ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σε τι πιστεύουν οι μασόνοι? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Σε τι πιστεύουν οι μασόνοι? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

ΧΙΡΑΜ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/02/2006, 09:32:35
quote:
Πρώτα να βοηθήσει τα μέλη του να γίνουν καλήτεροι άνθρωποι, και εφόσον μπορούν να σταθούν ακέραιοι στα πόδια τους, να γίνουν και οι ίδιοι μέσο των λόγων και των πράξεών τους παράδειγμα για τους υπόλοιπους

Δυστυχώς δεν κάνει και πολύ καλή δουλειά σε αυτό...
Οι περισσότεροι από τους Τέκτονες που έχω γνωρίσει απέχουν μακράν από την εικόνα αυτή... Δεν ξέρω πολλούς γύρω στα 12 άτομα αν τώρα όμως σου πω ότι το 70% είναι άνθρωποι σκάρτοι, άνθρωποι που αλλού πατάνε και αλλού βρίσκονται, άνθρωποι μπερδεμένοι τι θα πεις για αυτό?

Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα έναν Τεκτονισκό πιο ελιτιστικό όπως ήταν κάποτε... Τα τελευταία χρόνια τα κριτήρια εισδοχής έχουν γίνει τόσο χαλαρά με αποτέλεσμα να έχει μαζευτεί στις Στοές κάθε καρυδιάς καρύδι. Και βέβαια δεν εννοώ απαραίτητα ανθρώπους με ποινικό μητρώο αλλά ανθρώπους ανήθικους και "ακατέργαστους" που ενώ ποτέ δεν έχουν κοιτάξει μέσα τους κοιτάνε να κάνουν κριτική σε άλλους...
Για να μην πω βέβαια ότι αν καταλάβουν ότι έκαναν μια γκάφα ή λάθος σε κάτι δεν ζητούν ποτέ συγνώμη... Εσένα τι σου λέει αυτό φίλε μου για το ρόλο που έπαιξε ο Τεκτονισμός πάνω σε αυτούς τους ανθρώπους?
Η λέξη που ταιριάζει είναι ΑΜΕΛΗΤΕΟΣ...

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
zagreasΜέλος
11/02/2006, 09:55:46
Hallo

Kαποια μελη εδω μεσα ευθαρσως δηλωνουν τεκτονες.

Καποιοι αλλοι απλα δεν μπορουν να το κρυψουν οτι ειναι.

Ολοι ομως αναμασουν οπως λεει και ο φιλτατος ΧΙΡΑΜ τις ιδιες
παπαριες.

Οτι δηλ. ο τεκτονισμος δεν ειναι θρησκεια, ειναι φιλανθρωπικο
ιδρυμα που... κλπ.

Προς ολους αυτους εχω να κανω μια ερωτηση.

Γιατι μηλουν και προπανδαγιζουν για κατι που δεν ξερουν?

Ξερει κανεις τους ολοκληρη την ιστορια των Ναιτων?

Δηλαδη εχει κανεις τους τον 33 βαθμο?

Αν ναι ας το δηλωση για να μηλησουμε σοβαρα περι τις μασονιας.

Γιατι οπως λει και καποιος φιλος μου, παραμυθι χωρις δρακο
παραμυθι χωρις περαση.

Astavista

999

AristotelesΝέο Μέλος
11/02/2006, 11:52:02
Φίλτατη Avallon,

δυστυχώς ολόκληρη η ανθρωπότητα περνάει κρίση. Εάν πρόκειται να μιλήσουμε για τεκτονισμό, όπως είπα, εάν κοιτάμε τους ανθρώπους αντί για το σύστημα, θα απογοητευθούμε πολύ.. Το ότι δεν είναι ένας τόσο κλειστός κύκλος, δίνει την ευκαιρία σε περισσότερα άτομα να μπορέσουν να μπούνε και να μάθουν κάτι μέσα από αυτόν. Ίσως η χαλαρότητα των κριτηρίων εισδοχής να είναι αρκετά μεγάλη σε σχέση με το πως δεχόντουσαν άτομα πριν απο 100 χρόνια. 10 άτομα να μπούνε, έστω οι 9 μείνουνε ίδιοι και ο 10ος καταφέρει και μάθει μέσα από αυτό, το θεωρώ κέρδος. Το θέμα μας όμως είναι ο τεκτονισμός και όχι οι τέκτονες. Δεν έχει νόημα να αναφερόμαστε σε ανθρώπους.. Ως είδος είμαστε ικανοί να καταστρέψουμε ότι ιερό και όσιο υπάρχει σε τούτο δω τον κόσμο.

