- Μετά τον θάνατο πού?? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Αν συνέβαινε αυτό δεν θα έπρεπε να τις θυμόμαστε...?
αν τις θυμομασταν ετσι απλα τωρα θα ειμασταν θεοι.
ενας ανθρωπος καθως περναει απο πολλες ζωες,αποκταει και διαφορες εμπειριες.αυτες οι εμπειριες αποθηκευονται στο υποσυνειδητο του ανθρωπου και πολλες φορες καθοριζουν και την επομενη ζωη του.
ενας που εχει καποιες πνευματικες ικανοτητες και τον ελκυει σε μεγαλο βαθμο αυτη η ζωη,ειναι σημαδι οτι ειχε και σε προηγουμενη ζωη δοσολειψια με τον πνευματικο κοσμο.ετσι επιλεγει εναν τετοιο τροπο ζωης ωστε να συνεχισει συτο που αφησε.
γενικως πιστευω οτι υπαρχουν πολλα πραγματα στο υποσυνειδητο μας που σχετιζονται με προηγουμενη ζωη.
quote:
Τότε γιατί οι Χριστιανοί πιστεύουν οτι υπάρχει η Κόλαση αφού ο Θεός τους, όπως είπες, είναι Θεός της αγάπης και δεν θα τους έστελνε ποτέ σε αυτήν?
Δηλαδή όλοι θα πάνε στον Παράδεισο?
αν παρουμε τα πραγματα απο την αρχη θα δουμε οτι ο ιησους διαφερει παρα παρα πολυ απο τους σημερινους χριστιανους.
δυστυχως κειμενα απο αυτα που εχουν σωθει σχετικα με τα λεγομενα του χριστου ειναι λιγα.
δεν νομιζω οτι ο χριστος ειπε ποτε οτι μετα τον θανατο μας,θα επιλεξει αν ειμαστε αξιοι για τον παραδεισο η οχι.
επισης δεν νομιζω να ειπε οτι αν δεν κανουμε καλες πραξεις θα μας παει στον παραδεισο.{το νομιζω δεν ειναι ειρωνικο,δεν εχω διαβασει χριστιανικα βιβλια και δεν ξερω σιγουρα αν δεν τα λεει αυτα.συμφωνα με την λογικη και με οτι εχω ακουσει βγαζω συμπερασματα}
τωρα για τους σημερινους χριστιανους....απο που να αρχισεις και που να τελειωσεις.
ο κθενας πιστευει οτι θελει,οπως το θελει.οι περισσοτεροι φοβουντε τον θεο.πολλοι φοβουντε οτι στην ωρα της κρισης θα ερθουν στην επιφανεια ολα τα αμαρτηματα και θα πανε στην κολαση.
αν η κολαση ειναι ετσι οπως οι περισσοτεροι την φανταζονται δεν νομιζω να μας εστελνε ο θεος σε ενα τετοιο μερος.γιατι ετσι γινεται βιαιος και εκδικητικος.κατι το οποιο φυσικα δεν ειναι.
ετσι τα περισσοτερα ειναι φαντασια των ιδιων των ανθρωπων,τα οποια παιζουν και ρολο αμυνας στον ιδιο τους τον εαυτο.δηλαδη διμιουργουν μια πραγματικοτητα υποσυνειδητα ωστε να ζησουν πιο σιγουρα και να οδηγουντε απο κατι.
τωρα αν δεχτουμε την θεωρια του παραδεισου η αποψη μου ηταν αυτη.
σιγουρα δεν θα πανε ολοι,αλλα αυτοι που θα μεινουν απ'έξω δεν θα πανε και στην κολαση.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΟΠΟ,ΕΧΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΑΛΙΟ ''ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ'',ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ 1η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΝΟ,ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ!!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΟΛΑΣΗ-ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ.. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ''ΚΡΙΣΗ''..ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΝΤΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ.. ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΤΑΝΙΑ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.. ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ..
