ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παρερμηνείες ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Παρερμηνείες ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

DSM30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
09/01/2016, 00:38:39
Χωρίς να το έχει καλοπάρει χαμπάρι ο ελέφαντας, έχει καταστρέψει όλες τις μερμηγκοφωλιές της περιοχής. Καλούν λοιπόν σε γενική επιστράτευση οι μέρμηγκες, και του επιτίθενται κατά χιλιάδες. Ανεβαίνουν όλοι μαζί πάνω στον ελέφαντα, ο οποίος, καθώς νοιώθει κάτι να τον γαργαλάει χαμηλά, τινάζεται και τους πετάει όλους κάτω.

Όλους? Όχι όλους. Υπάρχει ο Μήτσος, ο οποίος καταφέρνει και φτάνει μέχρι το λαιμό του ελέφαντα! Κι ενώ επικρατεί μια αμήχανη σιγή, από το πεσμένο πλήθος των μερμηγκιών ακούγεται μια δυνατή φωνή:

Φάτον, ρε Μήτσο!

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

09/01/2016, 02:37:05
Χριστο Ελ, killuminati, Διονύσιε Σκυλόσοφε, Julius Caesar.

quote:
Χρίστος Ελ
Μετά από αυτό λογικά θα μου απαντήσουν, αλλά εγώ δεν θα διαβάσω τί θα πουν, γιατί1

1) δεν με ενδιαφέρει 2
2) έτσι θα ξεκουμπιστούν 3

Αν θέλω να βρω μήνυμά σου θα πατήσω απλά f3-εύρεση και θα γράψω το όνομά σου.

Από εκεί και πέρα λέγε ότι θες και ότι άποψη κατεβάζεις είναι σεβαστή. Δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσει κανείς λάτρης. 4 Πιστεύεις σε τέρατα, βρυκόλακες, σε τρίγωνους πλανήτες, μην κωλώσεις να πεις τί πιστεύεις,ούτε να προσπαθήσεις να το παρουσιάσεις ότι έχει και την έγκριση κάποιου επιστήμονα με πτυχίο.. 5

1 Προφανώς και περίμενες απαντήσεις. Τη φράση "μέχρι το μαύρο χιόνι", την ξέρεις?

2 Προφανώς και σε ενδιαφέρει. Τον καθένα θα ενοχλούσε όλη αυτή η κλωτσοπατινάδα.

3 Ποιός να ξεκουμπιστεί? Ξεχνάς ότι εσένα, αν και σε έχουν 'ξεκουμπίσει' επανειλημμένως, εξακολουθείς να περιφέρεις την άθλια διαστροφή σου, απλώς επειδή πλέον είσαι γραφικός και βαριούνται να σε ξαναδιαγράψουν?

4 Μην τον παρεξηγήσει κανείς "λάτρης". Έχεις μεγάλη πλάκα. Αν αδειάσω, θα σου κάνω δώρο ακόμα μερικούς τίτλους για θέματα. Έτσι. Για να δεις πόσο εκτιμάω την ανικανότητά σου να εκφραστείς.

5 Μην παραμυθιάζεσαι. Ο δικός σου δεν την έκανε επειδή τον παρεξήγησαν ή παρεξηγήθηκε. Μετρήθηκε, βρέθηκε λειψός, τους είπε να στείλουν άλλον κι αποσύρθηκε. Μόνο εσύ δεν έχεις καταλάβει ακόμα, πόσο λειψός είσαι. Ειδικά στις κουβέντες που ανοίγεις και τάχα μου σε ενδιαφέρουν κι αγαπάς.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

09/01/2016, 09:33:47
Καλα .....μιλαμε Αυτος ο ελεφαντας ειναι τεραστιος !!!!!!!!
Τι μεγαλα αυτια!!!
Μα το Δια,,,,,, και ...τι μεγαλη προβοσκιδα !!!!
Απο οσο μπορω να διακρινω ,ειναι και σπανιο ειδος
Ας τον ρε Μητσο !!!!!ΑΚΥΡΟ
ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΝΙΓΕΙΣ!!!!!!

Edited by - xristosxatz on 09/01/2016 09:43:46

CarmelΜέλος
09/01/2016, 12:02:26
Ιούλιε διαφωνώ!

Το ευγενές Club ευτυχώς που υπάρχει και μας χαρίζει απλόχερα και ανιδιοτελώς στιγμές απίστευτου γέλιου καθώς ασχολούνται με θέματα που αγνοούν ακόμα και τα στοιχειώδη των!

