ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τί σας προσφέρει το forum; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Τί σας προσφέρει το forum; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΑΤΜΑ60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
17/06/2003, 20:12:18
quote:

Άτμα, δεν κατάλαβα τι εννοείς, μ' αυτό.

quote:

[ΑΥΤΟΣ ΕΔΩ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ESOTERICA.gr
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΥΗΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ...]

ΤΙ ;;;;;;;

ΜΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!

Περιμένω να μου ξεκαθαρίσεις την άποψή σου.

quote:

ΠΡΟΣ ΑΒΑΤΑΡ

[ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ...]

[ΑΥΤΟΣ ΕΔΩ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ESOTERICA.gr

ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΕ ΧΑΙΡΕ!
ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΞΕΧΑΣΕΣ ΚΑΤΙ...
ΑΝΕΦΕΡΑ ΔΥΟ ΦΡΑΣΕΙΣ + ΟΧΙ ΜΙΑ!

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΩ....

ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ!!!!!

ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ+ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ /
+ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΑΒΑΤΑΡ,ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ!

quote:

[Δηλαδή εμείς που δημιουργήσαμε το Esoterica το κάναμε έτσι ώστε να έχει σχέση με μυητικά τάγματα;]

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ;
ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Σ' ΑΥΤΟ ;
ΑΝ ΝΑΙ ,ΠΟΤΕ;
ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ
ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΒΑΤΑΡ..
ΧΜ... MAAA ΛΥΠΑΜΑΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΛΑΘΟΣ :(

quote:

[Άλλο να πεις ότι πολλά μέλη μπορούν να έχουν σχέση με μυητικά τάγματα και άλλο ότι το Esoterica έχει σχέση με μυητικά τάγματα. Νομίζω καταλαβαίνεις την διαφορά.]

ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ!!!:
[QUOTE]
[ΜΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟΤΑΤΟ!!!!!
ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΕΤΟΙΑ "ΠΟΡΩΣΗ" ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ;;;;;]

ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ...ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΒΑΤΑΡ.
ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗ ΜΙΑ ΕΤΣΙ/ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΛΛΙΩΣ/
ΠΑΡΑΠΑΝΩ;

ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΕΘΕΣΑ/ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ!

[Όπως ξέρεις την υπολογίζω όπως και πολλά άλλα μέλη για αυτό και τολμώ να σε ρωτήσω τόσο ξεκάθαρα.]
ΚΙ ΕΓΩ.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΙ+ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΣΟΥ /ΠΡΟΣ ΑΒΑΤΑΡ.

ΘΑ ΠΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΜΜΙA ...ΟΜΑΔΑ...ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΥΠΟΦΑΙΝΟΜΕΝΗΣ...ΑΝ ΟΜΩΣ ΑΝΗΚΑ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΤΩΡΑ...ΕΔΩ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ +ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΔΙ'ΥΜΑΣ...

ΧΜΜ...ΝΑ ΠΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΤΙ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟ 'ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ'
ΟΠΟΥ ...ΛΥΩΝΩ ΩΡΕΣ
...'Η ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ..."ΔΩΔΩΝΗ"...;

ΑΣΤΟ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΘΕΜΑ....*_-

Let there be Light!

thothΙδρυτικό Μέλος
17/06/2003, 20:51:07
Γεια σου αιθέριαΑτμα.

Καταλαβαίνω.

Συγγνώμη αν φάνηκα λίγο απότομος αλλά όπως ξέρεις έχω δώσει ένα μεγάλο μέρος από την ίδια μου την ζωή σε αυτήν την προσπάθεια και δεν θέλω να αφήσω να χαθεί αυτή η προσπάθεια μέσα σε φήμες και καχυποψίες.

Καλύτερα να κάνω ένα DELETE όλο το site τώρα, παρά να "σέρνομαι" πίσω από ψευδαισθήσεις και άσκοπες "μάχες".

Το Esoterica είναι και θα είναι ανοιχτό σε όλους τους αναζητητές, σε όλες τις ομάδες, σε όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους, σε όλους τους λάτρεις της μεταφυσικής και του ανεξήγητου. Δεν είναι ένα "κλουβί" αλλά μια "χώρα" και θα σας παρακαλούσα όλους όσοι το αγαπάτε να βοηθήσετε σε αυτήν την κατεύθυνση.

Αλλιώς... "Αποθανέτω η Ψυχή μου μετα των Αλλοφύλων"

Τα άλλα Άτμούλα μου θα τα πούμε αύριο.

Άντε θα σου πω και το... φλυτζάνι...

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

17/06/2003, 21:39:35
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ...

ΤΙ ΠΟΙΟ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΚΑΘΑΡΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

quote:
ΑΥΤΟΣ ΕΔΩ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ESOTERICA.gr ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΥΗΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ...

ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΤΜΑ

quote:
ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗ ΜΙΑ ΕΤΣΙ/ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΛΛΙΩΣ/
ΠΑΡΑΠΑΝΩ;

ΛΟΙΠΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΟΝΟΥΝ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ.

ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ Syldor ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ

quote:
Έχω αισθανθεί πολλές φορές στην ζωή μου μειονότητα. Όταν βλέπω ανθρώπους που δεν αναζητούν αισθάνομε μειονότητα. Όταν βλέπω γνωστούς να με χλευάζουν (και δεν χρειάζονται λέξεις γιαυτό μια ματιά φτάνει) που προτιμώ μια συζήτηση απο το να πάο με την παρέα για άλλη μια φορά στο μπαράκι που δεν μπορώ να ακούσω τον εαυτό μου πόσο μάλλον τον άλλον.

Που ξεκινάο μια συζήτηση και αντιλαμβάνομαι οτι είμαι μόνος ακόμα και μέσα σε κόσμο.

Αυτό μου προσφέρει το εσωτερικα. Ένα μέρος που μπορώ να ανταλάξω απόψεις και είμαι σίγουρος οτι θα πάρω σοβαρή απάντηση και όχι ενόχληση επειδή ποίος νοιάζετε μωρέ απο που έρχομαστε η πάμε.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ....
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΗΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ.
ΟΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΥΗΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ.
ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ Η ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ.

ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

quote:

ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΜΕ KAI EΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΦΟΒΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ.

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΤΜΑ .... "ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΛΛΙΩΣ" ??????

Ο ΘΩΘ ΚΑΙ Ο old tiger ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΙ
ΤΟ ESOTERICA.gr.

ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ

quote:
ΑΥΤΟΣ ΕΔΩ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ESOTERICA.gr

ΤΙ ;;;;;;;

ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΕΤΟΙΑ "ΠΟΡΩΣΗ" ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ;;;;;

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΑΤΜΑ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ (ΑΡΑΝΤΙΑ ΕΝΟΩ) ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ... ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΠΟΡΩΣΗ (ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΑΤΜΑ) ΑΥΤΟ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΣΥ ΔΕΣΜΕΥΕΙΣ ΤΟ ESOTERICA.gr ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΓΕΙΑ ???????????

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ......

ΤΟ ESOTERICA.gr ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ...
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ.....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

17/06/2003, 21:44:06
Την καλησπέρα μου σε ΟΛΟΥΣ....

Σκόπιμα άφησα να κυλήσει το θέμα και να παρατεθούν απόψεις ΜΕΛΩΝ για το τι τους έχει προσφέρει ο χώρος ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ & ΑΝΑΤΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ...

Παρατήρησα λοιπόν, ότι το Esoterica.gr έχει καταφέρει (το ακατόρθωτο για πολλούς), να ΕΛΞΕΙ εκείνη την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΨΥΧΗ που πλοηγήται στο αχανές (και γεμάτο ΠΑΓΙΔΕΣ κάθε λογής και κάθε υφής) διαδύκτιο με σκοπό την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ και μάλιστα την ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ, αυτή την "Μεταφυσική Αναζήτηση"...

Αλήθεια ΓΙΑΤΙ έγινε κάτι τέτοιο;;;
Μα ΝΟΜΙΖΩ (άρα μπορεί να κάνω και λάθος) πώς:
Γιατί καταρχάς ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ (τουλάχιστον οι υπεύθηνοι του χώρου), που σημαίνει πώς ΔΕΝ μας έχει καπελώσει ΚΑΝΕΝΑΣ & ΚΑΜΙΑ ομάδα, τάγμα, οργάνωση κλπ κλπ...

Γιατί αυτό το ΠΡΩΤΟ και ΒΑΣΙΚΟ "πλεονέκτιμα" μας αφήνει το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ, πράγμα που ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ...

Γιατί παραθέτουμε τις ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΕΣ απόψεις μας, στηριζόμενες απο ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ (τουλάχιστον τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μέλη και ΟΛΟΙ οι υπεύθηνοι) κάτι που ΛΕΙΠΕΙ απο άλλους τόπους διαδυκτιακούς, αλλά ακόμα ΚΑΙ απο ορισμένα βιβλία & περιοδικά...

Γιατί ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ (οι υπεύθηνοι του τόπου) ότι υπάρχει μια "μειοψηφία" (όπως χαρακτηριστικά ελέχθη) και πώς αυτή η "μειοψηφία" έχει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ με την εκάστοτε "πλειοψηφία", δηλαδή την ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...

