ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ποιος είναι ο πραγματικός Εσωτεριστής; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ποιος είναι ο πραγματικός Εσωτεριστής; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΉΡΑ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
30/11/2005, 11:00:14
quote:

quote:
Εσωτεριστής είναι αυτός , η αυτή που ακούει την πρώτη φωνή μέσα του και ενεργεί σύμφωνα με αυτήν

Alfa Omega μπορείς να το αναλύσεις σε παρακαλώ?
Τι ακριβώς ΄χαρακτηρίζεις σαν πρώτη φωνή και αν είσαι σίγουρος για την ακρίβεια και το αλάθητο αυτής της φωνής.

Σ'ευχαριστώ

Η πρώτη φωνή μέσα μας , είναι το θείο πνεύμα .

Το θείο πνεύμα , είναι το ανώτερο εγώ μας .

Αυτό ενεργεί διαφορετικά , από το κατώτερο εγώ μας .

Για να το αντιληφθούμε , θα πρέπει να έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν .
Σημείο μηδέν , είναι η στιγμή κατά την οποία δεν ενεργούμε στην ζωή ,με οδηγό την γνώση .
Αφήνουμε τις αισθήσεις μας και την διαίσθηση , που μας έχει διαμορφώσει το περιβάλλον όπου βρισκόμαστε , να μας οδηγήσουνε .

Αυτό βέβαια είναι πολύ δύσκολο στην αρχή .
Η γνώση μας που κουβαλάμε υπό την μορφή εμπειριών στην μνήμη μας , υπάρχει και θέλει να επιβληθεί :
Επειδή έχουμε συνηθίσει σε αυτόν τον τρόπο αντίδρασης .

Γίνεται όμως .

Ως απόδειξη αναφέρω τον ίδιο μου τον εαυτό .

Ίσως να γίνω περισσότερο αντιληπτός , με την ακόλουθη διαδικασία .
Παρατήρησε τον εαυτό σου και προσπάθησε να καταλάβεις το εξής :
Πότε ενθουσιάζεσαι περισσότερο ;;;

1) Όταν πλουτίζεις τις γνώσεις σου , με μια καινούργια ;;;
Εξωτερική διαδικασία .

2) Όταν ανακαλύπτεις τον ίδιο τον άγνωστο εαυτό σου βήμα προς βήμα ;;;
Εσωτερική διαδικασία .

Η δεύτερη σε οδηγεί στο ανώτερο εγώ σου .

Η πρώτη σε οδήγησε εκεί που είσαι αυτήν την στιγμή .

30/11/2005, 13:37:06
Μμμ μια και ανάγεις το παράδειγμα σε εμένα θα έλεγα οτι μου συμβαίνουν και τα δύο.
Χρησιμοποιώ το ένα για να κατανοώ το άλλο.

Ομως επανέρχομαι, πως είσαι σίγουρος για το ποιόν αυτής της φωνής κάθε φορά που την ακούς και πόσο εφικτό πιστεύεις οτι είναι να δεχόμαστε πάντα τις επιθυμίες και την συνειδησή μας ιδίως αν αυτή έχει επαναστατική χροιά και αντίκειται στα καθιερωμένα.

Φιλικά

30/11/2005, 14:14:07
quote:

Μμμ μια και ανάγεις το παράδειγμα σε εμένα θα έλεγα οτι μου συμβαίνουν και τα δύο.
Χρησιμοποιώ το ένα για να κατανοώ το άλλο.

Ομως επανέρχομαι, πως είσαι σίγουρος για το ποιόν αυτής της φωνής κάθε φορά που την ακούς και πόσο εφικτό πιστεύεις οτι είναι να δεχόμαστε πάντα τις επιθυμίες και την συνειδησή μας ιδίως αν αυτή έχει επαναστατική χροιά και αντίκειται στα καθιερωμένα.

Φιλικά

Η εμπειρία , που απόκτησα μέχρι αυτήν την στιγμή , μέσα από το εσωτερικό μονοπάτι , μου διαμορφώσανε :
Την σημερινή αυτογνωσία .

Σε αυτήν μονάχα βασίζομαι .
Ε και αφού αυτή με ικανοποιεί απόλυτα ψυχικά και ψυχολογικά , δεν επιδιώκω τίποτα άλλο .
Προχωράω , ώσπου να φτάσω μέχρι το τέλος του μονοπατιού .

Μια στιγμή να δω βαθιά μέσα μου .

Ο.κ δόξα τον θεό είμαι απόλυτα ευτυχισμένος , δεν θέλω τίποτα άλλο .

Αν ακόμη επιμένεις , καλά θα κάνεις να έρθεις να τα πούμε από κοντά , ίσως αλλάξει κάτι :

Όταν δεις την ψυχή μου να μιλάει .

Σε ευχαριστώ , που με έκανες να σκεφτώ και πάλι τον θεό στον οποίο πιστεύω , να είσαι πάντα καλά .

lioneagleΝέο Μέλος
30/11/2005, 16:56:22
Μήπως εσωτεριστής είναι ο φιλοόσοφος (φίλος-εραστής της σοφίας);
30/11/2005, 18:47:16
AYTOΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ...
ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ, ΜΕΡΑ ΤΗ ΜΕΡΑ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΤΙ...
ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.
ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΛΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΟ.

ΔΡΑΚΟΝΤΕΣ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.

30/11/2005, 18:59:26
Alfa Omega σέυχαριστώ, έγινες κατανοητός.

quote:
ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

Ναι αλλά η ισχύς πρέπει να συμβαδίζει με την σοφία και την ωραιότητα των πράξεων μας.
Δύναμη χωρίς λογική είναι καταστροφή, το έχουμε δεί και στην ιστορία.
Με αγάπη και αντοχή στην αναζήτηση...

30/11/2005, 19:34:57
Kαθημερινά σκέπτομαι πόσο πολύτιμη είναι η λέξη αυτή. ΑΝΤΟΧΗ. Αντοχή σε όλες τις αντιξοότητες στο δύσκολο δρόμο που βαδίζουμε. Είθε το μάτι να είναι της αγάπης οδηγός...
ΔΡΑΚΟΝΤΕΣ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.

ABRAAMΝέο Μέλος
18/12/2005, 01:07:49
δυσκολος δρομος?
περιεργο!
18/12/2005, 12:50:35
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ABRAAM ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
δυσκολος δρομος?
περιεργο!
ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ...
ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ ?????

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

ABRAAMΝέο Μέλος
18/12/2005, 23:50:46
ναι ειναι ευκολο νομιζω.
απλα παιρνεις την προσοχη σου απο αυτο το κοσμο και την δινεις αλλου.

καποτε ειπαν στον καμπιρ οτι ο εσωτερικος δρομος ειναι δυσκολος.
αυτος γελασε και ειπε : γελαω που τα ψαρια μεσα στο νερο ... πνιγονται!