Τους πετάς δύο τρία απλά quotes που τους ακυρώνουν και τους γειώνουν και μετά παρακολουθείς αντιδράσεις.

Γράφουν για μέρες μετά αφού όσο και να το φυσάνε δεν κρυώνει και ελπίζουν να έχεις φύγει από το forum για να ηρεμήσουν και αυτοί.

Τα ιπτάμενα αντικείμενα των θεών δεν μ'ενδιαφέρουν. Οι ιπτάμενες κοτσάνες του Club περί Επιστήμης και θέματα Ιστορίας από την άλλη μ'ενδιαφέρουν πολύ και είναι βούτυρο στο ψωμί μου.

Αν θες συνεχίζουμε τη συζήτησή μας περί Αγ. Τριάδας, περί Ανάστασης σωμάτων (εκτός αν πήρες απαντήσεις που σε κάλυψαν) ή για ότι άλλο θες που θεωρείς ότι έχει παρερμηνευθεί από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Edited by - Carmel on 09/01/2016 13:07:51

CarmelΜέλος
09/01/2016, 12:43:39
quote:

Σεμινάριο ιστορίας αφιερωμένο εξαιρετικά στον Καρμελίτο, προκειμένου να διευρύνη τις ιστορικές του γνώσεις, σχετικά με τις καταστροφές και τις λεηλασίες των ελληνικών ναών από τους ομοδόξους του.

Σε ρώτησα αλλά δεν απάντησες.

Έχεις 4500 μηνύματα. Ως άθρησκος που δηλώνεις έχεις υπερασπιστεί με το ίδιο πάθος Χριστιανικούς ναούς, Γραφές, εικόνες αλλά και κληρικούς και λαικούς που γνώρισαν την μανία παγανιστών Ρωμαίων Αυτοκρατόρων ή Τούρκων πασάδων και Σουλτάνων?

Για να κρίνουμε την....αντικειμενικότητά σου σε ρωτάω που η μη-απάντησή σου την πλήττει βάναυσα εδώ και τόσες ημέρες.

Πάμε και στην ταμπακιέρα.

Βλέπω κείμενο του Σωκράτη του Σχολαστικού (και μάλιστα χωρίς αστερίσκους από εσένα) το οποίο λέει ρητά και κατηγορηματικά τα εξής όμορφα που συνέβαιναν στους...ναούς για τους οποίους έχεις βάλει τα κλάματα τόσες ημέρες δημοσίως εδώ μπροστά μας.

καὶ ἀνακαθαίρει μὲν τὸ Μιθρεῖον, καταστρέφει δὲ τὸ Σαραπεῖον. Καὶ τὰ μὲν τοῦ Μιθρείου φονικὰ μυστήρια δημόσια ἐπόμπευε· τὰ δὲ τοῦ Σαράπιδος καὶ τῶν ἄλλων γέλωτος ἐδείκνυ μεστὰ, τοὺς φαλλοὺς φέρεσθαι κελεύσας διὰ μέσης τῆς ἀγορᾶς.

Ξεκινάμε από το πιο...πιπεράτο.

Τι τους θέλανε τους φαλλούς μέσα στους ναούς τους οι παγανιστές?

Για πες μας λεπτομέρεις από τα τελετουργικά με τους φαλλούς για να ενημερωθούμε και εμείς.

Έκαναν μόνο οι ιερόδουλες (που δεν τις αναφέρει ο Σωκράτης ο Σχολαστικός) που λειτουργούσαν σε παγανιστικούς ναούς χρήση και λατρεία των φαλλών ή και οι απλοί...πιστοί?

Τα τελετουργικά με τους φαλλούς μήπως αναβιώνουν και στις μέρες μας από παγανιστικές οργανώσεις και ενώσεις ή απλά είναι ψέματα και συκοφαντίες του Χριστιανού Σωκράτη του Σχολαστικού?

Και πάμε και στο πιο σοβαρό.

Φονικά μυστήρια σε... αρχαιοελληνικούς/παγανιστικούς ναούς?
Επαναλαμβάνω για να το συλλάβει ο ανθρώπινος νους.

Φονικά μυστήρια σε αρχαιοελληνικούς/παγανιστικούς ναούς????

Για ανθρωποθυσίες μιλάμε ή κάνω κάποιο λάθος?

