ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

τυχερουλης4 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
16/03/2005, 23:44:52
Απελπισμενος?οχι δα!

Και σε ξαναρωτώ από ποτέ με ξέρεις και με χαρακτηρίζεις?
Πόσο καιρό με (μας ) παρουκολουθεις?

quote:
αγενών και απελπισμένων αθέων

Το ποιος είναι αγενής είναι ορατό.
Άθεος???
Γιατί ??/
Πως το συμπέρανες?
Επειδή δεν έχω τον πλαστό φόβο του ιερατείου?
Επειδή δεν είμαι ποίμνιο????

Καποιο επιχείρημα εκτός από το να βρίζεις και να προσβάλεις τους συνομιλητές σου έχεις?

Ετσι με βριζοντας θα βγαλεις το μισθο?

Εργα θελουν οι εργοδοτες σου,εργα και όχι λογια!

Μια και δεν ασχολείται ο Αντμιν θα ασχοληθώ εγώ λιγάκι με το διασκεδαστικό σου χαρακτήρα.

Έχω σαν αρχή να μην κάνω κουβέντα με άτομα που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν ,αλλά μαζί σου θα κάνω μια εξαίρεση.

Θα ασχοληθώ μαζί σου γιατί είσαι φερέφωνο.

Γράφεις κατ υπαγορευσιν

Είσαι απολαυστικος,συνεχισε!!

φιλακια

----

αγαπητέ βιγκιγκ ειλικρινά συγνώμη για το χαλασμό στο θέμα σου.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι συνέβη εδώ.

Και πάλι πολλά πολλά φιλάκια στο μέλος Γαρ

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

Edited by - τυχερουλης on 16/03/2005 23:46:57

Edited by - τυχερουλης on 17/03/2005 00:36:49

AngelosΜέλος
17/03/2005, 10:56:54
Ωραία, τώρα που τελειώσαμε με τις άσχετες παρεμβάσεις μπορούμε να επανέλθουμε στο θέμα.

Θα ήθελα να αναφέρω μια πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση σχετική με την εμφάνιση και την εξέλιξη της ζωής και ειδικότερα της τεχνολογικά ανεπτυγμένης ζωής στο σύμπαν. Την παρατήρηση αυτή την έκανε ο Ε. Fermi (ένας θα έλεγα σπουδαίος Ιταλός φυσικός). Ο Fermi έκανε την εξης παρατήρηση.

1) Ο Γαλαξίας μας έχει ηλικία περίπου 10 δισεκατομμύρια χρόνια.
2) Ο Γαλαξίας μας έχει πλάτος 100 χιλιάδες έτη φωτός.
3) Ενας εξελιγμένος τεχνολογικός πολιτισμός, που θα μπορεί να κινείται με έστω το ένα δέκατο της ταχύτητας του φωτός μπορεί λοιπόν να επεκταθεί και να αποικήσει όλο το Γαλαξία σε 1 εκατομμύριο χρόνια.

Ενα εκατομμύριο χρόνια είναι ένα χρονικό διάστημα 10000 φορές πιο μικρό
απο την ηλικία του Γαλαξία.

Με άλλα λόγια, μολις η τεχνολογική δυνατότητα για ένα διαστρικό πολιτισμό εμφανιστεί, ο πολιτισμός αυτός κατακλύζει το Γαλαξία σχεδόν στιγμιαία (συγκριτικά με τη συνολική διάρκεια ζωής του Γαλαξία).

Μια και είναι απίθανο να δεχτούμε οτι είμαστε η πρώτοι που αναπτύξαμε τεχνολογία, το ερώτημα-παράδοξο είναι "Που βρίσκονται οι πολιτισμοί που προηγήθηκαν ?". Το Παράδοξο αυτό ονομάζεται "Παράδοξο του Fermi" και
πολλές ιδέες έχουν προταθεί για την εξήγησή του.

Η πρώτη προφανής εξήγηση είναι οτι "Είμαστε οι πρώτοι, και πιθανόν οι μοναδικοί". Η εξήγηση αυτή ισχυρίζεται οτι η εμφάνιση και εξέλιξη της ζωής και της νοημοσύνης είναι κατι το εξαιρετικά σπάνιο, ένα κοσμικό "ατύχημα" στο οποίο οφείλουμε την ύπαρξη μας.

Μια άλλη εξήγηση είναι οτι όλοι οι πολιτισμοί που αναπτύσουν τεχνολογία, τελικά αυτοκαταστρέφονται. Ετσι, ακόμα και αν είχαν έρθει κάποτε εδώ και είχαν αποικίσει το Ηλιακό μας σύστημα, τώρα πια έχουν πεθάνει. Στα πλαίσια αυτής της υπόθεσης, έχει προταθεί να γίνουν έρευνες στη Σελήνη και στη ζώνη των αστεροειδών για πιθανά "σκουπίδια" που άφησαν πίσω τους αυτοί οι πολιτισμοί.
(Το Γιατί στη Σελήνη ή τους αστεροειδείς, αναπτύσεται σε σχετικές εργασίες που δεν μας αφορούν εδώ)

Υπάρχουν όμως και πιο εξωτικές υποθέσεις. Μια υπόθεση που προτάθηκε
είναι η "Υπόθεση του Ζωολογικού Κήπου" η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ προτείνει οτι η Γή μας είναι ένα "πάρκο πρωτόγονης ζωής" το οποίο βρίσκεται υπο την επίβλεψη ενός υπερ-εξελιγμένου δια-Γαλαξιακού πολιτισμού. Προφανώς οι "Πιστοί" των UFO βρίσκουν αυτή την υπόθεση ιδιέταιρα προσφιλή.

