- ΕΚΛΟΓΕΣ 6-5-2012 ΣΧΟΛΙΑ, ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
katiaΜέλος
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΟ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΔΗΛΑΔΗ.ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΘΕΑΤΗΣ.ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ.ΠΑΝΤΟΣ ΗΞΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΕΓΡΑΦΕΣ.ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΕΘΑΨΑ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑ.ΑΠ'ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΦΥΣΙΚΑ.ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΓΑΖΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΩ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΠΟ 10 ΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΜΟΝΗ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ.
alexeyev1970Μέλος
Τι κρίμα να συμβαίνει αυτό στους ανθρώπους ! Ξέρεις πόσα τέτοια άτομα υπάρχουν στομ κόσμο ? Άτομα που θα μπορούσαν να προσφέρουν ουσιαστικά, εάν είχαν την ενθάρρυνση κυρίως, για να κάνουν αυτό που πραγματικά τους πρόσταζε η φύση ? Κι όμως , καταλήγουν σε επαγγέλματα και δραστηριότητες που καμμία σχέση δεν έχουν με τον πραγματικό τους χαρακτήρα και το πραγματικό τους ταλέντο , νιώθωντας ψυχαναγκασμό , πίεση , άγχος κι έναν αληθινό καημό γι'αυτό που θα μπορούσαν να είναι (ή να κάνουν ). Εδώ κάπου αρχίζει πιστεύω και η διαστρέβλωση του πως βλέπουμε τον εαυτό μας και του πως μας βλέπουν οι άλλοι. Προσπαθώντας να πείσουμε τους γύρω μας ότι στην ουσία είμαστε κάτι διαφορετικό από αυτό που βλέπουν , μπερδευόμασστε και μεις οι ίδιοι , διότι μας μπαίνει το ερώτημα "είναι αλήθεια αυτό ή μόνο μια φαντασίωση?αν προοριζόμουν να είμαι ο μεγαλύτερος συγγραφέας , γιατί ΔΕΝ είμαι?". Πολύπλοκο το θέμα και τυχεροί όσοι από μία θεική παρόρμηση μπόρεσαν κι ακολούθησαν το δρόμο τους από την αρχή ως το τέλος. Γι'αυτόν ακριβώς το λόγο δε θεωρώ τον εαυτό μου ισχυρή προσωπικότητα. Γιατί την επανάσταση την κάνω εκ του ασφαλούς και συνήθως τα αποτελέσματά της είναι απλά μία ανησυχία που προκαλώ στους δικούς μου ανθρώπους , 100%αδικαιολόγητη. Η επανάσταση οφείλει να ατομική ,σε καθαρά ψυχολογικό επίπεδο και να γίνεται για το καλό κι όχι για την αναστάτωση. Η έννοια στις μέρες μας έχει παρεξηγηθεί τόσο πολύ που απλά σημαίνει φασαρία.
Το τεστ που κάνεις πάντως είναι πολύ απλό και έξυπνο και δε σου κρύβω ότι μέσα στις λίγες γραμμές του μπορώ να βγάλω χρήσιμα συμπεράσματα. Και πάλι σ'ευχαριστώ.
Το τεστ που κάνεις πάντως είναι πολύ απλό και έξυπνο και δε σου κρύβω ότι μέσα στις λίγες γραμμές του μπορώ να βγάλω χρήσιμα συμπεράσματα. Και πάλι σ'ευχαριστώ.
alexeyev1970Μέλος
Και κάτι ακόμη που ξέχασα να αναφέρω. Δεν ξέρω με τι ασχολείσαι τώρα αλλά θα ήθελα να σου δώσω μια καθαρά φιλική συμβουλή. Μη σταματάς να πιστεύεις σ'αυτό που πάντα πίστευες. Συνήθως η πρώτη αγάπη είναι και η πιο σημαντική κι αυτή που θα μαε ακολουθεί για όσα χρόνια θα περπατάμε πάνω στον πλανήτη. Αν λοιπόν σου αρέσει να ζωγραφίζεις , να χορεύεις , να τραγουδάς , να κάνεις οτιδήποτε δεν μπορούν να κατανοήσουν οι υπόλοιποι , απλά κάνε το. Οι γύρω σου βλέπουν σε σένα συνήθως αυτά που ΘΕΛΟΥΝ να δουν. Αν τους δείξεις όμως ότι μέσα από αυτό είσαι εσύ ευτυχισμένη , δεν τρέχει λόγος να σκέφτεσαι αν είναι καλό ή όχι. Μια φορά θα ζήσουμε με το παρόν σώμα σαν όχημα και νομίζω το καλύτερο και πιο υγιές είναι να κάνουμε αυτό που μας προστάζει. Ένας κύριος στη γειτονιά μου , ηλικίας 50 σχεδόν ετών , ξεκίνησε για πλάκα να παίζει τουμπερλέκι , συνοδεύοντας απλά τα τραγούδια που έβαζε στο κασσετόφωνό του. Τώρα παίζει κανονικά με ορχήστρα , σε κοσμική ταβέρνα και βγάζει λεφτά απ'αυτό. Οι συνάδελφοί του (είναι δάσκαλος)δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό , ίσως όμως και κρυφά μέσα τους να ζηλεύουν. Αυτός τους απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια "αν ήξερα ότι έχω τόσο ταλέντο στα κρουστά , δε θα γινόμουν ποτέ δάσκαλος!". Σωστός ? Σίγουρα. Κι ακόμη πιο σωστός που κατόρθωσε να ανακαλύψει μια κρυφή πτυχή του εαυτού του σε τέτοια ηλικία.
theosoficusΜέλος
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΥΡΗΝΑ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΠΟΠΟΙΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ,ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΔΙΚΟ Η ΜΟΝΙΜΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΕΜΑΣ Η ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ.
katiaΜέλος
ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΤΙ ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ?