ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.(Λόγοι-Αιτίες.) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.(Λόγοι-Αιτίες.) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Heretic30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
21/03/2015, 13:13:37
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Μπορεί κάποιος από τους παρόντες "συνδαιτημόνες" να μας πει, τι παίζεται πίσω από την κουρτίνα, με όλες αυτές τις μαλακίες των γιουρογκρουπ της πούτσας?
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα πόδια του σε δύο βάρκες, που η κατεύθυνσή τους είναι αντίθετη.
Μια βάρκα, είναι η βάρκα του ευρώ, του μνημονίου και της Τρόικας (BGs, θεσμοί κτλπ).
Η άλλη βάρκα, είναι η βάρκα της δραχμής, της "ανυπακοής", του "κομμουνισμού" επί καπιταλιστικού συστήματος κτλπ.
Το πήγαινε-έλα στα Γιούρογκρουπ είναι το πήγαινε-έλα που κάνουν οι βάρκες αυτές οι δύο μεταξύ τους, μέχρι κάποια στιγμή το κύμα να χωρίσει τη πορεία τους.

Όπως και να 'χει, η ουσία είναι η εξής:
Όσο δεν επιλέγεις σε ποια βάρκα θες να είσαι, τόσο η χώρα κινδυνεύει να πέσει στο κενό. Δεν είναι ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και ο Λαφαζάνης που στέκονται με το ένα πόδι στη μια βάρκα και το άλλο στην άλλη, είναι η Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή η οικονομία έχει υποστεί τεράστια ζημιά, όπως ορθά λένε οι μνημονιακοί, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιλέγει με ποια βάρκα θέλει να πάει.
Στην ίδια κατάσταση με τον ΣΥΡΙΖΑ λίγότερο ή περισσότερο βρίσκεται και ο ελληνικός λαός, δηλαδή: δεν ξέρει τι θέλει.

Για την ακρίβεια, το δίλημμα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το εξής: Ως μια κυβέρνηση που υποτίθεται οτι ήρθε για να ανακουφίσει τον λαό από την ανθρωπιστική κρίση, είναι έτοιμος να δημιουργήσει στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη πιθανόν ανθρωπιστική κρίση, μετά κατοχής (μέσα από τη δραχμή);
Και ΑΝ το κάνει, τι πειστήρια έχει οτι κάτι τέτοιο θα φέρει κάτι καλό και τι σχέδιο έχει για να συμβεί κάτι τέτοιο;

Edited by - Πύρινος on 21/03/2015 13:36:17

21/03/2015, 13:22:39
Τώρα, τι έρχονται και σου λένε οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (όταν γέρνουν προς τη βάρκα της δραχμής) και οι λοιπές αντιμνημονιακές δήθεν εθνόφρονες δυνάμεις;
Οτι αν βγεις από το ευρώ και την ΕΕ, θα έχεις περισσότερη εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία. Σωστά;

Ας κάνουμε μερικά ερωτήματα πάνω σε αυτό:
1)Πριν μπούμε στο ευρώ, τι εθνική κυριαρχία-ανεξαρτησία είχαμε;
2)Την "εθνική κυριαρχία" ή την δυνατότητα που είχαμε γενικά να χρησιμοποιούμε τους πόρους της χώρας μας όπως θέλουμε και να ορίζουμε τη δική μας πολιτική, πώς την αξιοποιούσαμε πριν το ευρώ και πριν την ΕΕ και πώς μετά;

Το άλλο που λένε οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (όταν τείνουν προς τη δραχμή), είναι οτι η βάρκα της δραχμής, είναι πιο συμφέρουσα από τη βάρκα του ευρώ.

Ερώτημα: Πόσο καιρό θα έπαιρνε να αυξηθεί το βιοτικό επίπεδο της χώρας (σε επίπεδα 2004 π.χ.), μέσα από μια ανάπτυξη δραχμής και πόσο καιρό θα έπαιρνε μέσα απο ανάπτυξη μνημονίου;
Π.χ. αν σήμερα βγαίναμε στη δραχμή, και επιστρέφαμε σε μια κατάσταση ας πούμε κατοχής, σε πόσα χρόνια θα είχαμε πάλι ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο; και σε πόσα αν σήμερα συνεχίζαμε τον δρόμο του μνημονίου.

