- Μετεμψύχωση & μετενσάρκωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Έχω αναρωτηθεί ακριβώς τα ίδια πράγματα. Το τελευταίο τεύχος του Τι Είναι Φώτιση; - What is Enlightenment? (το οποίο θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες) φιλοξενεί ένα αφιέρωμα στη Μετενσάρκωση. Τίθενται περίπου τα ίδια ερωτήματα. Και γίνεται μια πρόταση: ότι ίσως οι κανόνες που διέπουν τη μετενσάρκωση να εξελίσσονται καθώς εξελίσσονται τα ανθρώπινα όντα, ότι εντέλει ίσως η ανθρώπινη ψυχή και τα «ψυχόπλαστα» πεδία του μπάρντο να είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένα που να διαμορφώνουν το ένα το άλλο.
Ίσως πάλι να είναι αυτό που λες, ότι οι ικανότητες του ανθρώπου ως Δημιουργού είναι τέτοιες που να του επιτρέπουν να δημιουργεί την μετά θάνατον πραγματικότητά του… δεν ξέρω βέβαια κατά πόσον αυτό μπορεί να γίνει πριν από τον σωματικό θάνατο, απλά και μόνο επειδή η συνείδηση εδώ υπόκειται στους περιορισμούς και τις παραμορφώσεις/στρεβλώσεις του υλικού πεδίου.
Ως προς το φοβερό αίνιγμα του θανάτου, το Μεγάλο Άλμα, δεν μπορώ να εκφράσω σιγουριά, μονάχα πίστη.
***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****
Καλέ μου Dying Incubus
quote:
Αλήθεια, μπορούμε να αποκτήσουμε κάποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα της παιδικότητας μας?
Αντίθετα, πιστεύω ότι είμαστε αιώνια παιδιά. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο μού αρέσει τόσο πολύ η παρομοίωση με το σχολείο όσον αφορά την εδώ ζωή μας και λέω ότι είναι σχολείο… συνήθως καταφθάνουμε με τις σάκες μισοάδειες, αδημονούμε πάντα για το κουδούνι, η αποφοίτηση μοιάζει με όνειρο και έχουμε πολλές τάξεις μπροστά μας.
Οι τρόποι μας είναι οι τρόποι των παιδιών. Οι μηχανισμοί του Εγώ, όταν τους γυμνώσουμε και τους κοιτάξουμε κατάματα, είναι παιδιάστικα απλοί, σαν παιχνίδια…
Πιστεύω ότι το ζητούμενο είναι να μην εντοπίζουμε τη συνείδησή μας τόσο στο παιδί μέσα μας, όσο σε Εκείνο το Άλλο που επίσης είμαστε.
Ξέρω όμως ότι όταν λες "να αποκτήσουμε κάποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα της παιδικότητάς μας" εννοείς την αγνότητα που πηγάζει από τη ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ότι είμαστε προστατευμένοι, ότι το σύμπαν μας είναι ακέραιο και ότι είμαστε στο κέντρο του κόσμου.
Πολυαγαπημένη μου pyramid
Χαίρομαι αφάνταστα που σε βλέπω εδώ!
quote:Να μη σου πω από το μαιευτήριο ένα πράμα.
από το δημοτικό όλο στην παραπλάνηση μας έχουν.
Καλέ μου Open Mind
quote:Είναι πράγματι πολύ πιθανό…
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
Με αγάπη,
Unseen
***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****
Το χρειαζόμουνα!!!!!!!

