- Η Επτάφωτη Λυχνία - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Είναι η επτάφωτη λυχνία, διότι συμβολίζει τους 7 άρχοντες (Seven Archons) που δημιούργησαν το σύμπαν μας και όλοι μαζί αποτελούν τον Θεό Αυτού του Κόσμου.
Οι έξι άρχοντες βρίσκονται κάτω από την κυριαρχία του έβδομου κεντρικού άρχοντα που φέρει το όνομα Yaldabaoth (Ιαλδαβαώθ). Αυτή η γνώση υπάρχει στα ιερά κείμενα των Γεζίντι που αναφέρει ότι ο άγγελος Παγώνι, ο Μελέκ Ταούς, έφτιαξε τον κόσμο με τη βοήθεια άλλων έξι αγγέλων του. Επίσης η ίδια γνώση βρίσκεται και στα αρχαία χειρόγραφα του Ναγκ Χαμαντί. Τυχαία όλα λένε το ίδιο ή μήπως είναι η αλήθεια κι έτσι το αντέγραψαν στη συνέχεια οι Εβραίοι;
Ανάβοντας λοιπόν την λυχνία ο Μεσσίας στο Ναό του Σολομώντα, θα ψάλλει για κάθε κερί το όνομα του αντίστοιχου άρχοντα και μετά θα ανάβει η φλόγα! Οι επτά άρχοντες μαζί αποτελούν τον Δημιουργό Εωσφόρο και η λυχνία δίνει το φως του.
Οι Επτά Άρχοντες της ιερής Λυχνίας:
1. ΑΔΩΝΑΙΟΣ (Ήλιος – Κυριακή – Ντο)
2. ΩΡΑΙΟΣ (Σελήνη – Δευτέρα – Ρε)
3. ΣΑΒΑΩΘ (Άρης – Τρίτη – Μι)
4. ΕΛΩΑΙΟΣ (Ερμής – Τετάρτη – Φα)
5. ΙΑΩ (Δίας – Πέμπτη – Σολ)
6. ΑΣΤΑΦΑΙΟΣ (Αφροδίτη – Παρασκευή – Λα)
7. ΙΑΛΔΑΒΑΩΘ (Κρόνος – Σάββατο – Σι)
μὴ ἔλεγχε κακούς, ἵνα μὴ μισήσωσί σε· ἔλεγχε σοφόν, καὶ ἀγαπήσει σε.
Αναζητώ πληροφορίες για την διεξαγωγή των Καβειρίων Μυστηρίων στην Σαμοθράκη. Δεν ομιλώ για τις ιεροπραξίες της Αρχαιότητος, αλλά για τις σύγχρονες εκδηλώσεις. Όλοι γνωρίζουμε πως τα τελευταία χρόνια, τα Καβείρια Μυστήρια συνεχίζουν να εορτάζονται, με κάποια σχετική μυστικότητα στην όμορφη Σαμοθράκη. Και γνωρίζουμε επίσης πως αυτο συμβαίνει κατα την διάρκεια του Αυγούστου. Αυτο που επιθυμώ είναι πληροφορίες για ακριβή ημερομηνία και συγκεκριμένη τοποθεσία, οι οποίες θα εκτιμηθούν δεόντως.
Παραθέτω το e-mail μου:
egersinoos@ker.forthnet.gr
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
οντως τα καβειρια μυστηρια τελουνται κατα τον μηνα Αυγουστο στο μαγικο νησι.
Πληροφοριακα θα σου ελεγα πως εδω στο φορουμ εχει ηδη συζητηθει ο παρον τιτλος αλλα θα πρεπει να ψαξω για ID..
('η να με διαβασει ο κελσος 'η ο πλωτινος που εχουν ασχοληθει σχετικα...:)
-οσο για την ακριβη ημερομηνια των:Ρ//καλυτερα να βρισκεσαι εκει κοντα στην πανσεληνο//το ιδιο συμβαινει + σ' αλλα σημεια της χωρας ...
οπως εχω αναφερει ουκ ολιγες/// η Σεληνη του Αυγουστου καθοριζει ολα οσα θα φερει η χρονια...![]()
(υπαρχει βεβαια και η περιπτωση "λαθους"![]()
...μοναχα για να ανακαινισθει το παρον ουσιωδες θεμα/
κοινως.. το χιουμορ ειναι ενας παραγοντας που δρα καταλυτικα στην εμβαθυνση περα απο το συμβολισμο του μυθου...
πεσμου ομως... "τι ξερεις" για τα Καβειρια μυστηρια...;
(χμ ..ο λογος;-τυγχανει "αγαπημενο θεμα"... πως να μην ρωτησω η ..."Αρμονια"..
)
φως εν σκοτει!