zagrea,
Το να είσαι πλέον 33ος δε θεωρείται τόσο μεγάλη υπόθεση. Στην Ελλάδα μόνο, λειτουργούν πάνω 10 τεκτονικές δυνάμεις, όπου κάθε δύναμη (η οποία ακολουθεί τον Σκωτικό τύπο βέβαια) έχει και τους 33ους της. Έχω και φίλο όποιο τον γνώριζα καιρό πριν γίνει 33ος, τι διαφορά θα είχε εάν ήταν εδώ; Μήπως θα έλεγε τι γίνεται στον 33ο βαθμό; Άσε που τα τυπικά αυτού του βαθμού βρίσκονται και στο διαδύκτιο, όπως και κάθε άλλα τυπικά. Απλός γράφοντας στο google το όνομα του βαθμού, δε θα δυσκολευτείς και πολύ να τα βρεις, αλλά αυτό δεν λέει τίποτε, δεν είναι αυτό το θέμα.. Εφόσον μιλάμε για Τεκτονισμό, Τεκτονικό σύστημα είναι οποιοδήποτε σύστημα τηρεί κάποιες προϋποθέσεις όσον αφορά τους πρώτους 3 βαθμούς.
Ο φίλτατος ΧΙΡΑΜ, όπως ανέφερε, ανήκει σε ένα σύστημα οποίο ΔΕΝ ακολουθεί στον Σκωτικό, αλλά τον Τύπο της Υόρκης (κοινός, καμία σχέση με το σύστημα των 33ων βαθμών). Πλέον ο τύπος που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο, θεωρείται πως είναι ο τύπος της Υόρκης.
Αυτοί οι 2 τύποι δεν είναι οι μόνοι όμως, υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση ούτε προς τα τυπικά, ούτε προς της διαδικασίες και ούτε προς τις διδασκαλίες κανενός από τους 2 αυτούς τύπους. Κοινός, το τι είναι τεκτονισμός μπορείς να το μάθεις και από κάποιον ο οποίος κατέχει τον 3ο βαθμό και έχει ερευνήσει λίγο το ζήτημα. Οι υπόλοιποι θα μιλάνε -ορθά μεν- για το τι είναι τεκτονισμός, αλλά λίγο πολύ μέσα από το πρίσμα του τύπου του οποίου ανήκουν και τις αρχές στις οποίες δίνει έμφαση αυτός.