Ερωτήματα...

Edited by - Πύρινος on 21/03/2015 13:23:43

21/03/2015, 15:02:13
Αυτή αναπαραγωγή των παπαγαλο-τιτιβισμάτων επιπέδου Capital.gr και των συναφών νεοφιλελέ ορμητηρίων οικονομολόγων του Excel είναι λίγο κουραστική. Γράψτε τουλάχιστον τίποτα σχόλια που κάνουν για Κιμ Γιονγκ Ουν, Βορεια Κορέα, Φιντέλ Κάστρο, εμφύλιο και κονσερβοκούτια, μαζικές εκτελέσεις κτλ. Αυτά έχουν και πλάκα.

21/03/2015, 15:06:58
Heretic

Επιχειρήματα;

Μηδέν!

22/03/2015, 01:15:10
Πύρινε πήρες τα επιχειρήματά σου από τον Κοστ. 40 λεπτά σεμινάριο.
Γεννοκτονία λέγεται.

Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου

22/03/2015, 02:12:01
Πύρινε τώρα κάθισα και διάβασα τις μπούρδες που γράφεις παραπάνω.

Δεν μπορώ να γελάσω να με συμπαθάς. Ούτε σαν αστεία δεν τα εκλαμβάνω.

quote:
Ερώτημα: Πόσο καιρό θα έπαιρνε να αυξηθεί το βιοτικό επίπεδο της χώρας (σε επίπεδα 2004 π.χ.), μέσα από μια ανάπτυξη δραχμής και πόσο καιρό θα έπαιρνε μέσα απο ανάπτυξη μνημονίου;

Το ερώτημα είναι τουλάχιστον νηπιακό.

ΠΟΤΕ δεν δύναται ανάπτυξη βιοτικού επιπέδου μέσω μνημονίου.

Τόλμα αν μπορείς να μας πεις πως ακριβώς πετυχαίνει ανάπτυξη το μνημόνιο. Και αλήθεια δεν ειρωνεύομαι καθόλου, ούτε γελάω, πεθαίνουν άνθρωποι.

Αν καταφέρεις να κάνεις το ακατόρθωτο και το άσπρο μαύρο, μετά θα σου εξηγήσω γιατί με εγχώριο νόμισμα είσαι κυρίαρχη χώρα και με ξένο δουλοπάροικος.

Αλλά μεταξύ μας: δεν μπορείς να εξηγήσεις το ανεξήγητο.

quote:
1)Πριν μπούμε στο ευρώ, τι εθνική κυριαρχία-ανεξαρτησία είχαμε;

Αλλη μια ερώτηση νηπιακού επιπέδου: Ποτέ από αρχής δεν είχες ανεξαρτησία πολιτική, είχες όμως οικονομική, με αποτέλεσμα να μπορούσες να κόβεις νόμισμα και να το διοχετεύεις στην αγορά, ακόμα και όταν οι μπομπολέζοι τα τρώγανε και τα στέλνανε στα εξωτερικά.
Τότε, που είχες οικονομική ανεξαρτησία, δεν πάθαινε η οικονομία ασφυξία. Και έπαιζες με άλλους όρους. Αν σου κολλάγανε πολύ ειχες το όπλο του κόβω και μαρούλι στο δίνω και γεια σου. Τα χρέη της κάθε χώρας ήταν λίγο σχετικά.

Τώρα δεν έχεις κανένα όπλο.

quote:
2)Την "εθνική κυριαρχία" ή την δυνατότητα που είχαμε γενικά να χρησιμοποιούμε τους πόρους της χώρας μας όπως θέλουμε και να ορίζουμε τη δική μας πολιτική, πώς την αξιοποιούσαμε πριν το ευρώ και πριν την ΕΕ και πώς μετά;

Ρε Πύρινε δεν σε ειχα για τέτοιο χάφτη. Όταν σε διάβαζα ως Doctor σε είχα και σε εκτίμηση. Εκτός κι αν είσαι από τους άλλους.