ΚΟΝΞ ΟΜ ΠΑΝΞ
Edited by - ΑΤΜΑ on 15/06/2004 00:22:15
Αλλα δες και αυτο μπορει να σε ενδιαφερει:
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2004
http://esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4076

ΙΣΙΣΙΝΕΜΕΜΕΣΙΣΔΗΜΗΤΡΑΣΤΑΡΤΗ
Edited by - spirit on 13/06/2004 22:35:04
ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΤΕ
Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΑΤΜΑ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ![]()
![]()
ΒΡΟΤΩ ΔΕ ΠΙΣΤΟΝ ΟΥΔΕΝ
quote:
Επειδη αρχιζετε και μαθενετε θα σας δωσω ενα κλειδακι για τα Καβειρια. ΠΥΛΗ ΗΛΙΟΥ. *
Προσπαθώντας να διαβάσω κάποια θέματα από τις πίσω σελίδες, τότε που στην παρούσα θεματική ενότητα γίνονταν προσπάθεια για πραγματικές συζητήσεις και όχι χουλιγκανίστικοι διάλογοι, έπεσα πάνω σε αυτό το topic.
Labolas Glasya πέταξες μια κουβέντα, ως συνήθως, κι εξαφανίστηκες. Eχω επισκεφτεί αρκετές φορές την Σαμοθράκη και μου κάνει εντύπωση που έγραψες για την Πύλη του Hλιου, την οποία παρεπιπτόντως δεν γνωρίζουν ούτε οι ντόπιοι και δεν είναι ευρέως γνωστή ως αξιοθέατο.
Βρίσκεται πάνω από τον πύργο των Γενοβέζων κατακτητών της, των Γκατελούζι.
Eκείνο που θυμάμαι έντονα, είναι ότι μετά από κοπιαστικό περπάτημα σε δύσκολο και ανηφορικό μονοπάτι ξέχασα γρήγορα την κούραση από την ανάβαση.
Aυτό το «Γκατελούζι» πάντως, μου θυμίζει λίγο Gate (Πύλη) + Lux (Φως).

Σημειώστε ότι δεν είναι και κανένα τεράστιο νησί.Θα ήταν κάτι γνωστό.
Πάντως εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό που λέτε.

quote:
Όλοι γνωρίζουμε πως τα τελευταία χρόνια, τα Καβείρια Μυστήρια συνεχίζουν να εορτάζονται, με κάποια σχετική μυστικότητα στην όμορφη Σαμοθράκη.
Με βάση ποια στοιχεία αγαπητέ Επιμηθέα? Ειδικά για τα Καβείρια, οι πληροφορίες είναι τόσο αντιφατικές και συγκεχυμένες, που ένα τέτοιο σύγχρονο εγχείρημα, θα απαιτούσε φαντάζομαι, αρκετούς αυτοσχεδιασμούς…

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"

Πολυ παλαιοτερα, στα μεσα της δεκαετιας του ' 80, γινονταν καποιες τελετουργιες
κατα την Αυγουστιατικη πανσεληνο στη Σαμοθρακη.
Στην αρχη ξεκινησαν καποιες ξενες ομαδες, αλλα μετα το 86 καποιος απο Αθηνα ηταν
η ψυχη των τελετουργιων -ειχα τα στοιχεια του αλλα που ταχω;-
μαζι με πολυ λιγους, βρισκονταν καθε καλοκαιρι.
Ο ιδιος μετα απο μερικα χρονια επικαλεστηκε ασθενεια και δεν ξαναπηγε,
με αποτελεσμα να διακοπουν οι οποιες τελετουργιες.
Ο ιδιος ειχε ισχυριστει οτι αναβιωνει τα καβειρια,
οι ντοπιοι ισχυριζονταν οτι γινονταν ειδωλολατρικες τελετουργιες
και ο Ανθιμος -τοτε μητροπολιτης Αλεξανδρουπολης- διεδωσε οτι
μαζευονται σατανιστες,
με αποτελεσμα, μπροστα στην αντιδραση, δεν ειχε συνεχεια το εγχειρημα.
Αργοτερα, μετα το 1997, εγιναν προσπαθειες για αναβιωση αρχαιοελληνικων
παραδοσιακων δρωμενων.
Παλι ο Ανθιμος, ξεσηκωνοντας το χριστεπωνυμο οχλο, καταφερε να τα ακυρωσει,
αφου ο κυριος διωργανωτης, ο Δ. Γιαλαμας, εκδοτης τοπικης εφημεριδας και κατοχος
τοπικου βιβλιοπωλειου,
δεχτηκε προσωπικα ολακερη την "αγαπη" του Ανθιμου και των οπαδων του,
με αποτελεσμα να μην αντεξει μεσα στην μικρη τοπικη κοινωνια
τις αντιδρασεις.
Τωρα πια δεν γινεται πλεον τιποτα, εκτος των "παρτυ'ς" βεβαια.
Για σιγουρες ομως πληροφοριες, βρητε στον καταλογο το τηλ.
του Δ. Γιαλαμα, Ελληνοπρεπεστατου και αξιολογου ατομου
για το αν θα γινει καποια νεα προσπαθεια για αναβιωση αρχαιων πολιτιστικων δρωμενων.