είμαστε "δημιουργημένοι" ...έχουμε "μορφή"...και είμαστε "βουτηγμένοι" .... σε αυτή την διτότητα.. αγαπητή pyramid...
.. .. και δεν κρύβεται καθόλου... παρά μόνο στο μυαλό αυτών που τους αρέσει να κρύβονται πίσω από το μικρό τους δακτυλάκι.... και αρνούνται ότι ή Αλήθεια κυνηγάει την δική της Αρνηση... ..και αυτή νομίζω είναι είναι ή ροή των πραγμάτων...
Η πίστη .... είναι ή Πτώση μας από το Απόλυτο .. από το ΕΝΑ ... αλλά συγχρόνως και η Ελπίδα μας
- «ψυχόπλαστα» πεδία του μπάρντο ..?
ενδιαφέρον ακούγεται....αγαπητή useen θα μπορούσες να το γράψεις στα αγγλικά να κοιτάξω την βιβλιογραφία στο Internet
Γιώργος![]()
you have two choices for dinner... "take it or leave it",
. η διτότητα στην μάσα...![]()
quote:
Unseen:
Και βέβαια. Ότι το δικό μου κάρμα είναι καλύτερο από το δικό σου κι έτσι μπαίνω στο απυρόβλητο.
Καλημέρα Unseen
Δέν βρίσκεται στο κάρμα η λύση, είδα εκείνη την στιγμή την συγκεκριμένη φράση απο τον Dying_Incubus και αντέδρασα. Άν την έβλεπα απο εσένα θα αντιδρούσα ανάλογα.
Η φράση ... ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ? ... του φίλου Dying_Incubus δέν νομίζω να παρέχει καμιά λύση βοήθειας σε αυτές τις συζητήσεις. Διαφωνώ με αυτήν την νοοτροπία και εγώ έχω δεχτεί πολλές έντονες επιθέσεις αναίτιες έχω ανταποδώσει. Αλλά η νοοτροπία ... ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΙΘΕΣΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ... σε κάποια έντονη διαφωνία σε μιά φράση μου θυμίζει λίγο νοοτροπία ανηλίκου.
Δέν θέλω σε αυτό να προσβάλω τον φίλο Dying_Incubus που είναι και νεώτατος, το ίδιο θα έλεγα και στον οποιονδήποτε και εγώ πολλές φορές σε θέση άμυνας στην ζωή μου απευθύνω τέτοιες ερωτήσεις αλλά δέν χρησιμοποιώ την τακτική αυτή στα Forum γιατί είναι σίγουρο οτι θα με βγάλει χαμένο.
Κατα τα άλλα πιστεύω οτι οι όποιες διαφωνίες μας λύθηκαν.
quote:
Dying_Incubus : Αλήθεια, μπορούμε να αποκτήσουμε κάποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα της παιδικότητας μας?
ΤΑ ΠΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ.
Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, Ο ΑΣΧΗΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ.
Ο λόγος που σου την απηύθυνα αφορούσε το γεγονός οτι σε ένα θέμα με τόσες σελίδες για τη μετενσάρκωση είναι αναμενόμενο να έχουν κατατεθεί διάφορες απόψεις γύρω απ' αυτό το θέμα.
Κι η δική μου απορία προήλθε από την σκέψη μου μήπως έκρινες ένα μήνυμα χωρίς να έχεις διαβάσει το θέμα στο σύνολο του...
Προσπάθησε λοιπόν να κατανοήσεις τα όσα σου είπα στα προηγούμενα μηνύματα μου κι ίσως τότε καταλάβεις οτι δεν ασκήθηκε κανενός είδους τακτική, καμία αμυντική στάση ούτε επίδειξη κάποιας συγκεκριμένης νοοτροπίας αλλά έγινε μια προσπάθεια από την πλευρά μου να σου λύσω τις απορίες σου.
Εάν έχεις κάποια άλλη απορία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το e-mail μου ώστε να μην εκτρέπουμε το θέμα από τον αρχικό του σκοπό.
Καλή μου Unseen, με τον όρο "παιδικότητα" εννοώ ακριβώς την αγνότητα την οποία ανέφερες κι εσύ.
Ένα παιδί δεν έχει γνωρίσει τον δόλο, τον φόβο μήπως κάποιος θέλει να το βλάψει, την υποκρισία.
Έχει μια τάση να ανοίγεται από καρδιάς θέλοντας να μάθει.
Δες για παράδειγμα ένα δίχρονο παιδάκι πως τρέχει να αγκαλιάσει τη μητέρα του ή με πόση αθωότητα παίρνει μια σοκολάτα από έναν γνωστό.
Όσο μεγαλώνει όμως δέχεται διάφορες επιρροές από τον περίγυρο του - κυρίως τον οικογενειακό - και μαθαίνει να φυλάγεται, να κλείνεται σε ένα "τείχος" γεμάτο άμυνες.
Αυτό όμως είναι κάτι το επίκτητο, δεν είναι στην φύση μας...
Πόσες φορές έχει τύχει να ρωτήσουμε έναν περαστικό στο δρόμο και να τον βλέπουμε να μας κοιτάει επιφυλακτικά ή και φοβισμένα προτού απαντήσει?

In anticipation of my resurrection...
"Καὶ προσέφερον αὐτῷ παιδία, ἵνα αὐτῶν ἅψηται· οἱ δὲ μαθηταὶ ἐπετίμων τοῖς προσφέρουσιν. ἰδὼν δὲ ὁ Ἰησοῦς ἠγανάκτησε καὶ εἶπεν αὐτοῖς· Ἄφετε τὰ παιδία ἔρχεσθαι πρός με, καὶ μὴ κωλύετε αὐτά· τῶν γὰρ τοιούτων ἐστὶν ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ. ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ὃς ἐὰν μὴ δέξηται τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ ὡς παιδίον, οὐ μὴ εἰσέλθῃ εἰς αὐτήν. καὶ ἐναγκαλισάμενος αὐτὰ κατηυλόγει τιθεὶς τὰς χεῖρας ἐπι αὐτά."
Υπάρχει βέβαια και η ιστορία του Πάρσιφαλ από τον Βάγνερ που εκφράζει παρόμοιες αλήθειες.
quote:
- «ψυχόπλαστα» πεδία του μπάρντο ..?ενδιαφέρον ακούγεται....αγαπητή useen θα μπορούσες να το γράψεις στα αγγλικά να κοιτάξω την βιβλιογραφία στο Internet
Ναι και εμένα θα με ενδιέφερε.

Αγαπητέ μου Γιώργο
Έχεις δίκιο. Πράγματι είμαστε τόσο πολύ βουτηγμένοι στη διττότητα που είναι συχνά αδύνατον να τραβήξουμε όρια ή γραμμές ανάμεσα στη θέση και στην άρνηση, αυτό εξ άλλου ήθελε να πει και η pyramid νομίζω.
Μοιάζει σαν να περνά το ανέσπερο φως μέσα από το πρίσμα της ύλης και να αναλύεται σε δύο φωτισμούς, τον μέλανα και τον λευκό, όπως λένε οι εσωτερικές παραδόσεις. Αλλά αυτό είναι ένα φαινόμενο. Ο νους ΜΠΟΡΕΙ να δει πίσω από το πρίσμα.
quote:
Η πίστη .... είναι ή Πτώση μας από το Απόλυτο .. από το ΕΝΑ ... αλλά συγχρόνως και η Ελπίδα μας
quote:Δεν είναι όρος καλέ μου Γιώργο (και καλέ μου A.Kircher), ήταν μία έμπνευση του ερευνητή-συγγραφέα του άρθρου. Ο άνθρωπος έκανε μια υπόθεση, όπως αυτές που κάνουμε εμείς εδώ καλή ώρα...
«ψυχόπλαστα» πεδία του μπάρντο
Edited by - Unseen on 06/12/2006 09:42:51