- ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΜΟΣ . ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ακόμη δεν έχω καταλήξει σε ένα λογικό συμπέρασμα :
οι διαχειριστές είναι με την -κάθε- νέα ακρόπολη ?
ή με την εκκλησία ?
εγώ νόμισα ότι ήσαν οπαδοί της μανδάμ (μία είναι η μανδάμ !)
αν γίνουν κι αυτοί χριστιανοί, εγώ θα πάω να γίνω παπαδοπαίδι στο χριστόδουλο !
αλήθεια,σας βολεύουν πολύ οι βρισιές μέσω ενός pc ?
Ας επικεντρωθουμε στην ουσια του θεματος .
quote:
samuel1974μιλήστε μας για την θεολογία του 12 θεϊσμού. είμαστε πρόθυμοι να την ακούσουμε. να συζητήσουμε πάνω στα λεπτά της ζητήματα.
Φιλε samuel1974 ,και λοιποι φιλοι. Δεν προσπαθουμε να κανουμε θρησκευτικο συγκριτισμο εδω ... ποια θρησκεια ειναι καλη ποια κακη κλπ ...Για τον καθε θρησκευομενο-πιστο , η δικη του θρησκεια ειναι η καλυτερη ... ειναι η αληθεια ... ειναι η πραγματικοτητα ειναι ...ειναι ...
Ευκολα απαντιουνται τα ερωτηματα σου αν ανοιξεις ενα βιβλιο της Ελληνικης μυθολογιας , ομως αυτα ειναι "παραπλευρα" ερωτηματα.
Μιλαμε για τα "επομενα της αναγνωρισης" .
Μεσα σ΄αυτα ειναι λ.χ. η αντιδραση του κοσμου ... της επικρατουσας θρησκειας ... των αλλων θρησκειων ... των αλλων φερομενων ως εκπροσωπων του12θεου ... των επισημων φορεων του κρατους ... αλλα προτιστως του υπουργειου Παιδειας και Θρησκευματων και κατα συνεπεια ,του ιδιου του κρατους ως νομοθετη . Μονο απο αυτο το τελευταιο απορρεουν δεκαδες ερωτηματα . Λογου χαρη θα συνεχισει να υφισταται υπουργειο Παιδειας και Θρησκευματων ;... θα διδασκεται με το ιδιο τροπο η υλη του μαθηματος ;... θα επανελθη το μαθημα των αρχαιων ελληνικων ως διδακτεα υλη στα σχολεια ;... τι θα γινει με τους αρχαιολογικους χωρους και ναους ... και πολλα πολλα αλλα ουσιαστικα ερωτηματα που χρηζουν απαντησης απο τους "εμπλεκομενους".
Αυτα εν ολιγης
Γράφεις:
"Φιλε samuel1974 ,και λοιποι φιλοι. Δεν προσπαθουμε να κανουμε θρησκευτικο συγκριτισμο εδω ... ποια θρησκεια ειναι καλη ποια κακη κλπ ...Για τον καθε θρησκευομενο-πιστο , η δικη του θρησκεια ειναι η καλυτερη ... ειναι η αληθεια ... ειναι η πραγματικοτητα ειναι ...ειναι ... Ευκολα απαντιουνται τα ερωτηματα σου αν ανοιξεις ενα βιβλιο της Ελληνικης μυθολογιας , ομως αυτα ειναι "παραπλευρα" ερωτηματα."
Προτεινα σε εσένα και στους άλλους ομόθρησκούς σου, να ανοίξουμε θεολογική συζήτηση, για τα βασικά θεολογικά ζητήματα της θρησκείας του 12θεϊσμού ή αρχαιολατρείας ή όπως τελως πάντων αναγνωριστήκατε απο το πρωτοδικείο.
Εφόσον αναγνωριστήκατε ως θρησκεία και δεν ήσαστε μία φιλοσοφική λέσχη ή ένας σύλλογος διαμαρτυρίας κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας, πρέπει να δώσετε απαντήσεις σε υπαρξιακά προβλήματα και αναζητήσεις, που απασχολούνε τον άνθρωπο, απο τότε που εμφανίστηκε στη γη. Αυτά τα οποία σας ερωτώ δεν είναι ερωτήματα, τα οποία τα θέτω για να κάνουμε σύγκριση το ποιά θρησκεία είναι η καλύτερη, αλλά είναι ερωτήματα τα οποία γεννιούνται μέσα σε κάθε έναν, όταν ακούει για μία νέα θρησκεία. Αυτά τα ερωτήματα θα τα συναντήσετε και θα τα συναντάτε όλοι σας συνέχεια μπροστά σας. Οι πρώτοι, οι οποίοι θα σας τα κάνουνε, θα είναι τα παιδιά σας, όταν θα αρχίσουνε να ανακαλύπτουνε τον κόσμο και θα σας τρελαίνουνε στις ερωτήσεις.
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
τι θα γινει με τους αρχαιολογικους χωρους και ναους
Θεωρώ πολύ δίκαιη την εξής πρόταση:
Πριν αρχίσουν οι χριστιανοί να ωρύονται ώστε να αποχαρακτηριστεί ο ναός της Αγίας Σοφίας από μουσείο και να τους δοθεί σαν λατρευτικός χώρος, να κάνουν το ίδιο και αυτονόητο: να επιστρέψουν τους αρχαίους ελληνικούς ναούς (όσους γλύτωσαν δηλαδή) που σήμερα είναι χαρακτηρισμένοι σαν "μουσεία" ώστε να χρησιμοποιηθούν σαν λατρευτικοί χώροι.
Απλό δεν είναι;

