ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

x-files30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
17/07/2005, 19:58:04
quote:
ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟ 3% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ,ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΩ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ 97%ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ?ΜΗΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ?ΜΠΡΑΒΟ, ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ,ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΟΒΑΡΟΣ!!!??ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΙΡΩΝΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΠΙΑ ΚΑΤΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ"ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.

http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/gr.html

quote:

Religions:

Greek Orthodox 98%, Muslim 1.3%, other 0.7%

17/07/2005, 20:09:35
Βρε X-Files,
Αν κάτι αδυνατείς ή δεν θέλεις να καταλάβεις, να νιώσεις, να ζήσεις, μην προσπαθείς να το γελοιποιήσεις ή και να το σπιλώσεις.
Δεν σου κάνω επίθεση, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αναφέρεσαι σ' Αυτόν που πιστεύει το +/- 97 του ελληνικού λαού, θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο, αν όχι ευγενικός, τουλάχιστον ουδέτερος.

quote:
Ξανα τα ιδια.Τωρα το πραγμα ξεφευγει ως συνηθωςαπο καθε οριο λογικης.Τι ειναι αυτο?Νεο ειδος ζωου,φυτου?Μαλλον οι ιδιες ψευδαισθησεις.Και για αλλους ο Ελβις Πρισλει ζει!!
"Θεανρωπος"
Συγγνωμη ,αλλα δεν μπορω πια να μη γελασω με αυτη την ανοητη λεξη.
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

Αν προσπαθήσεις έστω για λίγο να ξεφύγεις από την προκατάληψή σου και τα στενά πλαίσια της λογικής σου, ίσως νιώσεις και εσύ το νόημα αυτής της "ανόητης", όπως λες, λέξης.
Κάνε μια προσπάθεια και θα δεις ότι αξίζει τον κόπο. Υπάρχουν τόσοι λαμπροί άνθρωποι (επιστήμονες, διανοούμενοι), από το παρελθόν έως και σήμερα που συνέλαβαν το νόημα αυτής της λέξης και πορεύτηκαν στη ζωή τους με τη σιγουριά των δικαιωμάτων που του έδωσε ο Λόγος του Θεανθρώπου.

quote:
ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΟΗΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ ΚΑΘΕΝΟΣ ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΙΣ ΘΕΩΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΨΩ.
ΝΑΙ , ΤΟΝ ΚΑΝΑΤΕ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΤΕ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.
ΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΙΑ ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!
ΝΑΙ ΕΧΩ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΟΣΗΡΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ.
ΣΥΖΗΤΑΩ ΓΙΑ ΤΟ -ΠΩΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ-?Α,ΝΑΙ"ΘΕΑΝΡΩΠΟ"(ΧΑΧΑΧΑΧΑ).ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΦΛΟΓΕΣ??
ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ!
Τωρα τι θα κανει? ,θα ριξει φωτια να με καψει?Καλα δε ρωταω για την "κολαση" γιατι σε λιγο θα μου πεις οτι υπαρχει και αυτη,οτι θα παω εκει γιατι ενοχλησα τη" θεια οικογενεια"και θα με καινε φλογες που ομως μπορει να γινει θαυμα και να μην καινε.

Κανείς δεν σου επιβάλλει τίποτα. Γιατί νιώθεις έτσι; Αν θεωρείς ότι η λογική σου είναι αλάθητη, μείνε μαζί της και μην συγχίζεσαι. Όπως έχεις δικαίωμα να ζεις στο Φως, έτσι έχεις δικαίωμα να ζεις και στο σκοτάδι.
Οι δικές σου ψευδαισθήσεις άραγε δεν είναι νοσηρές;;
Τόσοι και τόσοι άραγε να αρέσκονται ή να είναι τόσο χαζοί έτσι ώστε να επιμένουν σε μια τόσο νοσηρή ψευδαίσθηση;;
Όσον αφορά την κόλαση και τον παράδεισο, αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνουν, καλό είναι, αν θες, να κάνεις μια προσπάθεια, να ανοίξεις και κανένα πατερικό βιβλίο, και ίσως τότε συνειδητοποιήσεις σε ποια πραγματική κατάσταση ζεις εσύ σήμερα, στην κόλαση ή στον παράδεισο, καθώς επίσης και το τι σε περιμένει.
Να ξέρεις πως εσύ η ίδια ετοιμάζεις τον παράδεισο ή την κόλασή σου.
Ειλικρινά, αν δεν μπορείς να καταλάβεις κάποια πράγματα ή κάνε μια προσπάθεια να καταλάβεις, ζητώντας βοήθεια από κάποια πνευματικά πρόσωπα που μπορούν να σε βοηθήσουν, ή άστα στην άκρη και μην τα γελιοποιείς. Δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα με τέτοια συμπεριφορά.

