ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? Νο2" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- "Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? Νο2" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ91 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 5/5
astral-projectΜέλος
13/06/2004, 10:41:37
για ολα αυτα που διαβασα εχω να πω το εξης:

χρονια τωρα παρακολουθω τις βιτρινες των βιβλιοπωλειων και βλεπω με τρομο τα κλασσικα βιβλια να παραγκωνιζονται απο τα λεγομενα "μυστικα" αναγνωσματα. κοιλες γεες, μυστικες (!) αθηνες, συνομοσιες "μυστικες" και αυτες, ουφο εξωλης και προωλης κτλ.
η μεγαλυτερη συνομοσια ειναι, να λαβουμε σοβαρα υποψη μας ολα αυτα τα αναγνωσματα. πρωτον και κυριον, γιατι ειναι ανυποστατα. δευτερον, εαν πραγματικα αναφεροντουσαν σε απορρητα εγγραφα, εμεις οι απλοι πολιτες θα ειμασταν οι τελευταιοι που θα τα μαθαιναμε.
εαν εγω βγω και κοινοποιησω ενα απορρητο εγγραφο της δουλειας μου, πολυ απλα θα την χασω και δεν προκειται ποτε μα ποτε να ξαναβρω δουλεια στον ιδιο χωρο.

επισης, θα πρεπει να ελεγχουμε τις πηγες μας. οι πληροφοριες του φιλου της φιλης του κουμπαρου του μπατζανακη του πρωτου ξαδερφου του ζαχαροπωλη μας, 99,99% ειναι ψευτικες. οσο για τις ιδιες μας τις μεταφυσικες εμπειριες, θα πρεπει πρωτα να ξεκαθαρισουμε στο κεφαλι μας, εαν οντως ειδαμε κατι ή οντως ακουσαμε κατι. μια φωτοσκιαση σε εναν βραχο δεν λεει τιποτα. ενα αρχαιο αγγειο ομως, λεει πολλα.
τετοια ευρηματα υπαρχουν?

------------------------

TonyWZRDΜέλος
13/06/2004, 11:42:25
Ακριβως αυτο λεω και εγω, διοτι ειναι διαφορετικο να διαβασεις ενα επιστημονικο βιβλιο η οτιδηποτε εχει καποια βαση και καποιες πληροφοριες απο τις εμπειριες(παπατζιλικια) του καθενος που ανυποστατα, δεν λεω οτι δεν συμβαινουν παραξενα πραγματα στην ζωη και οτι ισως κατι απο ολα αυτα να ειναι ετσι οπως λεγεται αλλα χωρις απτες αποδειξεις δεν μου λενε τιποτα γιατι ειναι πολυ ευκολο οποια συμπτωση η ανεξηγητο φαινομενο εχει βιωσει καποιος να το ριξει στα φαντασματα ή στον θεο

astral-projectΜέλος
13/06/2004, 16:18:09
ξερεις τι μου την βαραει αντωνακη μου?

οτι ειμαστε ετοιμοι να πιστεψουμε τον κο τζων ντο απο την αλαμπαμα που τον απηγαγε ενα ουφο ή συνομιλησε με ενα πνευμα και δεν πιστευουμε εσενα, εμενα ή οποιοδηποτε αλλον γνωστο που εχει σωας τας φρενας αλλα μια οχι και τοσο δραματικη εμπειρια....

εξαλλου πριν πεντακοσια χρονια στην θεα μιας εκλειψης, ολοι τρεμαν για την οργη του θεου. σημερα ξερουμε οτι ειναι απλως ενα φαινομενο.

αυριο, θα γνωριζουμε περισσοτερα και η επιστημη θα εχει αποδειξει τα μεχρι τωρα μαμπο τζαμπο μας.

ας περιμενουμε λοιπον την επιστημη να τα αποδειξει και ας μην πιστευουμε οποιαδηποτε φτηνη φυλλαδα βρισκουμε εμπρος μας...

