- "1η Ανοιxτή Δραστηριότητα του ESOTERICA" ! 3/7/04 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
quote:και ουτε θα την μαθουμε ποτε, ειδικα οταν τετοιες ανακαλυψεις περνουν στο "ντουκου".
Δεν περνούν στο "ντούκου" καλέ μου φίλε.
Καταγράφονται, αλλά μετά αξιοποιούνται για πολιτικά και θρησκευτικά συμφέροντα.
Έτσι εάν ψάξουμε σε διάφορες εκκλησιαστικές και πολιτικές βιβλιοθήκες θα βρούμε ένα μεγάλο μέρος της βιολογικής ιστορίας μας!
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.
Αν και είμαι χρόνιος αναζητητής της "αλήθειας" , διαβάζοντας κατά καιρούς αρκετά βιβλία , περιοδικά κλπ , μόλις σήμερα εγγράφηκα στο esoterika !!!
Το οτι δεν το ηξερα σαν site με καθιστα απαραδεκτο !!!
Θα ηθελα να εκθεσω μια εμπειρια που ειχα πριν 4 χρονια περιπου , μερα μεσημερι , νηφαλιοτατος , σε μια απλη καθημερινη ανοιξιατικη μερα .
Βρισκομαι στην πλατεια Βικτωριας ( ωρα περιπου 3 το μεσημερι ) στο φαναρι της Χευδεν (διπλα στο Everest) και περιμενω να ανοιξει το φαναρι να στριψω δεξια στη πλατεια και αμεσως μετα αριστερα κατευθυνομενος προς την Αριστοτελους . Ανοιγει το φαναρι και ξεκιναω με 10-20 χλμ την ωρα . Εχω διανυσει 10-20 μετρα και ξαφνικα μπροστα μου αριστερα στο μισο μετρο μπροστα απο το αριστερο φαναρι , βλεπω εναν ηλικιωμενο αναπηρο με ενα ποδι και πατεριτσες να προσπαθει να διασχισει την 3η Σεπτεμβριου . Σταματαω ακαριαια μην τον χτυπησω , φευγει το βλεμμα μου για μια στιγμη αλλου , και την επομενη στιγμη που ξανακοιταω μπροστα απο το αμαξι , δεν υπαρχει κανενας !!
ΠΑγωνω νομιζοντας οτι τον χτυπησα και επεσε κατω . Ειμαι σταματημενος , κοιταω ολες τις πιθανες διαδρομες που θ αμπορουσε να ειχε κανει και δεν τον βλεπω πουθενα . Η ταραχη μου φυσικα αφου ξαναξεκινησα ηταν το κατι αλλο . Περασε πολυς καιρος για να εκμυστηρευτω την εμπειρια μου σε μια φιλη που ειναι δεκτικη σε τετοια πραγματα . Ημουν απολυτα διαυγης , νηφαλιος , δεν σκεπτομουν τιποτα απολυτως .
Δεν μπορω να το εξηγησω μεχρι σημερα .
Επιθυμω τη γνωμη σας και τη βοηθεια σας στο τι πραγματικα συνεβη .
Σας ευχαριστω ολους .
Φιλε γεια σου. Αυτό που σου συνέβη μπορεί να ήταν κάποιο παιχνίδι του μυαλού σου. Δεν λέω φυσικά ότι είσαι τρελός! Κι εμένα μου έχει τύχει να έχω την εντύπωση όταν οδηγώ ότι δίπλα περνάει κάποιος κι ότι κάτι βλέπω, αλλά να μην ήταν τίποτα. Μηπωs ήσουν αγχωμένος και προβληματισμένος για κάτι εκείνη την ημέρα? Επίσης, μπορώ να σου πω ότι όταν θέλουμε να δούμε κάτι πολύ, η σκέψη μας, μας οδηγεί στο να «μεταμορφώνουμε» κάτι παρεμφερές σε αυτό που θέλουμε να δούμε. Και πάλι δεν πιστεύω ότι είσαι τρελός αλλά ίσως συνέβη μια παραίσθηση. Δεν μπορώ να αποκλείσω όμως οτιδήποτε άλλο καθώς δεν γνωρίζω τις εμπειρίες σου.
Φιλικά,
Άνω-θρώσκω
Ημουν απολυτα νηφαλιος και αυτο που ειδα εκεινη τη μερα δεν ηταν ουτε παραισθηση , ουτε ονειρο , ουτε οραμα .
Μια φιλη μου που ασχολειται με ολα αυτα τα θεματα , μου εδωσε μια πιθανη εξηγηση .
Πιθανον λεει εκεινη τη στιγμη να ειδα μια αλλη χρονικη στιγμη .
Πιθανον ... Ποιος ξερει .
Ειμαι παντως εντελως σιγουρος γι αυτο που ειδα και φυσικα δεν ειμαι τρελλος . Απλα δεκτικος σε καθε ειδους αναζητηση .
μου εχει συμβει κ μενα αυτο που σου συνέβει αλλα με αντικειμενο. κοιταξε, νομιζω πως ειναι ορθο να ειμαστε ολοι μας αναζητητες τις αληθειας. αυτη η διαδικασια ομως μας επιβαλλει να ειμαστε σταθεροι στο δρομο μας και να παιρνουμε παντα αυτον με την μεγαλυτερη ασφαλεια προς το ορθο συμπερασμαα. θεμα νηφαλιοτητας δεν τιθεται...σε πιστευω.
θεωρω πως πρεπει να αποδωσεις το παραδοξο που σου συνεβει στην ψυχολογια. οι σχιζοφρενεις ανθρωποι εχουν ολοκληρες συζητησεις με ατομα που δεν υπαρχουν και απλα τους τα προβαλλει ο εγκεφαλος τους. δεν χρειαζεται να ψαξεις στο αγνωστο για κατι γνωστο που σου συνεβει. ο εγκεφαλος πολλες φορες, μπορει να αντιστρεψει τον μονοδρομο ματι-μυαλο και να το μετατρεψει σε μυαλο-ματι. οποτε δεν ειναι καθολου απιθανο να εχεις δει οτι ειδες. πιστευω πως αποτελλει την πιο ορθολογιστικη εξηγηση, κ δεν επιμενω σε αυτην στο 100%, γιατι πρεπει να ειμαστε ανοιχτομυαλοι. αλλα πιστευω πως κατα 99% αυτο αποτελλει την περιγραφη αυτου που σου συνεβει.
Balance
Φιλικά Νότης Σκορπιός...