ImperatorΜέλος
11/02/2006, 12:09:15
Εάν οι Τέκτονες όμως κατά κανόνα ανήκουν στην ελίτ, είναι δηλαδή τραπεζίτες,πολιτικοί και επιχειρηματίες δε θα έλεγα ότι είναι και ότι ηθικότερο ή ότι προσφέρουν και κανένα έργο στην ανθρωπότητα,ε? Ακόμη και καθηγητές να είναι ή επιστήμονες, μήπως ο καθένας κάνει ότι κάνει τζάμπα?
Όσον αφορά τις επαναστάσεις, καταρχήν, χώρια του ότι εγώ προσωπικά ξέρω αρκετά καλά και τις διαδικασίες μετάβασης από τη φεουδαρχική στη νεωτερική εποχή κλπ. ,δε θα ήθελα να τις χαρακτηρίσω αξιολογικά να πω δηλαδή ότι έγιναν για καλό ή κακό και αν ήταν προσφορά ή όχι. Συμφέροντα εξυπηρετούσαν και τα σύγχρονα δημοκρατικά συστήματα της Ευρώπης έγιναν για να εξυπηρετήσουν τον καπιταλισμό ο οποίος δε θα μπορούσε να σταθεί εν μέσω της αυθαιρεσίας των βασιλιάδων καθώς επίσης και από δανειστές και τοκογλύφους οι οποίοι δάνειζαν στους βασιλιάδες και τους ηγεμόνες και ήθελαν εγγυήσεις για τα λεφτά τους και τους τόκους τους.Παρά λοιπόν τα όποια "ρομαντικά" και λαμπερά περιτυλίγματα και τις εξιδανικεύσεις που θέλουμε να δώσουμε , η δημοκρατία και οι επαναστάσεις απλά εξυπηρετούσαν "σκληρά" και "πεζά" υλιστικά συμφέροντα. Όσον αφορά τον πολιτισμό και τις επιστήμες και τα αγαθά γιατί αυτά να τα οφείλουμε στους Τέκτονες και όχι στους ανρθώπους που τα δημιούργησαν? Στους εργάτες , στους αγρότες και στον κάθε άνρθωπο που εργάζεται για να τα παράξει και για να τα αποκτήσει επίσης εργάζεται σκληρά για να παράξει κάτι άλλο αναγκαίο αγαθό. Τον υπολγιστή που έχω μπροστά μου τον οφείλω στους μηχανικούς που τον σχεδιάσαν, στους εργάτες του εργοστασίου που το έφτιαξε, κλπ. Και εγώ για να τον αποκτήσω δούλεψα σκληρά για να παράξω κάτι άλλο χρήσιμο σε αυτούς και έτσι έγινε η "ανταλλαγή". Δε κατάλαβα δηλαδή. Με ποια έννοια "προσφέρουν" οι Τέκτονες? Συγγνώμη αλλά το να επιμένει κάποιος ότι προσφέρει ντε και καλά και να το παίζει ο σωτήρας κκλπ μου φέρνει σε νταβατζηλίκι αν επιτρέπεται η έκφραση.Ίσα ίσα τέκτονας είναι ο επιχειρηματίας ο οποίος κοιτάζει πως να εκμεταλλευτεί την παραγωγικότητα του εργαζομένου προς όφελός του. Τέκτονες είναι οι τραπεζίτες, αυτή η τεράστια απάτη που εξουσιάζει την ανρθωποτητα και βαμπιρικά αφαιμάζει τις δυνάμεις της... Τέκτονες είναι πολιτικοί, χαρακτηριστικό παράδειγμα αντιπαραγωγικότητας ανηθικότητας και εκμετάλλευσης επίσης...Εγώ δηλαδή ένα τραπεζίτη ή ένα πολιτικό δε μπορώ να τον χαρακτηρίσω καλό άνρθωπο...
Δε με έχεις πείσει λοιπόν φίλε μου, και ξαναρωτάω λοιπόν: Τι έχει προσφέρει ο τεκτονισμός στην ανθρωπότητα? Κια όπως όταν κάποιοι κατηγορούν τον Τεκτονισμό βγαίνουν όλοι και λένε "Αποδείξεις!!!" ( εγώ ΔΕΝ τον κατηγόρησα!) έτσι και σε αυτή την ερώτηση θέλω απαντήσεις με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!
11/02/2006, 14:06:04
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι κι' εγώ ,τα μέλη που ανήκουν σε στοές.
Η γενική άποψη που επικρατεί στον κόσμο (πιστεύω να ότι δεν κάνω λάθος) είναι ότι η μασονία ,οι μασόνοι ,οι τέκτονες ,οι στοές κτλ. είναι κάτι "κακό" ,κάτι αρνητικό ,κάτι μισητό κ.α.

Για ποιό λόγο κατά τη γνώμη σας έχει προκληθεί αυτή η αρνητική εντύπωση στον κόσμο αφού σύμφωνα με τη διδασκαλεία σας και τα πιστευώ σας τα πράγματα θα έπρεπε να είναι ακριβώς αντίθετα.

Και με δεδομένη την αρνητική άποψη που επικρατεί τι θα έκανε κάποιον να θέλει να γίνει τέκτονας αν όχι κάποια ατομικά "κέρδη";

Γιατί δε μπορώ να δεχθώ ότι θα θελήσει κάποιος για το κοινό καλό και για όλα αυτά τα καλά που μας περιγράψατε πιο πάνω ,να γίνει τέκτονας και να δέχετε το "κραξιμο" για την ιδιότητα του αυτή χωρίς προσωπικό συμφέρον.