Μήπως τα γράφει ο Σωκράτης ο Σχολαστικός όντας Χριστιανός για να δικαιολογήσει τις καταστροφές των ναών ενώ κανονκά είναι ψέματα και συκοφαντίες?

Για τοποθετήσου σ'αυτά που αναφέρονται αν δύνασαι και αν σε βοηθά και η τρομερή βιβλιοθήκη σου!

Για κτηνοβασίες (που επίσης δεν γράφει ο Σωκράτης ο Σχολαστικός) λένε κάτι τα βιβλία της μεγάλης βιβλιοθήκης σου?

Για να δούμε και να θαυμάσουμε όλοι μαζί αντικειμενικές απαντήσεις ενός άθεου και άθρησκου που κρατάει ίσες αποστάσεις και απορρίπτει όλους τους θεούς και τις θρησκείες.

Edited by - Carmel on 09/01/2016 13:16:48

CarmelΜέλος
09/01/2016, 13:30:12
Και μιας που θέλεις να μας διδάξεις και Ιστορία μέσω του Σωκράτη του Σχολαστικού (και πολύ καλά κάνεις καθώς θεωρείται έγκυρος και αξιόπιστος) δεν πιστεύω να έχεις αναπαράξει και εσύ μέσα σ'αυτό το forum περί Υπατίας τις παγανιστικές σαχλαμάρες διότι ο Σωκράτης ο Σχολαστικός ως ο μόνος σύγχρονος των γεγονότων δεν γράφει τίποτα απ'αυτά που αναφέρουν μετά από αιώνες οι παγανιστικές μυθοπλασίες.

Σε ρωτάω μήπως και μου δείξεις κάποια ελάχιστα δείγματα ότι είσαι πραγματικός άθεος και άθρησκος διότι μέχρι τώρα έχεις αποτύχει παταγωδώς!

09/01/2016, 14:53:17
quote:

Τους πετάς δύο τρία απλά quotes που τους ακυρώνουν και τους γειώνουν και μετά παρακολουθείς αντιδράσεις.

Γράφουν για μέρες μετά αφού όσο και να το φυσάνε δεν κρυώνει και ελπίζουν να έχεις φύγει από το forum για να ηρεμήσουν και αυτοί.

Ελα ρε δάσκαλε... εδω είσαι; Και κάποιοι φοβήθηκαν ότι έφυγες. Τέτοιο υλικό δεν το βρίσκεις εύκολα. Αν νομίζεις οτι με "quotes" θα ακυρώσεις και θα γειώσεις άλλους, τότε βρέθηκες στο κατάλληλο μέρος. Διάβασες τίποτα της προκοπής τώρα που έλειπες; Κανένα quote του Stephen Hawking ή του Richard Dawkins, που να αποδεικνύει οτι η Παλαιά Διαθήκη είναι έγκυρο και θεόπνευστο τεκμήριο, άρα έχει προέλθει απο τους ουρανούς; Εχω συνδέσει δυό μόνιτορ στο pc μου, μήπως και μου ξεφύγει τίποτα. Είμαι όλος μόνιτορ!

09/01/2016, 15:09:11
quote:
Carmel
Και μιας που θέλεις να μας διδάξεις και Ιστορία μέσω του Σωκράτη του Σχολαστικού (και πολύ καλά κάνεις καθώς θεωρείται έγκυρος και αξιόπιστος) δεν πιστεύω να έχεις αναπαράξει και εσύ μέσα σ'αυτό το forum περί Υπατίας τις παγανιστικές σαχλαμάρες διότι ο Σωκράτης ο Σχολαστικός ως ο μόνος σύγχρονος των γεγονότων δεν γράφει τίποτα απ'αυτά που αναφέρουν μετά από αιώνες οι παγανιστικές μυθοπλασίες.

Σε ρωτάω μήπως και μου δείξεις κάποια ελάχιστα δείγματα ότι είσαι πραγματικός άθεος και άθρησκος διότι μέχρι τώρα έχεις αποτύχει παταγωδώς!

Τα βλέπεις που δεν έχω άδικο όταν γράφω ότι είσαι ντιπ ανιστόρητος, όπως οι περισσότεροι χριστιανοί που παρέλασαν εδώ μέσα?
Υπατία θέλεις πουλάκι μου? Υπατία θα έχης! Αμέσως έφτασεεεε.

