ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΞΟΡΚΙΣΤΗΣ - - Κινηματογράφος -

- ΕΞΟΡΚΙΣΤΗΣ - - Κινηματογράφος -

iasonas31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
iasonasΜέλος
26/10/2003, 14:55:44
Έχω ακούσει ότι κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας έγιναν πολλά περίεργα και ανεξήγητα πράγματα.

Θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζεται κάτι σχετικό.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

iasonasΜέλος
26/10/2003, 23:13:42
Kata tin diarkeia ton girismaton epese mia bibliothiki kai plakose ena sintelesti tis tenias me apotelesma na ton skotosei.

Episis to koritsi pou protagonistouse otan teleiose tin tenia kai tin ide olokliromeni trelathike kai nosileftike se psixiatriki kliniki.

Telos se kapoia fasi pou pezete i skini tou eksorkismou, mesa sto domatio briskete mono to koritsi, o papas, o skinothetis kai o kameraman, stin tenia diakrinete mia skia ston tixo san kati na iparxei mesa sto domatio kai na eorite pano apo tous anthropous, to sigekrimeno to idan kai otan ginotan to montaz tis tenias kai den ikseran ti itan.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

iasonasΜέλος
26/10/2003, 23:17:23
Isos ola auta na min teriazoun sto ifos tou sigekrimenou forum, zito siggnomi gia auto.

To ergo auto pisteuo oti einai apo ta klasika erga sto idos tou.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

omegaΜέλος
27/10/2003, 12:03:49
Να είσαι σίγουρος φίλε iasona οτι σε αυτό το forum συζητιούνται πολλά τέτοια θέματα.

Μόλις άνοιξα το θέμα σου θυμήθηκα μια παλιότερη συζήτηση που είχε γίνει εδω μέσα αλλά στην αναζήτηση δεν την έβγαζε.

Ψάχνοντας λοιπόν την βρήκα οπότε παραθέτω εδώ το link Προς σινεφίλ...και όχι μόνο!.

Όπως θα διαπιστώσεις σε αυτή τη συζήτηση μεταξύ, κυρίως του secondborn και της natalia δεν παραθέτονται στοιχεία σχετικά με τα γυρίσματα αλλά με την αληθινή ιστορία στην οποία βασίστηκε η ταινία.

Επείσης στο συγκεκριμένο topic η natalia παραθέτει και ένα πολύ ενδιαφέρον link όπου μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά την αληθινή ιστορία.Με την άδειά της (ελπίζω) το παραθέτω και εγώ εδώ:
http://www.supernatural.gr/files/files_exorcist.htm

Ακόμα έχει κυκλοφορήσει μια κασσέτα, στο εξωτερικό σχετική που λέγεται: "In the grip of evil (the true story behind the film the exorcist), στην οποία σύμφωνα με τη περιγραφή της δείχνει την αληθινή ιστορία με συνεντεύξεις και γυρίσματα στον τόπο της αληθινής ιστορίας.

Τώρα για αυτά που αναφέρεις, τα οποία και είναι πολύ ενδιαφέροντα, έχουν ακουστεί στο παρελθόν και μάλιστα έχει γυριστεί και ένα ντοκυμαντέρ για την Αγγλική TV με το making of οπου περιγράφονται διάφορα περίεργα , τουλάχιστον, γεγονότα.

Υπάρχουν αναφορές για εννέα θανάτους κατα την διάρκεια των γυρισμάτων, με κυριώτερους τον θάνατο του ηθοποιού Jack MacGowran μια βδομάδα μετα το τέλος των σκηνών που έπαιζε, τον θάνατο του αδερφού του Max VonSydov την εβδομάδα που έφτασε ο ηθοποιός στην Νεα Υόρκη για να ξεκινήσει τα γυρίσματα καθως και ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του γιού του Jason Miller απο μηχανή.
Επείσης είναι γνωστό οτι το set κάηκε ολοσχερώς καθυστερώντας τα γυρίσματα για έξι βδομάδες.
Ακόμα η ηθοποιός που ντουμπλάριζε την φωνή του δαίμονα υποστηρίζει απο την αρχή οτι σε κάποια σκηνή η φωνή που ακούγεται δεν είναι δικιά της.

