ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μετεμψύχωση & μετενσάρκωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Μετεμψύχωση & μετενσάρκωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Open Mind57 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
3spiritΝέο Μέλος
08/11/2007, 19:37:19
Επειδή τα περισσότερα απ τα προλεγόμενα μου έφεραν σύνγχυση , επειδή πλέον τα απευθυνόμενα ερωτήματα προς εμένα γίνονται ολοένα και περισσότερα και μου είναι πλέον κουραστικό να απευθύνομαι ξεχωριστά στον καθένα για αυτον τον λόγο απευθύνομαι ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ...

Σας θέτω λοιπόν το εξής ερώτημα ...
Αν είχατε την δυνατότητα να επιλέξετε κάποιο σώμα στην επόμενη μετενσάρκωσης σας , θα επιλέγατε άραγε όσο και "χαμηλή αυτογνωσία" , όσο και αν η ψυχή σας δεν είναι "εξελιγμένη" (πείτε το όπως θέλετε),
το σώμα ενός σκουληκιού ???

Αν κάποιος απεύθηνε ακριβώς το ίδιο ερώτημα σε εμένα θα του απαντούσα ότι θα προτιμούσα να μην είχα καθόλου υλικό σώμα , παρά η ψυχή μου να βρισκόταν στο σώμα ενός σκουληκιού ...

Αυτομάτως (με βάση το ότι η ψυχή είναι η πηγή ζωής και η κινητήρια δύναμη σε ένα υλικό σώμα δηλάδη σώμα χωρίς ψυχή είναι νεκρό ...) γενιέται το εξής ερώτημα : γιατί υπάρχουν σκουλήκια και όχι μόνο ... ? και επίσης ποίος θα επέλεγε το σώμα ενός σκουληκιού για να κατοικήσει σε αυτό η ψυχή του ?

Η μοναδική ΕΥΚΟΛΗ απάντηση που μπορούμε να δώσουμε Η ΟΠΟΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ είναι ένας Avatar , η τελοσπάντων μία πολύ πολύ εξελιγμένη ψυχή για λόγους που εμείς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ... ομως .....
α) Μια πολυ εξελιγμένη ψυχή δεν ξαναπροσκολλάται στην ύλη ...
β) Επίσης Κατ αυτό το σκεπτικό θα έπρεπε να παραδεχτούμε πως όλες οι πολύ κατώτερες μορφές ζωής ουσιαστικά είναι πολύ πολύ ανώτερες από εμάς τους ανθρώπους διότι κρύβουν μέσα τους πολύ "εξελιγμένες" ψυχές ...

Αντίστροφα τώρα ...
Η ψυχή ενός καημένου σκουληκιού από την στιγμή που δεν έχει μνήμη των προηγούμενων ενσαρκώσεων του (ώστε να μπορέσει να θυμηθεί ότι ίσως και κάποτε να υπήρξε άνθρωπος) έχει ποτέ ελπίδες να γίνει άνθρωπος ? ή μήπως πρέπει και αυτό να καταφύγει στον διαλογισμό ?

Με βάση τα προλεγόμενα μου λοιπόν δεν έχουμε παρά να δεχτούμε ότι οπισθοδρόμηση σε κατώτερα σώματα ισχύει μόνο ως τιμωρία ...(διότι όταν δεν υπάρχει το στοιχείο της επιλογής αλλά το στοιχείο του εξαναγκασμού ή όπως αλλιώς θέλετε ερμηνεύστε το έχουμε να κάνουμε με τιμωρία ...)

ΠΑΙΔΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑΤΕ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ

Η ουσία είναι ότι γενικά αν ερευνήσει κανείς τις αρχαίες διδασκαλίες σχετικές με μετενσάρκωση , θα έρθει αντιμέτωπος με πολλές αναθεωρήσεις (μετενσάρκωση σε κατώτερα σώματα ως επιλογή , μετενσάρκωση σε κατώτερα σώματα ως τιμωρία , μετενσάρκωση χωρίς οπισθοδρόμηση σε κατώτερα σώματα ...)
Επίσης : έλλειψη μνήμης προηγούμενων ενσαρκώσεων προς εξαγνισμό της αμαρτωλής ψυχής μας , έλλειψή μνήμης προηγούμενων ενσαρκώσεων λόγω μειωμένης μνημονικής χωρητικότητας του εγκεφάλου ,έλειψη μνήμης προηγούμενων ενσαρκώσεων λόγω του ότι η ψυχή δεν είναι εξελιγμένη

και φτάνω στις σημερινές σύνγχρονες διδασκαλίες , οι οποίες σκοπίμως "διαγράφουν" εντελώς την μετενσάρκωση και συνεπάγεται όλα τα σχέτικα με προηγούμενες ζωές στις διδασκαλίες τους ...

κάτι τελευταίο προς unseen ...
unseen said :

quote:
Με όλο τον σεβασμό, διέκρινα μια τάση υπεργενίκευσης στα μηνύματά σου, την οποία καταλαβαίνω γιατί έχω κι εγώ μερικές φορές, ωστόσο είναι καλό να είμαστε ακριβολόγοι. Αν λοιπόν δεν έχεις αντίρρηση και δεν θα σε πείραζε να κατεβάσεις λίγο ταχύτητα, θα ήθελα να κάνουμε κάτι που δεν έχει γίνει από την αρχή του τόπικ, να κάνουμε μια περιήγηση στις διάφορες θεωρίες περί μετενσάρκωσης και μετεμψύχωσης από την αρχαία Ελλάδα μέχρι πρόσφατα

Θεωρώ ότι "μερικώς" έχω καλύψει αυτήν την ιστορική αναδρομή στην οποία αναφέρεσαι ...
Όμως σε προειδοποιώ αν σε γενικές γραμμές πιστέυεις στις μετενσαρκωτικές θεωρείες και απλά "δηλώνεις" λίγο μπερδεμένη , τότε με συνομιλητή εμένα , το πιθανότερο είναι να καταλήξεις να προσπαθείς να μου αποδείξεις ότι όλες αυτές οι θεωρείες δεν είναι ΔΑΙΜΟΝΟΔΙΔΑΚΤΕΣ ...

σχετικά με το τελευταίο σου post (στο οποίο εμπλέκεις τις χριστιανικές διδασκαλίες) περιμένω να ολοκληρώσεις για να σου απαντήσω (παρόλο πού έχω ήδη απάντηση ...)

Edited by - 3spirit on 08/11/2007 19:51:38

UnseenΜέλος
09/11/2007, 10:44:02
Αγαπητέ alfa-omega,

Βλέπω σε διάφορα συγγράμματα ότι 3 είναι οι βασικοί νόμοι που διέπουν τη θεϊκή Δημιουργία. Ο Νόμος της Φύσης (οι φυσικοί νόμοι που μαθαίνουμε στο σχολείο στο μάθημα της φυσικής, της χημείας και της κοσμογραφίας), ο Νόμος του Κάρμα και ο Νόμος της Αγάπης ή Θείας Χάρης. Ο τρίτος μπορεί να καταλύσει τον δεύτερο και τον πρώτο και ο δεύτερος μπορεί να καταλύσει τον πρώτο. Στο υλικό επίπεδο έχουν εφαρμογή και οι τρεις αυτοί νόμοι, στο αστρικό και στο αιτιατό οι δύο τελευταίοι και στα ανώτερα πνευματικά επίπεδα μόνο ο Νόμος της Θείας Χάρης.