macedon
Ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του.
Αυτό βέβαια δεν παρατηρείται μόνον εδώ μέσα.
Είναι χαρακτηριστική η αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ των διαφόρων ομάδων "αρχαιόθρησκων", που θέλουν ντε και καλά να καπαρώσει η κάθε μία, για λογαριασμό της, την αποκλειστικότητα της ορθής αντιπροσώπευσης και λατρείας, υποθέτω, της "πατρώας θρησκείας".
Αν τύχει και ρωτήσεις, όπως κάνουμε τώρα εμείς εδώ μέσα, με ειλικρινή διάθεση, το μόνο που λάβεις ως απάντηση είναι μια, χωρίς λόγο, επίθεση κατά του Χριστιανισμού και χλευασμός.
Μια τέτοια συμπεριφορά δεν μας παραξενεύει πλέον γιατί κατανοούμε πως είναι το μόνο που έμαθαν να κάνουν καλά και είναι, επίσης, το μόνο στο οποίο έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.
Φίλε Αδιάβαστε,
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, μας λες ότι αυτό που έχει αναγνωριστεί επίσημα από την ελληνική πολιτεία είναι η αρχαία ελληνική μυθολογία και εμείς, οι έλληνες πολίτες, καλούμαστε να γίνουμε «προσήλυτοι» ενός μύθου;
Πιστεύεις πως αν έβγαιναν οι π.χ. του ΥΣΕΕ και το έλεγαν αυτό, δεν θα τους έπαιρναν με τις ντομάτες;;
Και αυτοί οι ίδιοι, του ΥΣΕΕ, έχουν επενδύσει τις "μεταφυσικές τους ανησυχίες" σε έναν μύθο και μάχονται γι’ αυτό; Αν είναι έτσι, ποιος θα μπορούσε να τους θεωρήσει σοβαρά άτομα;; Όχι μόνο αυτούς βέβαια αλλά και οποιονδήποτε έχει ακολουθήσει το παράδειγμά τους;

Edited by - Ψηλός on 17/08/2006 02:13:30
quote:
Ψηλός
Και αυτοί οι ίδιοι, του ΥΣΕΕ, έχουν επενδύσει τις «μεταφυσικές» τους ανησυχίες σε έναν μύθο και μάχονται γι’ αυτό;
Ενώ οι Χριστιανοί έχουν επενδύσει τις μεταφυσικές του ανησυχίες σε πολλούς μύθους και μάλιστα εισαγόμενους τους οποίους δεν μπορούν να διακρίνουν από την πραγματικότητα, σε αντίθεση με τους προγόνους μας που γνωρίζανε ποιό είναι το μυθικό στοιχείο και ποιά η πραγματικότητα.
Και όχι μόνον αυτό. Προσπαθούν να πείσουν όλους τους υπόλοιπους ακόμη και με τη βία πως οι δικοί τους μύθοι είναι καλύτεροι...

macedon
quote:
σε αντίθεση με τους προγόνους μας που γνωρίζανε ποιό είναι το μυθικό στοιχείο και ποιά η πραγματικότητα.
macedon
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, σχετικά με αυτό που αναφέρεις, δεν ήταν καθόλου σε θέση να ξεχωρίσουν το μύθο από την πραγματικότητα.
Τους είχαν τόσο τρομοκρατήσει με τους ψευτοθεούς που έφταναν σε σημείο να θυσιάζουν και ανθρώπους για να τους "εξευμενίσουν", καθώς και να ωθούν μικρά και ανήλικα κοριτσάκια στην "ιερή πορνεία".
Ας μην επεκταθούμε άλλο γιατί δεν είναι το θέμα μας ούτε το τι πιστεύουν οι Χριστιανοί, ούτε και τι έκαναν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Κλασικό παράδειγμα μπορεί να δει κανείς στο μήνυμα που είναι πάνω από το δικό μου.