Κατηγορηματικά θα πώ πώς ΟΧΙ, δεν είμαστε Μυστική Ομάδα, Τάγμα κλπ.
Κατηγορηματικά θα πώ πώς ΝΑΙ, είμαστε ΠΕΡΑ για ΠΕΡΑ ΔΙΑΦΑΝΟΙ και ΕΚΤΕΘΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ και ΄πώς ΔΕΝ έχουμε να ΚΡΥΨΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...

Αυτό όμως το παραπάνω, μας δίνει (στους υπεύθηνους του τόπου) μια ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΥΘΗΝΗ...
Την ευθήνη του να ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ο τόπος αυτός ως ένας τόπος Εσωτερικής Αναζήτησης και πηγή ΕΓΚΥΡΗΣ ΓΝΩΣΗΣ...
Με τίποτα ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ ΑΥΤΟ, δεν θα ήθελα να "μεταλλαχθεί" απο ESOTERICA σε EXOTERICA ή στο πολύ χειρότερο SEXOTERICA...

Ελπίζω να έδωσα ένα "ΣΤΙΓΜΑ", αυτό το στίγμα που ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ διαβάζω "στη οθόνη του GPS" και που με φέρνει στο ΑΣΦΑΛΕΣ λιμάνι που έχουμε δημιουργήσει, με ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ (και ΠΟΝΟ, πολλές φορές) για ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ (εμάς τους ΙΔΙΟΥΣ δηλαδή μέσα στην ΠΟΛΛΑΠΛΟΤΗΤΑ) που αρεσκόμαστε να πλέουμε στα πελάγη της ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ της ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ & του ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ...

Απο τη μεριά μου, αν και ΑΝΑΞΙΟΣ ΛΟΓΟΥ, θα ήθελα να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ ΠΡΩΤΑ στους ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ του δικού ΜΑΣ Matrix, και μετά ένα ακόμα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλούς εσάς, που ήρθατε και "συνταχθήκατε" μαζί ΜΑΣ, δημιουργόντας μια ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ (τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα) έτσι ώστε να ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ "ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ"...

'Ενας Ειληκρινής Αναζητητής της Αλήθειας

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Υ.Γ Νομίζω πώς είναι ΚΑΙΡΟΣ να δούμε το ΔΑΣΟΣ και όχι το ΔΑΚΤΥΛΟ που μας το δείχνει...

Καλέ μου φίλε ΑvatarGr ο ΚΑΘΕΝΑΣ έχει κάποιο ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ και ΕΣΤΙΑΖΕΙ τη προσοχή του "κάπου"...
Που την εστιάζει;;;
Μα εκεί που μπορεί ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΑΝΕΦΕΡΑ να επικοινωνήσει με άλλους που έχουν το ΙΔΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ με εκείνον...
ΟΥΔΕΝ ΜΕΜΠΤΟ, αλλοίμονο δηλαδή!!!!

Δυστυχός είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΟΙ εκείνοι που μπορούν να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ σε ΟΛΑ τα θέματα του Esoterica.gr
Τι θα πρέπει να τους κάνουμε;;;;
Να τους "απομονώσουμε";;;
Να τους "αφήσουμε" ΜΟΝΟΥΣ και να τους δώσουμε ΕΜΕΙΣ το δικαίωμα να λένε "ανήκω σε μια μειονότητα";;;
Νομίζω πώς ΟΧΙ...
ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΟΧΙ...

Αυτό το παραπάνω, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ στη θεματική ενότητα "αχλαδότυρο"...

Η διόρθωση έγινε ΜΕΤΑ απο το μήνυμα των Thoth & AvatarGr και αφού το διάβασα εκ των υστέρων...

ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ...

Edited by - Kelsos on 17/06/2003 22:03:38

17/06/2003, 21:53:54
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΕΛΣΟ ΕΙΠΑΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΑ .....
ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΙΓΩΝ ΛΕΠΤΩΝ....

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ...

ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΡΡΑΦΕΣ ΠΡΩΤΑΣΕΩΝ.....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

17/06/2003, 22:38:14
αβαταρ λυπαμαι,
μα θα σου απαντησω αντιστοιχα του υφους σου!
-αυτο που διαφαινεται πισω απο την εικονιτσα σου δηλαδη-

"αντε καλα"...
ας μεινω με την "πορωση"/
κι εσυ με οσα νομιζεις οτι καταλαβες...!

δε θελω να σε καταλαβω.