------------------------

TonyWZRDΜέλος
13/06/2004, 22:12:46
Εχουμε ακριβως την ιδια αποψη χρυση μου κωσταντινα, αυτο λεω και εγω κατσε να φτασει ο ανθρωπος στο τερμα και μετα να αρχισει να τα ριχνει στους θεους και δαιμονες, εγω προσωπικα πιστευω οτι δεν υπαρχει φαινομενο χωρις η αιτια του να εξηγηται, απλα δεν εχουμε αρκετες πληροφοριες ακομα ωστε να βρουμε ολες τις απαντησεις.
και εξαλλου ειναι απολαυση να σου δινει ο αλλος στοιχεια χειροπιαστα οπου μπορεις να τα κατανοησεις και να μπορεις να μιλησεις σε ενα βατο επιπεδο και οχι πανω στην πιστη σου σε κατι που δεν το εχεις ζησει.

14/06/2004, 00:11:47
Καλέ μου φίλε ειλικρινά δεν κατάλαβα... εσύ τι ζόρι τραβάς με το παράξενο. Αν έχουν κάποιοι άνθρωποι να πουν κάτι δικαίωμά τους είναι να το λένε. Είτε αυτό ειναι το κορίτσι με τα γυάλινα μάτια, είτε είναι τα τσουπακάμπρας, είτε ο Φούφουτος...
Χαλάρωσε... και ρίξε μας κανένα παράξενο να στανιάρουμε...
:-)

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...

junk95Μέλος
14/06/2004, 00:20:17
quote:

Καλέ μου φίλε ειλικρινά δεν κατάλαβα... εσύ τι ζόρι τραβάς με το παράξενο. Αν έχουν κάποιοι άνθρωποι να πουν κάτι δικαίωμά τους είναι να το λένε.

Δικαίωμά μας όμως να τους λέμε "Σ-Υ-Ν-Ε-Λ-Θ-Ε".

15/06/2004, 00:20:41
quote:

[quote]
Καλέ μου φίλε ειλικρινά δεν κατάλαβα... εσύ τι ζόρι τραβάς με το παράξενο. Αν έχουν κάποιοι άνθρωποι να πουν κάτι δικαίωμά τους είναι να το λένε.

Αλλο το παράξενο και άλλο το παράλογο.
Και τα περισσότερα που λέγονται δεν είναι ουτε το ένα, ούτε το άλλο.
Συνήθως είναι απλα..... ΦΟΥΜΑΡΑ.

Και τι ζόρι εχω εγώ???
Βρές μου ενα αληθινό παράξενο, να ασχοληθώ με αυτό.

Με τα φούμαρα, απλά ...πλήττω!

oneiric1Μέλος
15/06/2004, 11:23:39
Τότε ποιο είναι το αντικείμενό σου στο Παράξενο αφού πλήττεις με τα φούμαρα που διαβάζεις?

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

15/06/2004, 20:08:53
Ακόμα να κλειδωθεί αυτό το θέμα;...καθόμαστε και ασχολούμαστε με τον κάθε...Αντί να συμμετέχουμε σε πιο σημαντικά θέματα του forum...τι να πω?

Άγνωσται αι βουλαί του Θεού...!

Demi-Φιλικά Νότης Σκορπιός...

TonyWZRDΜέλος
15/06/2004, 21:32:24
Δεν σε καταλαβαινω φιλε νοτη, ενα θεμα που προφανως εχει κανει αρκετα μελη να θελουν να καταθεσουν μια αποψη γιατι να κλεισει? ποτε καποιος δεν χανει απο την ανταλαγη καποιων αποψεων.

astral-projectΜέλος
15/06/2004, 23:25:47
αλλο να μελεταμε το παραξενο απο προσωπικες μας εμπειριες, και αλλο να νομιζουμε οτι βλεπουμε οραματα, σαν αλαφροισκιωτες γριες.

------------------------