- Ο.Ε.Α. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
skepticΜέλος
Έχει κανείς σας επικοινωνήσει ποτέ με τον μοναδικό επώνυμο εκπρόσωπο της Ο.Ε.Α. Ιωάννη Καραγεωργίου;;;;
"The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them … into the impossible." -- A.Clarke’s Second Law
orfeas7Μέλος
Ένα πράγμα με εντυπωσιάζει... Η λεπτομερια στην περιγραφή των σωμάτων που στείλαμε στο αφγανισταν και ιρακ. Οι πληροφορίες αυτές δεν γίνονται εύκολα γνωστές.
Μπορεί να είναι και μπαρούφες αλλά τόση λεπτομέρεια!!!
valent@freemail.gr
valent@freemail.gr
ZephyrΜέλος
quote:
re paidia 8a ginw k egw baretos alla ginete na moy steilete ayto to peribohto pdf
Googlαρε το Ο.Ε.Α. και θα σου βγάλει πληροφορίες σχετικές με αυτή την ομάδα.
Αν θες τη γνώμη μου, (παραπρο)περσινά ξινά σταφύλια. Μέχρι και ο Χαρδαβέλλας σταμάτησε να ασχολείται με το θέμα γιατί πλεόν, εδώ και μερικά χρόνια, έχει σταματήσει να πουλάει. Ότι πρόλαβαν να βγάλουν έβγαλαν (από βιβλία, προβολή και χρήμα) αυτού του είδους οι τσαρλατάνοι.
XDΜέλος
Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι η εν λόγο (παρα)φιλολογία έκανε τον κύκλο της και μάλλον ολοκληρώθηκε. Μάλιστα στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να υπάρχει από πουθενά κάποια άνωθεν (Deus ex machina) επέμβαση από οποιαδήποτε Oμάδα προς όφελος των χειμαζόμενων ελλήνων πολιτών, τουλάχιστον (για να μην είμαι πλήρως αφοριστικός) όχι έτσι όπως την οραματίστηκαν και την προπαγάνδισαν οι περισσότεροι από τους ερευνητές – ευαγγελιστές των θεωριών αυτών. Πράγμα το οποίο απαξιώνει (τελικά..) ακόμα περισσότερο τους ισχυρισμούς τους. Κάποιοι μπορεί να διαφωνήσουν βέβαια λέγοντας μου, ότι «δεν έχει έρθει ακόμα το πλήρωμα του χρόνου» -Ok, έκαστη άποψη σεβαστή
. Όσον αφορά τις "Πύλες του Ανεξήγητου" εδώ που τα λέμε και αυτές ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους εξαντλώντας την θεματολογία τους. Επίσημα η εκπομπή (από ότι διάβασα σε κάποια συνέντευξη) διακόπηκε λόγο χαμηλού budget (προϋπολογισμού) ο οποίος δεν έφτανε για την διεξαγωγή νέων ποιοτικότερων και πρωτότυπων δημοσιογραφικών ερευνών οπότε προτιμήθηκε η διακοπή της από το να αναμασά ήδη γνωστή θεματολογία δίχως δυνατότητα διεξαγωγής πρωτογενούς έρευνας. Αν θα μπορούσα να γράψω ένα μικρό requiem για αυτήν, θα έλεγα ότι αναμφίβολα υπήρξε η μακροβιότερη (ως τώρα..) εκπομπή στην Ελληνική τηλεόραση που πραγματεύτηκε «Παράξενα» πράγματα, ανεξαρτήτως αν το έπραξε με ορθό ή εσφαλμένο τρόπο, ποιοτικά ή τσαπατσούλικα, και έδωσε συστηματικά βήμα σε διάφορους ερευνητές (ανεξαρτήτως της αξιότητας τους) προς την κοινή γνώμη, φέροντας στο προσκήνιο ζητήματα που για διάφορους λόγους ευρίσκονταν για πολλά χρόνια στο περιθώριο της «επιστημονικής» έρευνας. Δεν μπορώ να πω ότι θα μου λείψει αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι είχε και ορισμένες λιγοστές αλλά πραγματικά καλές στιγμές τις οποίες διατηρώ στο αρχείο μου.
Edited by - XD on 24/11/2010 12:28:38
ZephyrΜέλος
Συμφωνώ με όσα λες, "Οι Πύλες του Ανεξήγητου" έδωσαν προβολή σε θέματα άγνωστα στο ελληνικό κοινό. Βέβαια ο τρόπος σε γενικές γραμμές ήταν για κλάματα αφού οι μισοί καλεσμένοι του πάνελ σφάζονταν με τους άλλους μισούς και διάλογος ουσίας δεν μπορούσε να γίνει. Εν τούτοις όποιος διέθετε κριτική σκέψη μπορούσε να βγάλει κάποια συμπεράσματα.