δηλαδη πιστευεις οτι βρισκομαι μοναχα στα θεματα που ανεφερες;;;;;;
+ μαλιστα με πορωση;
εισαι καλα ανθρωπε μου;
οσα δηλαδη επεξηγηματικα εγραψα για τους λογους που βρεθηκα σε ολα οσα μεχρι τωρα εχω γραψει....δεν τα εχεις διαβασει;;;
γιατι δημιουργεις τετοια εντυπωση ως προς το προσωπο μου;;;

αυτο που καταλαβε ο ερμης /αυτο καταλαβα κι εγω!!!!
δε σε χαρακτηρησα/δε σου επιτεθηκα...
σε ρωτησα και μαλιστα το διευκρινησα η ψχ...!!!!1

με τη συνταξη που χρησιμοποιησες στις αυτονομες
αλλα συμπερασματικες φρασεις σου αυτο διαφαινεται..-
θελεις να κανουμε τη συντακτικη αναλυση;;;

+μου επιτιθεσαι με αφορμη αυτο!!!
μιλωντας για ασχετα απο το παρον, θεματα + μαλιστα...
οτι λειτουργω με "πορωση";;;;

...σ'ευχαριστω!

Ξερεις δεν ειχα καμμια διαθεση να τσακωθω μαζι σου!
+αυτο γιατι στην ουσια δεν σου επιτεθηκα ,εκανα μια ερωτηση...

να σου θυμησω μοναχα...
"μην κανεις στους αλλους οτι δε θελεις να σου κανουν."
+οτι "σε καταλαβα,φιλτατε"....

Εχω την εμφυτη ικανοτητα να τα καταλαβαινω ολα/
δεν ειμαι...μετριοφρων φανερα+απο την αλλη τερας εγωισμου... στα κρυφα!!!!!
δεν εχω να κρυψω τιποτα !!!!
απο την ...γειωση...ως την ανελιξη μου!!!!

ειμαι περηφανη που εφτασα σε τετοιο επιπεδο ωστε να μπορω να κυλω σε συνειρμους με ατομα χαρισματικα τοσο μ' εκεινα που εχουν φτασει καπου/οσο και με κεινα που μολις ξεκινησαν.
δε θα μου πεις εσυ πια ειναι η ...πορωση μου!/η το επιπεδο που κινουμαι/ευελικτος σημαινει σε ολα τα επιπεδα και ειναι χαρισμα να μπορεις να κινεισαι σε ολα.
το θεου-δωρον το αναγνωριζω...παντα/
το γνωθι σ'αυτον...το γνωριζω/η απαντηση ερχεται αρκει να εχεις το θαρρος να βγαζεις τη μασκα...

...δε θα συνεχισω στο υφος σου(που χρησιμοποιησα
στο αυτο μηνυμα που μολις διαβασες)
εχω σημαντικοτερα ν'ασχοληθω.

εχω επισης την αναγκη να σου ζητησω συγνωμη
που χρησιμοποιησα αυτον τον δυσκολο τροπο/του καθρεφτη.
συγνωμη λοιπον.

-Τρισμεγιστε ,ειπες... "το φλυτζανι";;;μπραβο ικανοτητα :)

Ευτυχως ο αγαπητος μου Κελσος εχει παντα τα σωστα λογια /τη σωστη στιγμη.

ΣΥΜΦΩΝΩ.
+ΣΙΩΠΩ.

ειμαι εδω στο εσωτερικα επειδη θεωρω οτι δεν ανηκει
σε ΜΙΑ κατευθυνση μοναχα...
αλλα ειναι μια ολακερη ΠΥΞΙΔΑ.
ΤΟ ΕΙΠΑ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ/ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΜΩΣ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ..ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ.-

Let there be Light!

thothΙδρυτικό Μέλος
17/06/2003, 23:17:14
Καλοί μου φίλοι.

Πως καταφέρνουμε να παρεξηγούμαστε όταν όλοι μας παλεύουμε για τα ίδια ιδανικά είναι απορίας άξιον.

Αλλά από την άλλη καλύτερα να παρεξηγιόμαστε
εμείς που αγαπιόμαστε
παρά να "βριζόμαστε" με αυτούς
που εχθρευόμαστε.

Ώπα το έκανα και ποίημα.

Μια συμβουλή προς τον εαυτό μου.

Αν θέλετε την ακολουθείτε κι εσείς για τον εαυτό σας.

Ας μην αγαπάμε τόσο πολύ τα "ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.gr" εις βάρος των "ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΩΝ".

Αν τα "ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ" καταφέρουν να πετύχουν κάτι ξεχωριστό θα είναι επειδή πρώτα βρήκαν τα "ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ" στους συνομιλητές τους (και καλά μέλη του forum) πριν τα βρουν έξω τους.

Προσοχή μην πετύχει η εγχείριση αλλά πεθάνει... ο ασθενής

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

17/06/2003, 23:33:53
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ....

ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ....
ΤΗΝ ΠΟΡΩΣΗ ΕΣΥ ΤΗΝ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ ...
ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΛΕΩ ΟΧΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ...