iasonasΜέλος
27/10/2003, 13:24:13
Σε ευχαριστώ πολύ omega, δεν το είχα δει αυτό το topic.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

sansationfΜέλος
28/10/2003, 14:39:40
Η ΤΑΙΝΙΑ ΑΥΤΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΑ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΩΣ Η ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. ΕΓΩ ΣΑΝ ΛΑΤΡΗΣ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΡΟΜΟΥ ΕΠΑΨΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΘΩΣ Η ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΤΝ ΕΒΛΕΠΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΑΙΝΙΕΣ. Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΡΟΜΑΞΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΚΑΝΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ 3 ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΦΩΣ 5 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ!!!!!! ΜΕ ΤΡΟΜΑΞΕ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ!!!!!!!!
ΤΟ ΚΑΛΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΕΞΟΡΚΙΣΤΗ(ΠΡΟΣΦΑΤΑ 1 ΧΡΟΝΟ) ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΗΡΘΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!

respect

devilmansonΝέο Μέλος
09/11/2003, 15:16:56
ego basika exo akousei ena periergo pragma kai sugkekrimena xthes oti an guriseis tin tainia anapoda kai exeis kai tin mousiki tis tainias anapoda pou paizete tha akouseis ti foni tou diabolou an kai tin exo tin tainia kaluterra na ta afisoume gia kapoios eidiko ;)

believe in your mind insanity is just begging!!!devilmanson!!

iasonasΜέλος
09/11/2003, 20:58:06
Otan les na giriseis tin tainia anapoda ti akribos enoeis; Mporeis esi na kaneis kati tetoio;

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

devilmansonΝέο Μέλος
09/11/2003, 22:26:10
uparxoun video kainourgia i palia opou gurnane tin kasseta piso kai akougetai kai o ixo pros ta piso an to baleis sto simeio pou paizetai to tragoudi tha akouseis kati to polu parakseno mia foni tou diabolou opos lene!!!!an nomizo ginetai kai mono an baleis anapoda ti mousiki alla den thimamai den to sugkratisa kai polu!!!

omegaΜέλος
10/11/2003, 13:05:06
Τα κρυφά μυνήματα που αναφέρεις φίλε devilmanson είναι εύκολο να διαπιστωθούν άπο απλά μηχανήματα μόνο σε δίσκους βυνιλίου και υπάρχουν αναφορές για διάφορα τραγούδια , ελληνικά και ξένα , που υποτίθεται ότι περιέχουν τέτοιου είδους μυνήματα αν πεχτούν ανάποδα.
Όσο για το βίντεο που λές δεν γνωρίζω αν υπάρχει τρόπος να πέξει την ταινία ανάποδα και με ήχο τουλάχιστον όχι τα απλά βίντεο που κυκλοφορούν στην αγορά. Πιθανότατα επαγγελματικά μηχανήματα κάνουν αυτή τη δουλειά αλλά και πάλι είναι δύσκολο να ακούσεις αυτά τα μυνήματα καθώς θα πρέπει να ξέρεις το ακριβές σημείο της ταινίας.

devilmansonΝέο Μέλος
10/11/2003, 18:32:35
tha sumfoniso mazi sou omega alla opos sou eipa auto to akousa to exo akousei 5 fores apo 5 diaforetika atoma tha mou peis auto den apodeikneiei tpt kai tha sumfoniso i teleutaaia fora pou to akousa itan to sabbato mallon epagelmatika prepei na einai ta video pou to kanoun auto ego aplos omos epanalambano eipa auto pou akousa tpt parapano!!!