Πάντα με καλή διάθεση.

Φιλικά όπως πάντα

x-filesΜέλος
17/07/2005, 20:52:49
Ψηλε,
νομιζω πως εχω αναφερει τις αποψεις μου πανω σε ολες τις εννοιες που εκφραζεις,επανειλλημενα σε διαφορα θεματα και μηνυματα.
Στις αποψεις αυτες εχω καταληξει μετα απο χρονια προβληματισμου κατοπιν εκτενους μελετης φιλοσοφικων , θρησκευτικων και επιστημονικων θεωριων.
Το γεγονος οτι δεν αποδεχομαι την ερμηνεια που δινει η χριστιανικη θρησκεια σε συγκεκριμενα συμβολικα νοηματα ,δε σημαινει οτι οι ερμηνειες που αποδεχομαι για αυτα στερουνται πνευματικοτητας .Οπως εσυ απορριπτεις τα οσα προσπαθουν να σου πουν οσοι δεν ανηκουν στο θρησκευτικο δογμα που ασπαζεσαι και το θεωρω δικαιωμα σου ,ετσι κι εγω εχω δικαιωμα να παραμεινω σταθερη στις αποψεις που εχω διαμορφωσει και πιστευω ,χωρις να δεχομαι συνεχως κριτικη και κατηχιση.
Τα μηνυματα μου κυμαινονται παντα σε χαμηλους τονους αλλα το μονο προβλημα μου εδω ειναι η εντονη αντιδραση ορισμενων οπαδων της συγκεκριμενης θρησκειας απεναντι σε μενα και σε οποιον δεν ανηκει σε αυτη.
Αυτο που με κανει να αντιδρω εντονα ειναι ο τροπος με τον οποιο επιβαλλεται το δογμα αυτο στην Ελλαδα ,οι μεθοδοι που χρησιμοποιουνται και επιβαρυνουν δυστυχως και οσους απο εμας δεν ανηκουμε σε αυτο ,καθως και η ρατσιστικη συμπεριφορα πολλων.Δεν ανηκω σε καμια οργανωμενη θρησκεια και θα αντιδρουσα με τον ιδιο τροπο σε καθε ειδους"-ισμους"
που καταπατουν την ελευθερια και δε σεβονται τα πνευματικα μου δικαιωματα.
Επειδη-οπως λετε-ανηκετε σε μια θρησκευτικη πλειοψηφια και απαιτειτε σεβασμο στην πιστη σας ετσι και εσεις σεβαστειτε την οποιαδηποτε διαφορετικη πιστη εχει διαμορφωσει ενας αλλος ελευθερος ανθρωπος.Εστω και αν ειναι ενας.Απλα η ερμηνεια που δινω εγω στα συγκεκριμενα ζητηματα που θετεις διαφερει απο τη θρησκευτικη ερμηνεια που αποδεχεσαι και εχω δικαιωμα να την εκφραζω.Οταν το μονο που εισπραττω ειναι συνεχως οι ιδιες φανατισμενες επαναλειψεις και υβριστικες απαντησεις,χωρις καμια κριτικη σκεψη τοτε το μονο που μπορω να κανω ειναι να εκφραστω με καποια δοση καλοπροαιρετης ειρωνιας.Υποτιθεται οτι ειναι FORUM ελευθερου διαλογου και συζητησης και οχι "κερκιδα" οπαδων σε αγωνα ποδοσφαιρου.