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ...
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ...

quote:
ΑΥΤΟΣ ΕΔΩ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ESOTERICA.gr

ΤΙ ;;;;;;;

ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ...
ΑΥΤΗΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ....
ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΛΕΣ ...

quote:
εισαι καλα ανθρωπε μου;

ΟΤΙ ΑΝΕΦΕΡΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

17/06/2003, 23:45:40
ΑΒΑΤΑΡ,ΑΓΑΠΗΤΕ,
ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ...
ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ!
ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΘΕΣ ΘΑ ΣΕ ΕΞΟΡΓΙΣΩ ΚΙ ΑΛΛΟ...

ΔΕ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ !
-ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΓΑΡ -
ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...
ΜΑ ΔΕΝ ΘΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ...

ΟΠΟΤΕ...
ΑΝ ΘΕΣ,ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΛΩΣΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ...
ΚΡΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚ..
ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ 2 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΡΙΝΓΚ;

Ω!ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΣΕ...

Η ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ...
ΠΕΤΥΧΕ...
Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΟΜΩΣ ...ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...
ΕΛΠΙΖΩ ΠΑΡΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ...ΓΕΝΟΥΣ...ΜΕ 'Ε' /η ΧΩΡΙΣ...

(ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ)

ATMA JNANI

Let there be Light!

17/06/2003, 23:55:33

[ΜΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!

ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΕΤΟΙΑ "ΠΟΡΩΣΗ" ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ;;;;; ]

ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ;
ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ...

[ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Η ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ.

ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ...]

ΜΑ ΑΝ ΠΑΙΞΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΕΣ/
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...

ΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ;

ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΑ ΤΗΝ ...ΠΩ;

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Let there be Light!

18/06/2003, 10:27:01
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΑΤΜΑ.

ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΑΛΛΑ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ESOTERICA.gr.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΑΤΜΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΙΑ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΑ ΜΙΣΑ Η ΝΑ ΠΕΡΝΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ
ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΣ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ.....

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ

quote:

ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΜΕ KAI EΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΦΟΒΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΛΕΩ ΛΟΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ....
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΕΩΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ...

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

18/06/2003, 11:49:47
Αν κατάλαβα καλά ( είμαι και κομμάτι στούρνος το κέρατο μου ) διαφωνείτε ( δυο φωνές ) για κάτι άσχετο .

Ο Avatar λέει ότι επειδή στην κοινωνία που ζούμε υπάρχει χλευασμός προς αυτούς που ασχολούνται με τον εσωτερισμό γι αυτό και έχουν λόγο ύπαρξης τα απόκρυφα μυητικά τάγματα .
Για να μπορούν αυτοί που θέλουν να κάνουν αυτό που θέλουν προστατευμένοι από την χλεύη του άμαθου , του φαιδρού .

Αν θέλετε κατ επέκταση και το esoterica λόγω του ότι ο όποιος γράφων δεν εκθέτει τα προσωπικά του στοιχεία και διατηρεί την ανωνυμία του , προστατεύει το χρήστη απ αυτό το χλευασμό .

Δεν είναι όμως Τάγμα εσωτερικής αναζήτησης το esoterica απλά ένας χώρος που αυτοί που θέλουν μπορούν να δώσουν και να πάρουν άσχετα με το αν είναι ή όχι μέλη κάποιας οργάνωσης .

Η ΑΤΜΑ μας , απλά δηλώνει ελεύθερη και μη έχουσα ανάγκη να ανήκει σε κάποιο τάγμα , εκφράζοντας και τους λόγους , παρά μόνο στην παγκόσμια παρέα της εξελιγμένης ανθρωπότητος .
Μέσα από αυτή την παρέα η ΑΤΜΑ ή και ο καθένας μας βρίσκει το δρόμο προς την αλήθεια και απολαμβάνει το αποτέλεσμα της προσωπικής μύησης .

Συγνώμη για την επέμβαση απλά διαφωνείτε για το προφανές .
Εκτός και αν άλλο λέτε και ο ζαβός κατάλαβα άλλα .

Ο Αναζητών
Απόστολος

18/06/2003, 13:13:53
Νομίζω φίλε Ραμογλου πως καλά κατάλαβες….μα ας τα δούμε λίγο καλλίτερα…

Τι γίνεται αν στο χώρο αναζητήσεις αρχίσουν οι Χριστιανοί να υποστηρίζουν τους Χριστιανούς, οι Ροδόσταυροι τους Ροδόσταυρους, οι Τέκτονες τους Τέκτονες οι Βουδιστές τους Βουδιστές οι Εθνικοί τους Εθνικούς... και πάει λέγοντας?

Νομίζω πως αν πράγματι κοιτάξεις τα τοπικ…θα δεις πως υπάρχει Ταύτιση με τον κάθε ΙΣΜΟ, όσο και αν νομίζουν κάποιοι πως είναι ελεύθεροι από τον ΙΣΜΟ….Οι περισσότερες (κόντρες) που έγιναν μέχρι σήμερα είναι ουσιαστικά για τέτοιους λόγους.