Μου φαίνεται πολύ έξω από την εποχή που ζούμε ,όπου βασιλιάς είναι το χρήμα.

ΝΑ'ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ...ΤΑ ΛΕΜΕ !!

Στράτος

AristotelesΝέο Μέλος
11/02/2006, 14:10:53
quote:
Εάν οι Τέκτονες όμως κατά κανόνα ανήκουν στην ελίτ

Με συγγχωρείς φίλε, μα με κάνεις να αχίζω να πιστεύω πως δεν διαβάζεις τα post τα οποία γίνονται..

Παραπάνω αυτό ακριβώς προσπαθούσα να εξηγήσω, πως ο τεκτονισμός ΔΕΝ ανήκει και στην ελίτ και ο φίλτατος ΧΙΡΑΜ συμφώνησε με αυτό. Ελιτ ίσως έχουν αποφασίσει να είναι κάποια τάγματα ή κάποιες δυνάμεις, αλλά σε καμία περίπτωση ο τεκτονισμός. Ο τεκτονισμός ΔΕΝ είναι τα τάγματα, τα τάγματα περιλαμβάνουν τον τεκτονισμό.

π.χ. Σε ένα ιδιωτικό δημοτικό σχολείο μπορεί τα δίδακτρα να είναι 3000€ το χρόνο, σε ένα άλλο 1000€, σε ένα άλλο ακόμη λιγότερα, σε ένα δημόσιο σχολείο τα έξοδα τα οποία χρειάζονται είναι απειροελάχιστα. ΟΛΑ αυτά τα σχολεία, εφόσον διδάσκουν όλα την ΙΔΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ύλη, θεωρούνται δημοτικά σχολεία. Δεν μπορείς να παίρνεις το ακριβώτερο δημοτικό σχολείο ως παράδειγμα για όλα τα δημοτικά και να λες ότι τα παιδιά που πηγαίνουν ΔΗΜΟΤΙΚΟ είναι ΕΛΙΤ επειδή μόνο αυτά έχουν πρόσβαση στη γνώση και επειδή οι κηδεμόνες τους είναι φραγκάτοι και εξουσιάζουν τους πάντες. Καταλαβαίνεις πιστεύω πόσο γελοίο ακούγεται..

Υπάρχουν λοιπόν τεκτονικά τάγματα τα οποία θέλουν να είναι ΕΛΙΤ (αν και αυτό όχι τόσο στην Ελλάδα, έχω δει σε όλα τα Ελληνικά τάγματα μέλη τα οποία να ΜΗΝ είναι και οικονομικά στις καλύτερες καταστάσεις, αλλά εφόσον είχαν τη δυνατότητα να δίνουν τη συνδρομή τους, έγιναν δεκτοί) και υπάρχουν ακόμη περισσότερα τάγματα τα οποία ΔΕΝ είναι ελίτ και ούτε προσπαθούν κάτι τέτοιο. Το είχα θέσει σε παραπάνω post αυτό, αν δε σου κάνει κόπος διάβασέ το για να μην επαναλαμβάνομαι.

Και επειδή μου άρεσε το παράδειγμα με το δημοτικό, συνεχίζω:
Η ύλη είναι επίσης ίδια για όλα τα παιδιά, όλα τα παιδιά διδάσκονται πάνω σε αυτή την ύλι και τα βιβλία τα έχουν ΟΛΟΙ. Όμως κάποια παιδιά από την αρχή είναι "κακοί" μαθητές και δε θα νοιαστούν ποτέ για την ουσία των μαθημάτων.

Αλλά ΟΥΤΕ οι μαθητές, ΟΥΤΕ οι καθηγητές, ΟΥΤΕ τα ιδιωτικά και ΟΥΤΕ τα δημόσια σχολεία είναι το ΔΗΜΟΤΙΚΟ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ορίζεται ένα συστήματος το οποίο έχει ως σκοπό να μάθει στα παιδιά κάποιες βασικές γνώσεις και συπεριλαμβάνει αυτές.