LOVE IS THE ONLY TRUTH

17/07/2005, 21:07:46
το 97% ειναι πλασματικο γιατι και εγω αλλα και οι περισοτεροι στην ελλαδα που δεν ειναι σε κανενα μαντρι δεν γραφουν στα χαρτια τους αθεος
<<Τόσοι και τόσοι άραγε να αρέσκονται ή να είναι τόσο χαζοί έτσι ώστε να επιμένουν σε μια τόσο νοσηρή ψευδαίσθηση;;>>
με αυτη την λογικη οι περισοτεροι ανθρωποι ειναι βουδιστες αυτο τι παει να πει οτι αυτοι ειναι οι σωστοι και οι αλλοι των αλλων θρησκειων ειναι λαθος;

η ποσοτητα δεν καλυπτει την ποιοτητα

<<Κανείς δεν σου επιβάλλει τίποτα. Γιατί νιώθεις έτσι;>>

ε οχι και δεν μας επιβαλλουν
μας βαφτιζουν χωρις να μας ρωτησουν μας λενε στο σχολειο οτι αυτη ειναι η μονη σωστη θρησκεια
πληρωνουμε τους ιερεις σας

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

x-filesΜέλος
17/07/2005, 21:27:58
Φιλε,"gigenis",
τα ιδια ακριβως με σενα γραφω με αλλες λεξεις,αλλα ειναι τοσο δογματικοι και φανατισμενοι που με οποιον τροπο κι αν τους πεις κατι "αντιθετο"στην"επισημη θρησκεια " τους,
ο,τι κι αν τους ρωτησεις ,θα αντιδρασουν με τον ιδιο πατενταρισμενο τροπο που λειτουργει καποιος στα πλαισια της "ψυχολογιας του οχλου"της οποιας καποιοι "εμπνευσμενοι αγιοι" που λατρευουν σαν"πατερες της εκκλησιας τους" πρεπει να υπηρξαν πολυ καλοι γνωστες και ικανοι χειριστες.

quote:
το 97% ειναι πλασματικο γιατι και εγω αλλα και οι περισοτεροι στην ελλαδα που δεν ειναι σε κανενα μαντρι δεν γραφουν στα χαρτια τους αθεος
<<Τόσοι και τόσοι άραγε να αρέσκονται ή να είναι τόσο χαζοί έτσι ώστε να επιμένουν σε μια τόσο νοσηρή ψευδαίσθηση;;>>
με αυτη την λογικη οι περισοτεροι ανθρωποι ειναι βουδιστες αυτο τι παει να πει οτι αυτοι ειναι οι σωστοι και οι αλλοι των αλλων θρησκειων ειναι λαθος;

η ποσοτητα δεν καλυπτει την ποιοτητα

<<Κανείς δεν σου επιβάλλει τίποτα. Γιατί νιώθεις έτσι;>>

ε οχι και δεν μας επιβαλλουν
μας βαφτιζουν χωρις να μας ρωτησουν μας λενε στο σχολειο οτι αυτη ειναι η μονη σωστη θρησκεια
πληρωνουμε τους ιερεις σας

Ασε σε λιγο θα μας "αποδειξουν"οτι το ποσοστο τους αγγιζει το 99,9%.
Παντως χαιρομαι ειλικρινα που αποτελω εξαιρεση.

LOVE IS THE ONLY TRUTH

18/07/2005, 00:55:14
WWalker:
«Religions:
Greek Orthodox 98%, Muslim 1.3%, other 0.7%»

Ε καλά ρε WWalker, επειδή έχουνε όλοι πάρει μια ταμπέλα (ρετσινιά για κάποιους..) από την κολυμπήθρα για κληρονομιά, σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε και με συνειδητοποιημένους χριστιανούς?

Η έχουμε να κάνουμε με, στην καλύτερη περίπτωση, τυπολάτρες και εραστές του γλεντιού και της παράδοσης?

Άσε που σε πολλούς, όπως και στην αφεντιά μου, δεν το λέει πλέον ούτε καν η ταυτότητα……..

18/07/2005, 04:49:00
allien:
quote:
δυστυχώς συνεχίζει το παρόν φόρουμ να λειτουργεί ως αφοδευτήριο των κάθε λογής αστοιχείωτων τσαρλατάνων.