Προσπαθώντας να κρατήσω το ποστ σε ένα λογικό μήκος, θα αναφερθώ μόνο στο Νόμο του Κάρμα. Διαβάζω λοιπόν σε ένα σύγγραμμα της Ομάδας Μελέτης Μυστικιστικής Βιβλιογραφίας και Συγκριτικής Θρησκειολογίας με τίτλο «Κάρμα και Μετενσάρκωση», ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρία είδη κάρμα:

α) το sanchit karma ή αποθηκευμένο κάρμα, το οποίο έχει αθροιστεί από προηγούμενες ζωές,
β) το pralabdh karma, το οποίο είναι το τμήμα του αποθηκευμένου κάρμα που δίδεται σε μια συγκεκριμένη ζωή να διευθετηθεί και καθορίζει το πεπρωμένο ή τη μοίρα του ανθρώπου σε αυτή τη ζωή,
γ) το kriyaman karma, το οποίο είναι το νέο κάρμα που δημιουργούμε στη διάρκεια κάθε ζωής μας, το οποίο αν δεν διευθετηθεί στη συγκεκριμένη ζωή θα προστεθεί στην αποθήκη του κάρμα προς διευθέτηση στο μέλλον.

Επίσης υπάρχει το οικογενειακό κάρμα, το ομαδικό κάρμα ενός κράτους ή μιας φυλής, καθώς και το Adi karma ή πρωταρχικό κάρμα, που είναι η αιτία που οδηγεί τις ψυχές που δεν έχουν ακόμη φιλοξενηθεί σε ανθρώπινο σώμα, στο να έρχονται και να ξαναέρχονται πάνω στη γη σε κατώτερες μορφές ζωής, προκειμένου να εξελιχθούν. Το κάρμα αυτό δεν είναι υποχρέωση του ανθρώπου να το διευθετήσει, ωστόσο είναι αυτό που συνδέει τον άνθρωπο με τα υπόλοιπα βασίλεια της φύσης σε μια μεγάλη οικογένεια που η ιστορία της είναι περίπλοκη και αδιαχώριστη.

Διαβάζω επίσης ότι μολονότι στην Ευρώπη γίνεται ιδεολογική διάκριση ανάμεσα στους όρους «μετεμψύχωση» και «μετενσάρκωση», στην Ανατολή και γενικά στη μυστικιστική βιβλιογραφία δεν γίνεται καμία διάκριση, γιατί όλοι οι μεγάλοι μύστες (χωρίς να αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα) δέχονται ότι η ψυχή ενός ανθρώπου που θα ζήσει μια βάρβαρη, βίαιη και κτηνώδη ζωή, μπορεί για ένα διάστημα να επιστρέψει σε χαμηλότερες μορφές ζωής από εκείνη του ανθρώπου.

Σε ένα άλλο τόπικ στο φόρουμ, ο Μορφέας ήταν θυμάμαι που είχε αναφέρει, αντίθετα, ότι κάποιος που θα ζήσει μια βάρβαρη, βίαιη και κτηνώδη ζωή μπορεί να επιστρέψει ως πιο βάρβαρος, βίαιος και κτηνώδης ώστε να του δοθεί η ευκαιρία με την εξέλιξή του να διευθετήσει περισσότερο κάρμα κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο θα ήθελα να αποφύγω την αναφορά σε θεωρίες χωρίς πηγές, που ίσως να προέρχονται από την εντύπωσή μας για τις θεωρίες και όχι από την ουσία των θεωριών αυτών… Μετά από 19 σελίδες συζητήσεων, με ενδιαφέρει η ακριβολογία για την αποφυγή παρανοήσεων.

Εσύ, alfa-omega, τι πιστεύεις για την ψυχή; Ότι είναι αθάνατη; Κι αν ναι, πού ήταν πριν από αυτή τη ζωή και πού θα πάει μετά;

UnseenΜέλος
09/11/2007, 10:45:47
Συνεχίζω λοιπόν αναφερόμενη στις απόψεις πατέρων της εκκλησίας σχετικά με το θέμα μας.

Ο Μάρτυρας Ιουστίνος (100-165 μΧ) φέρεται ότι δεχόταν την ενσάρκωση των ψυχών σε διάφορα σώματα, διαβάζουμε όμως στον «Διάλογο με τον Τρύφωνα» (4:7) το συμπέρασμά του, που είναι μάλλον το αντίθετο: «Ούτε βλέπουν λοιπόν τον Θεό οι ψυχές, ούτε μεταβαίνουν σε άλλα σώματα, διότι τότε θα γνώριζαν ότι τιμωρούνται και θα φοβούνταν μην τυχόν αμαρτήσουν και έπειτα».

Ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς (150-215 μΧ) ήταν πλατωνιστής, από τους πρώτους Γνωστικούς, και έλεγε ότι υπάρχει μια εσωτερική ή μυστικιστική χριστιανική διδασκαλία που δεν ήταν για όλους αλλά μόνο για μυημένους. Βάσει αυτής, έλεγε ότι σαν ψυχές προϋπήρξαμε, ο Χριστός προϋπήρξε και θα υπάρχει πάντα πάνω στη Γη.

Ο Τερτυλλιανός (155-230 μΧ) στο βιβλίο του «Περί Ψυχής» (De Αnima) στα κεφάλαια 23-24 και 29-35 αμφισβητεί τη θεωρία της μετενσάρκωσης, θεωρώντας την αντίθετη με το φαινόμενο της αύξησης του πληθυσμού. «Το να επιστρέψει μια ψυχή από τον άνθρωπο στο ζώο είναι μια γελοία παραδοχή», έγραφε μεταξύ άλλων.

Ο Ωριγένης (185-254 μΧ) ήταν υπέρμαχος της πλατωνικής φιλοσοφίας και έλεγε ότι «οι ψυχές που έχουν οι άνθρωποι είναι αθάνατες και προϋπήρξαν. Τα περί αναστάσεως των ψυχών είναι φλυναφήματα αυτών που δεν έχουν εσωτερικές εμπειρίες και χρησιμοποιούν την ανθρώπινη λογική για πράγματα που δεν υπάγονται στο φυσικό πεδίο γνώσης». Εξίσου δεν αποδεχόταν την ύπαρξη αιώνιας κόλασης και εντέλει ανακηρύχθηκε αιρετικός από την Πέμπτη Οικουμενική Σύνοδο το 553 μΧ.

Ο ίδιος ωστόσο γράφει στο ογκωδέστατο έργο «Κατά Κέλσου»: "Αλλά πάνω σ' αυτά τα θέματα πολλά και μυστήρια, μπορεί να ειπωθούνΧ σε συμφωνία με αυτό που ακολουθεί: 'Είναι καλό να κρατάς κλειστό το μυστικό ενός βασιλιά' με σκοπό η διδασκαλία της εισόδου των ψυχών σε σώματα (όχι όμως, εκείνη της μεταφοράς απ' το ένα σώμα σε ένα άλλο), να μπορεί να απορριφθεί μπροστά στην κοινή κατανόηση". Η παρένθεση είναι αυθεντική.
Προς το τέλος της ζωής του, ο Ωριγένης επίσης παρήγαγε ένα σχολιαστήριο πάνω στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, στο οποίο συζήτησε σε μάκρος κατά πόσο ή όχι, ο Ιωάννης ο Βαπτιστής ήταν η μετενσάρκωση του Ηλία. Το συμπέρασμά του πάνω στο ζήτημα είναι αναντίρρητα φανερό: "Σ' αυτό το μέρος (Ματθαίος 17:10-13) δεν φαίνεται σε μένα ότι η ψυχή για την οποία μιλάμε είναι του Ηλία, μη τυχόν πέσουμε στη διδασκαλία της μετεμψύχωσης, η οποία είναι ξένη προς την Εκκλησία του Θεού, και δεν μας παραδόθηκε από τους Αποστόλους, ούτε πουθενά διατυπώνεται στις Γραφές".

Άλλοι αντιτιθέμενοι στη θεωρία της μετενσάρκωσης ήταν ο Λακτάντιος τον 3ο αιώνα (ΟΙ ΘΕΙΟΙ ΘΕΣΜΟΙ, βιβλίο 3ο, κεφάλαιο 18-19), ο Γρηγόριος ο Νύσσης τον 4ο αιώνα (ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, κεφάλαιο 29).