Προσωπικά θέλω να Συνεισφέρω/επεμβω*(με την καλή έννοια), σε κάτι που γράφεις εσυ ο Α η ο Β, και αν στην αρχή το έκανα κάπως ελευθέρα, τώρα προτιμώ πια τι σιωπή… και την απόμακρη παρακολούθηση, όχι γιατί είμαι ο γνωστής της αλήθειας, όχι γιατί θέλω να περάσω κάποια θέση, μα γιατί καταλαβαίνω μέσα από τα ίδια λόγια που συνεχώς επαναλαμβάνονται, μέσα από τη συνήθεια του κάθε ΙΣΜΟΥ, πως αυτό που καλούμε Πνευματικότητα, έτσι όπως τίθεται εδώ μέσα μα και εξω, είναι κάτι το οποίο φτιάνεται σιγά σιγά, και δη (μα κρατηθείτε) ΥΛΙΣΤΙΚΗ θέση…. Ότι ονόμασε ο ΧΕΓΓΕΛ κίνηση της διαλεκτικής σκέψης, δηλαδή την πρόοδο του πνεύματος, που προέρχεται από σύγκρουση ΙΔΕΩΝ, μέσα σε διαλογική συζήτηση!

Προσωπικά δεν το βλέπω σαν σύγκρουση….μα σαν κίνηση ΦΙΛΙΑΣ, ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ, κάτι που έστω με λίγους έγινε, και ούτε πιστεύω πως η σύγκρουση οδηγεί πουθενά! Η όποια Ταύτιση του εαυτού με όποιον ΙΣΜΟ, αποφέρει στο τέλος ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ. Αν το εσωτερικά μου προσφέρει κάτι, είναι πως μέσα από τις ιδέες, μέσα από κατανόηση, ελευθερώνει από τα όποια δεσμά (του εαυτού)*… προς την αλήθεια, (αν υπάρχει, ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑ**)… και που σίγουρα….. δεν είναι ο κάθε ΙΣΜΟΣ…. και ότι αυτός πρεσβεύει!

Ισμος= προέκταση εαυτού!
Πνεύμα, που δεν είναι του Χριστού, του Βούδα, του Πλάτωνα, Του Δάσκαλου….μα ΕΙΝΑΙ!

Πλατωνας.

MaraΜέλος
18/06/2003, 13:38:36
quote:
Πνεύμα, που δεν είναι του Χριστού, του Βούδα, του Πλάτωνα, Του Δάσκαλου….μα ΕΙΝΑΙ!

Ετσι θα ηθελα να αντιλαμβανομαι το χωρο των φορουμς του εσωτερικα
Ενας χώρος που ΕΙΝΑΙ ... και αναπτυσετε με τις δικες μας ιδεες, με τις δικες μας παρεμβασεις, διαπληκτισμους, τοποθετησεις!
Ενας χωρος που ΕΙΝΑΙ ...υπαρχει και μας προσφερει επικοινωνια, ενημερωση και γνωση.

And I keep on wondering....

18/06/2003, 14:47:52
[ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΣ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ.....]

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΛΥΠΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΩ
ΤΟ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙΣ ΕΔΩ,
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΡΟΠΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΤΑΤΕ ΑΒΑΤΑΡ,
ΜΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟΠΟ
ΔΕΝ ΔΥΝΑΣΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΙΝΕΙΣ;
ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΘΕΣΕ ΚΡΙΤΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ;
ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΣ ΤΗΝ ΑΤΜΑ ΕΤΣΙ...
ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΩ ΕΤΣΙ.

ΜΑΣ...ΑΑΑΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ!
-Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ Ο ΗΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ /ΟΧΙ ! Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ/ΟΧΙ! ....-

ΕΝΑΣ Ο ΗΛΙΟΣ!
ΩΣΤΟΣΟ
ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ...
ΤΑ 'ΔΙΚΟ ΜΟΥ' /'ΔΙΚΟ ΣΟΥ'....ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟΥ.
ΛΥΠΑΜΑΙ...ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΩ...
ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΙΣΩΣ
ΣΤΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ..-

ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ,
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΜΟΝΑΧΑ ΟΤΑΝ ΔΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ.
ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΩ/
ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ
ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΠΡΑΞΕΣ.

ΦΩΣ!

ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ "ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ";
ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ....ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;
"ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!"...ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΙΣΩΣ,
ΓΝΩΣΤΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟΥ...

