί γὰρ οἶδας γύναι, εἰ τὸν ἄνδρα σώσεις;
Γιατί τι θα καταλάβεις γυναίκα αν σώσεις τον άνδρα; (δηλαδή αν συνεχίσεις να κάθεσαι μαζί του).
Ά, γεια σου! Άστον τον μ@λ@κ@(τον άντρα).
Άντε παιδιά πάμε στα δικά μας! Άντε να δούμε αν κάνουν το μπαμ οι απέναντι! ![]()
Και που του απαντατε,αποπροσανατολιζεστε απο το πραγματικο θεμα.
Δε ξερω αν θα γινει πολεμος το 2012 η οχι αλλα πολλες ανακαταταξεις βλεπω.
quote:
Χίλια συγγνώμη, εκατομμύρια συγγνώμη βρε παιδιά, αλλά έχουμε γκρίζα προπαγάνδα!
Δεν ξέρω τι έχετε, αλλά να σου πώ τι ΔΕΝ έχετε. Μυαλό! Γνωρίζεις ότι έχω
το πρωτότυπο κείμενο και παρ' όλα αυτά προσπαθείς να το πλαστογραφήσεις.
Το να παίρνεις μια σειρά από την αρχή, μια από τη μέση και μια από το τέλος
για να αποδείξεις τις ανοησίες σου, δεν σκέφτεσαι ότι μπορεί να σε εκθέσει;
quote:
Συμβαίνουν αυτά. Κάποιοι ψάχνουν θύματα με κόψε-ράψε.
Γι'αυτό να μην το κάνεις.
quote:
Δεν άπτεται του θέματος αλλά έχουμε προσπάθεια διαστρέβλωσης
Βρε απατεώνα. Πετσοκόβεις τον κανόνα για να δείξεις πως αυτά που λέει ο Μ. Βασίλειος αναφέρονται
στην "συνήθεια", παραλείποντας εσκεμμένα να σημειώσεις πως η αναφορά στη
συνήθεια, τελειώνει περίπου στο μέσο του κανόνα, εκεί που λέει "μοιχαλίς χρηματίσαι".
Κατόπιν, ο Μ. Βασίλειος λέει τι ακριβώς πρέπει να γίνεται. Στην ερμηνεία του κανόνα, που υπάρχει αμέσως από κάτω
σημειώνεται προς επίρρωση των παραπάνω: "Τι λέγω ταύτα; Καν άπιστος
είναι ο άνδρας της, δεν πρέπει να τον χωρίζεται, ως λέγει ο
Παύλος". Κατά τα άλλα ... καταγράφει την συνήθεια ![]()
quote:
Κοίταξα επισταμένως το πρωτότυπο:
Κοίταξες επισταμένως κάποια ιστοσελίδα. Το πρωτότυπο στο σκανάρισα.
quote:
Άντε παιδιά πάμε στα δικά μας!
Α, για να γνωρίζεις. Όταν θα απευθύνεσαι σε μένα, θα σου απαντώ.
ΥΓ: Τελικά, έμαθες τι είναι δόγμα; ![]()

macedon
quote:
Δεν μου σκανάρισες πρωτότυπο. Σκανάρισες ένα κείμενο σε γλώσσα εποχής Μακρυγιάννη. Που μάλιστα λείπουν ή έχουν αντικατασταθεί κομμάτια.
Ας μας πει ο ουδέτερος παρατηρητής εάν η παρακάτω πρόταση είναι γλώσσα 4ου αι:
Επειδή αυτή δεν έχει την άδειαν να αφίνη τον άνδρα της* αλλά καν δέρνει αυτήν εκείνος, πρέπει να υπομένη, και όχι να χωρίζεται* καν την προίκα της εξοδεύει, καν εις άλλας γυναίκας πορνεύει, αυτή πρέπει να καρτερεί.
Ζουμερή λεπτομέρεια: "αφίνη" με γιώτα.