iasonasΜέλος
11/11/2003, 20:13:13
Γεια τα βυνίλια που λες φίλε omega, το γνωρίζω και εγώ ότι μπορείς να τα ακούσεις ανάποδα, αλλά από ότι ξέρω σε cd, κασέτες, βιντεοκασέτες και dvd κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Τώρα αν γίνετε κάτι τέτοιο σε επαγγελματικά μηχανήματα, τι να πω πολύ πιθανόν. Αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχει ένα προγραμματάκι που μπορείς να το κατεβάσεις από το internet και με αυτό μπορείς να ακούσεις ανάποδα τραγούδια, αλλά τραγούδια που έχεις στον υπολογιστή σου.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

Edited by - iasonas on 11/11/2003 20:13:45

sansationfΜέλος
12/11/2003, 16:27:39
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΑΛΟΣ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ????? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΡΚΙΣΤΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΣΚΟ ΤΟΥ ΠΑΒΑΡΟΤΙ!!!!

respect

iasonasΜέλος
13/11/2003, 13:28:30
Ναι φίλη sansationf, αν θυμάμαι καλά είχε δημιουργηθεί κάποιος σάλος με τραγούδια του Παβαρότι, όπως και με τραγούδια των Metallica, Iron Maiden και πολλών άλλων συγκροτημάτων, έχει δημιουργηθεί όμως και σάλος με τραγούδια ελλήνων ερμηνευτών όπως είναι η Γλυκερία!!!

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

omegaΜέλος
13/11/2003, 13:56:34
"Και ύστερα-ύστερα" απο τη Μαρινέλλα.
Το γνωστότερο Ελληνικό τραγούδι κρυφού σατανικού μυνήματος.

sansationfΜέλος
14/11/2003, 15:00:02
Ενδιαφερον.........
Ξερει κανεις τι ειδους σατανικα μυνηματα ειναι αυτα??????? τι λενε δηλαδη ??????? εχει ακουσει καποιος????

respect

omegaΜέλος
14/11/2003, 17:31:01
Φίλε sansationf πρίν απο μερικά χρόνια ενα περιοδικό είχε βάλει μια κασσέτα που είχε κάποια μυνήματα καταγεγραμμένα.
Θα προσπαθήσω να την "ξεθάψω" και θα επανέλθω.

iasonasΜέλος
15/11/2003, 15:34:18
Εγώ δεν έχω κάποια κασέτα με τέτοια μηνύματα, αλλά έχω διαβάσει και ακούσει για μηνύματα σε τραγούδια της Γλυκερίας, των Iron Maiden και άλλων, μηνύματα όπως “Σατανά εσύ είσαι ο αφέντης μου”, “Σε περιμένω σκοτεινέ άρχοντα για να δείξεις την δύναμη σου σε όλους”, “Θα σε υπηρετώ Σατανά μέχρι να με πάρεις κοντά σου” και διάφορα άλλα μηνύματα του ίδιου στυλ, επισημαίνω δεν τα έχω ακούσει εγώ ο ίδιος τα έχω διαβάσει και τα έχω ακούσει από στόματα άλλων.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

iasonasΜέλος
20/11/2003, 19:20:46
Ψάχνοντας τα αρχεία μου για το θέμα της αντίστροφης ομιλίας βρήκα κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα κάποια από αυτά θα παραθέσω εδώ.

Στο άρθρο αυτό αναφέρει :

“Όλοι μας έχουμε ακούσει για τα κρυφά μηνύματα που βρίσκονται μέσα στους στίχους γνωστών τραγουδιών Ελληνικών μα κυρίως ξένων. Επίσης πολλοί έχουν ανακαλύψει τέτοια μηνύματα και σε δηλώσεις πολιτικών, όπως ο πρόεδρος των Η.Π.Α Bill Clinton.”

Επίσης αναφέρει στην συνέχεια :

“Μεγάλοι επιστήμονες έχουν την πεποίθηση πως τα μηνύματα αυτά επηρεάζουν το υποσυνείδητο του ανθρώπου χωρίς όπως είναι φυσικό να μπορεί να τα αντιληφθεί το συνειδητό. Ποιος τα φτιάχνει, γιατί και πως είναι ερωτήματα που βασανίζουν πολλούς ερευνητές. Στον μουσικό τομέα κυρίως τα μηνύματα αυτά έχουν αντιχριστιανικό περιεχόμενο αφορούν πιο πολύ θα λέγαμε την λατρεία του σατανά, υμνούν τον σατανά.”