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
ΦΩΣ!
ΑΓΑΠΗ!
ΕΥΘΥΜΙΑ!
ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ...
ΑΠΟΣΤΟΛΕ,ΠΛΑΤΩΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ/ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.
ΜΑΡΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ, ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΗΧΩ ΑΚΟΜΗ...;

[Πνεύμα, που δεν είναι του Χριστού, του Βούδα, του Πλάτωνα, Του Δάσκαλου….μα ΕΙΝΑΙ! ]

ΑΥΤΟ 'ΠΡΕΣΒΕΥΑ' + 'ΠΡΕΣΒΕΥΩ'...
ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ 'ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ'...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΛΟ ΦΩΣ!

Let there be Light!

ArzunaΙδρυτικό Μέλος
18/06/2003, 15:30:56
Θέλω να ευχαριστήσω την φίλη Mara ειδικότερα για το σύντομο αλλά μεστό νοημάτων μήνυμά της!

Η Mara έγραψε:
"Ετσι θα ηθελα να αντιλαμβανομαι το χωρο των φορουμς του εσωτερικα
Ενας χώρος που ΕΙΝΑΙ ... και αναπτυσεται με τις δικες μας ιδεες, με τις δικες μας παρεμβασεις, διαπληκτισμους, τοποθετησεις!
Ενας χωρος που ΕΙΝΑΙ ...υπαρχει και μας προσφερει επικοινωνια, ενημερωση και γνωση."

Πραγματικά φίλη μου κι εγώ, έτσι κάπως αντιλαμβάνομαι τον Τόπο του ESOTERICA! Εάν καταφέρνει (ή εάν βρίσκεται σε πορεία) να ΕΙΝΑΙ, όλα τα υπόλοιπα, ερμηνείες ή ορισμοί για να φέρουμε τα πράγματα στο εύρος της δικής μας κατανόησης, αν και θεμιτά και αποδεκτά, δεν έχουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω και ίσα-ίσα προβάλλουν και μία κίνηση περιορισμού σε αυτό που καταφέρνει(ή θέλει) να ΕΙΝΑΙ!

Και όπως λέει και ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ:

"Πνεύμα, που δεν είναι του Χριστού, του Βούδα, του Πλάτωνα, Του Δάσκαλου... μα ΕΙΝΑΙ!"

Και όπως σοφά τονίζει και ο thoth:

"Προσοχή μην πετύχει η εγχείριση αλλά πεθάνει... ο ασθενής "

"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"

18/06/2003, 16:27:46
Καλησπέρα σε όλους...

ΚΑΙ σε αυτούς που βλέπουν το ΔΑΚΤΥΛΟ, αλλά ΚΑΙ σε αυτούς που βλέπουν το ΔΑΣΟΣ...

Παρατηρώ μια ΕΜΜΟΝΗ τελικά στο να δημιουργηθούν (αφού ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ απο ΠΡΙΝ) ΔΥΟ, όχι μια "σέκτα", μια "ομάδα", ένα κάτι τι τέλος πάντων, ΑΛΛΑ ΔΥΟ!!!!
Και εδώ έρχεται ο ΔΥΙΣΜΟΣ, που στα Πάντα ΜΕΣΑ στη φύση είναι ΕΜΦΑΝΕΙΣ, να ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ και στο Esoterica.gr

Σε ΟΛΕΣ τις συζητήσεις (ΑΝ έχετε παρατηρήσει) ΑΥΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ...
Ο ΔΥΙΣΜΟΣ...
Οι "μέν" που λένε το "τάδε" (και μαζί τους ΟΣΟΙ συμφωνούν)....
Και οι "δέ" που λένε το "δείνα" (και μαζί τους, πάλι ΟΣΟΙ συμφωνούν)...

Τελικά είναι ΚΑΚΟ αυτό;;;;
Οπτικά (και μάλιστα με επιπόλαια ματιά) "κάποιοι" θα έλεγαν ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ...
Απο την προσωπική ΚΑΙ υποκειμενική άποψή μου, λέω πώς ΝΑΙ μέν, ΑΛΛΑ...

Δηλαδή καλοί μου φίλοι, παρατηρώντας (εν πρώτις) το ΔΑΚΤΥΛΟ και στη συνέχεια το ΔΕΝΤΡΟ (που πιθανά να ΚΡΥΒΕΙ το Δάσος) και πάλι το ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, δεν θα μας οδηγήσει και πάλι στο ΔΑΣΟΣ;;;;
Πιό αργά ίσως...
Πιό σιγά ίσως...
ΑΛΛΑ.... ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ!!!!

Στο προηγούμενο μήνυμά μου, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ....
Δεν πειράζει όμως...

Και το λέω, γιατί ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟΜΟΡΦΟ ΔΙΑΛΟΓΟ μεταξύ του AvatarGr και της ATMA JANI, τελικά το ΔΑΚΤΥΛΟ τους που μέσο αυτού μας δείχνουν, δεν δείχνει ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ μα ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ!!!!
Δείχνει σε ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική κατεύθηνση, εκείνη που ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ φίλοι μου, νομίζουν πως ΑΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Esoterica.gr !!!!!!