οι τόνοι και τα πνεύματα από μόνα τους δεν κάνουν γλώσσα του 19ου αι -και μάλιστα ανορθόγραφη- αυτομάτως αρχαία. Ποιος εχέφρων θα πίστευε ότι αυτό το έγραψε ο Βασίλειος;
quote:
Κατόπιν, ο Μ. Βασίλειος λέει τι ακριβώς πρέπει να γίνεται.
Προφανέστατα αποδεικνύεται ότι to κείμενο είναι παραλλαγμένο. Τι να πω πάνω σε αλλαγμένο κείμενο;
quote:
ΥΓ: Τελικά, έμαθες τι είναι δόγμα;
Διάβασα και δεν μου προξένησε κάποια έκπληξη. Αλλά δεν είναι συζήτηση για εδώ. Σε περίπτωση που έχεις δογματικές ανησυχίες, υπάρχει το θέμα "Μύθος και Θρησκεία". Μπορείς να τις καταθέσεις εκεί. Εγώ μπήκα στο "Ελλάδα-Τουρκία προφητείες για κοντινό-μακρινό-ωραίο-άσχημο-χοντρό-αδύνατο πόλεμο".
Με κούρασες με ψευδή θέματα. Δεν σου έχω εμπιστοσύνη πια. Αν έχεις να πεις κάτι για μελλοντικό πόλεμο, ευχαρίστως να το σχολιάσω. Οτιδήποτε άλλο είναι παραπλανητικό και εκτός θέματος.
Tην Κυριακή 12 Ιουνίου αναχωρεί για τις ΗΠΑ επταμελής επιτροπή αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, με αποστολή την επιθεώρηση και επιλογή από τα Πλεονάζοντα Αμυντικά Υλικά των ΗΠΑ εκατοντάδων οχημάτων μεταφοράς πεζικού αντιαρματικών κλπ.
Εάν ισχύει, θα ξεκινήσουν να κλείνουν τρύπες σαν αυτές του τύπου Μ109 στα νησιά. Άρα όσο περισσότερο αργήσουν οι Τούρκοι το επεισόδιο (το οποίο αντικειμενικά επιζητούν), τόσο δυσκολότερα θα είναι τα πράγματα στον Έβρο όσο περνάνε τα χρόνια μέχρι να βγει το Altay στην παραγωγή.
quote:quote:
Δεν μου σκανάρισες πρωτότυπο. Σκανάρισες ένα κείμενο σε γλώσσα εποχής Μακρυγιάννη. Που μάλιστα λείπουν ή έχουν αντικατασταθεί κομμάτια.Ας μας πει ο ουδέτερος παρατηρητής εάν η παρακάτω πρόταση είναι γλώσσα 4ου αι:
Επειδή αυτή δεν έχει την άδειαν να αφίνη τον άνδρα της* αλλά καν δέρνει αυτήν εκείνος, πρέπει να υπομένη, και όχι να χωρίζεται* καν την προίκα της εξοδεύει, καν εις άλλας γυναίκας πορνεύει, αυτή πρέπει να καρτερεί.
Ζουμερή λεπτομέρεια: "αφίνη" με γιώτα.οι τόνοι και τα πνεύματα από μόνα τους δεν κάνουν γλώσσα του 19ου αι -και μάλιστα ανορθόγραφη- αυτομάτως αρχαία. Ποιος εχέφρων θα πίστευε ότι αυτό το έγραψε ο Βασίλειος;
quote:
Κατόπιν, ο Μ. Βασίλειος λέει τι ακριβώς πρέπει να γίνεται.
Προφανέστατα αποδεικνύεται ότι to κείμενο είναι παραλλαγμένο. Τι να πω πάνω σε αλλαγμένο κείμενο;
quote:
ΥΓ: Τελικά, έμαθες τι είναι δόγμα;
Διάβασα και δεν μου προξένησε κάποια έκπληξη. Αλλά δεν είναι συζήτηση για εδώ. Σε περίπτωση που έχεις δογματικές ανησυχίες, υπάρχει το θέμα "Μύθος και Θρησκεία". Μπορείς να τις καταθέσεις εκεί. Εγώ μπήκα στο "Ελλάδα-Τουρκία προφητείες για κοντινό-μακρινό-ωραίο-άσχημο-χοντρό-αδύνατο πόλεμο".Με κούρασες με ψευδή θέματα. Δεν σου έχω εμπιστοσύνη πια. Αν έχεις να πεις κάτι για μελλοντικό πόλεμο, ευχαρίστως να το σχολιάσω. Οτιδήποτε άλλο είναι παραπλανητικό και εκτός θέματος.
