- Υπάρχουν τελικά οι 12 Θεοί? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ανοίγω αυτό το θέμα επειδή αναρωτιέμαι αν τελικά εκτός του μεγαλοδύναμου Θεού υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν και άλλοι Θεοί.
Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής, ο Γιαχβέ, όπως παρουσιάζεται στα ιερά βιβλία, (βλέπε Παλαιά Διαθήκη), δεν "είπε" πως δεν υπάρχουν άλλοι Θεοί, "είπε" "δεν θα προσκυνήσεις άλλον Θεό".
Ένας άλλος προβληματισμός μου είναι οι μαρτυρίες των εργατών του Έλγιν και των Γάλλων που πετσοκόψανε τον Παρθενώνα, ποιό συγκεκριμένα, το βράδυ που ετοιμάζονταν να μεταφέρουν τα κιβώτια με τις Καρυάττιδες, άκουσαν μέσα απο τα κιβώτια αυτά φωνές, κλάματα και βρισιές.
Σύμφωνα λοιπόν με το ημερολόγιο του Έλγιν κάποιοι τρομοκρατημένοι απο τους βανδάλους αυτομόλησαν στο λιμάνι του Πειραιά τρέχοντας μέσα στην νύχτα φορώντας μόνον τη σκελέα τους, (κοινώς σώβρακο).
Το τελικό μου ερώτημα είναι αν τελικά οι 12 Θεοί υπάρχουν και αν τελικά οι άνθρωποι οφείλουν σεβασμό και σε αυτούς ακόμη και αν διάλεξαν να ακολουθούν άλλο θρησκευτικό σχήμα.
Ό,τι κλείνει, ανοίγει!
πολυ στο προσωπο σας
σε τελικη αναλυση
πιστευω και στους 2 σας.
quote:
Θεε και δια μοιαζετε
πολυ στο προσωπο σας
σε τελικη αναλυση
πιστευω και στους 2 σας.
Και ....“Ποιητής εκ του προχείρου”?![]()
![]()
![]()
quote:
Και ....“Ποιητής εκ του προχείρου”?
εκ του προχείρου ποιητής βαφτίστηκε ο σκαρτάδος
και χαίρεται ο πανάσχημος σαν να ήταν μέγας βάρδος
![]()
![]()
![]()
“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

που οποτε σε συναντω νιωθω πως αρρωσταινω.
Αφιερωμενο στον πιο ασχημο ανθρωπο που γεννηθηκε ποτε στο πλανητη γη,τον αθεο,απο τον σκαρταδο που με τη σειρα του ειναι το ακριβως αντιθετο.
quote:
Εισαι ενα πλασμα ασχημο και κουασιδοποιημενο
που οποτε σε συναντω νιωθω πως αρρωσταινω.Αφιερωμενο στον πιο ασχημο ανθρωπο που γεννηθηκε ποτε στο πλανητη γη,τον αθεο,απο τον σκαρταδο που με τη σειρα του ειναι το ακριβως αντιθετο.
Αθεε,χαίρομαι που είσαι πιο άσχημος απο εμένα!!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Θα παρακαλεσω δε τους συντονιστες,να υποχρεωσουν τον αθεο καθε φορα που στελνει ενα μηνυμα να ζηταει απο εμας τους υπολοιπους συγνωμη για τα μουτρα του.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
του κουασιμόδου ο άσχημος αδερφός σε είδε και εσκιάχτει
γι αυτό σκαρτάδο σε παρακαλώ βάλε σαρία εν τάχει
στην οικία σου περιορισμό, τα τουριστικά γραφεία πρέπει να σου επιβάλουν
τώρα στην τουριστική περίοδο, αν θέλουν οι ξενοδόχοι φράγκα πολλά να βγάλουν
“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Ωραία λοιπόν, προτείνω να ανοίξετε ένα θέμα σε κατάλληλη κατηγορία, να παραθέσετε τις φωτογραφίες σας και εμείς, οι υπόλοιποι, να ψηφίσουμε.![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
ισαι μεγαλη μαζοχα αν θελεις να δεις τη φωτο του αθεου....
Το χιούμορ είναι φυσικά κάτι πολύ θετικό κι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας κι έχει φυσικά θέση και στις Συζητήσεις του Esoterica.
Όταν όμως γίνεται σε μεγάλο βαθμό κινδυνεύει να γίνει αιτία διάσπασης και αποπροσανατολισμού από τον αρχικό σκοπό δημιουργίας του κάθε θέματος.

In anticipation of my resurrection...
Εγω δεν ξερω αν το 98% των σημερινων ελληνων ειναι χριστιανοι.Ξερω ομως σιγουρα οτι το 100%,λατρευουν την ομορφια,τον ερωτα,τον ηλιο,τη σοφια,τη θαλασσα,τη φυση,την εστια τους κ.τ.λ.Θεωρητικα αλλαξαν θρησκεια,πρακτικα λατρευουν τους ιδιους θεους.
Υ.γ,μια που στις μερες μας εχει γεννηθει ο αθεος,ειναι ευκαιρεια να δημιουργησουμε ακομα ενα ελληνικο θεο,αυτον της ασχημιας.![]()
Ο δε μπαρμπα Στρούμφ ήταν κολλητός με τον πάνα...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Οι 12 Θεοί και τα παρακλάδια τους υπήρξαν όπως και τα Στρουμφάκια...
Ο δε μπαρμπα Στρούμφ ήταν κολλητός με τον πάνα...
Mπα.μαθαμε οτι δεν υπαρχει ο ηλιος,ο ερωτας,ο πολεμος,η ομορφια,η μητερα γη=δα-μητηρ=δημητρα κ.τ.λ.