Αυτό το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά το rock συγκρότημα AEGLS και το τραγούδι τους Hotel California, το οποίο όταν κυκλοφόρησε δημιουργήθηκε σάλος λόγω του ότι αν κάποιος το ακούσει ανάποδε θα ακούσει κρυφά μηνύματα, το τραγούδι αυτό είναι γεμάτο κρυφά μηνύματα.

Τέλος θα αναφέρω την γνωστή σε όλους Μadonna και το τραγούδι της Like A Prayer, το ίδιο άρθρο λέει ότι κάποιος ή κάποιοι έβαλε ή έβαλαν ανάστροφα μηνύματα και ο συγγραφέας του άρθρου λέει: “ομολογώ ότι στην αρχή δεν το πίστεψα αλλά μετά το άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά”.

Στην συνέχεια θα προσπαθήσω να παραθέσω και άλλες πληροφορίες για το θέμα αυτό. Αν κάποιος έχει ακούσει κάτι πιο συγκεκριμένο για ανάστροφα μηνύματα στην ταινία “Ο Εξορκιστής” θα ήθελα να μας τα παραθέσει σε αυτό το topic.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

iasonasΜέλος
21/11/2003, 00:23:07
Για το τραγούδι της Μadonna το “Like A Prayer” αναφέρονται χαρακτηρίστηκα τα εξής ανάστροφα μηνύματα :

Save us Satan(at the very
beginning, first couple
of words)

hear us believe me now. we are
modelled maximum, people. save
us satan(practically the whole start of the song)

hear us now old man
------------------------------------------------------------------------------------------

evolute here without you

and if I had a prayer without you

he is next to us

------------------------------------------------------------------------------------------

hear us

we hear the anthems heal us

i have the answer

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται το έξής τραγούδι “Stairway to Heaven” και συγκεκριμένα αναφέρει ότι ενώ στο τραγούδι όταν κάποιος το ακούει κανονικά ακούγεται “Theres still time to change”, αν κάποιος το ακούσει ανάποδα τότε θα ακουστεί ότι έχουμε “Here's to my Sweet Satan”. Δηλαδή κρυφό ανάστροφο μήνυμα.

Αναφέρει επίσης ότι και σε πολλά ελληνικά τραγούδια υπάρχουν ανάστροφα κρυφά μηνύματα, αναφέρει ένα πολύ γνωστό ελληνικό τραγούδι στο οποίο έχουν εμφανιστεί ανάστροφα μηνύματα, αυτό είναι ένα τραγούδι της Μαρινέλλα που το τραγουδάει μαζί με τον Χατζή στο οποίο αν κάποιος το ακούσει ανάποδα λέει “Ο Σατανάς μας ζει”.
Κάτι αντίστοιχο έχει παραθέσει και η φίλη omega για τραγούδι της Μαρινέλλας.

quote:

"Και ύστερα-ύστερα" απο τη Μαρινέλλα.
Το γνωστότερο Ελληνικό τραγούδι κρυφού σατανικού μυνήματος.

Τέλος να πω ότι ο συγγραφέας του άρθρου αναφέρει και έναν τρόπο σύμφωνα με τον οπόιο μπορεί κάποιος να ακούσει ανάποδα τα τραγούδια. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι δυνατό αυτό ούτε το έχω προσπαθήσει ποτέ. Επίσης δεν διευκρινίζεται αν με τον τρόπο αυτό μπορείς να ακούσεις μόνο τραγούδια και ομιλίες ανάποδα ή έχεις την δυνατότητα να δεις και ταινίες με τον τρόπο αυτό.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

Edited by - iasonas on 21/11/2003 00:29:20

Edited by - iasonas on 21/11/2003 00:33:10

Edited by - iasonas on 21/11/2003 00:36:22