Ο άγιος Αυγουστίνος (354-430 μΧ), καθολικός επίσκοπος, του οποίου η διδασκαλία ήταν ένα μίγμα μυστικισμού, νεοπλατωνισμού, αλληγορικής θεώρησης των Γραφών, καθολικής παράδοσης και αυστηρής λογικής, αποδέχεται πλήρως τη θεωρία της μετενσάρκωσης. Ωστόσο στο έργο του «Η Πολιτεία του Θεού» (Βιβλίο Χ, κεφάλαιο 30) γράφει «οι ψυχές θα ξανααναστηθούν σε κάποιο ανθρώπινο σώμα, ξανά και ξανά, αλλά δεν πηγαίνουν από ένα ανθρώπινο σε κάποιο άλλο μη ανθρώπινο σώμα».

Επειδή βλέπω ότι υπάρχει μέλλον (αρκετοί ακόμη πατέρες) και το ποστ είναι ήδη μεγάλο, θα μου επιτρέψετε να επανέλθω στο ίδιο θέμα σύντομα, με άλλο ποστ.

Edited by - Unseen on 09/11/2007 10:47:17

UnseenΜέλος
09/11/2007, 10:48:55
Προτού κλείσω, να αναφέρω ένα σημαντικό σημείο που ξέχασα να αναφέρω στο χθεσινό μου ποστ (αφού προσπαθούμε να είμαστε αντικειμενικοί και να μιλάμε τόσο υπέρ όσο και κατά της μετενσάρκωσης). Πρόκειται για τη συνομιλία μεταξύ του Χριστού και του Νικόδημου που βρίσκεται στο 3ο κεφάλαιο του Ευαγγελίου του Ιωάννη:

"(Ο Νικόδημος) ήρθε στον Ιησού νύχτα και του είπε: Διδάσκαλε, ξέρουμε πως ο Θεός σε έστειλε να διδάξεις, γιατί κανείς δεν μπορεί να κάνει αυτά τα θαύματα που κάνεις εσύ, αν ο Θεός δεν είναι μαζί του".

Κι ο Ιησούς του είπε: "Σε βεβαιώνω, πως αν δε γεννηθεί κανείς ξανά, δεν μπορεί να δει τη βασιλεία του Θεού". (Ιωάννης 3:2-3).

Για να πει αμέσως μετά:

"Πώς είναι δυνατό ένας άνθρωπος ηλικιωμένος να γεννηθεί ξανά; Μήπως μπορεί να μπει στην κοιλιά της μάνας του και να γεννηθεί άλλη μια φορά;" (εδάφιο 4).

Και να συνεχίσει έτσι:

"Σε βεβαιώνω πως αν κανείς δε γεννηθεί από το νερό και το Πνεύμα, δεν μπορεί να μπει στη βασιλεία του Θεού. Ό,τι γεννιέται από τον άνθρωπο είναι ανθρώπινο, ενώ ό,τι γεννιέται από το Πνεύμα είναι πνευματικό. Μην απορείς που σου είπα, πρέπει να γεννηθείτε ξανά." (εδάφια 5-7)

Καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, πιστεύω.

Ευχαριστώ πολύ.
Unseen

Στον κόσμο του Πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή.