Ποιοι πως την αξιοποιούσαμε φίλε μου την κυριαρχία; Εγώ; Εσύ; Η γιαγιά η Μαρίκα;

Είπα εγώ σε κανέναν να δίνει επιδοτήσεις και να μην κάνει κανένα έλεγχο; Αλλά γιατί να κάνει, αφού τσέπωνε αβέρτα, για ελέγχους είμαστε;

Και εντάξει, οι αμερικανοεβραιομασώνοι έλληνες του κώλου, κάνανε την Ελλάδα μαντάρα.
Και πες ότι τους ψήφιζε το φιλοθεάμων κοινό και παραληρούσε από κάτω στον εκάστοτε πρωθυπουργό-μαριονέτα.

Πες ότι φταιμε για τα πάντα εγώ εσύ και η γιαγιά η Μαρίκα. Και ότι οι γκαφράτοι ειναι αθώοι. Να σας κάνω τη χάρη και σένα και της Arte.

ΜΑζί τα φάγαμε. Τι θα γίνει τώρα, θα παραδώσουμε τη Μπανανία στα άξια χέρια των Γερμανών να την φτιάξουν όπως αυτοί νομίζουν;
Και τι είναι η Ελλάδα μαγαζί, να την κουμαντάρει ο κάθε περαστικός;

Ειναι αυτό επιχείρημα; Εμείς τα κάναμε σκατά, ας αφήσουμε τους ξένους να τα κάνουν καλά;

Ρε πύρινε ειλικρινά τώρα, πάμε καλά;

Που παρεπιπτόντως διαφωνώ με όλο το concept, δεν φταίω ούτε εγώ, ούτε εσύ(?), ούτε η γιαγιά.

Εγώ δεν διετέλεσα πρωθυπουργός με λεφτά αμερικανών, και δεν ζούσα όταν κάνανε γαργάρα το κατοχικό χρέος με αντάλλαγμα προστασία και κάτι μαούνες για πέταμα.

Επίσης δεν έχω φάει ποτέ λεφτά από το δημόσιο, ούτε έχω συναλλαγές με τράπεζες. Επίσης σπούδασα εδώ και δουλεύω εδώ από ανέκαθεν.
Και επειδή τυχαίνει να είμαι Ελληνας αυτό το χώμα μου ανήκει ετσιθελικά, γιατί μπορώ, δεν ανήκει σε κανέναν εταίρο. Ανήκει σε κάθε "εμένα", που ζει εδώ.

Και χάρη τους κάνω που τους δίνω λεφτά, γιατί τα χρέη που μου τσαμπουνάνε δεν τα δημιούργησα εγώ, αλλά αυτοί οι ίδιοι που τα ζητάνε.

22/03/2015, 02:21:58
Και επειδή πέρασε η έκλειψη και ο κυβερνήτης σελήνη ξαναανέβηκε μαζί με την ομαλότητα του χαρακτήρα μου ο Σα(χλα)μαράς, ο ΓΑΠ και το κακό συναπάντημα, αν κάποιος τους δε σε βάθος χρόνου 20ετίας, τις κινήσεις τους στον πολιτικό χώρο, καταλαβαίνει ότι βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία. Δεν θέλει ιδιαίτερη ευφυία να το καταλάβει κάποιος.

Μιλάμε για τρελούς μισάνθρωπους. Βέβαια, εγώ θα έπρεπε να είμαι εκεί και να ξέρω τι εντολές έχουν τα παλληκάρια μας. Μ΄'αλλον φταίω και για αυτό.

