- Πόσο αξιόπιστα και αληθινά είναι αυτά που μας πλασάρουν οι θρησκείες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
"Η όλη σου στάση δείχνει έναν άνθρωπο που έχει μέσα του πολύ μεγάλο μίσος για οτιδήποτε ξεκινάει μέσα από τον Χριστιανισμό. Για να μην πω άρρωστο από την ψυχασθένεια "Φωτιά και τσεκούρι στους Χριστιανούς !".
Η όλη του στάση [Μακεδόνα] μπορεί να προβάλλει έναν άνθρωπο υπεύθυνο και αντικειμενικό , έναν άνθρωπο που δεν "τρώει" αμάσητο ότι του σερβίρουν και με σεβασμό στο πρόσωπό του αλλα και έναντι των συνανθώπων του , θεωρεί ως ενήλικη και ώριμη στάση να ελέγξει προτού οτιδήποτε πριν υιοθετήσει ως ορθό και αυτό κάνει....
Το ότι τα "Ιερά Βιβλία" δεν έχουν ευθείς διατυπώσεις αλλα καθε φορά η ερμηνεία των όσων αναφέρουν εναπόκειται στην ελεύθερη μετάφραση και ερμηνεία των εκάστοτε αναγνωστών δεν μπορεί να αποδοθεί ως δόλος ή προβληματική κανενός!
Για να φθάσει δε κάποιος στο συμπέρασμα που ήδη έφθασες εσύ φίλε μου "Για να μην πω άρρωστο από την ψυχασθένεια "Φωτιά και τσεκούρι στους Χριστιανούς !"...θα πρέπει να έχεις μια σειρά απο αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές , ότι όντως δηλαδή η μέχρι τούδε "πολιτεία" του εν λόγω συνδικτύου -που είναι και κάποιος που τον έχεις σε εκτίμηση όπως αναφέρεις..- αποδεικνύει εμπράκτως αυτά που ισχυρίζεσαι....
Αλήθεια πέραν των όσων εκείνος -Μακεδόνας- ισχυρίζεται και θεωρεί ως σωστά και υπερασπίζεται -και καλά κάνει , μήπως θά'πρεπε να σου ζητήσει και την άδεια..???" εσύ έχεις διαπιστώσει ότι κινείται εχθρικά -εμπράκτως- έναντι των Χριστιανών...είδες εσύ πουθενά κανα τσεκούρι στα χέρια του αλήθεια???
Αλλα το "φωτιά και τσεκούρι" απο που προκύπτει ότι είναι ψυχασθένεια???
Δηλαδή , όλοι όσοι δεν ενστερνίζονται τις απόψεις του χριστιανισμού -ή των άλλων Θρησκειών- αυτομάτως χαρακτηρίζονται ως τέτοιοι -ψυχασθενείς- ή αυτομάτως αυτό εκλαμβάνεται ως επίθεση έναντι των οπαδών της εκάστοτε Θρησκείας για την οποία γίνεται συζήτηση???
Συζήτηση επι ιδεών γίνεται Zip...και δικαίωμα -αναφαίρετο- του καθενός είναι να έχει τις απόψεις του -επι των ιδεών αυτών- και δεν υπάρχει κανενα θέμα με τους ανθρώπους που νοηματοδοτούνται απο αυτές...
Φταίει ο Μακεδόνας που κάθε μαρτυρία ή θέση ή ιδέα που εμφανίζεται στα "Ιερά Βιβλία" μπορεί να έχει και ένα εκατομμύριο ερμηνείες και να εμφανίζονται σαν την κινούμενη άμμο???
Δεν εννοούσε αυτό αλλα εννοεί εκείνο ή ενδεχομένως το άλλο και έχει αλληγορική σημασία μπλά..μπλά..μπλά....
Ε!!! Να μην έχουν αλληγορική σημασία...να έχουν ευθεία διατύπωση που δεν θα επιδέχεται καμμιάς άλλης ερμηνείας , ευθείας φίλε μου και να μην υπάρχουν παρερμηνείες!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
ΧΕιλικρινά, κάνω μεγάλη προσπάθεια για να κατανοήσω τι στο διάολο θέλεις να πεις αλλά η συνοχή των λόγων σου μου θυμίζει έντονα
trexagireveAgnostic.