7.15 Περὶ Ὑπατίας τῆς φιλοσόφου. Ἦν τις γυνὴ ἐν τῇ Ἀλεξανδρείᾳ, τοὔνομα Ὑπατία· αὕτη Θέωνος μὲν τοῦ φιλοσόφου θυγάτηρ ἦν· ἐπὶ τοσοῦτον δὲ προὔβη παιδείας, ὡς ὑπερακοντίσαι τοὺς κατ' αὐτὴν φιλοσόφους, τὴν δὲ Πλατωνικὴν ἀπὸ Πλωτίνου καταγομένην διατριβὴν διαδέξασθαι, καὶ πάντα τὰ φιλόσοφα μαθήματα τοῖς βουλομένοις ἐκτίθεσθαι· διὸ καὶ οἱ πανταχόθεν φιλοσοφεῖν βουλόμενοι κατέτρεχον παρ' αὐτήν. Διὰ τὴν προσοῦσαν αὐτῇ ἐκ τῆς παιδεύσεως σεμνὴν παρρησίαν καὶ τοῖς ἄρχουσι σωφρόνως εἰς πρόσωπον ἤρχετο· καὶ οὐκ ἦν τις αἰσχύνη ἐν μέσῳ ἀνδρῶν παρεῖναι αὐτήν· πάντες γὰρ δι' ὑπερβάλλουσαν σωφροσύνην πλέον αὐτὴν ᾐδοῦντο καὶ κατεπλήττοντο. Κατὰ δὴ ταύτης τότε ὁ φθόνος ὡπλίσατο· ἐπεὶ γὰρ συνετύγχανε συχνότερον τῷ Ὀρέστῃ, διαβολὴν τοῦτ' ἐκίνησε κατ' αὐτῆς παρὰ τῷ τῆς ἐκκλησίας λαῷ, ὡς ἄρα εἴη αὕτη ἡ μὴ συγχωροῦσα τὸν Ὀρέστην εἰς φιλίαν τῷ ἐπισκόπῳ συμβῆναι. Καὶ δὴ συμφρονήσαντες ἄνδρες τὸ φρόνημα ἔνθερμοι, ὧν ἡγεῖτο Πέτρος τις ἀναγνώστης, ἐπιτηροῦσι τὴν ἄνθρωπον ἐπανιοῦσαν ἐπὶ οἰκίαν ποθέν· καὶ ἐκ τοῦ δίφρου ἐκβαλόντες, ἐπὶ τὴν ἐκκλησίαν ᾗ ἐπώνυμον Καισάριον συνέλκουσιν, ἀποδύσαντές τε τὴν ἐσθῆτα ὀστράκοις ἀνεῖλον· καὶ μεληδὸν διασπάσαντες, ἐπὶ τὸν καλούμενον Κιναρῶνα τὰ μέλη συνάραντες πυρὶ κατηνάλωσαν. Τοῦτο οὐ μικρὸν μῶμον Κυρίλλῳ καὶ τῇ Ἀλεξανδρέων ἐκκλησίᾳ εἰργάσατο· ἀλλότριον γὰρ παντελῶς τῶν φρονούντων τὰ Χριστοῦ φόνοι καὶ μάχαι καὶ τὰ τούτοις παραπλήσια. Καὶ ταῦτα πέπρακται τῷ τετάρτῳ ἔτει τῆς Κυρίλλου ἐπισκοπῆς, ἐν ὑπατείᾳ Ὁνωρίου τὸ δέκατον, καὶ Θεοδοσίου τὸ ἕκτον, ἐν μηνὶ Μαρτίῳ, νηστειῶν οὐσῶν.
(Σωκράτους Σχολαστικού "Εκκλησιαστική Ιστορία")

Αυτά γράφει περιληπτικά ο έγκυρος Σωκράτης Σχολαστικός για την δολοφονία της Υπατίας από τους ομοθρήσκους σου. Γιατί υπάρχει λεπτομερέστερη περιγραφή των γεγονότων στο λεξικό Σουίδα. Όσο για τις μυθοπλασίες, αυτές προέρχονται από τους συναδέλφους σου τους απολογητές, που γράφουν ανερυθρίαστα, ότι τάχα η Υπατία είχε γίνει χριστιανή. Λίγη τσίπα......

Υ.Γ.
Ελπίζω τα ελληνικά σου να σου επιτρέπουν να κατανοήσης το κείμενο, διαφορετικά μπορώ να σου το μεταφράσω στα νέα ελληνικά.

*

09/01/2016, 15:21:23
Μου έφτιαξες την ημέρα. Να είσαι καλά!

*

09/01/2016, 15:46:46
Γκοοοολ!!! χιχιχι