AristotelesΝέο Μέλος
11/02/2006, 15:11:12
Ευστράτιε,

quote:
Για ποιό λόγο κατά τη γνώμη σας έχει προκληθεί αυτή η αρνητική εντύπωση στον κόσμο αφού σύμφωνα με τη διδασκαλεία σας και τα πιστευώ σας τα πράγματα θα έπρεπε να είναι ακριβώς αντίθετα.

Αυτό είναι κάτι το οποίο συμβαίνει κυρίως στην Ελλάδα, τον πραγματικό λόγο δε νομίζω πως τον γνωρίζω. Πιθανότατα επειδή όσα γίνονται είναι μονάχα για τα μέλη και δεν δημοσιεύονται και η οποιαδήποτε μυστικότητα αρχίζει πάντα και κινεί υποψίες και "ενοχλεί"..

quote:
Και με δεδομένη την αρνητική άποψη που επικρατεί τι θα έκανε κάποιον να θέλει να γίνει τέκτονας αν όχι κάποια ατομικά "κέρδη";

Γιατί δε μπορώ να δεχθώ ότι θα θελήσει κάποιος για το κοινό καλό και για όλα αυτά τα καλά που μας περιγράψατε πιο πάνω ,να γίνει τέκτονας και να δέχετε το "κραξιμο" για την ιδιότητα του αυτή χωρίς προσωπικό συμφέρον.

Μου φαίνεται πολύ έξω από την εποχή που ζούμε ,όπου βασιλιάς είναι το χρήμα.

Για να είσαι σε αυτό το φόρουμ, πιστεύω θα έχεις ασχοληθεί λίγο ή πολύ με εσωτερισμό και θα έχεις ακούσει για πολλά από τα ΤΟΣΑ τάγματα τα οποία υπάρχουν στην Ελλάδα: Ο.Τ.Ο., Golden Dawn, A.M.O.R.C., Κριναετοί, Lectorium Rosicrusianum, Θοσοφία, κ.λπ.
Γιατί οι άνθρωποι γίνονται μέλη σε αυτά τα τάγματα; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι η απάντηση που ψάχνεις..
Η δική μου προσωπική άποψη είναι πως οι άνθρωποι νιώθουν πως κάτι λείπει από τις ζωές τους, ψάχνουν κάτι για να εξελιχθούν πνευματικά, ψάχνουν για κάποιες ανώτερες αρχές ζωής. Εξ άλλου, το πρώτο άτομο που καλείσε να βοηθήσεις εφόσον μπεις σε οποιοδήποτε τάγμα είναι ο ΙΔΙΟΣ σου ο εαυτός. Δε μπορείς να προσφέρεις τίποτε στους γύρω σου εάν δεν μπορέσεις να σταθείς στα πόδια σου και εαν δεν έχεις αποκτήσει μια ακλόνητη ισσοροπία.

Όσον αφορά το κράξιμο που ανέφερες, αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι δε κοινοποιούν την ιδιότητά τους ως τέκτονες, διότι ο καθένας μπορεί να νομίζει οτιδήποτε, ότι είναι σατανιστές, ότι είναι εβραίοι, ότι κινούν πολιτικοοικονομικά νήματα, ότι πατάνε εικόνες, ότι κάνουν όργια, κ.λπ., και αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για έναν ιδιώτη. Γνωρίζεις πως υπάρχει ΝΟΜΟΣ πως εάν κάποιος αστυνομικός/στρατιωτικός/κ.λπ. ανήκει σε μια τέτοια οργάνωση απολύεται και χάνεται δικαίωμα συνταξιοδότησης;
(θα ψάξω να βρω τους νόμους και θα τους παραθέσω, είναι αρκετά ενδιαφέρον το πως αντιμετωπίζονται κάποιες καταστάσεις)
Δυστυχώς έτσι λειτουργούμε, όταν κάτι το θεωρούμε μυστικό, όταν κάτι νομίζουμε πως είναι "απαγορευμένο", τότε ο νους καρφώνεται εκεί και κτίζει διάφορα σενάρια..