Και για να το φιλοσοφήσουμε και λίγο:

Η δίκαιη αναμέτρηση είναι ένας εναντίον ενός. Οταν ο ένας διαιρείται σε 10 εκατομύρρια κομμάτια και ο άλλος σε καμιά 200αριά, ( όπου το πρώτο έιναι ο λαός και το δεύτερο οι ολιγάρχες) ασφαλώς και οι δεύτεροι λόγω μεγαλύτερης ευκολίας να συνεννοηθούνε, καθώς και ομοιογένειας, έχουν το πάνω χέρι. Αυτό το χαρτί το παίζουν πολύ καλά οι κύριοι- διαίρει και βασίλευε σε παγκόσμιο επίπεδο.
Και εμείς τσακωνόμαστε μεταξύ μας.

22/03/2015, 02:54:21
Εντάξει, είπα να το σταματήσω, αλλά δεν υπάρχουν αυτά που διαβάζω..

quote:
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα πόδια του σε δύο βάρκες, που η κατεύθυνσή τους είναι αντίθετη.
Μια βάρκα, είναι η βάρκα του ευρώ, του μνημονίου και της Τρόικας (BGs, θεσμοί κτλπ).
Η άλλη βάρκα, είναι η βάρκα της δραχμής, της "ανυπακοής", του "κομμουνισμού" επί καπιταλιστικού συστήματος κτλπ.
Το πήγαινε-έλα στα Γιούρογκρουπ είναι το πήγαινε-έλα που κάνουν οι βάρκες αυτές οι δύο μεταξύ τους, μέχρι κάποια στιγμή το κύμα να χωρίσει τη πορεία τους.

Μια βάρκα ήταν μόνη της σε θάλασσα γαλάζια...
Είτε είσαι ο Αδωνις και μας τρολλάρεις είτε σου αρέσουν βιντεάκια με τραινάκια δεν εξηγείται αλλιώς το φαινόμενο.

Η βάρκα του ευρώ είναι κάτι σαν τον Τιτανικό. Εχει κατάστρωμα, πλώρη, πρώτερς θέσεις με δωματιάρες και κάτι ξεχαρβαλωμένα δωμάτια για τους φτωχούληδες του λαού. Βέβαια, όλοι είμαστε ισότιμοι επιβάτες. Απλά αν μπατάρει το πλοίο μάντεψε ποιος θα πνιγεί... Και σε ποιο δωμάτιο κοιμάσαι.

Επίσης, Αυτή η συνδυαστικότητα της δραχμής με τον μυαρό (κατ'εσέ) κομμουνισμό είναι άλλο πράμα. Δραχμή - κομμουνισμός ευρουλάρα- Πρόοδος. Ενθουσιάστηκα.

Μόνο που ποτέ δεν είχες κομμουνισμό, ενώ δραχμή είχες κάτι χιλιάδες χρόνια. Η "κόκκινη απειλή" έχει ψοφίσει και έχουν μείνει μόνο κάτι ορφανά του Στάλιν στη Βουλή να τα τσεπώνουν καπιταληστρικά. Οπως και ο Στάλιν δηλαδής.

Οταν έχεις ενιαίο νόμισμα σε Ευρωπαικό επίπεδο, είναι σαν να είσαι Ενιαίο Κράτος πανευρωπαικά σε αυτό το επίπεδο. Είσαι μια ενιαία αγορά. Το να βγεις ή να μπεις σε αυτή την κοινή αγορά δεν σε μπαινοβγάζει από την Ευρώπη, η Αγγλία με το δικό της νόμισμα είναι μια εύκολη απόδειξη που μου έρχεται στο μυαλό. Κανείς δεν μπορεί να σε πετάξει έξω από την Ε.Ε, είσαι ιδρυτικό μέλος.

ΚΑι αλλιώς:
Και ο Ολυμπιακός παίζει Τσάμπιονσ Λιγκ κάθε χρόνο, αλλά παίζει και στο ελληνικό πρωτάθλημα πρώτα. Εδώ σε πολιτικό επίπεδο, πάμε να καταργήσουμε το Ελληνικό πρωτάθλημα, και να βγάζουμε τον Ολυμπιακό κάθε χρόνο στο Τσου Λου χωρίς κόπο.