Μπορουμε, μπορουμε.
Στο βιβλιοπωλειο του στην Αλεξανδρουπολη...
..
quote:
Τωρα πια δεν γινεται πλεον τιποτα, εκτος των "παρτυ'ς" βεβαια.
τωρα πια ουτε αυτα γινονται..
-ο λογος μαλλον ο αυτος και για τα δυο..-
φιλε gothik...ησουν κι εσυ το καλοκαιρι εκει;)
η αληθεια ειναι πως αν γνωριζες τον Αυγερινο της Σαμοθρακης (ειχα την τυχη να τον γνωρισω :))
θα μαθαινες αρκετα για τα μυστηρια του νησιου.)
..επειδη το θεμα δεν ειναι να ρωτησεις εναν ντοπιο//το θεμα ειναι να σ'εντοπισει ο (γνωστης)ντοπιος + να σου "μεταφερει"...τις πληροφοριες ...αναγνωριζοντας σε .)
--βρισκομουν στα παρτυς...ο λογος που εγιναν τον αυγουστο μαλλον ειναι φανερος μοναχα απο τους τιτλους τους//δεν ειναι ομως λογος για να συσχετιστουν με τη δραση των "σατανιστικων" ομαδων που εμφανιζονταν στο νησι αφου τελειωναν...τα φωτεινα φεστιβαλς...
φως+αγαπη
Ατμα

Hail the jewel in the lotus!
Edited by - ΑΤΜΑ on 06/02/2005 17:29:33

quote:
Aυτό το «Γκατελούζι» πάντως, μου θυμίζει λίγο Gate (Πύλη) + Lux (Φως).
Πολύ λογικός ο συνειρμός σου Oannes...
Πασχάλη φίλε μου γιατί έχω την εντύπωση ότι ξέρεις περισσότερα από όσα μας λές?![]()
Ετσι διαισθητικά...![]()

quote:
Αργοτερα, μετα το 1997, εγιναν προσπαθειες για αναβιωση αρχαιοελληνικων
παραδοσιακων δρωμενων.
Παλι ο Ανθιμος, ξεσηκωνοντας το χριστεπωνυμο οχλο, καταφερε να τα ακυρωσει,
αφου ο κυριος διωργανωτης, ο Δ. Γιαλαμας, εκδοτης τοπικης εφημεριδας και κατοχος
τοπικου βιβλιοπωλειου,
δεχτηκε προσωπικα ολακερη την "αγαπη" του Ανθιμου και των οπαδων του,
με αποτελεσμα να μην αντεξει μεσα στην μικρη τοπικη κοινωνια
τις αντιδρασεις.
Μπορείς σε παρακαλώ Πασχάλη να μας πεις ΠΟΙΑ εφημερίδα εκδίδει ο Δ. Γιαλαμάς και ΠΟΙΟ βιβλιοπωλείο κατέχει;
quote:
τωρα πια ουτε αυτα γινονται..
-ο λογος μαλλον ο αυτος και για τα δυο..-
Ατμα μου, το rave-party σταμάτησε πλέον να διοργανώνεται στη Σαμοθράκη μετά τα πλείστα "κρούσματα" κατόχων αλλά και εμπόρων ναρκωτικών. Δεν έχει καμμία σχέση η ματαίωσή του με "σατανιστικές" και "ειδωλολατρικές" τελετές...
quote:
...ο λογος που εγιναν τον αυγουστο μαλλον ειναι φανερος μοναχα απο τους τιτλους τους//δεν ειναι ομως λογος για να συσχετιστουν με τη δραση των "σατανιστικων" ομαδων που εμφανιζονταν στο νησι αφου τελειωναν...τα φωτεινα φεστιβαλς...
Ακριβώς!

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ
quote:
Πασχάλη φίλε μου γιατί έχω την εντύπωση ότι ξέρεις περισσότερα από όσα μας λές?Ετσι διαισθητικά...
Avallon ,σταματα τα "μαγικα" αμεσως !!!
quote:
Μπορείς σε παρακαλώ Πασχάλη να μας πεις ΠΟΙΑ εφημερίδα εκδίδει ο Δ. Γιαλαμάς και ΠΟΙΟ βιβλιοπωλείο κατέχει;
ananasss
Φιλε μου, εκ παραδρομης εγραψα Δ. Γιαλαμας, ειναι Α.(Αθανασιος)...
Το βιβλιοπωλειο λεγεται "ΟΡΦΙΚΟΣ" και εκδιδει τον "ΘΡΗΙΚΙΟ ΑΝΕΜΟ"...
Edited by - Πασχαλης on 10/02/2005 14:21:50