macedon
Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω πως πιθανότατα να γνωρίζεις το λατρευτικό τυπικό και ειδικότερα τους Θεούς τους οποίους θα λατρεύουν οι Δωδεκαθεϊστές οπότε δε μπορώ να καταλάβω το λόγο που θέτεις ένα τέτοιο ερώτημα.
quote:
Αν τύχει και ρωτήσεις, όπως κάνουμε τώρα εμείς εδώ μέσα, με ειλικρινή διάθεση, το μόνο που λάβεις ως απάντηση είναι μια, χωρίς λόγο, επίθεση κατά του Χριστιανισμού και χλευασμός.
Σχετικά με αυτό το σημείο, θα ήθελα να μου εξηγήσεις γιατί χρησιμοποιείς το α' πρόσωπο πληθυντικού αλλά κι αν υπάρχει η πιθανότητα η επίθεση κι ο χλευασμός να έχει υπάρξει κι από τις 2 πλευρές.
Ειδικότερα αυτό το σημείο θα σου πρότεινα να το σκεφτείς λίγο προσεκτικά προτού μου απαντήσεις.
quote:
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, μας λες ότι αυτό που έχει αναγνωριστεί επίσημα από την ελληνική πολιτεία είναι η αρχαία ελληνική μυθολογία και εμείς, οι έλληνες πολίτες, καλούμαστε να γίνουμε «προσήλυτοι» ενός μύθου;
Νομίζω πως είναι πολύ διαφορετικό πράγμα ο ασπασμός μιας θρησκείας από τον προσηλυτισμό σε αυτήν.
Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να πιστεύει στην θρησκεία εκείνη η οποία τον αντιπροσωπεύει και τον εκφράζει.
Το αν αυτή η θρησκεία στηρίζεται σε ένα μύθο ή όχι μπορούμε να το γνωρίζουμε ή ο ασπασμός μιας θρησκείας είναι ένα θέμα πίστεως και μόνο?
quote:
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, σχετικά με αυτό που αναφέρεις, δεν ήταν καθόλου σε θέση να ξεχωρίσουν το μύθο από την πραγματικότητα.
Προσωπικά πιστεύω πως οι αρχαίοι μας πρόγονοι μπορούσαν να ξεχωρίσουν το μύθο από την πραγματικότητα αρκετά καλά.
Εσύ όμως, φίλε μου, λέγοντας αυτό το πράγμα θα μπορούσες να δεχθείς και κάποιον ο οποίος θα πει ακριβώς το ίδιο λόγω του οτι οι Έλληνες ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό?
Αγαπητέ uncorrupted, θα σε παρακαλέσω να μην κάνεις αναπαραγωγή απειλών ή προσκλήσεων για προσωπικές συναντήσεις με σκοπό τον ξυλοδαρμό μεταξύ ανθρώπων με διαφορετικά θρησκευτικά πιστεύω.
Αν νιώθεις θιγμένος από τις προσβολές των θρησκευτικών σου πιστεύω θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο να προβάλλεις την αντίθεση σου ο οποίος δεν θα αποτελεί προσβολή για κάποιους συνομιλητές σου.

In anticipation of my resurrection...
Αρχικά, να ξαναπώ για μία ακόμη φορά ότι είμαι φίλη και όχι φίλος.
Στη συνέχεια να πω, ότι πλέον απευθύνομαι σε όλους τους υπόλοιπους εκτός από τον uncorrupted γιατί με κούρασε το επίπεδό του, ως άτομο, και μου θυμίζει και τους καβγάδες στο δημοτικό: Θα φέρω τον ξάδερφο μου, που είναι 1,70 να σε δείρει, κ.τ.λ. – Απίστευτο!!!! Αν, πάντως, ωριμάσει, εδώ είμαστε να τον ακούσουμε.
Για αυτό που μου λέτε να ανοίξω ένα βιβλίο να μάθω, μάλλον αναφέρεστε στην παλαιά μορφή της θρησκείας σας, για την οποία δεν ρώτησα. Ρώτησα για τη νέα και τις διαφορές της με την παλιά. Ρώτησα, μεταξύ άλλων, αν πιστεύετε ότι οι Θεοί σας ζουν στον Όλυμπο (γιατί σύμφωνα με τα βιβλία αυτό πιστεύετε – αλλά δεν νομίζω να ισχύει – σωστά?), ρώτησα επίσης ποια είναι τα 12 ονόματα Θεών που αποδέχεστε (επίσης δύσκολο να το βρω, αφού ούτε εδώ σε κάποιο παλιό τόπικ δεν είχαμε καταφέρει να καταλήξουμε σε 12 μόνο ονόματα). Νομίζω, λοιπόν, ότι δεν είναι περιττές οι ερωτήσεις.
Για τους ναούς σας, ναι κι εγώ πιστεύω ότι τους δικαιούστε. Οι χριστιανοί θεωρούν ότι η Αγία Σοφιά δικαιωματικά τους ανήκει, αλλά έχουμε μετατρέψει τα εδώ τζαμιά σε μουσεία και όχι μόνο! (Στο Ναύπλιο, το πρώτο μουσουλμανικό τζαμί, αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως κινηματογράφος!) Και φυσικά, η Ακρόπολη πρέπει να ανήκει στους Δωδεκαθεϊστές, εφόσον πλέον είναι επίσημη θρησκεία. Και η δικαιολογία ότι πια είναι σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο και ανήκει στην Ελλάδα.... ε... βρε παιδιά.... το ίδιο δεν ισχύει και με την Αγιά Σοφιά και την Τουρκία?..... Ή ίδια στάση παντού ή ...!