Η ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ,ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ..
never say never **
Να σου πω κατ’ αρχάς ότι πάντα την έβρισκα με την ιδέα ότι υπάρχει επόμενη ζωή. Το θεωρούσα και πολύ φυσικό μάλιστα να υφίσταται, αφού όπως ξέρουμε καμία ενέργεια δεν χάνετε αλλά ανακυκλώνεται…
Έχει τύχει πρέπει να σου πω, να βρεθούνε δύο άνθρωποι, οι οποίοι σε μία από τις πολλές αναδρομές που έχουν κάνει έτυχε να δουν το πνεύμα τους στο σώμα ενός συγκεκριμένου άνδρα…
Η διαφορά ήταν ότι η μία, κατά τη διάρκεια της αναδρομής, έβλεπε στιγμιότυπα από τη ζωή του όταν αυτός ήταν 20 ετών
Ενώ ο άλλος, όταν ήταν 22…
Η πρώτη είχε αποσπάσει στοιχεία όταν αυτός ήταν 35 ετών
Ενώ ο δεύτερος όταν ήταν 40…
Οι περισσότερες θρησκείες, υποστηρίζουν ότι όλοι μας προερχόμαστε από την ίδια πηγή…
Ας υποθέσουμε ότι η ενέργεια που υπάρχει μέσα μας είναι μία σταγόνα νερού από μία συγκεκριμένη λίμνη… όταν έρθει ο θάνατος, αυτή η σταγόνα θα ξανάπαει στη λίμνη απ’ όπου προήλθε. Όταν κάποιο μωρό συλληφθεί, θα χρειαστεί επίσης μία «σταγόνα ενέργειας» από την ίδια λίμνη κ.ο.κ.
Μετά τον θάνατο λοιπόν, ίσως μετενσαρκωθούμε σε περισσότερα σώματα.
Όποιος στο φως ζεστάθηκε, είδε κι έζησε στο φως...
όποιος στο φως τυφλώθηκε, αξιώθηκε αιώνιο σκοτάδι...

πιστεύω ότι και η κόλαση και ο παράδεισος κάνουν την εμφάνιση τους τα τελευταία λεπτά της ζωής μας… λίγο πριν φύγουμε από το σώμα μας! Επίσης το πόσο εύκολα θα φύγουμε από το σώμα μας…

quote:
Ίσως να είναι η ανασκόπηση της ζωής μας κι η κρίση των πράξεων μας από εμάς τους ίδιους...
![]()
![]()
![]()
ΔΙΑΝΑ!!!!!!!!!![]()
quote:
Έχει τύχει πρέπει να σου πω, να βρεθούνε δύο άνθρωποι, οι οποίοι σε μία από τις πολλές αναδρομές που έχουν κάνει έτυχε να δουν το πνεύμα τους στο σώμα ενός συγκεκριμένου άνδρα…
Η διαφορά ήταν ότι η μία, κατά τη διάρκεια της αναδρομής, έβλεπε στιγμιότυπα από τη ζωή του όταν αυτός ήταν 20 ετών
Πως κατάλαβαν ότι ήταν ο ίδιος άντρας? Αφού έβλεπαν διαφορετικές ηλικίες του.
Τι εννοείς με την φράση "είχε αποσπάσει στοιχεία"?
Για τις μεταθανάτιες εμπειρίες δεν έχω ακούσει τίποτε άλλο εκτός από το φως και την γαλήνη που νοιώθουν. Όμως αυτό το φως το βλέπεις και στα αστρικά ταξίδια, είναι σαν να βρίσκεσαι σε ένα φωτεινό δρόμο ή τούνελ όπου από εκεί πας όπου επιθυμείς.
Τα άτομα που έχουν μεταθανάτιες εμπειρίες δεν νομίζω ότι ασχολούνται με τον εσωτερισμό οπότε είναι φυσικό να νομίζουν ότι είναι ο δρόμος που οδηγεί στον παράδεισο, ή στην κόλαση εάν είναι σκοτεινός.
Όλοι μας είτε πιστεύουμε σε μιά ανώτερη δύναμη είτε όχι, μόνο από την συνεχή επαφή και το άκουσμα των κανόνων του Χριστιανισμού, έχουμε στο βάθος του μυαλού μας μιά γενική εικόνα του τι είναι κόλαση ή παράδεισος.
Οπότε είναι εύκολο για κάποιον που δεν έχει την εμπειρία κάποιων θεμάτων να θεωρήσει ότι πέθανε και ο "οδηγός του" σε συνδυασμό με το φως ή το σκοτάδι τον πάει κάπου.
Η επαναφορά στο σώμα μας γίνεται ομαλά ή απότομα αναλόγως τα συναισθήματα που μας δημιουργούνται όταν ξεκινάμε το ταξίδι ή όταν ταξιδεύουμε.