Το SETI προσπάθησε να ανιχνεύσει κάποιο χειροπιαστό στοιχείο που να βοηθήσει την απάντηςη των σημαντικών αυτών ερωτημάτων. Η αποτυχία του SETI να ανιχνέυσει κάποιο σήμα ονομάστηκε "Μεγάλη Σιωπή".

Η Εξήγηση της "Μεγάλης Σιωπής" δεν έχει βρεθεί ακόμα, διοτι δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που να στηρίξουν οποιαδήποτε απο τις ιδέες που έχουν προταθεί.

Εγώ σαν επιφυλάκτικός και προσγειωμένος άνθρωπος, δέχομαι την απογοητευτική
πρώτη εξήγηση η οποία μας βαραίνει και με την τεράστια ευθύνη να διαφυλάξουμε αυτό το σπάνιο φαινόμενο που ονομάζεται "νοημοσύνη".

Ταυτόχρονα, υποστηρίζω την συνέχιση της έρευνας στα πλαίσια της δεύτερης εξήγησης. Θα ήταν πολύ συναρπαστικό αν ανακαλύπταμε οτι κάποιος εξωγήινος πολιτισμός πέρασε απο το ηλιακό μας σύστημα, όταν ακόμα οι υδρόβιοι πρόγονοι μας έκαναν τα πρώτα τους βήματα στη στερία.

Για την τρίτη υπόθεση δεν υπάρχουν και πολλά που μπορούμε να κάνουμε. Θα ήταν σαν τα μυρμήγκια της μυρμηγκοφωλιάς στον κήπο μου, να προσπαθούσαν να συλλάβουν το μέγεθος της πόλης που είναι χτισμένο το σπίτι μου.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται για τα παραπάνω ας μου το πεί για να δώσω τη σχετική βιβλιογραφία. Είναι εργασίες γραμένες στα Αγγλικά, που οι περισσότερες υπάρχουν τσάμπα στο διαδύκτιο.

Αγγελος.

VIKINGΜέλος
18/03/2005, 16:37:22
quote:

αγαπητέ βιγκιγκ ειλικρινά συγνώμη για το χαλασμό στο θέμα σου.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι συνέβη εδώ.

Φιλε Τυχερουλη γεια σου και ευχαριστω για την συμμετοχη σου.
Δεν εγινε και τιποτα που ξεφυγε λιγο η κατασταση,συμβαινουν που και που μικροκαβγαδες στο φορουμ και αλλωστε δεν φταις εσυ.
Θα ηθελα να ακουσω τις αποψεις σου για το θεμα που αφορα την προελευεση της ζωης και του ανθρωπου στην Γη.

quote:
Η πρώτη προφανής εξήγηση είναι οτι "Είμαστε οι πρώτοι, και πιθανόν οι μοναδικοί". Η εξήγηση αυτή ισχυρίζεται οτι η εμφάνιση και εξέλιξη της ζωής και της νοημοσύνης είναι κατι το εξαιρετικά σπάνιο, ένα κοσμικό "ατύχημα" στο οποίο οφείλουμε την ύπαρξη μας.

Πιστευω πως μαλλον κατι τετοιο ειναι το πιο πιθανο.

18/03/2005, 18:57:16
Η μικρούλα γη που βρίσκεται σε μια ακρούλα του γαλαξία ,του ενός από τις μυριάδες γαλαξιών, φιλοξενεί εκατομμύρια επί εκατομμυρίων ειδών ζωής.

Ακόμη δεν έχουμε καταταξει το πόσα ακριβώς είδη εντομών έχουμε.

Και αν πάμε στην θάλασσα που ακόμη πλατσουρίζουμε στα ρηχά ποιος ξέρει πόσα ακριβώς θα βρούμε στους απέραντους βυθούς?

Γνώριζε ο μέσος έλληνας πριν 2500 χρόνια για την φυλή των κινέζων?
Που αναλογικά θα ήταν πολυάριθμοι, όπως και σήμερα.

Γνώριζε για τους ινδιάνους της νότιας Αμερικής?

Γνώριζε για τους αυστραλούς ιθαγενείς?

Βλέπεις την γη από το διάστημα και είναι μια σταλιά τόπος ,ασπρογάλαζος τόπος που είναι είναι μια κιβωτός ζωής που κινείται στο παγωμένο κενό.

Ένα γονιμοποιημένο ωάριο.

Επειδή δέχομαι το «ότι είναι κάτω είναι και πάνω»

Είμαι σίγουρος ότι και ο γαλαξίας βρίθει από ζωή.

Γιαυτον που θα ρωτήσει :

Που είναι?

Θα απαντήσω που πήγαμε?

Και τι κάναμε εκεί που πήγαμε?

Μάλλον είναι αρκετά μακριά μας.

Έχουν τον δικό τους χώρο ,δεν έχουν βγει ακόμα στην αυλή όπως και εμείς δεν έχουμε βγει.

Θα τους βρούμε ή θα μας βρουν κάποια στιγμή.

Τώρα όσον αφορά την δημιουργία θα δηλώσω οπαδός της κοσμογονίας και όχι της κτισιολογιας.

Το ότι δεν μπορώ να ερμηνεύσω την μεγάλη έκρηξη και να αντιληφθώ την πλήρη έκταση σκοπό και Αποστολή του σύμπαντος που ζω ,οφείλετε μαλλον στις πεπερασμένες δυνατότητες του «κλειδωμένου» εγκεφάλου μου.

Ίσως οι επόμενες γενιές τα καταφέρουν καλύτερα…

Ίσως όταν γίνω ένα με το σύμπαν επιστρέφοντας την ενέργεια της ύπαρξης μου ….

Ίσως όχι…..

-------

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!