"Βλέπεις" παντού τον Agnostic ε ; Ε, ρε πλάκα που έπαθες κι εσύ καημένε μου ...
X : γραφικός ανθρωπάκος που κατά πάσα πιθανότητα ξεφύτρωσε από τα τσικό της EAT-ΕΣΑ. Κάνε του δώρο τα Χριστούγεννα ένα σετ βασανισμού με το εθνόσημο της χούντας και θα σε ευγνωμονεί για όλη του την ζωή.
Από την άλλη, ο macedon λέει πως του θυμίζω τον trexagireve, ο Χ διορθώνει και λέει πως είμαι ο Agnostic. Τελικά, μάλλον το forum πρέπει να έχει μόνο 1 μέλος ... εμένα !
![]()
Edited by - zip on 05/09/2011 11:03:11
"Ωστόσο, σέβομαι μέχρις εσχάτων το δικαίωμα που έχει ο κάθε άνθρωπος να πιστεύει όπου γουστάρει, στο Χριστό, στο Βούδα, στον Αλλάχ, στον Διογένη το Λάερτιο, στον ήλιο ή στο Ιερό δέντρο της γειτονιάς του. Κανένα πρόβλημα από μένα".
Πού και σε ποιό σημείο κάλεσε ο Μακεδόνας -τον οποιοδήποτε- να μην πιστεύει όπου εκείνος νομίζει...???
Το ότι έχει τις απόψεις του δηλαδή , αυτό για σένα ερμηνεύεται έτσι..???
Συζήτηση κάνουμε και αν κάποιος δεν αντέχει ας μην συμμετέχει..απλά!!!
Επί ιδεών συζητάμε...αλόόό....![]()
![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Κατ' αρχήν, όχι μόνο εσύ, αλλά κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να αποδείξει πως η φράση αυτή εμπεριέχει κάπου λάθος ή κάπου κάτι "κακό". Κι αυτό γιατί η φράση αυτή περιέχει την έννοια της αγάπης. Λέει "αγαπάτε". Στην αγάπη λοιπόν, δεν υπάρχει ούτε λάθος, ούτε κακό. Εγώ όμως, αφήνω κατά μέρος αυτή την φράση και σου παραθέτω παρακάτω μια σειρά από άλλες φράσεις [ έλα να μάθουμε παίζοντας, εκπαιδευτικός δεν είσαι ; ε, κάτι θα ξέρεις από Διδακτική παιδιών, 8 είχα στο συγκεκριμένο μάθημα, χε, χε ]:
"Να μην μαλώνετε", "Να είστε αγαπημένοι", "Να είστε μονιασμένοι", "Συμφιλιωθείτε μεταξύ σας", "Γιατί μαλώνετε βρε παιδιά ; Έλα, εμπρός δώστε τα χέρια!", "Να μην καυγαδίζετε", "Να μην ζηλεύετε ο ένας το άλλον", "Να νοιάζεστε ο ένας για τον άλλον", "Να προσέχετε ο ένας τον άλλον", "Όλοι για έναν και ένας για όλους", [οι τρεις σωματοφύλακες, ταν ταν, ταν ταν!],"Να μην κάνετε στους άλλους ότι δεν θέλετε να σας κάνουν εσάς".
Θεωρείς ότι όλες αυτές οι φράσεις, λένε κάτι διαφορετικό από την φράση "αγαπάτε αλλήλους" ; Εγώ σου λέω πως λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Αυτές τις φράσεις όμως δεν τις είπε ο Ιησούς. Τις λέω εγώ, τις λες εσύ, τις λένε σχεδόν όλοι οι άνθρωποι καθημερινά, σε απλές καθημερινές σκηνές ενός καυγά π.χ ή μιας έντονης φιλονικίας. Είναι φράσεις ... "λαϊκές" όπως θα έλεγε κι ο λόρδος μας, ο Εαρινός. Κάποια από αυτές τις φράσεις, πιθανόν να την έχει πει και η μητέρα σου, όταν π.χ σε έβλεπε να καυγαδίζεις μικρός με τους φίλους σου.