Προφανώς το βλέπεις εσύ πρώτα ως αφοδευτήριο.
Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός, πως από τα πρώτα κιόλας μηνύματά σου το χρησιμοποίησες ως τέτοιο, προσβάλλοντας 2 φορές (μία φορά με το παραπάνω απόσπασμα και μία φορά με τον χαρακτηρισμό της κότας) μέλη που συμμετέχουν στη συζήτηση.

Να το θεωρήσω αυτό ως ηθική και χριστιανική συμπεριφορά;
Κρίμα.
Ξέρεις, πιο εύκολα πείθονται οι άνθρωποι με το καλό παράδειγμα...

Συνιστώ πάραυτα, ανάλογες προσβολές να μην επαναληφθούν.

x-files
Θα συμφωνήσω εν μέρει με την προτροπή του Ψηλού:

quote:
Αν κάτι αδυνατείς ή δεν θέλεις να καταλάβεις, να νιώσεις, να ζήσεις, μην προσπαθείς να το γελοιποιήσεις ή και να το σπιλώσεις.
Δεν σου κάνω επίθεση, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αναφέρεσαι σ' Αυτόν που πιστεύει το +/- 97 του ελληνικού λαού, θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο, αν όχι ευγενικός, τουλάχιστον ουδέτερος.

Σαφώς και είσαι ελεύθερη να πιστεύεις ότι θέλεις. Και αυτό είναι ένα ευτυχές γεγονός της σύγχρονης Ελλάδας, παρόλο που ακόμα ισχύει κυρίως στα χαρτιά... κι όχι στη θλιβερή πραγματικότητα...
Αλλά σκέψου επίσης, πως υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν κάτι άλλο. Το να γελοιοποιείται αυτή τους η πίστη, δεν μπορεί να αποτελέσει ερέθισμα στο να διαλογιστούν πάνω σ' αυτή και να δουν ίσως τα πράγματα με άλλο μάτι.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

18/07/2005, 08:47:45
quote:
WWalker:
«Religions:
Greek Orthodox 98%, Muslim 1.3%, other 0.7%»

Ε καλά ρε WWalker, επειδή έχουνε όλοι πάρει μια ταμπέλα (ρετσινιά για κάποιους..) από την κολυμπήθρα για κληρονομιά, σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε και με συνειδητοποιημένους χριστιανούς?

Η έχουμε να κάνουμε με, στην καλύτερη περίπτωση, τυπολάτρες και εραστές του γλεντιού και της παράδοσης?

Άσε που σε πολλούς, όπως και στην αφεντιά μου, δεν το λέει πλέον ούτε καν η ταυτότητα……..

Schwabe, η πηγή είναι η CIA, πηγή αμερικανική, ανθελληνική κατά πολλούς που θυμούνται τα γεγονότα της χούντας, άκρως αξιόπιστη, και εν μέρει υποκειμενική, καθότι σε άλλες σελίδες θα δεις 99% Μουσουλμάνους στην Τουρκία και μόλις 3% Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία... Αν τους έπαιρνε, θα το κατακερματίζανε αυτό το 98% που γράφουν οι Αμερικάνοι της CIA για να στηριχθούν οι μειονότητες.

Το κατά πόσον πιστεύει ή δεν πιστεύει κάποιος, είναι δικό του θέμα. Το θέμα είναι, ότι δήλωσε Χριστιανός Ορθόδοξος στην απογραφή και παλαιότερα στην ταυτότητά του. Αν είστε μάγκες και γουστάρετε αυτό που πιστεύετε, δηλώστε το!