Edited by - Unseen on 09/11/2007 10:50:40

TrithemiusΜέλος
09/11/2007, 15:27:17
Το ανωτέρω εδάφιο είναι ιδιαίτερα γνωστό στην Αμερική όπου ανθεί η "τάση" των "Born again Christians", δηλαδή των "αναγενημμένων χριστιανών". Έχει μονοσήμαντη ερμηνεία και αφορά στην ομολογία των αμαρτιών μας και την πλήρη και άνευ όρων αποδοχή του Ιησού ως τον μοναδικό σωτήρα. Η γνωστή φράση του Ιησού, αναφερόταν στον Φαρισαίο Νικόδημο, ο οποίος για να μην τον δουν οι ομοϊδεάτες του, συνάντησε νύχτα τον Ιησού. Αυτό που έψαχνε ήταν κατ' ουσίαν μία αλλαγή στη ζωή του και μάλιστα μία πνευματική "μεταστοιχείωση" και κατ' ουσίαν, ο αναγεννημένος χριστιανός είναι εκείνος που λαμβάνει από τον Θεό την αιώνια ζωή (αν και ακόμη ζει επί της γης), επειδή έχει αποδεχτεί ως σωτήρα του τον Ιησού. Πρόκειται για μία εκ βαθέων αλλαγή σε όλα τα επίπεδα που μπορεί κανείς να ονομάσει πνευματική μεταστοιχείωση.

Τώρα βέβαια, μπορούμε να κάνουμε κι άλλον έναν συνειρμό: αν αποδεχτούμε ότι όντως ο Ιησούς ανήκε στο τάγμα των Εσσαίων, οι οποίοι πίστευαν στη μετενσάρκωση, τότε έχει βάση το να υποθέσουμε πως ο Ιησούς μιλούσε για πραγματική μετενσάρκωση. Χμμ...

R + C
Invoke Often
3spiritΝέο Μέλος
09/11/2007, 15:59:37
Προς UNSEEN

καταρχάς βλέπω πως απ την πολύ μελέτη στην αποία κατέτρεξες λόγω εσωτερικών προβληματισμών ξέχασες το όνομα μου το οποίο είναι "3spirit" και όχι "alpha-omega"
κατά δεύτερον στο προηγούμενο post σου μου ζήτησες να "κατεβάσω ταχύτητες" και τώρα είμαι εγώ αυτός που θα σε παρακαλούσε να κάνεις το ίδιο γιατί μας "βομβάρδισες" με πολλά ειπωμένα διδάγματα τα οποία χρειάζονται χρόνο για να απαντηθούν ....

Για την ώρα θα σου απαντήσω μόνο στο τελευταίο Post σου το οποίο είναι και το πιο ουσιαστικό απο όλα τα υπόλοιπα διότι έχει να κάνει με τα λόγια του χριστού και όχι του οποιουδήποτε και έχει μεγάλη σημασία να ερμηνευτεί σωστά αν θέλουμε να ακριβολογούμε όπως προανέφερες ...

quote:
"Σε βεβαιώνω πως αν κανείς δε γεννηθεί από το νερό και το Πνεύμα, δεν μπορεί να μπει στη βασιλεία του Θεού. Ό,τι γεννιέται από τον άνθρωπο είναι ανθρώπινο, ενώ ό,τι γεννιέται από το Πνεύμα είναι πνευματικό. Μην απορείς που σου είπα, πρέπει να γεννηθείτε ξανά." (εδάφια 5-7)

εσύ λοιπόν που ακριβολογείς μάθε πως τα λόγια αυτά του χριστού είναι εντελώς άσχετα επί του παρόντος θέματος διότι δεν έχουν να κάνουν με την μετενσάρκωση αλλά με το ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΑΦΤΊΣΗΣ ...

επόμενες απαντήσεις σύντομα ...

Edited by - 3spirit on 09/11/2007 16:24:13

TrithemiusΜέλος
09/11/2007, 16:23:14
Δεκτόν αλλά πως μπορεί να βρει εφαρμογή μια τέτοιου είδους βάφτιση σε ένα βρέφος που φυσικά ακόμα δεν έχει αναπτύξει κριτική ικανότητα, άρα δεν δύναται να "γεννηθεί ξανά" ενσυνείδητα και οικειοθελώς; Όπως γνωρίζεις, οι χριστιανοί βαφτίζονται λίγους μήνες μετά τη γέννησή τους (άρα είναι ακόμα βρέφη). Επομένως για ποιά "απόφαση" μιλάμε; του βρέφους ή των γονέων του;

R + C
Invoke Often
TrithemiusΜέλος
09/11/2007, 16:36:38
Πρόσθετα, φίλε 3spirit γράφεις:
quote:
Για την ώρα θα σου απαντήσω μόνο στο τελευταίο Post σου το οποίο είναι και το πιο ουσιαστικό απο όλα τα υπόλοιπα διότι έχει να κάνει με τα λόγια του χριστού και όχι του οποιουδήποτε και έχει μεγάλη σημασία να ερμηνευτεί σωστά αν θέλουμε να ακριβολογούμε όπως προανέφερες ...