Αφού λοιπόν η αντίθεσή σου δεν είναι προς τους φορείς αυτής της "ιδεολογίας", γιατί δεν έκατσες να γράψεις ένα βιβλίο που να παραθέτεις την διαφωνία σου σε όλες αυτές τις παραπάνω φράσεις ; Η "ιδεολογία" των παραπάνω φράσεων, είναι πανομοιότυπη με την "ιδεολογία" της φράσης "αγαπάτε αλλήλους".
Αγαπητέ, δεν σε ενδιαφέρει η "ιδεολογία", δεκάρα δεν δίνεις για την "ιδεολογία". Σε ενδιαφέρει ποιος εκφράζει αυτή την ιδεολογία. Είσαι Ιστορικός. Σε ενδιαφέρει ποιος είπε τι, πότε το είπε, αν το είπε, πότε γράφτηκε, από ποιον γράφτηκε, κτλ. Σε ενδιαφέρουν τα πρόσωπα και οι πράξεις αυτών των προσώπων. Κρίμα όμως για σένα, γιατί αυτά το πρόσωπα έχουν στοιχειώσει ολόκληρη την ζωή σου. Μην κρύβεσαι λοιπόν πίσω από το δάχτυλό σου.
Φιλικά στο λέω. Μην το πάρεις στραβά ... ![]()
Edited by - zip on 05/09/2011 10:05:46
quote:
ΕαρινόςΠού και σε ποιό σημείο κάλεσε ο Μακεδόνας -τον οποιοδήποτε- να μην πιστεύει όπου εκείνος νομίζει...??? [ Δεν είπα ρε φίλε ότι κάλεσε τον οποιοδήποτε να μην πιστεύει όπου εκείνος νομίζει. Μάθε ρε φίλε να διαβάζεις επιτέλους! Είπα πως δεν σέβεται την πίστη του καθενός ]
Το ότι έχει τις απόψεις του δηλαδή , αυτό για σένα ερμηνεύεται έτσι..??? [ Δεν είναι δική μου ερμηνεία. Προκύπτει από το σύνολο των δημοσιεύσεών του στα τόσα χρόνια συμμετοχής του στα forums του esoterica.gr ]
Συζήτηση κάνουμε και αν κάποιος δεν αντέχει ας μην συμμετέχει..απλά!!! Επί ιδεών συζητάμε...αλόόό.... [ Αυτό λέω κι εγώ ... για να δούμε ... ]
quote:
macedonΚατά τα άλλα... "αγαπάτε αλλήλους"
Εγώ σου είπα : Δεν είμαι Χριστιανός.
στην παρακάτω απάντηση του macedon προς τον Dr Jekyll Mr Hyde, [ ήδη, εδώ, σ' αυτό το θέμα δηλ. χωρίς μεγάλο κόπο και χωρίς μεγάλο ψάξιμο δηλ. ] φαίνεται ξεκάθαρα αυτό που λέω, ότι δηλ. ο macedon δεν σέβεται την πίστη του καθενός.
quote:
macedonΕπειδή είμαι σκεπτόμενος, μπορώ και κατανοώ αυτά που η πίστη σου δεν αφήνει να κατανοήσεις.
Κατάλαβες τώρα ;
Βέβαια, ο macedon έχει κι αυτός πολύ μεγάλη πίστη. Πίστη σ' αυτό που κάνει, πίστη στον εαυτό του, πίστη στην έρευνα και στην μελέτη του, πίστη στην Ιστορία. Πίστη ... όμως. Και η πίστη είναι πίστη, όπως και το κάνεις. ![]()
Συνεπώς κι ο ίδιος κατ' αυτήν την έννοια, πιστός είναι. Μήπως όμως και η δική του πίστη δεν τον αφήνει να κατανοήσει κάποια πράγματα ;
Edited by - zip on 05/09/2011 11:01:15
quote:
macedonΗ στάση του Ιησού απέναντι στους ανθρώπους είναι τελείως διαφορετική από αυτήν απέναντι στους μαθητές του. Ενώ στους μαθητές του λέει "αγαπάτε αλλήλους" στους υπόλοιπους λέει "ήρθα να φέρω το μίσος", "όποιος δεν με θέλει για βασιλιά του φέρτε τον εδώ και σφάξτε τον μπροστά μου", λέει τους αλλόθρησκους "σκυλιά", τη μάνα του "γύναι", λέει ψέματα στα αδέρφια του, λέει ψέματα στον Καϊάφα, λέει ψέματα στον κόσμο που τον ακούει...
