- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ συζητήσεις για κοντινό ή μελλοντικό πόλεμο - Νο. 7 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣAitherovamon
Μήπως περίμενες να ακούσεις τίποτα άλλο απο τον Ψεύτη?
Αυτο που θεωρούμε εμεις ώς 99% πιθανό,αυτός το βλέπει σαν 1%.
[τρόπος του λέγειν το 99%.δεν είναι τόσο αλλά δεν είναι κάτω απο 40%]Πάντως αυτο που ανέβασες με τον Κινέζο,είναι τα πάντα όλα.
Αν πράγματι ειπώθηκαν αυτα και δεν είναι κάποιο μεταφραστικό τρύκ ή λάθος,τότε η κατάσταση θα ξεφύγει απο κάθε έλεγχο.Και το 40% θα γίνει 100%.ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Φίλτατε εδώ θα συμφωνήσω εκατό τα εκατό με το εξής σκεπτικό και εξηγούμαι
Ιστορικά τις περιόδους μεγάλης οικονομικής αστάθειας και κρίσης βλέπουμε να τις ακολουθούν πόλεμοι, βλέπε παγκόσμιο οικονομικό κραχ 29 και β'ππ το 39 με 40.
Δηλαδή ιστορικά παραδείγματα δείχνουν ότι όταν η οικονομία μπαίνει σε τέλμα μεγάλης κλίμακας μεταξύ χωρών ή παγκόσμια, η έντονη κρίση πιθανά οδηγεί σε μεγάλης κλίμακας σύγκρουση για αποτελμάτωση.
Ετσι κάποια στιγμή ή κάποια χρόνια μετά γίνεται μια αναμπουμπούλα, μπορεί και κάποιες περιοχές να γίνουν γής μαδιάμ, για να εκτονωθεί η κρίση και το τέλμα.
Μετά τις στάχτες ενος πολέμου εκτός απο τους λαούς ξαναγεννάται και η οικονομία.
Οπότε αν και κανείς δεν θα θελε ένα τέτοιο ενδεχόμενο παγκοσμίου πολέμου δε μπορεί να το αποκλείσει, γιατί υπάρχει σοβαρή πιθανότητα βλέποντας απλά και μόνο τα ιστορικά γεγονότα.
Λέμε άλλωστε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Αρα ίσως παίζει και αυτό ως σοβαρή και όχι αμελητέα πιθανότητα.
Η εποικοδομητική συνεισφορά φίλτατε δε σκόπευε να ειρωνευτεί ή να υποτιμήσει την ανάλυση που κάνετε.
Δεν είχε πρόθεση να το κάνει αυτό σε ειδικό επίπεδο που τη βρίσκω ενδιαφέρουσα.
Εκφράσθηκε σα μια ακόμη πινελιά γιατί γενικά όνειρα με ανθρώπινους σωτήρες (εκτός του Ιησού Χριστού που είχε άλλη αποστολή) σε προβλήματα και ζητήματα άλλων ανθρώπων ή χωρών τις περισσότερες φορές δε βγαίνουν αληθινά και μετά έρχεται απογοήτευση.
Τι θα λένε τώρα οι γεροντάδες για μένα;
(αναρωτιέμαι όπως ο ξανθός στο βίντεο του λιακο
)
to puzzle ths xilietias
emre aydın-Hoşçakal
Edited by - YUGI-OH on 29/11/2011 10:57:05
quote:
Yugi-oh
Η εποικοδομητική συνεισφορά φίλτατε δε σκόπευε να ειρωνευτεί ή να υποτιμήσει την ανάλυση που κάνετε.
Δεν είχε πρόθεση να το κάνει αυτό σε ειδικό επίπεδο που τη βρίσκω ενδιαφέρουσα.
Δεκτόν αγαπητέ.Απλά σε πήρε λίγο η "μπόρα" απο τον κουβά που απευθυνόταν στον << ιδικό !! >>.Τίποτα προσωπικό.![]()
quote:
Yugi-oh
Τι θα λένε τώρα οι γεροντάδες για μένα
...αφορισμός και καύση στην πυρά!!!![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
κανονιστε εσεις που ειστε στα κολπα να μη σκασει τιποτα οσο
θα ειμαι εκει...αλλα τι εδω τι εκει,αμα σκασει...μαυρο φιδι
που μας εφαγε ολους.Α!!ρε κυρ Γιαννη με το 1%.
"Η βαριά σκιά του ΄30 πάνω από την Ευρώπη"
ο συντάκτης του άρθρου, αναρωτιέται :
"Θα μπορούσε η κατάσταση να γίνει κακή;
Εννοώ πολύ κακή –όπως λέμε Μεγάλο Κραχ ή παγκόσμιος πόλεμος;..."
Επίσης στην ηλεκτρονική της έκδοση, στον "φακελο" Εuro in crisis
οπτικοποιημενο ρεπορτάζ της, φέρει τον τίτλο :
"Banks play War games"

quote:
Eγω την άποψη του ζήτησα ... οχι βεβαια στα λεγομενα τα δικα μας ,
αλλά σε αυτο που είπε ο ίδιος
quote:
Ο κίνδυνος πάντως δεν είναι αυτός που περιγράφετε, αλλά διαφορετικός.
αλλά αντί για διάλογο , κάναμε λογοπαίγνιο με τη "χαρά" μουδεν πειράζει , γούστα είναι αυτά
Αυτό μόνο κατάλαβες?
Κρίμα!