Βέβαια όλα αυτά μπορεί να είναι και της φαντασίας μας, αφού δεν ξέρουμε ακόμα τι μπορεί να κάνει ο εγκέφαλος δεν είμαστε σίγουροι για τίποτα.
Για το θέμα "κόλαση και παράδεισος" νομίζω ότι είναι αυτό που ζούμε στη γη, είναι κάτι που δημιουργείται από εμάς τους ίδιους με τις πράξεις μας.
Δεν το πιστεύουμε όμως και δεν δίνουμε σημασία όταν έχουμε κατά την γνώμη μας ακόμα πολλά χρόνια να ζήσουμε.
Δεν είναι τυχαίο που η πλειοψηφία των ατόμων που βλέπουμε στην εκκλησία είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας.
Οι άνθρωποι όταν νοιώθουν ότι πλησιάζουν στο τέρμα της ζωής προσπαθούν να γυρίσουν πίσω τις πράξεις τους, τα άσχημα συναισθήματά τους, προσπαθούν να σώσουν την ψυχή τους.
Όμως η ψυχή δεν σώζεται από τους σταυρούς, τις εικόνες, τα κεριά, τις ψαλμωδίες.
Εάν δεν υπάρχει μετάνοια που να την νοιώθεις να την πιστεύεις και να μην επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη είναι σίγουρο ότι θα είσαι εκεί από όπου ξεκίνησες.
Βλέπω ότι η Χριστιανική θρησκεία και η μετενσάρκωση έχουν παρόμοια οπτική.
Η μετενσάρκωση υποστηρίζει και στηρίζεται στο ότι επιστρέφει η ψυχή τόσες φορές όσες χρειάζεται για να φτάσει στο σημείο της εξομοίωσης με το θείο.
Η θρησκεία λέει ότι οι ψυχές θα κριθούν όταν γίνει η Δευτέρα Παρουσία.
Με μιά βιαστική ματιά φαίνονται σαν διαφορετικά πράγματα, εμένα όμως μου φαίνονται ακριβώς ίδια.
quote:
Για το θέμα "κόλαση και παράδεισος" νομίζω ότι είναι αυτό που ζούμε στη γη, είναι κάτι που δημιουργείται από εμάς τους ίδιους με τις πράξεις μας.
Σωστά!
Αναλόγως τις πράξεις μας βιώνουμε ένα παράδεισο ή μια κόλαση βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα.
quote:
Δεν το πιστεύουμε όμως και δεν δίνουμε σημασία όταν έχουμε κατά την γνώμη μας ακόμα πολλά χρόνια να ζήσουμε.
Δεν είναι τυχαίο που η πλειοψηφία των ατόμων που βλέπουμε στην εκκλησία είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας.
Οι άνθρωποι όταν νοιώθουν ότι πλησιάζουν στο τέρμα της ζωής προσπαθούν να γυρίσουν πίσω τις πράξεις τους, τα άσχημα συναισθήματά τους, προσπαθούν να σώσουν την ψυχή τους.
Όμως η ψυχή δεν σώζεται από τους σταυρούς, τις εικόνες, τα κεριά, τις ψαλμωδίες.
Η λύτρωση έρχεται όταν μας συγχωρούν τα άτομα που έχουμε βλάψει και πολύ περισσότερο λυτρωνόμαστε όταν εμείς οι ίδιοι καταφέρουμε να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας.

quote:
Πως κατάλαβαν ότι ήταν ο ίδιος άντρας? Αφού έβλεπαν διαφορετικές ηλικίες του.
Κατά τη διάρκεια της αναδρομής ζούσαν διαφορετικές ηλικίες του άντρα αλλά γνώριζαν και οι δύο το όνομά του, το επάγγελμά του, το μέρος που γεννήθηκε κλπ
quote:
Τι εννοείς με την φράση "είχε αποσπάσει στοιχεία"?
Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση…
Ίσως κι εγώ να μην το έχω θέσει σωστά…
είχε δει πράγματα κατά τη διάρκεια της αναδρομής… αν και πάλι δεν έγινα κατανοητή, πες μου!
quote:
Κατά τη διάρκεια της αναδρομής ζούσαν διαφορετικές ηλικίες του άντρα αλλά γνώριζαν και οι δύο το όνομά του, το επάγγελμά του, το μέρος που γεννήθηκε κλπ
Έ, και πώς γίνεται αυτό?