Γιατί αλήθεια να γίνονται αυτές οι αναφορές για έναν άνθρωπο που ... "δεν υπήρξε ποτέ" ;
quote:
macedonΦυσικά, παίρνουμε ως δεδομένο και για χάρη της συζήτησης ότι ο Ιησούς όντως υπήρξε, κάτι που η ιστορία αμφισβητεί έντονα.
Όχι για χάρη της συζήτησης. Για χάρη που κάνεις εσύ στους συν-ομιλητές σου. Εσύ τους κάνεις την χάρη να θεωρείς δεδομένο πως ο Ιησούς υπήρξε. Αν όμως εσύ πιστεύεις καλέ μου άνθρωπε, πως ο Ιησούς δεν υπήρξε, αλήθεια, γιατί συζητάς ; Γιατί κάνεις διάλογο ;
Σου μιλάει κάποιος για μια διδασκαλία [ μπορεί να είναι ο Χριστιανισμός, μπορεί να είναι ο Βουδισμός, δεν έχει σημασία ]. Ξεκινάς να κουβεντιάσεις μαζί του και λες "Έλα, εντάξει, θα σου κάνω την χάρη να δεχθώ πως ο Ιησούς σου ή ο Βούδας σου υπήρξε". Πως είναι δυνατόν να κουβεντιάσεις με κάποιον όταν έχεις βασική διαφωνία σχετικά και ακόμη ακόμη & με την ύπαρξη του κύριου εκφραστή αυτής της διδασκαλίας ; Συνεπώς, κοροϊδεύεις τον συνομιλητή σου. Δέχεσαι [ ή μάλλον, προσποιείσαι πως δέχεσαι, υποκρίνεσαι δηλ. ότι δέχεσαι ] την ύπαρξη ενός ανθρώπου.
Στην ουσία, σε κανένα σημείο της συζήτησης ή της κουβέντας, η δική σου η πίστη [ αφού θες να μιλήσουμε και για την πίστη δηλ.], η δική σου η πίστη στην ανυπαρξία του Ιησού, η δική σου η πίστη στην Ιστορία, η πίστη σ' αυτό που κάνεις, η πίστη στην μελέτη σου και στην έρευνά σου, δεν αλλάζει. Ήδη κάπου το αναφέρεις :
quote:
macedonΑν ασχοληθείς και συ όσο ασχολήθηκα εγώ και μελετήσεις αυτά που μελέτησα εγώ, πιστεύω ότι και συ θα είσαι σίγουρος για πολλά πράματα.
[...]
Έκατσα κι έγραψα ένα βιβλίο που εξετάζει αν τα ιστορικά σημεία της ΚΔ είναι πραγματικά ή φανταστικά.
Κι εγώ σου λέω ότι όλα αυτά που αναφέρει η ΚΔ είναι φανταστικά. Και ; Ασχολείσαι φίλε μου, τόσα χρόνια με το ... φανταστικό ; Τόσος κόπος, τόσα ξενύχτια, τόση υπομονή, γιατί ; Για το φανταστικό ;
Θέλεις να σου πω την γνώμη μου ; Εγώ φίλε νομίζω πως εσύ ενδιαφέρεσαι για τον Ιησού και ασχολείσαι μαζί του περισσότερο απ' όλους εδώ μέσα. Μη σου πω δηλ. πως μέσα σου είσαι περισσότερο Χριστιανός απ' όλους τους Χριστιανούς. Απλώς, δεν έχεις μάθει να σέβεσαι ορισμένα πράγματα και έχεις κι εσύ την λόξα σου. Κι αυτό που σου λέω, να το θυμάσαι ... ![]()
Edited by - zip on 05/09/2011 11:16:54
quote:
zip
Αφού λοιπόν η αντίθεσή σου δεν είναι προς τους φορείς αυτής της "ιδεολογίας", γιατί δεν έκατσες να γράψεις ένα βιβλίο που να παραθέτεις την διαφωνία σου σε όλες αυτές τις παραπάνω φράσεις ; Η "ιδεολογία" των παραπάνω φράσεων, είναι πανομοιότυπη με την "ιδεολογία" της φράσης "αγαπάτε αλλήλους".