tptΜέλος
18/07/2005, 09:32:44
ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ....?
ΜΟΥΦΑ!!!!ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΤΥΠΟΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ,ΠΟΙΜΝΙΑ......(ΖΩΑ ΔΛΔ?)....ΟΙ ΤΣΟΜΠΑΝΗΔΕΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ,ΟΧΙ ΕΓΩ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΣΟΜΠΑΝΗΔΕΣ TEFAL....ME ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ NA MHN ΚΟΛΛΑΕΙ TO ΓENI.
EINAI ΓΕΛΟΙΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΡΜΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ 5ΧΡΟΝΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Η ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΙΑ ΧΗΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.
18/07/2005, 10:06:19
quote:
ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ....?
ΜΟΥΦΑ!!!!ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΤΥΠΟΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ,ΠΟΙΜΝΙΑ......(ΖΩΑ ΔΛΔ?)....ΟΙ ΤΣΟΜΠΑΝΗΔΕΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ,ΟΧΙ ΕΓΩ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΣΟΜΠΑΝΗΔΕΣ TEFAL....ME ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ NA MHN ΚΟΛΛΑΕΙ TO ΓENI.
EINAI ΓΕΛΟΙΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΡΜΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ 5ΧΡΟΝΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Η ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΙΑ ΧΗΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

Για πες μας φίλε tpt, εσύ τι πιστεύεις για την φωτογραφία; Πρόκειται για "μεταλλαγμένο" φως από προβολέα αυτό που πέφτει στα γένια του Παππά στην φωτογραφία και αλλάζει χρώμα κιόλας απ'το κίτρινο πέρνοντας όλες τις ενδιάμεσες αποχρώσεις του φάσματος ως το άσπρο ή είναι όντως φωτιά;

Επίσης, για πες μας και ποια χημική ένωση παρέχει πυροπροστασία, για να εμβαθύνουμε κιόλας τις γνώσεις μας στην χημεία;
Και ένα τελευταίο, πιστεύεις οι αρχές του Ισραηλινού κράτους που ελέγχουν τόσο τον Πατριάρχη πριν μπει μέσα στον Πανάγιο Τάφο, όσο και τον ίδιο τον Τάφο, δεν θα είχαν σκεφτεί το ίδιο πράγμα με εσένα;

Και ένα τελευταίο: απέδειξέ μου πως η εικασία σου ότι ο Παππάς έχει κάποια χημική ουσία που παρέχει πυροπροστασία στα γένια του! Με το να διατυπώνεις συμπεράσματα χωρίς να ακολουθείς διαδικασία για να το αποδείξεις, το μόνο που κάνεις είναι να διαφωνείς με τους φίλους μας Ostria και Macedon που πιστεύουν πως η εκπληκτική λάμψη στα γένια του Παππά είναι φως από προβολέα, κάτι το οποίο αν δεχθούμε πως ισχύει, συμπεραίνουμε αυτόματα, πως αφού αλλάζει το χρώμα του από κίτρινο σε άσπρο, αλλάζει η συχνότητα του φωτός (θυμίζω, η συχνότητα f μιας ακτινοβολίας καθορίζει το χρώμα της), πράγμα ανεπίτρεπτο γιατί η συχνότητα του φωτός παραμένει σταθερή (να σας προτείνω να διαβάσετε την πρώτη σελίδα από οποιοδήποτε βιβλίο οπτικής...)

Λοιπόν; Περιμένεις να δεχθούμε ότι το γένι του Παππά έχει κάποια χημική ουσία απάνω του που του παρέχει πυροπροστασία, χωρίς κάτι να μας οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα; Για ανέλυσε την σκέψη σου.

quote:

Παρεμπιμπτόντως, πιστεύω στα θαύματα. Είμαι Μηχανικός, και έχω IQ περί το 128, δηλαδή ανήκω στα κατώτερα στρώματα ενός 5% του ανθρώπινου πληθυσμού που έχει εξαιρετικά μεγάλο δείκτη νοημοσύνης. Μπορώ και να ψάξω να βρω ποια χημική ένωση παρέχει πυροπροστασία, καθώς και να μάθω ποια πολύ εύκολα. Ωστόσο το θεωρώ αυτονόητο, πως εφόσον προτείνεις ότι ο Παππάς έχει εφαρμόσει μια τέτοια χημική ένωση στα γένια του, οφείλεις να μας πεις και ποια είναι. Είμαι γελοίος ή ζητάω πολλά αγαπητέ;

Edited by - WWalker on 18/07/2005 10:18:49