Και πραγματικά η ελληνική οικονομία θυμίζει ελληνικό πρωτάθλημα.

quote:
Όπως και να 'χει, η ουσία είναι η εξής:
Όσο δεν επιλέγεις σε ποια βάρκα θες να είσαι, τόσο η χώρα κινδυνεύει να πέσει στο κενό. Δεν είναι ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και ο Λαφαζάνης που στέκονται με το ένα πόδι στη μια βάρκα και το άλλο στην άλλη, είναι η Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή η οικονομία έχει υποστεί τεράστια ζημιά, όπως ορθά λένε οι μνημονιακοί, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιλέγει με ποια βάρκα θέλει να πάει.
Στην ίδια κατάσταση με τον ΣΥΡΙΖΑ λίγότερο ή περισσότερο βρίσκεται και ο ελληνικός λαός, δηλαδή: δεν ξέρει τι θέλει.

Οι μνημονιακοί λένε... ότι τους κατεβάσει η κούτρα.Για να είμαι σεμνός και να μην χαρακτηρίσω.

Η οικονομία δεν έχει υποστεί τεράστια ζημιά επειδή είμαστε αναποφάσιστοι και επειδή πατάμε σε δυο βάρκες και τρεις κροκόδειλους,
αλλά επειδή κάποιοι φρόντισαν να ΑΡΠΑΞΟΥΝ τα λεφτά από την εγχώρια οικονομία για να τα δώσουν στους "δανειστές", και στην ανακεφαλαίωση τραπεζών που έχουν πεθάνει, στεγνώνοντας την οικονομία , και κάνοντας μια ανθρωποθυσία -γεννοκτονία αλλά Χρίστου Ελ για να αναστήσουν τα πεθαμένα τους.

Γιατί όταν δεν κινείται σάλιο, ο εργοδότης δεν έχει τι να δώσει στον εργαζόμενο. Ο εργαζόμενος έτσι δεν θα ψωνίσει, και ο εργοδότης του καταστήματος που πριν έιχε πελάτες δεν να δώσει επίσης λεφτά στον άλλο εργαζόμενο. Και πάει λέγοντας.
Οσο μικρότεροι έιναι οι μισθοί και λιγότερο το χρήμα που κινείται(ως ένα επίπεδο πάντα), τόσο μικρότερη είναι η οικονομία.
Δεν υπάρχει οικονομία που έφτιαξε με απολύσεις. Δηλαδή να τρελαθούμε εντελώς.

quote:

Ξέρει τι θέλει, αλλά δεν του παρέχει κανείς: Αξιοπρέπεια.

Αυτά.

Καλή μας συνέχεια.

Edited by - Italos on 22/03/2015 03:03:59

22/03/2015, 03:23:19
Νικόμαχος

quote:
Ποιό είναι τελικά το βρώμικο παιχνίδι σε βάρος μας?

Ποιοι έιναι με ποιους δεν ξέρω Νικόμαχε, νομίζω και οι της βουλής μπερδεύονται στο να βρουν μια απάντηση.

Εν συντομία, πρέπει να τα ξεπουλήσουμε όλα, να εξαθλιωθούμε, να εκφυλιστούμε, να ψοφίσουν οι πολλοί ώστε να μείνουν λίγοι και χειραγωγίσιμοι αφού δεν θα χουν στον ήλιο μοίρα, ώστε να ρθει φυσικά μια ενοποίηση σε οικονομικό και πολιτικό παγκόσμιο επίπεδο, όπου όπως πάντα στην ιστορία θα υπάρχουν οι γαιοκτήμονες και οι σκλάβοι. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Τα μεγέθη άλλαξαν μόνο, και τα μέσα ανταλλαγής.
Τα μεγέθη άλλαξαν λόγω της συσσώρευσης. Κατά τα άλλα δεν έχει αλλάξει τίποτα.
Οποιος έχει ανοίξει βιβλίο ιστορίας με καταλαβαίνει.