11/02/2006, 17:01:14
quote:
π.χ. Σε ένα ιδιωτικό δημοτικό σχολείο μπορεί τα δίδακτρα να είναι 3000€ το χρόνο, σε ένα άλλο 1000€, σε ένα άλλο ακόμη λιγότερα, σε ένα δημόσιο σχολείο τα έξοδα τα οποία χρειάζονται είναι απειροελάχιστα. ΟΛΑ αυτά τα σχολεία, εφόσον διδάσκουν όλα την ΙΔΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ύλη, θεωρούνται δημοτικά σχολεία. Δεν μπορείς να παίρνεις το ακριβώτερο δημοτικό σχολείο ως παράδειγμα για όλα τα δημοτικά και να λες ότι τα παιδιά που πηγαίνουν ΔΗΜΟΤΙΚΟ είναι ΕΛΙΤ επειδή μόνο αυτά έχουν πρόσβαση στη γνώση και επειδή οι κηδεμόνες τους είναι φραγκάτοι και εξουσιάζουν τους πάντες. Καταλαβαίνεις πιστεύω πόσο γελοίο ακούγεται..

Πάντως εγώ αν έστελνα το παιδί μου σε ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο για να αποχτήσει καλύτερη παιδεία και κείνο μου γύρναγε κούτσουρο απελέκητο εννοείται ότι θα το σταμάταγα αμέσως...

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
ImperatorΜέλος
11/02/2006, 19:41:53
Διαβάζω τα posts πολύ καλά...Όμως αν πάρουμε όλους τους Τέκτονες τι είναι οι περισσότεροι? Εργάτες, οικοδόμοι ( αν και το λέει και η λέξη!), αγρότες, ταξιτζήδες κλπ? δεν είναι οι περισσότεροι πολιτικοί, μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες? Δε νομίζω όμως αυτοί να προσφέρουν τίποτα... Μάλλον η υπόλοιπη ανθρωπότητα προσφέρει σε αυτούς... και πολλά μάλιστα! Δυσκολεύομαι να δεχτώ ότι ο τεκτονισμός εργάζεται για να προσφέρει στην ανθρωπότητα. Ενδεχομένως να προφέρει πάρα πολλά στα μέλη της αδελφότητας αλλά στους εκτός τι προσφέρει ακριβώς και πως μπορεί να αποδειχτεί ότι προσφέρει? Εγώ δε κατηγορώ αλλά στο ίδιο πνεύμα της μη κατηγορίας δε μπορώ να δεχτώ ότι προσφέρει κιόλας...
AristotelesΝέο Μέλος
11/02/2006, 23:38:14
Με συγχωρείτε, αλλά δεν έχω πολύ χρόνο, οπότε θα απαντήσω σύντομα.
quote:
δεν είναι οι περισσότεροι πολιτικοί, μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες?

Η απάντηση είναι πως όχι. Αλλά φυσικά δε γνωρίζεις πως έχουν ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ αιτήσεις πολιτικών προκειμένου να μην υπάρξει διαφθορά, ε;
quote:
Μάλλον η υπόλοιπη ανθρωπότητα προσφέρει σε αυτούς...

Ποιά τα επιχειρήματά σου για αυτό;

Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί ένας νόμιμος σύνδεσμος να πρέπει να εκμεταλλεύεται τους ανθρώπους; Δεν μπορεί απλός να υπάρχει ένα σύστημα φιλοσοφίας και ηθικής;

Ότι σου λέω μπορώ να σου το αποδείξω και εάν ΟΝΤΟΣ σε ενδιαφέρει να γνωρίσεις τι ακριβώς ισχύει και τι όχι, μπορούμε να το αναλύσουμε περισσότερο σε προσωπική συζήτηση.. Έτσι δε βγαίνει άκρη, αλλά μάλλον καταλαβαίνω πως δε σε ενδιαφέρει και πολύ..

Το θέμα ρε παιδιά είναι να μου δίνετε επιχειρήματα τα οποία να έχουν κάποια βάση. Καταντάει λίγο βαρετό να έχω να κάνω με τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει παράθεση κάποιου νέου στοιχείου για αυτό, παρά μόνο η άποψη που κυριαρχεί σε αυτή τη χώρα..