Η ψυχή αυτού του άνδρα δηλαδή μετά το θάνατο του διασπάστηκε στα 2 και μπήκε αργότερα σε αυτά τα 2 άτομα που έκαναν την αναδρομή...?
Παράλογο δεν σου ακούγεται κι εσένα?

quote:
ομολογω οτι το κειμενο με μπερδεψε.δεν εχω καταλαβει καλα τι θες να πεις.
δυο ατομα εντελως ασχετα και διαφορετικα σε μια αναδρομη ειδαν τo πνευμα τους μεσα σε εναν επισης ασχετο με αυτους ανθρωπο? δηλαδη δυο πνευματα τυχαιων ανθρωπων μπηκαν σε ενα σωμα?
Dying Incubus
quote:
Ίσως να είναι η ανασκόπηση της ζωής μας κι η κρίση των πράξεων μας από εμάς τους ίδιους...
αυτο ακουγεται αρκετα σωστο.
pyramid
quote:
ακριβως αυτο πιστευω και εγω.πολυ σωστο.

Δε θέλω να γίνω καλύτερη από κανένα, θέλω να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερη από το χθεσινό εαυτό μου.
quote:
Έ, και πώς γίνεται αυτό?
Η ψυχή αυτού του άνδρα δηλαδή μετά το θάνατο του διασπάστηκε στα 2 και μπήκε αργότερα σε αυτά τα 2 άτομα που έκαναν την αναδρομή...?
Παράλογο δεν σου ακούγεται κι εσένα?
Στο παράδειγμα που έδωσα με τη λίμνη αυτό ακριβώς ήθελα να πω! Όχι δύο, αλλά πολλοί περισσότεροι μπορεί να έχουν μοιραστεί την ενέργεια αυτού του άνδρα…
H ενέργεια κάποιου όταν πεθαίνει δεν είναι απαραίτητο ότι θα μπει όπως έχει σε ένα σώμα…
Πίστεψέ με κι εγώ έτσι αντέδρασα όταν το είχα ακούσει για πρώτη φορά.
Ήταν κόντρα σε όσα ήξερα και πίστευα γύρο από την μετενσάρκωση!
Όπως και να ‘χει αυτή είναι άλλη μία θεωρία από τις πολλές που ήδη υπάρχουν γύρο από το θέμα μας…
Μία θεωρία που υποστηρίζει κι ένας άνθρωπος(δεν θα πω όνομα για ευνόητους λόγους) που κάνει αναδρομές σε πολλούς ανθρώπους καθημερινά!
Όποιος νομίζει ότι του ταιριάζει περισσότερο από κάποια άλλη την κρατάει, διαφορετικά την απορρίπτει!
Φιλικά πάντα…
Πιστεύω πως στην κατηγορία της Θρησκείας θα σου απαντήσουν αρτιότερα.
Αν δεχθούμε πάντως την Χριστιανική διδαχή ως γνώμονα, θα πάνε κι οι 2 στη Κόλαση.
Ο Χριστιανός για τις κακές του πράξεις κι ο Βουδιστής γιατί δεν πίστευε στο Θεό.
quote:
Στο παράδειγμα που έδωσα με τη λίμνη αυτό ακριβώς ήθελα να πω! Όχι δύο, αλλά πολλοί περισσότεροι μπορεί να έχουν μοιραστεί την ενέργεια αυτού του άνδρα…
H ενέργεια κάποιου όταν πεθαίνει δεν είναι απαραίτητο ότι θα μπει όπως έχει σε ένα σώμα…
Πίστεψέ με κι εγώ έτσι αντέδρασα όταν το είχα ακούσει για πρώτη φορά.
Ήταν κόντρα σε όσα ήξερα και πίστευα γύρο από την μετενσάρκωση!
Ομολογώ πως δεν είναι κι ό,τι πιο συνηθισμένο έχω ακούσει και το ακούω πρώτη φορά, αν και ψάχνομαι αρκετά για τη μετενσάρκωση επειδή πιστεύω πως είναι πιθανό να συμβαίνει....

quote:
Ας πουμε οτι ειναι ενας χριστιανος, αλλα εγκληματιας κ πολυ κακος ανθρωπος, απο την αλλη ειναι ενας βουδιστης που πιστευει στο βουδα αλλα ειναι πολυ καλος ανθρωπος χωρις κακιες. Οταν οι δυο τους πεθανουν ποιος θα παει στην κολαση και ποιος στον παραδεισο??? Η γνωμη μου ειναι οτι ο χριστ θα παει στην κολαση και ο βουδας στον παραδεισο ασχετα με τα πιστευω τους. Ποια ειναι η δικη σας γνωμη?