Έλα ντε;
quote:
zip
Αγαπητέ, δεν σε ενδιαφέρει η "ιδεολογία", δεκάρα δεν δίνεις για την "ιδεολογία". Σε ενδιαφέρει ποιος εκφράζει αυτή την ιδεολογία.
Ακριβώς!!
quote:
zip
Σε ενδιαφέρει ποιος είπε τι, πότε το είπε, αν το είπε, πότε γράφτηκε, από ποιον γράφτηκε, κτλ. Σε ενδιαφέρουν τα πρόσωπα και οι πράξεις αυτών των προσώπων. Κρίμα όμως για σένα, γιατί αυτά το πρόσωπα έχουν στοιχειώσει ολόκληρη την ζωή σου. Μην κρύβεσαι λοιπόν πίσω από το δάχτυλό σου.Φιλικά στο λέω. Μην το πάρεις στραβά ...
Σωστός!!!

quote:
ΕαρινόςΤο ότι τα "Ιερά Βιβλία" δεν έχουν ευθείς διατυπώσεις αλλα καθε φορά η ερμηνεία των όσων αναφέρουν εναπόκειται στην ελεύθερη μετάφραση και ερμηνεία των εκάστοτε αναγνωστών δεν μπορεί να αποδοθεί ως δόλος ή προβληματική κανενός!
Για να φθάσει δε κάποιος στο συμπέρασμα που ήδη έφθασες εσύ φίλε μου "Για να μην πω άρρωστο από την ψυχασθένεια "Φωτιά και τσεκούρι στους Χριστιανούς !"...θα πρέπει να έχεις μια σειρά απο αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές , ότι όντως δηλαδή η μέχρι τούδε "πολιτεία" του εν λόγω συνδικτύου -που είναι και κάποιος που τον έχεις σε εκτίμηση όπως αναφέρεις..- αποδεικνύει εμπράκτως αυτά που ισχυρίζεσαι....
Αλήθεια πέραν των όσων εκείνος -Μακεδόνας- ισχυρίζεται και θεωρεί ως σωστά και υπερασπίζεται -και καλά κάνει , μήπως θά'πρεπε να σου ζητήσει και την άδεια..???" εσύ έχεις διαπιστώσει ότι κινείται εχθρικά -εμπράκτως- έναντι των Χριστιανών...είδες εσύ πουθενά κανα τσεκούρι στα χέρια του αλήθεια???
Αλλα το "φωτιά και τσεκούρι" απο που προκύπτει ότι είναι ψυχασθένεια???
Δηλαδή , όλοι όσοι δεν ενστερνίζονται τις απόψεις του χριστιανισμού -ή των άλλων Θρησκειών- αυτομάτως χαρακτηρίζονται ως τέτοιοι -ψυχασθενείς- ή αυτομάτως αυτό εκλαμβάνεται ως επίθεση έναντι των οπαδών της εκάστοτε Θρησκείας για την οποία γίνεται συζήτηση???
Συζήτηση επι ιδεών γίνεται Zip...και δικαίωμα -αναφαίρετο- του καθενός είναι να έχει τις απόψεις του -επι των ιδεών αυτών- και δεν υπάρχει κανενα θέμα με τους ανθρώπους που νοηματοδοτούνται απο αυτές...
Φταίει ο Μακεδόνας που κάθε μαρτυρία ή θέση ή ιδέα που εμφανίζεται στα "Ιερά Βιβλία" μπορεί να έχει και ένα εκατομμύριο ερμηνείες και να εμφανίζονται σαν την κινούμενη άμμο???
Δεν εννοούσε αυτό αλλα εννοεί εκείνο ή ενδεχομένως το άλλο και έχει αλληγορική σημασία μπλά..μπλά..μπλά....
Ε!!! Να μην έχουν αλληγορική σημασία...να έχουν ευθεία διατύπωση που δεν θα επιδέχεται καμμιάς άλλης ερμηνείας , ευθείας φίλε μου και να μην υπάρχουν παρερμηνείες!!!
Έχεις γράψει τόσα ... αλλά δεν έχεις γράψει απολύτως τίποτε. ![]()