Τέλος πάντων, δεν μου επιτρέπεται να τροφοδοτήσω την τρομολαγνεία.
Επιμένω πως τα στοιχεία, δεν οδηγούν σε μια 99% πρόβλεψη ενός Γ'ΠΠ όπως εσείς ισχυρίζεστε, ούτε καν στο αναθεωρημένο πλάνο σας του 40%.
Με την ίδια βεβαιότητα προβλέψατε την τρομερή καταστροφή από την επίσκεψη του κομήτη, και συνεχίζατε το ίδιο τροπάρι ακόμα και όταν αυτός είχε διαμελισθεί.
Κίνδυνος υπάρχει και προς το παρόν είναι οικονομικός,
Αυτός ενδεχομένως να οδηγήσει σε κοινωνικές (όχι εθνικές) εκρήξεις, κατά της διεθνούς κερδοσκοπίας που δρα υπεράνω των εθνών
Αλλά προτιμώ να μην μπω σε λεπτομέρειες και αναλύσεις, φορτώνοντας τους συνανθρώπους μου με τις δικές μου δυσοίωνες προφητείες.
Ουδείς προφήτης στον τόπο του
quote:
Ψεύταρος
Με την ίδια βεβαιότητα προβλέψατε την τρομερή καταστροφή από την επίσκεψη του κομήτη, και συνεχίζατε το ίδιο τροπάρι ακόμα και όταν αυτός είχε διαμελισθεί.
Διαστρεβλωτή...
Αλήθεια ποιός σου δίνει σημασία?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Νικόμαχος προς AitherovamonΑυτο που θεωρούμε εμεις ώς 99% πιθανό,αυτός το βλέπει σαν 1%.
[τρόπος του λέγειν το 99%.δεν είναι τόσο αλλά δεν είναι κάτω απο 40%]
Το ότι μιλάς εκ μέρους και του μέλους Aitherovamon, χωρίς να διαψευστεί αυτός ο ισχυρισμός, σημαίνει πως ταυτίζεστε.
Τα υπόλοιπα για τον κομήτη υπάρχουν γραμμένα, και δεν έχω τον χρόνο να ασχοληθώ μαζί σου ξανά με αυτό το θέμα.
γιατί πάντα μένεις στην κριτική ?
πιο πάνω μου είπες οτι δεν κατάλαβα τι εννοούσες ,
γιατί δεν με κάνεις να καταλάβω ?
και μη φοβάσαι όποιος δε θέλει να αγχώνετε με τα μελλούμενα και μη
δεν διαβάζει τέτοια θέματα ...
edit:
quote:
Το ότι μιλάς εκ μέρους και του μέλους Aitherovamon, χωρίς να διαψευστεί αυτός ο ισχυρισμός, σημαίνει πως ταυτίζεστε.
οι όποιες θέσεις μου ειναι γνωστές και καταγεγραμμένες ,
δεν θα τρέχω να ταυτιστώ ή να αποτάξω κανενός της απόψεις.

Edited by - AitheroVamon on 29/11/2011 15:30:26
quote:
Ασε και καμιά κουβέντα να πέσει κάτω ρε gianipseftis
γιατί πάντα μένεις στην κριτική ?
Τι θα πει “γιατί μένω πάντα στην κριτική”?
Και που να μείνω δηλαδή?
Να φύγω απο την ... ..Κρήτη?
Είναι πολύ κοντά στη εμπόλεμη ζώνη λες εε?
Δεν τα μασάμε αυτά τα επικύνδινα σενάρια οι ....”Κριτικοί”
Τώρα σχετικά με την δική μου προφητεία .
Την β' αποκάλυψη του ιωάννη ζητάς?
Δεν αρκεί η πρώτη και ....φαρμακερά?
Ακόμα και οι μελλούμενοι πόλεμοι Ελλάδας-Τουρκίας έφτασαν στην έβδομη μέρα (επεισόδιο)
Ας τελειώνουμε πρώτα με αυτούς
Υ.Γ
Όταν δεν αποτάσσεις απόψεις που άλλοι σου αποδίδουν, θα πει πως συντάσσεσαι με αυτές.
Ο πρότερον έντιμος βίος βεβαίως είναι ελαφρυντικό στοιχείο, δεν αντιλέγω, αλλά πάντα “προς το τελευταίον εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται”
επειδή έτυχε να ξερω καλα τα μέρη σας ,
και ξερω επίσης οτι είσαστε ή του ύψους ή του βάθους
(ελπίζω να έχουμε να κάνουμε με την "πάστα" του "ύψους")
Δε νομίζω να εχω υπερασπιστεί ποτέ "προφητείες"
και στο θέμα του elein ξέρεις πολυ καλά οτι σε σένα τον ίδιο είχα πει ότι δεν έχω τις γνωσεις που (ενδεχομένως) εσυ εχεις ,
γι αυτο και είχα ρωτήσει μερικές φορές ,
Ήταν βέβαια τότε που απο το
"εχω κάποιες γνώσεις, και τις μοιράζομαι μαζί σας"
το γύρισες στην παλαβή του στυλ
"εγω είμαι του δημοτικού, και δεν ξέρω τίποτα
....απλα κάνω κριτική" (με Η)
Λοιπόν εύχομαι να εισαι Κρητικός, οπως ειπα παραπανω
απο αυτούς του "ύψους"
και οχι κανένας σώγαμπρος .....![]()
Για να μπορέσουμε επιτέλους να συνεννοηθούμε (και με εσένα) εδω μέσα .