Λέτε το ΙΔΙΟ πράγμα, με ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά λόγια ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ...
Και οι δύο "κόβετε & ράβετε" απο τα μηνύματά σας αυτό που ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΑΣ θεωρεί ΟΥΣΙΑ...
ΟΚ...
Ουδέν μεπτό ΚΑΙ σε αυτό...

Το να λέτε ότι ο καθένας απο εσάς, γράφει σε τόπικς που τον ενδιαφέρουν, ΕΙΝΑΙ, ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ή μήπως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;;;;
Και δεν κατάλαβα το ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;;;;
Το θέμα που η μηδαμινότης μου όμως ανέφερε (σε εκείνο το μήνυμα που ΔΕΝ εννοήσατε), ΚΑΙ έχει να κάνει με αυτό που λέτε ο ένας στον άλλον, είναι το ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΑΣ...
'Οχι σε ΠΟΙΑ γράφουμε, αλλά ΤΙ γράφουμε...

Σε αυτό το σημείο ζήτησα να εστιάσετε, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ μείνατε να κοιτάτε ο ένας το δάκτυλο του άλλου.....
Μην προσπαθήτε να με "πείσε τε" ότι ΤΕΛΙΚΑ όσοι βρίσκοντε ΜΕΣΑ ΣΤΟ Εsoterica.gr, ΠΡΠΕΙ να αισθάνονται ΑΚΟΜΑ, την μοναξιά της μειονότητας που η κοινωνιά επιβάλει...

Να είστα ΟΛΟΙ καλά....

Κέλσος ο Φιλαλήθης

thothΙδρυτικό Μέλος
18/06/2003, 16:53:03
Δύο βουδιστές μοναχοί στο δρόμο τους για το μοναστήρι συνάντησαν μια εκθαμπωτικά όμορφη γυναίκα στην όχθη του ποταμιού. Όπως και οι μοναχοί, η γυναίκα ήθελε να διασχίσει το ποτάμι ως την απέναντι όχθη αλλά ήταν πολύ βαθύ. 'Ετσι ένας από αυτού την βοήθησε μεταφέροντάς την στους ώμους του. Ο άλλος βλέποντας τη σκηνή σκανδαλίστηκε. Για δύο ώρες τον επέπληττε επειδή όπως έλεγε παρέβη τον κανόνα. Ξέχασε ότι ήταν μοναχός. Πώς τόλμησε να ακουμπήσει γυναίκα; Και το χειρότερο, να τη μεταφέρει στους ώμους του; Και τώρα, τι θα έλεγε ο κόσμος; κτλ, κτλ.

Όταν τελείωσε το κήρυγμα ο πρώτος μοναχός του απάντησε:

"Αδελφέ μου, εγώ άφησα τη γυναίκα στην όχθη του ποταμιού, εσύ, γιατί την κουβαλάς ακόμα;"

Δεν αφήνουμε ήσυχη την γυναίκα λέω εγώ !!! Αρκετά δεν την κουβαλήσαμε τόσες ημέρες;;;

ΑΤΜΑ. Πάρε ένα .

AVATARG πάρε και εσύ ένα (εεειιι... ελπίζω να είσαι... ξυρισμένος )

Κι εσείς οι υπόλοιποι δεν έχετε άλλη δουλειά να κάνετε;

Άντε, άιντε, έχουμε και άλλα topics να... γεμίσουμε !!!

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

18/06/2003, 17:12:18
quote:
Δηλαδή καλοί μου φίλοι, παρατηρώντας (εν πρώτις) το ΔΑΚΤΥΛΟ και στη συνέχεια το ΔΕΝΤΡΟ (που πιθανά να ΚΡΥΒΕΙ το Δάσος) και πάλι το ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, δεν θα μας οδηγήσει και πάλι στο ΔΑΣΟΣ;;;;
Πιό αργά ίσως...
Πιό σιγά ίσως...
ΑΛΛΑ.... ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ!!!!

Φίλε Κελσο, υπάρχουν και εξαιρέσεις!!!

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1065&whichpage=3&ARCHIVE=

Με Χιουμοριστική διάθεση πάντα!!!

18/06/2003, 18:37:07
ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΚΑΡΑΚΑΞΑ ΣΑΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ. ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΟΠΟΙΑ ΤΟΠΙΚ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΣΤΟ "ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΛΠ". ΑΥΤΟ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΕΔΩ; ΑΝΤΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΣΑΚΩΘΗΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΤΑΙ ΥΣΗΧΟΥΣ; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΕΡΜΟΥΛΗ ΜΗ ΜΕ ΣΒΗΣΕΙΣ..ΜΗ ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ PLEASEEEEEEE