Βρε, τι ασχολείσαι με τον macedon?
Για όποιον ενδιαφέρεται, δεν έχει παρά να ψάξει στο Διαδίκτυο και θα βρει τον κανόνα στο πρωτότυπο και θα διαπιστώσει πως καμιά σχέση δεν έχει με αυτό που παραθέτει ο macedon.

είναι καιρός που διαβάζω τα forum και μου δημιουργήθηκε η εξής απορία:
ποιά είναι η προέλευση των γαλαζοαίματων (αν αυτοί υπάρχουν πράγματι) και το κυριώτερο από που βγήκε αυτός ο χαρακτηρισμός...πολύ περίεργος δεν είναι?
αν γνωρίζετε κάτι πανω σ'αυτό περιμένω την άποψη σας.
φιλικά
golden ariadne
να σας το θεσω αλλιως..
διαβασα σ'ενα τοπικ -δεν θυμαμαι που , οταν το βρω θα σας το αναφερω - οτι οι βασιλικες οικογενειες της Ευρωπης
προερχονται απο την οικογενεια των εξωγηινων δρακονιανων οι οποιοι ειχαν "γαλαζιο" αιμα????
Στην προσπαθεια τους να κυβερνησουν τον κοσμο δημιουργησαν τις βασιλικες οικογενειες απ'οπου και το "γαλαζοαιματοι"..
Τι εχετε να πειτε γι'αυτο?
Αντίθετα στους ευγενείς που πλένονταν συχνότερα ξεχώριζαν οι γαλάζιες φλέβες τους και από εκεί προήλθε ο όρος.
Δηλ. η θεωρια του φιλου CM δεν ισχυει??
Πειτε μου....θα σκασω!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Σκέψου λίγο και το κάτωθι:
Γιατί οι Γαλαζοαίματοι παντρεύονται μόνο μεταξύ τους?
Γιατι δε γουσταρουν την μπιχλα και την βρωμα!![]()
![]()
Γαλαζοαιματος ειναι ο ανα το κοσμο καθαρος!
Φοβεροοοοοοοοοο!!! ![]()
![]()
ΓΛΥΚΙΑ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΥΡΙΛΑ.......
quote:
Δεν ξερω , γιατι παντρευονται μονο μεταξυ τους??Δηλ. η θεωρια του φιλου CM δεν ισχυει??
Έχει να κάνει με την διατήρηση του γεννητικού τους κώδικα.
Για την θεωρεία του φίλου CM , έχω να πω ότι κάθε τεκμηριωμένη άποψη είναι σεβαστή.
Εκτιμώ όμως ότι και να ισχύει , δεν είναι αιτία της δημιουργίας της ονομασίας "γαλαζοαίματοι" .

ουυυυ...
quote:
Έχει να κάνει με την διατήρηση του γεννητικού τους κώδικα.
Δηλαδη τι εννοεις?
Ισχυει αυτο που ειπα στην αρχη?
Γινε λιγο πιο σαφης..
Αλλωστε καθε αποψη σεβαστη..
quote:quote:
Έχει να κάνει με την διατήρηση του γεννητικού τους κώδικα.Δηλαδη τι εννοεις?
Ισχυει αυτο που ειπα στην αρχη?
Γινε λιγο πιο σαφης..
Αλλωστε καθε αποψη σεβαστη..
Από γαλαζοαίματους που άφησαν τον μάταιο ετούτο κόσμο σε διάφορες εποχές και περιοχές όπου είχαν ξεσπάσει επαναστάσεις, όταν το κεφάλι τους έπεφτε το αίμα που έτρεχε ήταν τόσο κόκκινο όσο και το δικό σου.