Κατά πρώτον, αν για εσένα τα λόγια του Ιησού είναι πάνω απ' όλα, δε σημαίνει πως το ίδιο ισχύει και για τους άλλους. Κατά συνέπεια, δεν είναι χρήσιμο στην κουβέντα να υποβιβάζεις τα γραφόμενα και τις σκέψεις κάποιου και να ασχολείσαι μαζί του μόνον αν κι εφόσον γράψει κάτι σχετικό με τον Ιησού.

Κατά δεύτερον, οι άλλες απόψεις που έχουν εκφραστεί περί μεταφυσικής γενικότερα προέρχονται από πολλές πηγές-αντιλήψεις-άτομα. Να είσαι σίγουρος πως πολλά από αυτά τα άτομα των οποίων τις απόψει; αναφέρουμε, έχουν αξιολογηθεί ως πρωτοπόροι στην εσωτερική αναζήτηση και στα μεταφυσικά θέματα γενικότερα και σίγουρα το να τους χαρακτηρίζεις "οποιουσδήποτε" δεν αντανακλά στην πραγματικότητα.

Κατά τρίτον και τελευταίον, αναφέρεσαι στη σωστή ερμηνεία του επίμαχου εδαφίου. Πόθεν η δική σου αδιαμφισβήτητα ορθή ερμηνεία;

R + C
Invoke Often
10/11/2007, 13:09:58
quote:
Σας θέτω λοιπόν το εξής ερώτημα ...
Αν είχατε την δυνατότητα να επιλέξετε κάποιο σώμα στην επόμενη μετενσάρκωσης σας , θα επιλέγατε άραγε όσο και "χαμηλή αυτογνωσία" , όσο και αν η ψυχή σας δεν είναι "εξελιγμένη" (πείτε το όπως θέλετε),
το σώμα ενός σκουληκιού ???

Αγαπητέ 3spirit, σύμφωνα με κάποιες εσωτερικές διδασκαλίες μια Ψυχή επιλέγει εκείνη την επόμενη ενσάρκωση η οποία και θα την βοηθήσει περισσότερο στο να μάθει.
Οπότε νομίζω πως απαντώ στο ερώτημα που μας έθεσες.

quote:
Αν κάποιος απεύθηνε ακριβώς το ίδιο ερώτημα σε εμένα θα του απαντούσα ότι θα προτιμούσα να μην είχα καθόλου υλικό σώμα , παρά η ψυχή μου να βρισκόταν στο σώμα ενός σκουληκιού ...

Αυτομάτως (με βάση το ότι η ψυχή είναι η πηγή ζωής και η κινητήρια δύναμη σε ένα υλικό σώμα δηλάδη σώμα χωρίς ψυχή είναι νεκρό ...) γενιέται το εξής ερώτημα : γιατί υπάρχουν σκουλήκια και όχι μόνο ... ? και επίσης ποίος θα επέλεγε το σώμα ενός σκουληκιού για να κατοικήσει σε αυτό η ψυχή του ?