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ..
ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ .. ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ?ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΛΑΣΗ-ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΙΝΔΟΥΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ.. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ?
never say never **
quote:
Ναι οντως φιλε Dying Incubus δεν τα ακους αυτα καθε μερα, εχω ακουσει και "χειροτερα". Anyway...στο θεμα μας τωρα. Ας πουμε οτι ειναι ενας χριστιανος, αλλα εγκληματιας κ πολυ κακος ανθρωπος, απο την αλλη ειναι ενας βουδιστης που πιστευει στο βουδα αλλα ειναι πολυ καλος ανθρωπος χωρις κακιες. Οταν οι δυο τους πεθανουν ποιος θα παει στην κολαση και ποιος στον παραδεισο??? Η γνωμη μου ειναι οτι ο χριστ θα παει στην κολαση και ο βουδας στον παραδεισο ασχετα με τα πιστευω τους. Ποια ειναι η δικη σας γνωμη?
διαφωνω εντελως με την αποψη αυτη.
ο θεος επελεξε να εμφανιστει με διαφορετικους τροπους στον καθε λαο.
στους ευρωπαιους{και λιγο απο την ασια} εμφανιστηκε ως χριστος.ηξερε την κουλτουρα αυτων των ανθρωπων και τους εδωσε αυτο που χρειαζοντουσταν.
στους ασιατες εδωσε την ιδεα του βουδα.ο οποιος διαφερει απο τον χριστο οπως διαφερουν οι ευρωπαϊκη με την ασιατικη κουλτουρα.
στους ασιατες εδωσε παλι αυτο που χρειαζοντουσταν για να ζησουν και που ταιριαζε με την κουλτουρα τους.ολες οι θρησκειες ειναι ιδιες,και πισω του κρυβεται ο ενας υπερτατος αληθινος θεος,που δεν ειχει προσωπο ουτε ειναι πνευμα ουτε τιποτα.ειναι τα παντα.
αυτο που ειπες ειναι λαθος γιατι δεν μπορει να ειναι σωστο.η φυση δεν κανει ποτε λαθη και τιποτα στο συμπαν δεν παει χαμενο.δεν υπαρχει περιπτωση ολοι οι βουδιστες{μιλαμε τωρα για εκατομμυρια ανθρωπους} να πιστευουν σε κατι που δεν υφισταται και ειναι "οφθαλμαπατη".

ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ ΕΤΣΙ..
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΘΕΟΥ...
ΚΑΙ ΠΑΛΙ.. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ''ΦΤΙΑΞΕΙ'' ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ,ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΛΔ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΑΛΛΑΧ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ''ΑΔΕΙΑ'' ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΟΣ?
ΙΣΩΣ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΙΤΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΝΑ ''ΦΤΙΑΞΟΥΝ'' ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΚΙΟΛΑΣ...
ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ..
ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ.. ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ..
![]()
![]()
![]()
never say never **
quote:
ο θεος επελεξε να εμφανιστει με διαφορετικους τροπους στον καθε λαο.
στους ευρωπαιους{και λιγο απο την ασια} εμφανιστηκε ως χριστος.ηξερε την κουλτουρα αυτων των ανθρωπων και τους εδωσε αυτο που χρειαζοντουσταν.
στους ασιατες εδωσε την ιδεα του βουδα.ο οποιος διαφερει απο τον χριστο οπως διαφερουν οι ευρωπαϊκη με την ασιατικη κουλτουρα.
στους ασιατες εδωσε παλι αυτο που χρειαζοντουσταν για να ζησουν και που ταιριαζε με την κουλτουρα τους.ολες οι θρησκειες ειναι ιδιες,και πισω του κρυβεται ο ενας υπερτατος αληθινος θεος,που δεν ειχει προσωπο ουτε ειναι πνευμα ουτε τιποτα.ειναι τα παντα.
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω βαθύτατα!
Ο Ισλαμισμός δηλαδή κι ο Χριστιανισμός είναι δημιουργήματα του ίδιου Θεού?
Ή ο Χριστιανισμός κι ο Δωδεκαθεϊσμός?