Επέτρεψε μου σε αυτό το σημείο να σου επισημάνω με κάθε καλή κι ειλικρινή διάθεση ένα συλλογιστικό λάθος που νομίζω πως έκανες.
Το γεγονός ότι αν είχες το δικαίωμα της επιλογής δεν θα επέλεγες το σώμα ενός σκουληκιού - αλήθεια γιατί; - δεν σημαίνει ότι αυτομάτως προκύπτει ένα "αξίωμα" που να έχει ευρεία αποδοχή κι εφαρμογή στους συνανθρώπους σου.
Οπότε κάποιος μπορεί πράγματι να επιλέξει να επανέλθει ως σκουλήκι, why not?

quote:
Η μοναδική ΕΥΚΟΛΗ απάντηση που μπορούμε να δώσουμε Η ΟΠΟΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ είναι ένας Avatar , η τελοσπάντων μία πολύ πολύ εξελιγμένη ψυχή για λόγους που εμείς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ... ομως .....
α) Μια πολυ εξελιγμένη ψυχή δεν ξαναπροσκολλάται στην ύλη ...
β) Επίσης Κατ αυτό το σκεπτικό θα έπρεπε να παραδεχτούμε πως όλες οι πολύ κατώτερες μορφές ζωής ουσιαστικά είναι πολύ πολύ ανώτερες από εμάς τους ανθρώπους διότι κρύβουν μέσα τους πολύ "εξελιγμένες" ψυχές ...

Καταρχάς, αυτή είναι η απάντηση που μπορείς εσύ να δώσεις, σωστά;
Ας αποφύγουμε τον πληθυντικό αριθμό...
Γιατί θεωρείς την επαναγέννηση μιας πολύ εξελιγμένης ψυχής ως προσκόλληση στην ύλη;
Για να επαναγεννάται μάλλον δεν θα είναι έτοιμη να αποχωρήσει πλήρως από το φυσικό πεδίο.
Επίσης, είναι πολύ πιθανόν ένας Avatar - όπως είπες - να επιλέξει για λόγους που εμείς δεν κατανοούμε ή χάριν εκπλήρωσης ενός ανώτερου σχεδίου που πάλι δεν κατανοούμε, να επανενσαρκωθεί στο φυσικό πεδίο.

In anticipation of my resurrection...

3spiritΝέο Μέλος
10/11/2007, 14:03:11
Προς trishemius

Είμαι καινούριος εδώ ... 10 posts έχω κάνει όλα και όλα και αυτά βρίσκονται σε αυτήν εδώ την σελίδα (19)

Αν έμπαινες στον κόπο να τα διάβαζες δεν θα μου έκανες παρατήρηση ότι ασχολούμαι μόνο και μόνο με όσους γράφουν κάτι σχετικό με τον Ιησου ...

Αν κάποιος είναι πρωτοπόρος , φημησμένος ή άφημος δεν μου στερεί κανένα δικαίωμα να τον χαρακτηρίσω "οποιονδήποτε" ...
Έχουμε δημοκρατία .... το βασικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι η ασυδοσία ... (βγαίνει ο καθένας , γράφει ότι θέλει , λέει ότι θέλει , κάνει ότι θέλει)... μια ματιά στον κόσμο γύρω μας αρκει ...

TrollΜέλος
02/02/2007, 01:27:59
Για άλλη μια φορά εισπράτω γέλωτα και κοροιδία...

Δεν πειράζει θα τη βρώ μόνος μου την άκρη.

Θα την καθαρίσω νύχτα και θα φύγω για Σουηδία με το πρώτο πρωινό αεροπλάνο.

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

02/02/2007, 02:05:30
quote:

Θα την καθαρίσω νύχτα και θα φύγω για Σουηδία με το πρώτο πρωινό αεροπλάνο.

TrollΜέλος
02/02/2007, 04:07:40
Εσυ ρε φίλε με την δικιά σου βρήκες άκρη, ή θες βοήθεια;

02/02/2007, 04:54:30

ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.

TrollΜέλος
02/02/2007, 05:08:22
Θα περάσω το πρωί να βάλω ένα χεράκι να καθαρίσουμε και φεύγουμε παρέα για Σουηδία.

Τι λες;

02/02/2007, 05:15:24

ΝΑΙ ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΙ.

02/02/2007, 07:24:13
Με παίρνετε μαζί σας;

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!
02/02/2007, 15:29:28

ΕΛΑ ΚΡΙΕ.

ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ Γ@ΜΩ ΤΟ ΤΡΙΟ.

TrollΜέλος